Silikoni u usnama: da li je to najbolji način za povećanje usana?

Silikoni u usnama: da li je to najbolji način za povećanje usana?

Silikoni u usnama su aktuelna i veoma popularna korektivna mera za ulepšanje izgleda. Da li i vi razmišljate da svoje usne popunite silikonima? Saznajte sve o tome.

Pune i senzualne usne su oduvek bile simbol ženstvenosti i san su mnogih žena. Kao sastavni deo lica jako su važne jer utiču na izgled i lepotu. Lepe i pune usne ističu konture lica i na taj način dodatno ističu žensku lepotu.

Postoji više metoda za povećanje usana, a silikoni u usnama su svakako jedan od načina da se dođe do cilja. Povećanje usana silikonom je tretman, odnosno kozmetička procedura koja stvara veće i punije usne.

Hajde sada da vidimo zašto ih pripadnice lepšeg pola toliko žele.

Vremenom se značenje pojma lepote i atraktivnosti promenilo, pa se mnoge mlade devojke sve više okreću izgledu u trendu – veštački  nokti, ispeglana kosa, silikoni u usnama, zatim trajno iscrtane obrve, prejaka šminka….

Veće, lepše i oblikovane usne nisu želja samo mlađih devojaka, već isto žele srednjovečne i starije dame. Unošenje silikona u žensko telo više nije samo pojam, već je ovaj postupak u današnje vreme normalna stvar.

Takođe, mediji i realiti programi nas zatrpavaju programima plasirajući javni život naizgled „običnih“ građana, koji izgledaju svakako samo ne obično i normalno. Takođe, život domaćih i svetskih javnih ličnosti serviran je na tacni i na svakom koraku se mogu videti poznata imena po različitim osnovama.

Ovim potezima indirektno se podstiču mlade devojke na savremenizaciju svog izgleda i stvara želja da promene svoj fizički izgled. Ova nova moda ne prenosi se samo na mlađe devojke, već i na muškarce i dame srednjih godina.

Povećanje usana silikonom

Napretkom nauke napredovala je i estetska hirurgija, a na tržištu postoji sve više metoda za punjenje i oblikovanje usana.

Silikoni u usnama se mnogim ženama čine kao najbolje i najbrže rešenje za povećanje svojih usana. Danas skoro svako može imati punije i oblikovane usne jer su tretmani ugradnje silikona jeftiniji nego što su bili nekada.

Kakav će biti krajnji rezultat zavisi od hirurga i količine materije koja se ubrizga. Najčešće se u usne ubrizgava veštački filler, biopolimer ili metakril, koji mogu biti vrlo štetni.

Svi misle kako je životni standard u našoj zemlji loš…. Pa sada kako se uzme!

Stoji da životni standard u našoj zemlji nije pohvalan i da vlada nezaposlenost, ali i pored toga jako veliki broj devojaka se odlučuje za povećanje usana kako bi ulepšele svoj izgled.

Isto važi i za povećanje grudi silikonima, za koje se sve veći broj svakodnevno odlučuje. Prema istraživanjima, najmanje 2000 žena u Srbiji godišnje poveća svoje grudi na ovaj način.

Pre nego što nastavimo sa tekstom i prenesemo najvažnije informacije, osvrnućemo se na jednu važnu stvar. Silikoni u usnama ne daju baš prirodan izgled ženskim usnama, posebno naročito ako se pretera sa ubrizganom materijom.

Ako želite prirodan izgled usana, zastanite na tren. Pročitajte Sanjinu priču. Ona je uspela da poveća usne bez silikona i prezadovoljna je njihovim izgledom. O čemu se radi, saznaćete ako pročitate njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Silikonske usne kao trend današnjice

Pored već odavno prisutnog trenda uvećanja grudi, zadnjice, korekcije stomaka i drugih delova tela, danas se rade i mnoge naprednije estetske i hiruške intervencije. Medicina je toliko napredovala da se rade zahvati poput operacije nosa, korekcija ušiju, pa čak i korekcije drugih delova tela.

Zbog svega toga i ne čudi da su silikoni u usnama postali novi trend kome teži sve veći broj i mlađih i starijih žena, a kao takav su neizostavni deo estetske kozmetike današnjice.

Atraktivan i privlačan izgled je jedan od razloga za povećanje usana. Žene sa tankim usnama žele da one budu punije, pa se rado odlučuju na silikone kako bi punijim i vidljivim oblikom istakle svoje lice. Ista situacija je i za usne sa nepravilnim simetrijom, jer silikonima žele da sakriju nepravilnosti.

Međutim, kod starijih žena razlozi su potpuno drugačiji. Sa godinama se spuštaju uglovi na usnama, a zatim se i stvaraju bore oko i iznad usana, koje se mogu sakriti. Silikoni u usnama se mnogim damama čine kao dobro rešenje.

Još jedno rešenje su hijaluronski fileri, koji se takođe ubrizgavaju u usne.

Najbolja alternativa za punije usne je prirodni serum za usne. To je najbezbolnija, najsigurnija i prirodna metoda za povećanja usana, koja takođe daje odlične rezultate.

Kako izgleda procedura stavljanja silikona u usne?

Da bi silikonske usne izgledale lepo jako je bitno naći dobrog estetičara koji će tretman uraditi bez greške. Pravilan tretman povećanja usana neće dovesti do nikakvih promena što se tiče osećaja u usnama u odnosu na onaj pre stavljanja silikona.

Kod nas se silikoni u usnama i dalje ubrizgavaju u obliku tečnog silikona, iako ovaj metod nije preporučljiv. U mnogim zemljama Evrope upotreba tečnog silikona je zabranjena, međutim u našoj zemlji nije. On se i dalje koristi za uvećanje i oblikovanje usana, iako nema odobrenje Američke agencije za kontrolu hrane i lekova.

Ova metoda estetskog ulepšavanja je dosta tražena, prvenstveno zato što nije preterano skupa. Takođe, povećanje usana silikonom je trajno.

Silikoni u usnama

Napretkom savremene medicine napreduju i svi postupci estetske hirurgije. Silikoni u usnama ubrizgavaju se injekcijom, odnosno sa nekoliko uboda igle. Intervencije se izvode u klinikama i uz lokalnu anesteziju.

Materija se unosi po malo i vrlo pažljivo kako ne bi došlo do bolne upale. Ovaj posao mora biti prepušten stručnjaku i iskusnom estetičaru, da se usne ne bi deformisale ili otekle.

Prvi znak da je intervencija uspešna je da su one i dalje osetljive na dodir, na bol, kao i da se mogu osetiti reakcije na toplo, hladno, ljuto i slične senzacije. Ali ukoliko dođe do upale ili komplikacije postupak odstranjivanja se ne izvodi lako, već je vrlo težak i dugotrajan.

Silikoni u usnama cena

Silikoni u usnama su nekada bili veoma skupa investicija u svoj estetski izgled, ali je danas drugačija situacija. Danas je korekcija usana silikonom jeftin i relativno jednostavan zahvat.

Cene implantacije silikona u usnama su skoro svima pristupačne, ponajviše finansijski dobrostojećim devojkama i ženama, ali i osobama sa redovnim skromnijim primanjima. Cena zavisi najviše od klinike u kojioj se odvija intervencija.

Prosečna cena za povećanje usana ubrizgavanjem silikona kreće se od 200 do 400 eura za količinu 1 ml materije. Ukoliko se radi dopunsko povećanje usana cene za dopunu su oko 100 eura.

Vadjenje silikona iz usana cena

Silikoni u usnama se jako teško uklanjaju i ukoliko dođe do toga slobodno se može reći da je to mučan, dugotrajan i kompleksan proces, naročito ako su komplikacije razlog njihovog vađenja. Jedini način da se silikoni u usnama izvade je operacija, odnosno uklanjaju se hiruškim putem.

Međutim, to nikada nije samo jedna operacija, već najmanje pet, šest. Najgore od svega je što svaka operacija ostavlja trajne posledice, a to su ovom slučaju trajni i vidljivi ožiljci.

Vađenje silikona iz usana je jako težak i osetljiv posao jer je potrebno dosta strpljenja da se tkivo očisti, a takve intervencije mogu biti jako opasne. Takođe, usne su tanke i jako osetljive jer je jedan deo sluzokoža, koja sporo i vrlo teško zarasta. Ukoliko se operacija ne uradi kako treba usne mogu postati asimetrične.

Ovaj posao treba prepustiti usključivo iskusnim i proverenim estetskim hirurzima, a ne neproverenim klinikama, kako ne bi ostale trajne posledice po usne. Ukoliko ostanu prirodne kreme za uklanjanje ožiljaka su bezbedan i najzdraviji način da se oni smanje i ulone sa lica.

Malo je klinika koje rade specifične zahvate poput vađenja silikona, pa nema ni mnogo informacija o cenama. Međutim, na sajtovima klinika i privatnih bolnica koje su objavile svoje cenovnike cene se kreću od 750 eura pa naviše.

Prednosti silikona u usnama

Nema mnogo prednosti kada je u pitanju povećanje usana silikonom. Međutim, ako se uzmu u obzir drugi načini i metode za promenu izgleda onda silikoni u usnama imaju nekoliko prednosti.

U prilog ide niža i vrlo pristupačna cena na tržištu, za razliku od ostalih metoda koje su skuplje.  Cena u odnosu na metodu povećanja usana hijaluronom može biti duplo niža.

Druga prednost je dugo trajanje, zato što su silikoni u ustima trajni. Dakle, kada se jednom stave nije potrebno stavljati ih ponovo. Moguće je dopuniti usne, ali to nije uvek najbolja opcija.

Mane silikona u usnama

Silikoni u usnama se ne preporučuju iz mnogo više razloga, a najvažniji je taj što mogu izazvati velike komplikacije. Komplikacije se ne moraju pojaviti odmah, ponekad se manifestuju i posle nekoliko godina.

Samo neki od problema koji se mogu pojaviti su infekcije, asimetrične usne i drastična promena oblika usana, deformisanje usana i lica.

Čuli ste za „patkaste“ usne? Ako niste biće vam jasnije sada šta je to.

Zbog prirodnog procesa starenja ubrizgani silikoni u usnama se pomeraju i zbog težine spuštaju, što takođe spušta i usne. One tada dobijaju „patkasti“ oblik, pa mnoge žene da bi „spasile“ svoj izgled naprave još glupost i veći problem – dopune novim silikonima.

Ukoliko se desi da silikoni u usnama popucaju mogu da unakaze izgled lica i da deformišu izgled usana. Silikoni ostaju zauvek u tkivu, pa mogu napraviti i druge probleme kao što su upala tkiva, neujednačen i asimetričan izgled usana, formiranje čvorova i razvoj tumora.

Silikoni u usnama iskustva

Na internetu postoji jako puno informacija o pozitivnim iskustvima devojaka koje su se podvrgnule korekciji usana i bile zadovoljne, ali isto tako ima informacija i o slučajevima gde su devojke javno pričale o svojim traumama.

Dobri i uspešni primeri govore u prilog proverenim klinikama, zbog čega je jako važno biti siguran u iskusnost i veštine estetičara. Za kliniku koja prema zakonu poseduje izdat sertifikat za ugradnju impanta može se reći da je pouzdana.

Međutim postoji jako puno neproverenih estetskih hirurga koji su svojim intervencijama unakazili lica devojaka, jer su im ubrizgavali mnogo više materije nego što je bilo potrebno. Dešavalo se da u usne ubace neproverene supstance, jeftine i reciklirane implante ili čak materije koje nisu zdrave za organizam.

Zbog nastalih komplikacija silikoni u usnama morali su da se uklone, a to se završavalo brojnim skupim i dugotrajnim operacijama.  

Balzam za povećanje usana

Dobra stvar je da usne možete povećati na potpuno drugačiji način, a da pritom izbegnete igle, anesteziju i hiruške poduhvate. Najbolja i najlakša alternativa za bezbolno povećanje usana je da koristite prirodne balzame za usne. Balzam za povećanje usana hrani usne i povećava njihov volumen, dajući im lep i potpuno prirodni izgled.

Velika prednost balzama za punije usne je što sadrži hijaluron koji čini da one budu veće i sočnije, bez ikakvog štetnog dejstva.

Silikoni u usnama i alternativa serum za usne

Da bi usne izgledale onako kako vi želite potrebno je da se pre intervencije konsultujete sa lekarom. Bitno je izabrati onaj metod koji će odgovarati konturi vaših usana, a to može proceniti iskusni estetičar.

Ako su razlog za povećanje usana bore savetujemo da se odlučite za neku drugu metodu. Stoji to da se efikasno i vrlo uspešno pokazala hijaluronska kiselina i to u više tretmana za uklanjanje bora na licu. Međutim, pošto su godine u pitanju a starenje je prirodan proces promene izgleda kože, najbolje rešenje da sačuvate svoje lice je prirodna nega.

Npr. prve bore mogu se smanjiti prirodnim kremama, što je svakako jedna od opcija.

Ne zaboravite da se lepota žene ne ogleda samo u proporcijama tela niti izgledu lica. Prava lepota dolazi iznutra, a lepotu krase osmeh, karakter, pozitivan duh i čvrst stav.

Dobro razmislite da li su silikoni u usnama dobra stvar za vas i da li bi nekome preporučile za ulepšavanje izgleda. Ukoliko želite da svoj izgled i lice malo unapredite predlažemo da se uvek pre opredelite za prirodnu i zdraviju varijantu, bez obzira što ona nije dugortajna.

Kakvi su vaši utisci? Da li ste stavljale silikone u usnama?

Podelite sa nama vaše iskustvo.

Ako dosad niste stavljale silikone nadamo se da su vam ove informacije bile korisne i da ćete doneti ispravnu odluku o povećanju svojih usana. Ukoliko možda znate nekoga kome bi one isto mogle biti korisne, jako bi nam značilo da podelite tekst.