Pravilno ceđenje mitisera kod kuće

Pravilno ceđenje mitisera kod kuće

Autor:

Ceđenje mitisera je jedan od načina na koji možete rešiti vaš problem. Međutim,  veoma važno da to radite na pravilan način, da ne bi došlo do ožiljaka.

Mitiseri su još jedan od onih iritantnih pojava na vašem licu, koje i te kako mogu uticati na vaš izgled, ali i na vaše samopouzdanje. Mitiseri su najčešće javljaju na vašem licu, i to baš na onim mestima gde se i najviše mogu uočiti, oko nosa, bradi, u T zoni.

Postoji mnogo načina kako se možete rešiti mitisera, ali najvažnije od svega jeste da budete pažljivi, pogotovo ukoliko se odlučite da sami rešite ovaj problem – jer ukoliko se odlučite na ceđenje mitisera, a ne radite kako treba mogu ostati ožiljci, koji tek neće biti prijatni za vas.

Da biste bolje razumeli kako nastaju mitiseri, i da biste sprečili njihovu dalju pojavu na licu, ajde da objasnimo šta su oni u stvari .

Mitiseri predstavljaju zatvorene pore na vašem licu koje mogu da se pojave usled preteranog lučenja ulja i sebuma lojnih žlezda usled velikog broja faktora, koji mogu biti bakterije, prašina i ostale nečistoće koje dolaze u dodir sa licem.

Da vidimo kako to zapravo funkcioniše – kada mrtve ćelije kože uđu u pore, mešaju se sa uljem i tako oblikuju čep, koji izlazi na površinu , i taj čep se zove komedon.

Kada su nečistoće stigle u folikul,  reaguju sa kiseonikom, dobijaju crnu boju i tako ustvari nastaje crni mitiser.

Ukoliko lojne žlezde luče više ulja, to uzrokuje češću pojavu mitisera na licu, što znači da se mogu pojaviti bilo gde. Osim toga, mitiseri na licu mogu se pojaviti  kod određenih hormonalnih promena u telu, tokom ciklusa ili u trudnoći.  Kada ste pod stresom, takođe se mogu pojaviti mistiseri na licu.

Postoji veliki broj krema za mitisere koje možete koristiti kako bi uklonili mitisere, ili možete rešiti problem uz pomoć ceđenja mitisera. 

Ksenija je želela da podeli svoje iskustvo o problemu koje je imala sa mitiserima, kao i najboljem rešenjem koje je uspela da nađe za sebe. Njeno lice je sada blistavo i čisto, a koža bez ijednog ožiljka, mitisera i akni. Pročitajte njenu priču i saznajte kako se i vi možete rešiti mitisera bez ceđenja. Nalazi se na ovom linku:https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Da vidimo da li je štetno ceđenje mitisera i kako ih možete cediti  kod kuće ili u kozmetičkom salonu.

Kako iscediti mitiser?

Mitisere možete cediti kod kuće ili možete uraditi tretman u kozmetičkom salonu ceđenja mitisera. Procedura i način se ne razlikuju mnogo, a efekti i rezultati su isti. Na vama je da li želite da se prepustite stručnom licu ili pak želite da to uradite sami.

Osim ceđenja mitisera, postoji i veliki broj maski za lice, kao i pilinzi za mitisere , i kreme za bubuljice i akne, ili čak možete da koristite i trake za mitisere.

Možete da praktikujete piling lica, zajedno sa ceđenjem mitisera. Prvo operite lice toplom vodom ili se naparite, kako bi se pore raširile.

Napravite blagi piling, koji za cilj ima da  ukloni sve nečistoće sa lica i mrtve ćelije koje mogu biti uzrok mitisera. Posebno trljajte sve kritične regije, oko nosa ili na bradi.

Nakon toga možete početi sa ceđenjem mitisera, ukoliko su neki još uvek vidljivi na licu. Kada završite ceđenje mitisera, stavite hidratantnu kremu na lice da nahrani lice.

Koji god način ceđenja mitisera da ste izabrali, treba da vam prija i da to bude nežan tretman. Ne treba da budete grubi, kako se ne bi pojavilo crvenilo na licu, i kako ne bi dodatno iziritirali kožu.

pravilno ceđenje mitiseraCeđenje mitisera kod kuće

Vaša koža pre svega  ima barijernu funkciju i štiti vas od virusa i bakterija. Osim toga,  održava ravnotežu tečnosti u organizmu i takođe reguliše temperaturu tela.

Koža svaki dan podnosi jako negativne, kako spoljašnje, tako i unutrašnje uticaje i promene. Koža lica svakako najviše je izložena spoljašnjim uticajima, tako da zapravo koža trpi sve promene koje se dešavaju oko vas.

A šta je sve to što može da utiče ?

Naravno, tu su vetar, temperature, toplota, hladnoća,  UV zračenje, prašina, dim cigarete, kao oni faktori koji najviše utiču na zdravlje i čistoću vaše kože.  Osim toga, mnogo šminke, mnogo jakih proizvoda upravo sve to dovodi do pojave mitisera, akni i bubuljica na licu. Obzirom da neki od proizvoda za lice ne mogu dubinski da očiste lice, upravo se radi čišćenje lica, u salonu ili kod kuće. Tretman ceđenja mitisera se preporučuje jednom mesečno.

Ukoliko se odlučite da ceđenje mitisera radite sami kod kuće, evo praktičnih saveta, kako to možete i da uradite.

Prvi korak jeste čišćenje lica čišćenje lica podrazumeva da se dobro umijete, mlakom vodom i sapunom, na kom je naznačeno da služi za češćenje lice, i naznačena pH vrednost. Dobro utrljajte sapunom lice, a zatim možete naneti piling, možete da koristite i neki prirodan piling i sami da napravite kod kuće, kada ste već odlučili da sve radite na prirodan način. Tu može da vam posluži npr. talog od kafe, a cilj pilinga jeste da ukloni svu spoljašnu nečistoću sa lica.

Drugi korak jeste parenje lica. Uzmite jednu veću posudu, neki lonac gde možete sipati dosta vode. U vodu skuvajte čaj od kamilice. Kada voda počne da vri, i dok je čaj još uvek vreo, nagnite glavu iznad posude. Stavite veći peškir oko glave, i parite lice oko desetak minuta. Naravno, vodite računa da ne spuštate glavu nisko, kako ne bi došlo do opekotina, i kako lice ne bi upalilo. Na ovaj način otvarate pore, i lakše ćete uraditi ceđenje mitisera.

Kada prođe desetak minuta, skinite peškir sa glave, i blagim tapkanjem peškirom ili tuferom, skinite višak vode sa lica. Nemojte grupo trljati peškirom, jer tako možete bakterije raširiti po celom licu.

Kada je lice suvo, uzmite komadiće vate, koje ćete staviti na prste. Mitisere cedite prstima, uz pomoć vate, dakle prsti ne idu direktno na lice. Ispod noktiju mogu da se nalaze bakterije i da tako napravite još veći problem na svom licu.

Prislonićete prste na mitisere, i laganim pritiskom nežno izvući ceo mitiser. Kada lepo očistite lice i završite ceđenje mitisera, ponovo se lagano umijte.

Na kraju stavite kremu za bubuljice, koja će jako prijati vašoj koži i umiriti kožu nakon tretman. Birajte prirodne kreme za bubuljice, jer su sastojci ovih krema najbolje rešenje za vas.

Vremenom ćete primetiti kako je vaša koža glatka, sjajna i nežna na dodir. Bitno je da ceđenje mitisera praktikujete redovno i to veoma pažljivo i bez grubih pritisaka i pokreta.

Ceđenje mitisera kod kozmetičara

Od svih komedona, mitiseri su zaista najuporniji  i teško ih se možete rešiti koliko god se trudili. Ukoliko niste sigurni kako će vaše lice da reaguje nakon ceđenja mitisera kod kuće, da li će doći do upala i većih iritacija na licu, jedna od opcija mogu biti i trake za mitisere.

Ove trake u jednom potezu izvlače sve mitesere sa vašeg lica. A ukoliko se odlučite za ceđenje mitisera u kozmetičkom salonu, možete očekivati da će tretman biti prijatan i ugodan za vas.

Naravno, kao i da bi zaista uživali u samom tretmanu, morate imati poverenje u vašeg kozmetičara, da se tretman ceđenja mitisera izvodi u sterilnim uslovima, i da je kozmetičar iskusan.

Ukoliko još uvek nemate svog kozmetičara, onda je najbolje da se dobro raspitate kod koga ćete raditi, da čujete iskustva drugih devojaka  najbolje da odete na razgovor u salon, kako bi na licu mesta čuli sve informacije oko samog tretmana ceđenja mitisera.

Ukoliko brinete da li postupak ceđenja mitisera boli, slobodno zamolite kozmetičara da koristi anestetik, jer će se neprijatnost svakako umanjiti.

Na vama je zaista da samo uživate i da se prepustite sigurnim rukama vašeg kozmetičara.

Tretman ceđenja mitisera, sa kompletnim tretmanom, parenjem, čišćenjem i masažom na kraju, očekujte da će trajati oko dva sata. Za sve to vreme vi ste u prijatnom ležećem polažaju, a da bi atmosfera za vas bila još prijatnija, zamolite za neku lepu muziku.

Prvi korak u salonu jeste skidanje šminke i čišćenje lica – kozmetičarka  prvo treba da ukloni šminku i  da dobro očisti celo lice.

Drugi korak jeste enzimski piling ili piling sa granulama – za dodatnu pripremu lica stavlja se piling, u zavisnosti od tipa kože. Piling ima funkciju da ukloni površinski sloj kože.

Sledeći korak jeste parenje lica (otvaranje pora) – kada se piling nanese na lice, u isto vreme se uključuje  sprava , koja je direktno usmerena ka vašem lice i deluje tako da toplu paru usmerava ka licu. Često se radi parenje lica vapozonom.

Dakle, ovaj aparat zamenjuje vaš lonac sa vodom, i ima za cilj upravo da otvori pore kako bi ceđenje mitisera moglo što bolje proći.  Para ne bi trebalo da bude vrela i da osećate da vas peče, jedino što može biti neprijatno jeste nelagodonost prilikom udisanja. Parenje lica treba da traje od deset do 15 minuta.

Sledeći korak jeste upravo ceđenje mitisera – svi oni mitiseri koje se nalaze na vašem licu, sada se tretiraju uz pomoć stručnih ruku vaše kozmetičarke. Vodite računa da koristi rukavice ili vaticu na vrhovima prstiju.

Pre samog početka ceđenja mitisera, može se naneti anestetik, kako biste umanjili bol prilikom pritiska na mitisere.

Ceo ovaj postupak nazivamo komedoekspresija.

Visoka frekvencija – kad je ceđenje mitisera gotovo, a računajte da ovaj deo traje najduže,  po licu se prelazi sa aparatom visoke frekvencije (strujom). Možete da osetite blago peckanje, ali je veoma prijatno.

Ovaj korak za cilje ima da zatvara pore, da poboljšava cirkulaciju i da aktivni sastojci proizvoda dopru što dublje u kožu.

Sledeći korak jeste masaža lica kremom – koja predstavlja najlepši deo samog tretmana. Masaža lica, i masaža dekoltea će vam veoma prijati nakon ceđenja mitisera.

Na kraju samog tretmana ide maska za lice i vrat – maska za lice se koristi kako bi umirila vaša kožu nakon ceđenja mitisera. Maska treba da deluje oko desetak minuta, nakon čega je kozmetičarka skida sa lica, i za kraj se nanosi krema.

Može da se koristi proizvod sa antiseptičkim delovanjem koji će da ublaži crvenilo i spreči upale kože I ubija bakterije.

Odmah po završetku samog tretmana prođite rukom po licu i primetićete kako vam je koža čista, glatka i nežna, bez ijedne neravnine i mitisera. Obzirom da je koža nakon ceđenja mitisera posebno osetljiva, preporučuje se da stavite kremu za lice sa zaštitinim faktorom.

U zavisnosti od toga koliko je vaša koža problematična i kako je negujete nakon samog tretmana ceđenja mitisera, preporučuje se da ovaj tretman praktikujete jednom u mesec dana ili jednom u dva meseca. To ćete najbolje dogovoriti sa vašom kozmetičarkom koja će utvrditi koliko često je potrebno da dolazite na ceđenje mitisera.

Nakon samog tretmana bitan je nastavak nege lice. To znači da morate sami brinuti dalje o svom licu, redovno čišćenje, maske za lice, piling, kao i kreme za bubuljice.

ceđenje mitisera kod kućeLasersko ceđenje mitisera

Lasersko ceđenje mitisera  obavlja se u kozmetičkom salonu. Čišćenje lica i ceđenje mitisera u salonu odvija se uz kvalitetnu pripremu kože, neophodno je da bude u sterilnim uslovima i sa proizvodima vrhunskog kvaliteta. Takođe, tretman je brz i efikasan, jer za kratko vreme, kozmetičar će da očisti vaše celo lice.

Tretman ceđenja mitisera uz pomoć lasera će učiniti vaše lice lepšim, sjanim i na kraju vaše lice biće glatko. Neće biti vidljivih mitisera na licu, kao ni ožiljaka.

Laser za cilj ima da izazove sitna mikroskopska oštećenja ispod kože, koji otvara začepljene pore. Nastala oštećenja na licu se izbacuju iz kože. Nema oštećenja kože, vidljivog crvenila ili irtiacija kože.

Ceđenje mitisera laserom se preproučuje  kod masne i mešovite kože sa proširenim porama, upravo, posebno koži lica koja je sklona mitiserima i bubuljicama.  Laser uništava bakterije u koži koje su odgovorne za nastanak mitisera i bubuljica.

Laser ima tehnologiju hladjenja hladnim vazduhom, što izuzetno prija vašoj koži i štiti je tokom samog rada.

Prednost ceđenja mitisera laserom, jeste čistija koža, veoma prijatna procedura koja se dobro podnosi, nema produženog vremena oporavka, a vaša koža je vidno čista i glatka.
Metoda ceđenja mitisera laserom  ne boli i nije neprijatna, dakle tu nemojte da brinete. Nakon tretmana lice će biti blago crveno, ali to opet zavisi od osetljivosti vaše kože.

Za vreme tretmana osećate kao blago bockanje iglicama. Nakon tretmana vaše lice je glatko i  bez ijednog mitisera. Kada je tretman gotov potrebno je da stavite kremu za lice.
Bilo da odaberete da ceđenje bubuljica radite kod kuće ili u kozmetičkom salonu, morate sami dalje nastaviti sa negom. Ovaj tretman vam pruža rešenje, i ono jeste jednokratno, ali da se mitiseri ne bi formirali dalje, neophodna je dobra nega lica.