Pravilno ceđenje mitisera korak po korak

Pravilno ceđenje mitisera korak po korak

Autor:

Ceđenje mitisera je jedan od načina na koji možete rešiti vaš problem. Međutim, veoma važno da to radite na pravilan način, a evo i kako.

Mitiseri su još jedan od onih iritantnih pojava na vašem licu, koje i te kako mogu uticati na vaš izgled, ali i na vaše samopouzdanje.

Postoji mnogo načina kako se možete rešiti mitisera, ali najvažnije od svega jeste da budete pažljivi, pogotovo ukoliko se odlučite da sami rešite ovaj problem – jer ukoliko se odlučite na ceđenje mitisera, a ne radite kako treba mogu ostati ožiljci koji tek neće biti prijatni .

Da biste bolje razumeli kako nastaju mitiseri i da biste sprečili njihovu dalju pojavu na licu, hajde da objasnimo šta su oni u stvari .

Mitiseri predstavljaju zatvorene pore na vašem licu koje mogu da se pojave usled preteranog lučenja ulja i sebuma lojnih žlezda , ali i faktora kao što su mrtve ćelije kože, prašina i ostale nečistoće koje dolaze u dodir sa licem. Kada mrtve ćelije kože uđu u pore, mešaju se sa uljem i tako oblikuju čep, koji izlazi na površinu , i taj čep se zove komedon. Kada ove nečistoće reaguju sa kiseonikom, oksidiraju, dobijaju crnu boju i tako ustvari nastaje crni mitiser.

Ukoliko lojne žlezde luče više ulja, to uzrokuje češću pojavu mitisera na licu.

A razloga za pojačano lučenje sebuma je više.. Mogu se pojaviti  kod određenih hormonalnih promena u telu, tokom ciklusa ili u trudnoći.  Kada ste pod stresom, takođe se mogu pojaviti mitiseri na licu.

Postoji veliki broj krema za mitisere koje možete koristiti , ali možete rešiti problem uz pomoć ceđenja .

Ksenija je uspela da nađe za sebe praktično rešenje – da spreči nastanak mitisera, kako ne bi morala da se bavi njihovim uklanjanjem.  Jednostavno je. Njeno lice je sada blistavo i čisto, a koža bez ijednog ožiljka, mitisera i akni. Pročitajte njenu priču i saznajte kako se i vi možete rešiti mitisera bez ceđenja. Nalazi se na ovom linku:https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

No, realno, ceđenje je nešto što prsti sami krenu da rade, zar ne?

Dalje prste od lica ili bar saznajte kako da ovo uradite na pravi način.

Kako iscediti mitiser?

Mitisere možete cediti kod kuće ili možete uraditi tretman u kozmetičkom salonu . Procedura i način se ne razlikuju mnogo, a efekti i rezultati su isti. Na vama je da li želite da se prepustite stručnom licu ili pak želite da to uradite sami.

ručno ceđenje mitisera

Takođe postoje i različiti načini pristupa problemu pa postoji:

Koji god način ceđenja mitisera da ste izabrali, treba da vam prija i da to bude nežan tretman. Ne treba da budete grubi, kako se ne bi pojavilo crvenilo na licu, i kako ne bi dodatno iziritirali kožu.

Ceđenje mitisera kod kuće

Vaša koža pre svega  ima barijernu funkciju i štiti vas od virusa i bakterija. Osim toga,  održava ravnotežu tečnosti u organizmu i takođe reguliše temperaturu tela.

Koža svaki dan podnosi jako negativne, kako spoljašnje, tako i unutrašnje uticaje i promene. Koža lica svakako najviše trpi.

A šta je sve to što može da utiče ?

Naravno, tu su vetar, temperature, toplota, hladnoća,  UV zračenje, prašina, dim cigarete, kao oni faktori koji najviše utiču na zdravlje i čistoću vaše kože.  Osim toga, mnogo šminke, mnogo jakih proizvoda – sve to dovodi do pojave mitisera, akni i bubuljica na licu.

Tretman ceđenja mitisera se preporučuje jednom mesečno.

Ukoliko se odlučite da ceđenje mitisera radite sami kod kuće, evo praktičnih saveta, kako to možete i da uradite.

Prvi korak je čišćenje lica

Čišćenje lica podrazumeva da se dobro umijete, mlakom vodom i sapunom za lice.  Zatim možete naneti neki prirodan piling . Tu može da vam posluži npr. talog od kafe, a cilj pilinga jeste da ukloni svu spoljašnu nečistoću sa lica.

Drugi korak je parenje lica

Uzmite jednu veću posudu, neki lonac gde možete sipati dosta vode. U vodu skuvajte čaj od kamilice. Kada voda počne da vri i dok je čaj još uvek vreo, nagnite glavu iznad posude. Stavite veći peškir oko glave i parite lice oko desetak minuta. Naravno, vodite računa da ne spuštate glavu nisko, kako ne bi došlo do opekotina i kako lice ne bi upalilo.

Na ovaj način otvarate pore, i lakše ćete uraditi ceđenje mitisera.

Kada prođe desetak minuta, skinite peškir sa glave i blagim tapkanjem peškirom ili tuferom, skinite višak vode sa lica. Nemojte grubo trljati peškirom, jer tako možete bakterije raširiti po celom licu.

Treći korak – ručno ceđenje mitisera

Kada je lice suvo uzmite komadiće vate koje ćete staviti na prste. Mitisere cedite prstima, uz pomoć vate – dakle prsti ne idu direktno na lice. Ispod noktiju mogu da se nalaze bakterije i da tako napravite još veći problem na svom licu.

Prislonićete prste na mitisere i laganim pritiskom nežno izvući ceo mitiser. Kada lepo očistite lice i završite ceđenje mitisera, ponovo se lagano umijte.

Na kraju stavite kremu za bubuljice, koja će jako prijati vašoj koži i umiriti kožu nakon tretmana. Birajte prirodne kreme za bubuljice, jer su sastojci ovih krema najbolje rešenje za vas.

Vremenom ćete primetiti kako je vaša koža glatka, sjajna i nežna na dodir. Bitno je da ceđenje mitisera praktikujete redovno i to veoma pažljivo i bez grubih pritisaka i pokreta.

Ceđenje mitisera kod kozmetičara

Od svih komedona, mitiseri su zaista najuporniji  i teško ih se možete rešiti koliko god se trudili. Ukoliko se odlučite za ceđenje mitisera u kozmetičkom salonu, možete očekivati da će tretman biti prijatan i ugodan .Naravno, kao i da bi zaista uživali u samom tretmanu, morate imati poverenje u vašeg kozmetičara, da se tretman ceđenja mitisera izvodi u sterilnim uslovima i da je kozmetičar iskusan.

ceđenje mitisera kod kozmetičara

Ukoliko brinete da li postupak ceđenja mitisera boli, slobodno zamolite kozmetičara da koristi anestetik, jer će se neprijatnost svakako umanjiti. Na vama je zaista da samo uživate i da se prepustite sigurnim rukama.

Očekujte da će tretman sa parenjem, čišćenjem i masažom na kraju, trajati oko 2 sata.

  • Prvi korak u salonu jeste skidanje šminke i čišćenje lica – kzmetičar prvo treba da ukloni šminku i  da dobro očisti celo lice.
  • Drugi korak jeste enzimski piling ili piling sa granulama – za dodatnu pripremu lica stavlja se piling, u zavisnosti od tipa kože. Piling ima funkciju da ukloni površinski sloj kože.
  • Sledeći korak jeste parenje lica (otvaranje pora) – kada se piling nanese na lice, u isto vreme se uključuje  sprava , koja je direktno usmerena ka vašem lice i deluje tako da toplu paru usmerava ka licu. Često se radi parenje lica vapozonom. Dakle, ovaj aparat zamenjuje vaš lonac sa vodom i ima za cilj da otvori pore kako bi ceđenje mitisera moglo što bolje proći.  Para ne bi trebalo da bude vrela i da osećate da vas peče, jedino što može biti neprijatno jeste nelagodonost prilikom udisanja. Parenje lica treba da traje od deset do 15 minuta.
  • Sledeći korak je ceđenje mitisera – svi oni mitiseri koje se nalaze na vašem licu, sada se tretiraju uz pomoć stručnih ruku vaše kozmetičarke. Uglavnom se za to koristi štapić za mitisere. Ceo ovaj postupak nazivamo komedoekspresija.
  • Visoka frekvencija – kad je ceđenje mitisera gotovo, a računajte da ovaj deo traje najduže,  po licu se prelazi sa aparatom visoke frekvencije (strujom). Možete da osetite blago peckanje, ali je veoma prijatno.Ovaj korak za cilje ima da zatvara pore, da poboljšava cirkulaciju i da aktivni sastojci proizvoda dopru što dublje u kožu.
  • Sledeći korak jeste masaža lica kremom – koja predstavlja najlepši deo samog tretmana. Masaža lica, i masaža dekoltea će vam veoma prijati nakon ceđenja mitisera.
  • Na kraju samog tretmana ide maska za lice i vrat – maska za lice se koristi kako bi umirila vaša kožu nakon ceđenja mitisera. Maska treba da deluje oko desetak minuta, nakon čega je kozmetičarka skida sa lica, i za kraj se nanosi krema.

Može da se koristi proizvod sa antiseptičkim delovanjem koji će da ublaži crvenilo i spreči upale kože I ubija bakterije.

Odmah po završetku samog tretmana prođite rukom po licu i primetićete kako vam je koža čista, glatka i nežna, bez ijedne neravnine i mitisera.

U zavisnosti od toga koliko je vaša koža problematična i kako je negujete nakon samog tretmana preporučuje se da ovaj tretman praktikujete jednom u mesec dana ili jednom u dva meseca.

Nakon samog tretmana bitan je nastavak nege lice. To znači da morate sami brinuti dalje o svom licu, redovno čišćenje, maske za lice, piling, kao i kreme za bubuljice.

Lasersko ceđenje mitisera

Lasersko ceđenje mitisera  obavlja se u kozmetičkom salonu. Čišćenje lica i ceđenje mitisera u salonu odvija se uz kvalitetnu pripremu kože, neophodno je da bude u sterilnim uslovima i sa proizvodima vrhunskog kvaliteta. Takođe, tretman je brz i efikasan, jer za kratko vreme kozmetičar će da očisti vaše celo lice.

Laser alat za ceđenje mitisera koji ima cilj ima da izazove sitna mikroskopska oštećenja ispod kože, koji otvara začepljene pore. Nastala oštećenja na licu se izbacuju iz kože. Nema oštećenja kože, vidljivog crvenila ili irtiacija .

Ceđenje mitisera laserom se preproučuje  kod masne i mešovite kože sa proširenim porama.  Laser uništava bakterije u koži koje su odgovorne za nastanak mitisera i bubuljica.

Prednost ove metode je čistija koža, veoma prijatna procedura koja se dobro podnosi, nema produženog vremena oporavka, a vaša koža je vidno čista i glatka.Metoda  ne boli i nije neprijatna. Nakon tretmana lice će biti blago crveno, ali to opet zavisi od osetljivosti vaše kože.

Za vreme tretmana osećate kao blago bockanje iglicama. Nakon tretmana vaše lice je glatko i bez ijednog mitisera. Kada je tretman gotov potrebno je da stavite kremu za lice.

Bilo da odaberete da ceđenje bubuljica radite kod kuće ili u kozmetičkom salonu, morate sami dalje nastaviti sa negom. Ovaj tretman vam pruža rešenje i ono jeste jednokratno, ali da se mitiseri ne bi formirali dalje, neophodna je dobra nega lica.