Probajte! Ovo su najbolje trake za mitisere!

Probajte! Ovo su najbolje trake za mitisere!

Autor:

Ako niste probale trake za mitisere, onda verovatno i ne znate koja je najbolja i po čemu se razlikuju. Ovo je kratak vodič koji valja proći pre kupovine.

Većina vas je upoznata sa mitiserima i bar jednom u životu ste očajnički pokušavali da ih se rešite. Svakako da nije prijatno imati ih bilo gde na licu i boriti se sa njima.

Šta su mitiseri u stvari ?

Mitiseri nastaju kao posledica nakupljenih nečistoća i masnoća u unutrašnjosti pora kože. Kada ova nečisoća postane tvrda i oksidira,  stvara se vidljiva crna tačka, upravo poznata kao mitiser.

Veoma su česta pojava i ne predstavljaju opasnost za zdravlje. Mnoge ih osobe smatraju estetski nepodnošljivim. Vrlo je uobičajeno da osobe traže jednostavne, efikasne i brze načine kako da se reše mitisera, kada se pojave na licu.

Načini i postoje!

O jednom od njih pričala nam je Nina koja je imala masno lice puno akni i mitisera. Oduševljena je jer je uspela da ih se reši i to vrlo brzo. O čemu se radi i kako i vi možete da uklonite mitisere kao i ona, saznaćete ako pročitate njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Kada tražite rešenje za mitisere, lako ćete pronaći veliki broj tretmana i lekova za rešavanje mitisera.

A da li se mitiseri mogu ukloniti uz pomoć trake?

Jedna od najčešćih metoda čini se da je upotreba trake za mitisere ili flastera za mitisere, koji mogu biti vaš saveznik . Trake za uklanjanje mitisera funkcionišu po principu flastera, dakle lepljivi deo se nanosi na mitisere, i zatim odlepljuje sa kože.

Na našem tržištu postoji veliki broj proizvođača koji u svojoj ponudi imaju flastere za mitisere. Njihov princip rada je isti i uglavnom svi imaju iste efekte.

Kada pričamo o razlici, ona bi mogla onda da se ogleda u ceni ili samom pakovanju i broju flastera – sve ostalo  je stvar vašeg izbora, zapravo kom svetskom brendu najviše verujete.

Međutim, ovde je važno spomenuti da određeni broj medicinskih stručnjaka ne preporučuje ove trake za mitisere, jer upravo smatraju da mogu napraviti još veće komplikacije na vašem licu.

Kako se koriste trake protiv mitisera?

Ako  zaista želite da probate trake za mitisere, sledi kratak vodič kako bi pravilno trebalo da ih koristite, bez ikakvih posledica ili vidljivih komplikacija:

  • Prvo bi trebalo da vaše lice operete vodom i sapunom. Nabavite neki sapun za lice koji sadrži oko 2 % salicilne kiseline.
  • Odvojite trenutak za sebe i priuštite jednu temeljnu i laganu masažu licu, dok trljate sapunom. Skoncentrišite se na mesta gde najviše imate mitisere, na taj način pomažući da se apsorbuje što je moguće više.
  • Pod velikim mlazom vode isperite sav sapun sa lica. Osušite lice peškirom sve dok ne bude potpuno suvo. Učinite to nežno, tako da ne iritirate kožu. Dakle, nemojte biti grubi, da trljate kožu.
  • Sada izvadite trake za mitisere i pažljivo pokrite sve one delove vašeg lica koji su problematicni. Dakle, trake su ustvari veoma slične flasteru, i tako ćete ih i koristiti. Lepljivi deo ćete zalepiti na područja sa mitiserima. Pritisnite prstima kako bi bili sigurni da je flaster za mitisere dobro zalepljen.
  • Ostavite trake na licu da stoje oko desetak minuta. Nakon ovog vremena skinite trake. Ukoliko vam je lakše možete nakvasiti prethodno vodom, ali nije obavezno.
  • Kada ih skidate budite pažljivi i nemojte čupati i biti grubi sa trakama za mitisere. Trake se skidaju u jednom potezu.
  • Skidajte jednu po jednu traku, sve dok ne skinite sve sa lica. Kada koristite flastere za mitisere, nephodno je da pratite uputstva za korišćenje. Pazite dobro da ste sve uradili kako treba, a ukoliko niste sasvim sigurni u njihov kvalitet i efekte, možete se konsultovati sa dermatologom pre korišćenja.

Lepljive trake za mitisere za muškarce

Mitiseri su čest problem današnjih tinejdžera, ali se neretko mogu videti i kod odraslih žena i muškaraca. Muškarci ih najčešće imaju na nosu i na čelu, dok se kod dama češće nalaze na obrazima, bradi i naravno nosu. 

trake za mitisere za muškarce

Lepljive trake protiv mitisera mogu korititi i muškarci, jer su se pokazale kao veoma efikasne i kod ovog pola.

Jedina razlika u odnosu na žene, kada je upotreba traka u pitanju, je to što ih muški mogu koristiti dva puta nedeljno. Razlog tome je taj što je koža muškarca manje osetljiva nego koža kod žena, pa je manja verovatnoća da će doći do bilo kog oblika iritacije.

Izuzeci, naravno postoje, i uvek treba imati na umu da je najbolja varijanta od svega imati neki prirodni preparat za negu kože, koja će uvek biti zaštićena od spoljašnjih faktora, kao i od pojave mitisera. 

Najbolji flasteri za mitisere

Postoji više brendova koji imaju trake za mitisere u ponudi, a ovi su najznačajniji kod nas.

Balea trake za mitisere

Ne samo da su mitiseri neugledni, oni takođe mogu da budu zaraženi i da se pretvore u veliku bubuljicu. Zato je neophodno ukloniti ih sa lica čim se pojave. Jedan od najefikasnijih načina za to je korišćenje Balea trake za mitisere. Ova traka bukvalno ih izvlači iz kože.

Koriste se veoma jednostavno, na isti način kao i sve ostale koje možete naći na tržištu.

Lice treba da vam bude dobro oprano sapunom i da ga osušite. Kada zalepite flaster za mitisere, ostavite na licu desetak minuta. Nakon ovog kratkog vremena, skinite flastere sa lica, i to u jednom potezu. Na njmu će ostati zalepljeni svi mitiseri koje ste imali na licu.

Sasvim jednostavna i brza tehnika, koja se lako primenjuje.

Ukoliko primetite neku reakciju ili crvenilo na licu, to će biti samo trenutno, jer ste naglo cimnuli flaster. I to će se javiti veoma retko, posebno kod osoba koje imaju osetljivu kožu.

Ove trake za mitisere ne bi trebalo da koristite više od jednom na svaka tri dana, idelano jednom nedeljno Vremenom ćete primetiti da li i ima potrebe uopšte za daljim tretmanom. Ukoliko uspešno rešite problem nakon prvog puta, možda neće ni biti potrebe da ih koristite više.

Da se mitiseri ne bi vraćali više, neophodno je pre svega da menjate životni stil, a to se odnosi na prvom mestu na ishranu . Ishrana protiv bubuljica znači bez suviše masti i šećera,  a zatim i na količinu tečnosti koju unosite u vaš organizam.

Nivea trake za mitisere

Nivea je jedan od najpoznatijih proizvođača kozmetike na svetu i brend je kome većina ljudi poklanja najviše poverenja. U svoj veliki asortiman proizvoda, uvrstili su i specijalno kreirane flastere za mitisere, koji će vam biti od koristi za vaš problem sa ovom vrstom bubuljica.

Trake su spakovane u veoma praktičnom i malom pakovanju, tako da ih lako možete poneti i na put, da budete sigurne da ih imate kao opciju za prvu pomoć za bubuljice.

Najbolje je da Nivea trake za mitisere koristite u području T-zone. Naravno, bilo gde da imate mitisere, iste efekte ćete imati, ali T zona je upravo onaj deo lica, gde se one najviše i pojavljuju.

Nakon što flaster za mitisere stoji na vašem licu desetak minuta, skinite flaster  u jednom potezu. Ovo će ukloniti višak sebuma sa pora – mitiseri više neće imati šanse.

Nivea trake za mitisere efikasno uklanjaju višak sebuma sa zapušenih pora, čineći na taj način ten osveženim, dok su pore vidljivo umanjenje.Obogaćene su limunskom kiselinom i veoma su prilagodljive na svakom delu vašeg lica.

U pakovanju se nalazi šest traka posebno spakovanih.

Essenca trake za mitisere

Essenca flasteri za mitisere već dugo postoje na tržištu. Možete ih kupiti u bilo kojoj radnji ili drogeriji. Koriste se po istom principu kao i većina flastera za mitisere, sadrže ekstrakt zelenog čaja, i prijatne su za upotrebu.

Pakovanje je veoma praktično, od mekog kartona i nije veliko. U pakovanju se nalaze tri trake, koje su posebno zapakovane, kao neka plastična kesica. Ovo je dobro i sigurno, jer ste sigurni da niko pre vas nije koristio i otvarao i da se bakterije slučajno ne skupljaju na traci.

Na unutrašnjoj strani pakovanja nalazi se detaljno uputstvo za upotrebu tako da neće biti prilike da nešto pogrešite. Čitajte pažljivo uputstvo i nećete pogrešiti ništa.

Prvo ćete dobro oprati lice i dobro osušiti, da ne ostane vlažno. Kad izvadite traku iz kesice, sa njene lepljive strane, zalepite na mitisere na nosu i bradi, zapravo na sva ona mesta gde se nalaze .

Ostavite tako na vašem licu do 15 minuta i skinite trake. Po uputstvu za lakše skidanje predlog je da pokvasite traku, ali i ne morate. Kako god je vama lakše, vremenom ćete sami već oceniti.

Titania trake za mitisere

Titania trake za mitisere mogu biti još jedan od vaših izbora kada je ovo sredstvo u pitanju.Sadrže specijalne komponente koje se aktiviraju pomoću vode i koje se vezuju za nečistoću na koži.

Uz pomoć anatomskog oblika i materijala, koji je specijalno mekan, savršeno prijanjaju na nos i uklanjaju mitisere i višak masnoće na koži.

Kada se skine flaster sa lica, na njemu će ostati sve nečistoće, dok pore ostaju iste.

Napomena:

Nemojte da koristite ovaj proizvod više od jednom nedeljno. Takođe flasteri za mitisere se ne preporučuju za veoma osetljivu kožu i kožu koja je pod upalom.Zabranjena je ponovna upotreba istog flastera.

Pakovanje je vrlo praktično i malo i čuva se na hladnom i suvom mestu. Ukoliko se javi iritacija, a moguće je kod posebno osetljive kože, preporučuje se da se prekinete sa korišćenjem proizvoda.

U jednom pakovanju nalazi se 10 komada flastera za mitisere, koji se posebno spakovani u odvojene kesice.

Napravite sami trake za mitisere od želatina

Evo usper trika koji možete probati! Da same napravite trake za uklanjanje mitisera, trebaće vam malo mleka i jedna kesica želatina – po jedna kašika. Promešajte i otopite na tihoj vatri. Ohladite (ne mora sasvim da se ne bi steglo, već malčice, koliko da ne dobijete opekotine po licu) .

Parenjem lica prvo otvorite pore. Zatim nanesite na delove lica prekrivene mitiserima. Kada se osuši – povucite!

Alternativa trakama za mitisere

Kao što iznad u tekstu pomenusmo, trake su zaista odlično rešenje kada su sitni mitiseri u pitanju. Em što su lake za upotrebu, em što dobro čupaju mitisere iz korena i oni se na tom istom mestu ređe pojavljuju. 

Ali, ono što definitivno ne ide u prilog trakama, jeste to što se one prosto ne mogu koristiti svakoga dana. Česta njihova primena može i najčešće izaziva iritaciju i crvenilo na mestu gde se lepe, pa je s toga poželjno pronaći neki prirodni preparat za uklanjanje mitisera i bubuljica, koji ćete moći svakodnevno da koristite, bez ograničenja. 

Istina je da efekat koji pružaju prirodni preparati nije trenutni, ali je temeljniji i duže traje. Veća je verovatnoća da će se pojaviti mitiser na mestu gde ste zalepili traku, nego tamo gde svakodnevno premazujete i štitite kožu od različitih spoljnih uticaja. 

Prirodni sastojci izvučeni iz rezervi biljaka koje se koriste upravo za lečenje kože sklone mitiserima i bubuljicama, toliko snažno delovanje imaju, da za kožu ne postoji ništa bolje što može svakodnevno da se koristi. 

Blagotvorno dejstvo koje biljke ostvaruju kada dođu u kontakt sa kožom, dubinski čiste pore, uklanjaju višak sebuma, sužavaju pore i smanjuju pojavu mitisera. Blagi su, ne izazivaju crvenilo i iritaciju, bakteriološki su čisti jer su to sve prečišćeni derivati najbogatijeg sadržaja na našim prostorima. Prilagođeni su za dužu upotrebu, prodiru duboko do unutrašnjih slojeva, naročito kada se dobro utrljaju i odradi masaža lica, jer se time podstiče cirkulacija. 

Nije važno u kom su obliku, da li gelovi, kreme ili losioni, važno je da su prirodni, blagi, a opet delotvorni.

Trake za mitisere iskustva

Određeni broj stručnjaka iz oblasti medicine nije saglasan sa korišćenjem ovih traka za mitisere. Njihovo mišljenje je da ove trake mogu više naškoditi vašem licu , nego što vam mogu pružiti koristiti.

Ukoliko baš želite da isprobate kako ove trake za mitisere funkcioniše, savet je da budete pažljivi.

Neke od osoba koje su koristile ove flastere za mitisere bile su zadovoljne dobijenim rezultatima. Naglasak je na tome da poštujete uputstvo i da ih ne koristite češće nego na tri dana.

Nisu se pojavile nikakve neželjene reakcije, a što se tiče rezultata bili su više nego solidni.

Posle skidanja traka za mitisere, na njoj su vidljivi ti mitiseri, ali kao male bele dlačice.

traka za mitisere

Pod rukom, kada završite, devojke su primetile glatkoću na licu-

Većina žena koja je koristila flastere za mitisere, ponovo se odlučila za njih, kao jedan od boljih tretmana.

Evo nekoliko najvažnijih alternativa za lečenja:

  • Upotreba limuna, meda ili belanaca kao maska za lice za mitisere.
  • Postoje slične alternativne „domaće“ metode koje uključuju stvari kao što su soda bikarbona, pasta za zube, cimet, zeleni čaj, šećer, jabukovo sirće i mnogi drugi.Najpopularnija opcija je svakako piling, za koji postoji širok izbor proizvoda na tržištu, kao i kreme za bubuljice koje svojim sastojcima najbolje rešavaju problem .

Trake za mitisere cena

Kao što smo na početku i rekli, jedina razlika kod proizvođača jeste u pakovanju i broju flastera za mitisere koji se nalaze u pakovanju.

Nivea pakovanje sadrži 6 flastera i cena je 455,00 dinara. Ono što je posebno korisno da znate da Balea često ima akcije i popuste na ovaj proizvod, pa ako uspete da ugrabite taj momenat za 6 flastera koji se nalaze u jednom pakovanju, odvojićete samo 135,00 dinara.

Na kraju izaberite onaj u čiju marku imate najviše poverenja, ali morate pažljivo pratiti uputstva i koristite trake za mitisere kako je i napisano na samom proizvodu.