Najefikasniji tretmani protiv opadanja kose

Najefikasniji tretmani protiv opadanja kose

Muči vas opadanje kose? Tretmani protiv opadanja kose su spas!  Evo onih koji su vredni pažnje i koje treba da razmotrite!

Opadanje kose je podjednako stresno za žene i muškarce. Ne možete da ignorišete činjenicu da vam veći deo kose nestaje sa glave. Jednostavno, morate sa tim pokušati da se borite. To ponekad nije baš lako. Pomoć je neophodna.

Kakva pomoć?

Pomoć profesionalaca. Da, morate da nađete i dodatne načine da problem učinite manje vidljivim. Kako?

Uz pomoć nekih tretmana protiv opadanja kose.

Opadanje kose i tretmani

Opadanje kose nije nešto neuobičajeno. To je jedan prirodan proces svake dlake, koja treba da bude zamenjena i dešava se postupno, tako da nema manjaka kose na glavi. Deo dlaka opadne, ali ih ima dovoljno da kosa deluje zdravo. To je normalno opadanje kose.

Onda kada se prirodan proces naruši, tada dolazi do problema. Kosa opada, ne samo u većoj meri nego inače, nego dlaka ispada iz korena brže nego što se očekuje. Često smo skloni da ne priznajemo problem, pa onda bude kasno. Naravno, ne treba ni paničiti bez razloga.

Kada, ipak, shvatite, da problem postoji, ni tu nije kraj sveta. Treba preduzeti korake koji će pomoći. Prvi je, naravno, obraćanje lekaru koji će vas uputiti na uzrok problema.

Ako postoji značajan estetski problem, onda mu treba prići i sa medicinske i sa estetske strane.

Tu na scenu stupaju tretmani, koji imaju za cilj da uspore proces opadanja dlake i da omoguće kosi da ostane što duže zdrava.

Opadanje kose je estetski, ali i psihološki problem. Da, upravo tako!

I muškarci i žene jako loše preživljavaju prve znake opadanja. Dolazi do manjka samopouzdanja i dešava se to da se povlače i sebe, sve dok se problem ne reši.

Kako ne biste dolazili u sličnu situaciju, poslušajte neke od naših saveta koji slede.

Savetujemo i da pročitate Nešinu priču . On je pre određenog vremena bio gde ste vi sada – opterećen problemima opadanja kose. Tako je bilo sve dok nije pronašao prirodan način da vrati svojoj kosi gustinu i zdrav izgled. Prezadovoljan je svojim uspehom. Kosa mu ne opada i opet je gusta! I vaša može doživeti takav oporavak! Na ovom linku pročitajte o čemu se radi:  https://minutzamene.com/kako-zaustaviti-opadanje-kose-ja-sam-otkrio-nacin/

A osim toga, možete probati i nešto sa sledećeg spiska.

Prirodni tretmani protiv opadanja kose

Kada kosa počne da opada, ono najgore što joj možemo prirediti, to je velika količina hemijskih sredstava koja je opterećuje i sputava njen koren da se razvija i jača. Zato su u tom slučaju najbolji prirodni tretmani za kosu.

Skloni smo korišćenju gomile proizvoda za kosu, nekada nesvesni da nam oni čine više štete nego koristi. Nažalost, probudimo se tek kada se problem manifestuje. Zato, nemojte gomilati proizvode, već se koncentrišite na nekolicinu koja će vam biti od koristi. A upravo to i jesu prirodni tretmani za kosu. Neke od njih ćete naći u ovom videu:

Oni podrazumevaju dozu biljnih sastojaka koji su koncentrovani u svakoj boci. Svaka travka koja je iskorišćena za pravljenje ovakvih proizvoda, u stvari je pažljivo birana za lečenje vašeg problema, problema opadanja kose.

Ono prvo što nam pada na pamet kada su u pitanju problemi sa opadanjem kose, jesu prirodni šamponi, za regulaciju problema temena kose. I to je ono odakle treba da počnete kada je terapija gubitka kose u pitanju. To možete i sami kod kuće.

Šamponi protiv opadanja kose

Prirodni šampon, pažljivo odabran, blago je za vašu kosu. Naime, njima, čak i ako svakodnevno perete kosu (a to se ne preporučuje ni onima koji nemaju problema) nećete iritirati kožu glave. Njihovi probrani sastojci učiniće da kosa bude lepa i negovana. Čak i kada opada više nego inače, korišćenjem ovakvih šampona, svešćete to na najmanju moguću meru.

Jedan od ključnih koraka u borbi protiv opadanja kose jeste pravilan izbor šampona.

Važno je odabrati blagi šampon koji sadrži prirodne sastojke i koji je bez sulfata i parabena. Takvi šamponi ne samo da nežno čiste kosu i vlasište, već i pružaju neophodne hranljive materije bez agresivnih hemikalija koje mogu dodatno oslabiti kosu.

Osim toga, redovna upotreba maske za kosu je neizostavan deo nege, posebno za osobe koje se suočavaju sa problemom opadanja kose. Maska za kosu pruža dubinsku hidrataciju i obnavljanje, čime se doprinosi jačanju kose i smanjenju njenog opadanja.

Preporučujemo upotrebu proizvoda koji su posebno osmišljeni da spreče opadanje kose i potaknu njen rast. Ovi proizvodi su formulisani da ciljaju uzroke opadanja kose, pružajući joj sve potrebne sastojke za zdrav rast i vitalnost.

Pored prirodnih šampona, tu su i prirodni regeneratori i maske za kosu. Ako se redovno negujete ovakvim proizvodima, bojazan da će kosa biti slamasta, ili da će kojim slučajem biti lomljiva, ne postoji.

Prirodni preparati tu su da kosi vrate balans i da je ponovo učne zdravom, ujedno i da spreče njeno prekomerno opadanje.

Serum protiv opadanja kose

Pored navedenih preparata, odlični su i prirodni serumi za kosu  .

Serume na biljnoj bazi možete naći po svim bolje opremljenim apotekama ili online. Oni služe da se utrljavaju u kosu posle pranja, ali i u drugim situacijama. Postoje i oni  koje možete utrljavati na vlasi kose, bilo na krajeve, bilo po celoj dužini.

Dobra strana raznih seruma upravo je u tome što se oni ne ispiraju. Kada ih nanesete na kosu ili kožu glave, onda one imaju prilike da deluju u tom trenutku, ali i kasnije – jer tu ostaju.  Iako je dejstvo šampona i maske takođe izvesno i kada ih isperete sa kose, serumom osiguravate da preparat ostaje na vašoj glavi dugo vremena i da deluje čak i kada ne razmišljate o tome.

Potrudite se da to bude kolekcija bez parabena i sulfata, ona koja pripada prirodnoj kozmetici, jer ćete samo tako uspeti da se izborite sa problemom.

Vitamini  i minerali

Jedan od ključnih faktora u održavanju zdravlja kose je pravilan unos vitamina i minerala. Nedostatak određenih nutrijenata može doprineti slabljenju kose i njenom opadanju. Stoga, važno je osigurati da vaša ishrana bude bogata esencijalnim vitaminima i mineralima koji su neophodni za zdravlje kose.

  • Vitamini B kompleksa, posebno biotin (vitamin B7), igraju važnu ulogu u rastu i jačanju kose.
  • Vitamin A pomaže u održavanju zdravog vlasišta i potiče rast kose
  • vitamin C doprinosi proizvodnji kolagena, važnog proteina za strukturu kose.
  • Vitamin D takođe igra ulogu u stvaranju novih folikula, što može pomoći u održavanju guste i zdrave kose.

Minerali kao što su gvožđe, cink i bakar takođe su neophodni za zdravlje kose. Gvožđe pomaže u prenosu kiseonika do folikula dlake, što je ključno za rast kose. Cink doprinosi reparaciji tkiva i rastu dlake, dok bakar pomaže u formiranju novih krvnih sudova koji hrane folikule dlake.

 Ako ne možete dobiti dovoljno ovih nutrijenata iz vaše ishrane, razmislite o uzimanju dodataka prehrani nakon konsultacije sa lekarom.

Biljni  tretmani opadanja kose

Posebno se izdvajaju sok od crnog luka i belog luka, koji su bogati sumporom i antioksidansima. Njihova primena na vlasište može pomoći u jačanju kose i stimulisanju rasta. Međutim, važno je testirati na malom delu kože pre šire upotrebe zbog mogućih alergijskih reakcija.

Dodatni prirodni tretmani uključuju:

  1. Ulje čajevca: Ovo ulje je poznato po svojim antimikrobnim svojstvima. Može pomoći u čišćenju vlasišta i smanjenju peruti, što indirektno doprinosi smanjenju opadanja kose.
  2. Aloe Vera: Poznata po svojim umirujućim svojstvima, Aloe Vera može pomoći u hidrataciji i smirivanju iritiranog vlasišta, podstičući zdrav rast kose.
  3. Ricinusovo ulje: Bogato ricinoleinskom kiselinom, ricinusovo ulje može poboljšati cirkulaciju u vlasištu i ojačati korijene kose, što doprinosi smanjenju opadanja kose.

Redovna upotreba ovih prirodnih tretmana može pružiti znatne benefite za zdravlje vaše kose. Međutim, njihova upotreba je uglavnom u maskama i domaćim pripravcima koji zahtevaju puno vremena. Pritom, ovakvi tretmani nemaju dovoljno aktivnih sastojaka koliko recimo imaju šamponi u kojima se nalaze njihovi visoko koncentrisani ekstrakti. Najbolji šampon takve vrste je definitivno Vlasilan šampon – biljni šampon bez sulfata i parabena.

Za očuvanje zdravlja kose, jednako je važna uravnotežena ishrana kao i pažljiva nega kose. Pored pravilne ishrane, važno je i izbegavati preterano stilizovanje kose koje može doprineti njenom slabljenju i opadanju.

Osim kozmetike, postoje i oni tretmani protiv opadanja kose za koje vam treba profesionalna ruka.

Recimo ovaj!

PRP tretman protiv opadanja kose

Iako je i prethodno navedeni odeljak posvećen tretmanu, hajde sada da se bacimo na one tretmane koji se realizuju u nekim poliklinikama ili specijalizovanim salonima. To su tretmani koji vam i te kako mogu pomoći da se rešite nekih od većih problema vaše kose.

tretman protiv gubitka kose

PRP tretman protiv opadanja kose je jedan od njih i ako do sada niste čuli za njega, vreme je.

Ovaj tretman podrazumeva lečenje kose i kože glave vašom sopstvenom krvlju.

Ovo može zvučati po malo i neprijatno, ali verujte da nije tako.

Naime, krv u sebi ima trombocite koji su nam u ovom slučaju neophodni, zato što imaju tu mogućnost da stimulišu rast kose. Kako je to moguće?

Tako što se krvna plazma, koja je i najbogatija trombocitima, ubrizgava direktno u vaš skalp.

Prvo se krv vadi iz vene na uobičajen način, a potom se određenim procesom iz nje vadi krvna plazma bogata trombocitima. Zatim se oni ubrizgavaju sitnim iglicama na ona mesta gde ponestaje kose.

Rezultat ovog tretmana vidi se posle mesec do mesec i po dana.

Potrebno da odradite bar 3 tretmana.

Rezultati su vidno progušćivanje kose. Kosa raste na onim delovima gde je ubrizgana krvna plazma jer ona stimuliše koren dlake.

Pisali smo detaljno o tome šta je  PRP tretman za kosu i da li stvarno deluje .

Ako vam ovo sa sopstvenom krvlju ne zvuči dobro, ima i ovo!

Mezoterapija protiv opadanja kose

Još jedan sličan tretman, ali možda i popularniji jeste mezoterapija kose. Kažemo sličan, jer se i on temelji na tome da je za stimulaciju rasta nove kose potrebno ubrizgati nešto u skalp.

Ovaj tretman uključuje aplikaciju specijalno formuliranih koktela koji sadrže kombinaciju vitamina, minerala, oligoelemenata, aminokiselina i minoksidila direktno u vlasište. Cilj ovog tretmana je da se direktno nahrani koren dlake, podstakne regeneracija i rast nove dlake, te da se time smanji opadanje kose.

Tretman traje od 10 minuta, do pola sata. Realizuje se na taj način što se specijalno napravljen koktel za mezoterapiju ubrizgava na one delove glave gde nema dovoljno kose. Korisnici kažu da nije bolno, tako da se ne morate toga plašiti.

Trebalo bi da se poboljšanja vide već posle nekoliko tretmana, a posle deset tretmana da kosa već vidno bude gušća. Mnogi korisnici su  zadovoljni jer su uspeli da reše difuzno opadanje kose.

I opadanje kose sa strane može takođe biti rešeno na ovaj način.

Mezoniti kao terapija gubitka kose

Mezoniti za kosu su specijalne niti koje se provlače kroz kožu glave. Specijalno su nazubljene ( na mikronivou, ništa što biste videli i osetili kao bolno) i stimulišu fibroblaste da proizvode više kolagena, elastina, hijaluronske kiseline. Poboljšavaju prokrvljenost skalpa i snabedevenost hranljivim materijama.

Da bi se uradila ova metoda, potrebno je prvo da nađete koja poliklinika ima stručno osoblje za ovaj tretman.

Laserski tretman kose

Opadanje kose i stimulacija njenog rasta samo su neke od situacija koje laser uspešno rešava. U ovom slučaju koriste se posebni laseri za fotobiostimulaciju kose.

Kod ovog tretmana lečenje se može raditi pomoću lasera koji liči na kapu, na češalj ili ručno ( manji snop lasera usmerava se na proređena mesta). ZRaci lasera stimulišu koren kose i bude ga. Rezultati se ne vide odmah, nego posle nekog vremena kada kosa počne da raste.

I ovde je važno da tretman radi stručno lice, jer laserski zraci loše upotrebljeni mogu i da unište koren dlake.

Tretman tabletama protiv opadanja kose

Jedan od dobrih načina da svoju kosu vratite u normalu, jesu i tablete protiv opadanja kose. Da, ovde govorimo o specijalizovanim tabletama koje imaju zadatak da stimulišu žlezde i da poboljšaju rast nove dlake.

Ponekad, kada su hormoni krivi za to što kosa opada, samo korišćenje hormonskih tableta, koje recimo blokiraju DHT,  može biti dovoljno da kosa počne ponovo da raste. Zato je važno obratiti se nekom stručnom licu koje bi iskontrolisalo stanje vaših hormona.

Ipak, mi ovde govorimo i o vitaminskim tabletama koje su napravljene tako da utiču na folikul dlake, a jedne od njih su Fitoval kapsule.

Najbolji tretmani protiv opadanja kose

Veoma je nezahvalno odgovoriti na pitanje koji je tretman najbolji protiv opadanja kose. Zapravo, to zavisi od ozbiljnosti problema koji imate.

tretman protiv opadanja kose kod muškaraca

Kakav god problem imali, ono što je važno, to je da nađete neku adekvatnu negu kojom ćete tretirati kosu. To se pre svega odnosi na neki blag, a dobar šampon, koji će pomoći da kosa paralelno sa tretmanima, bude negovana i zdrava.

Ako je opadanje kose kod vas samo mestimično i ako je ono tek u začetku, onda problem možete rešavati nekim specijalizovanim sredstvima. Tu opet može pomoći neki dobar prirodan šampon. Eliksir za kosu takođe može biti fantastično rešenje, jer on predstavlja koncentrat svih neophodnih sastojaka za kosu.

Ako se pored toga budete usredsredili i na neke druge činioce koji mogu uticati na opadanje kose, kao što su hormoni i ishrana protiv opadanja kose, onda problem može biti uspešno rešen.

Ako je vaš problem duži i obimom veći, onda šamponi mogu biti odlično pomoćno sredstvo, ali je neki profesionalan medicinski tretman neophodan.

To može biti bilo koji od ponuđenih. Dobar izbor je i Minoksidil protiv gubitka kose.  O tome ne donosite odluku vi, već stručno lice sa kojim ćete se oko toga konsultovati. Naime, i od godina zavisi da li će vam lekar preporučiti transplantaciju kose, ili pak, neki od neinvanzivnih tretmana kojima će se stimulisati koža glave da bi proizvodila više vlasi .

Pretpostavljamo da će u mlađem dobu to sve ići mnogo lakše nego u starijem, tako da je savet da ne čekate previše, već da se odlučite za konsultaciju sa lekarom i da onda odlučite koji od tretmana će biti najbolji za vas. To je uglavnom posve individualna stvar.

Takođe ćete voditi računa i o finansijskoj strani. Prirodni tretmani šamponima spadaju u jeftinije varijante, dok su tretmani koje obavljaju stručna lica po pravilu i mnogo skuplji.

Tretmani protiv opadanje kose kod žena

Ono što je važno napomenuti, to je različitost tipa opadanja kose kod žena i muškaraca.

Kod žena opadanje kose uglavnom ne vodi u potpunu ćelavost, barem ne u velikom broju slučajeva. Opadanje kose kod žena je delimično. Dešava se u određenim životnim periodima, kao što je opadanje kose posle porođaja, a ponekad je i opadanje kose od stresa.

Zato su tretmani koje žene mogu da koriste pre svega preventivnog karaktera. Jedan od najboljih je kraljevski tretman, koji će ojačati kosu i učiniti je sjajnom.

Ako usled nekih drugih faktora, kao što su bilo kakvi hormoni, dođe do gubljenja kose koje nije sezonsko, mezoterapija kože može biti sjajno rešenje. Na taj način dajete kosi sve što joj je potrebno kako bi ona ponovo počela da raste i kako bi se opet progustila.

Permanentna nega se podrazumeva, ali i uzdržavanje od gorenja kose stajlerima.

Žene su, za razliku od muškaraca, sklone tome da i farbanjem u mnogome svoju kosu slabe i uništavaju. Zato je važno da se uništavanje spoljnim faktorima smanji na najmanju meru. A kada dođe do opadanja kose, takođe treba utvrditi zbog čega se to dešava.

Tretman takođe može preporučiti izabrani lekar.

Tretmani protiv opadanja kose za muškarce

Za razliku od žena, kod muškaraca opadanje kose kreće naglo i dešava se brzo. Dok se okrenete, već ste ćelavi. Zato se muškarci češće i opredeljuju za presađivanje kose.

Transplantacija kose je prilično ozbiljan poduhvat. Kosa se iz korena čupa sa onih delova glave gde nije proređena ( obično je to potiljak) a onda specijalnim načinom ugrađuje na delove glave gde je nema (zalisci ili teme) .

Kod muškaraca genetika zauzima veoma važno mesto, a i lučenje hormona, još u dečačkom periodu. Ako se uoči i jedan od simptoma, treba reagovati adekvatnom negom protiv opadanja kose, u vidu šampona i seruma.

Ako je kosa značajno opala, a to je najčešće na temenu, onda bi PRP tretman u kombinaciji sa prirodnom negom mogao da bude fantastično rešenje.

Još jedanput, treba voditi računa o problemu stimulacije rasta dlake iz folikula.  Svako čekanje može umanjiti šansu za boljitak. Kod muškaraca taj problem može biti baš ozbiljan.

Ono što morate znati, to je da li postoji neki unutrašnji problem zbog koga vam opada kosa ili se to dešava sezonski. U skladu sa tim bira se i način na koji ćete rešiti problem. Tretmani protiv opadanja kose mogu biti fantastični, bilo da su kućni ili profesonalni! Ne odustajte olako od svoje kose! Pružite im šansu!