Štapić za uklanjanje mitisera: vodič za pravilnu upotrebu

Štapić za uklanjanje mitisera: vodič za pravilnu upotrebu

Autor:

Šta je štapić za mitisere i kako se on pravilno koristi? Na koji način radi i može li ga nešto zameniti? Kako se održava? Uz ovaj vodič znaćete sve.

Mitiseri su tako dosadni. Često ne izlazimo na kraj sa njima jer se oni uvek vraćaju i mogu odjednom da buknu. Oni umeju da budu mirni, a mogu i da se upale. Kada se upale, nastaju bubuljice. Najbolje je, zato,  da ih uklonimo sa lica, kako god znamo i umemo.

Štapić za otklanjanje mitisera je rešenje koje sam lično isprobala, pa ću vam kasnije ispričati svoje iskustvo. Ovaj odstranjivač mitisera je odlično sredstvo koje treba da imate kod kuće, jer nikad ne znate kada će se mitiseri ponovo pojaviti.

Hajde da vidimo u čemu je tajna. O štapiću za mitisere pišemo od A do Š!

Šta je štapić za mitisere?

Štapić za uklanjanje mitisera ili komedokvečer je spravica koja će mitisere izbaciti iz kože

Napravljen je od metala, u vidu štapića koji na svojim krajevima ima rupice. Jedna rupica je manja, jedna veća. Već možete da pretpostavite, veća rupica je za obične mitisere koji su normalne veličine, a manja je za one koji teško izlaze i koji su manji.

Postoji i set komedokvečera koji sadrži razne štapiće, ali nemaju svi istu svrhu. Štapić za mitisere može da se kupi odvojeno i idealan je kao pomoć pri otklanjanju ovog problema.

Zašto kažem pomoć?

Zato što mitiseri nisu tako jednostavni kao što vam se čini.

A kako nastaju mitiseri?

Oni nastaju kada se pore zapuše. Uglavnom izlaze po licu, najčešći su na nosu, ali se mogu stvoriti i na drugim delovima tela. Nemojte se čuditi ako vam se mitiseri pojave po leđima, na dekolteu, pa čak i na nogama. Oni jesu nepredvidivi, ali i za njih postoje brojna rešenja. Ako vas zanima, pročitajte više o tome kako da jednostavno otklonite mitisere .

Pore se zapušavaju zbog spoljnih uticaja, zbog prljavštine, bakterija, zbog prekomernog lučenja lojnih žlezda. Kada dođu u dodir sa kiseonikom, te nečistoće potamne i tada se pretvaraju u mitisere. Naravno, ne možemo da utičemo na sve spoljašnje faktore, ali moramo da brinemo više o svom licu, jer je važno da ono prvenstveno bude čisto.

Za nastanak mitisera ima mnogo razloga i mi sami možemo da utičemo na njih i na njihovo stvaranje.

Ako vam je koža inače normalna, pa se mitiseri odjednom pojave na licu, onda to može da se desi zbog hormonskih promena u telu. Možda se i nešto dešava na vašem zdravstvenom planu, pa to utiče i na lice.

Pojava bubuljica i mitisera usko je povezana i sa stresom. On je glavni okidač za mnoge bolesti i nepovoljno utiče na lepotu, pa bismo trebali da ga kontrolišemo i da se potrudimo da ga eliminišemo. Pisali smo o stresu i bubuljicama, pa saznajte kako tačno da zaustavite ovaj problem na vreme.

Moja prijateljica Nina imala je i mitisere i bubuljice. Sve odjednom. To je dosta uticalo na njeno samopouzdanje, jer nije znala kako da reši novonastalu situaciju. Od onako lepog lica, ona se svakoga dana budila sa novim mitiserima. Svaka žena zaslužuje da ima lepo lice, zato svi treba da pročitate njeno iskustvo.Ona ih se rešila jednostavnim načinom. Ako i vi imate mitisere na licu, saznajte njenu foru. Kliknite na sledeći link: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Dakle, mitisere treba napasti sa više frontova i štapić je samo jedan od njih.

Nikako ne smem da zaboravim da se mitiseri mogu javiti i od nepravilne nege i zbog šminke koja je jaka i učestala (posebno ako se ne skine kako treba). Ne kažem da ne treba da se šminkate, to je mnogim ženama omiljena stvar, ali ako već imate nedostatke na licu, morate da ih se rešite, a ne da ih prikrivate. Bubuljice mogu biti različite, i neke od njih ne trpe tešku šminku.

Kako se koristi štapić za uklanjanje mitisera?

Ovaj proizvod će vam pomoći da ih otklonite čim se pojave! Jednostavno ćete ih izvući na površinu, obrisati maramicom i više ih neće biti. Znam da zvuči neverovatno, posebno ako izbegavate ceđenje mitisera, kako ne biste na licu imali ožiljke. Ako već imate ožiljke od ceđenja bubuljica i mitisera, pročitajte sve o kremi za ožiljke koja može da ih sanira.

Štapić za mitisere pojavio se na tržištu i postao totalni hit! Razlog je vrlo jednostavan. Mi obožavamo da cedimo mitisere, iako ne smemo. Bez obzira koliko nam kozmetičari i dermatolozi govore da sklonimo ruke sa lice, ne postoji ni jedna žena koja je odolela ovom činu.

Ma koliko bolno bilo, mi volimo da vidimo kako je mitiser uništen. Kada ih ima puno, to je težak i zahtevan posao!

Kada upotrebimo ekstraktor umesto prstiju, to više nije tako bolno, jer je on specijalno dizajniran da iščupa mitser.

Ipak, postoji uputstvo za korišćenje ovog odstranjivača mitisera. Na kutiji naićićete na sledeće reči proizvođača:

  1. Širi deo se koristi za odstranjivanje mitisera. Ovaj deo pomaže da se okruži značajna površina kože kako biste primenili različite stepene pritiska, u zavisnosti od dubine mitisera i bubuljica.
  2. Manji deo se koristi pri završetku procesa i pomaže da se otklone delovi mitisera koji su ostali nakon prvog koraka.
  3. Nanesite losion za lice nakon završenog tretmana.
  4. Dezinfikujte instrument (ekstraktor mitisera) pre i posle svake upotrebe. Za optimalne rezultate pre korišćenja naparite lice.

Kad kupite i otpakujete ovo malo čudo, odmah ćete posegnuti da istisnete mitiser. To je prva greška koju ćete učiniti.

Prvo i osnovno jeste da očistite lice, ali skroz. Možete da koristite sredstvo koje inače koristite za čišćenje lica. Važno je da skinete svu šminku i da odstranite sve nečistoće.

Kada to završite, bilo bi dobro da naparite lice, kako bi mitiseri lakše izlazili. Parenje lica jeste jednostavan proces koji služi da nam se otvore pore. Pripremite ključalu vodu i posudu nad kojom će vam lice biti narednih 5 do 10 minuta. Saznajte više o tome kako parenje utiče na našu kožu i na koji će način učiniti da koža blista!

Kada parite lice, otvarate pore i iz njih će lakše izaći sve ono što ni ne treba da bude tu. Kada su vam pore otvorene, imate šansu da izvučete mitisere napolje.

Sada tek možemo da upotrebimo štapić za mitisere, ali prvo moramo da ga dezinfikujemo. To možete da uradite sa alkoholom, kako bi štapić bio čist. Sa strane ostavite tufere, gde ćete gomilati sve mitisere koji će izlaziti.

Vreme je da počnete!

Prislonite štapić na mesto gde imate mitiser, pritisnite i zvucite ga na površinu. Ništa jednostavnije, zar ne? Pažljivo birajte regije i jednu, po jednu, čistite od mitisera. Ovaj postupak može da zaboli, ali će svakako manje boleti od ručnog ceđenja. Osim toga, bezbedniji je od ceđenja rukama, jer njima dodirujemo svašta, ispod noktiju je čitava armija bakterija koje jedva čekaju da se presele u vaše pore.

Kada očistite mitisere, iskoristićete i manju rupicu za ostatke koje niste uspeli da odstranite, kao i za manje mitisere koje niste uzvukli na površinu.

Odstranjivanje mitisera trajaće onoliko koliko vi odlučite da traje. Ako vas mnogo boli, ostavićete određenu regiju za drugi dan. Ako ih nema puno, onda možete i sve odjednom da odradite.

Videćete kako vam se koža crveni, ali to je normalno i prolazno.

Kada ste izvadili mitisere, vreme je da očistite lice i da zatvorite pore.

Ova dva koraka su izuzetno važna i ne smete da ih preskačete. Ako ih preskočite, može se pojaviti iritacija, a i lice se ponovo može napuniti nečistoćama što izaziva nove mitisere.

Lice bi trebalo da obrišete losionom. Ima mnogo losiona na tržištu, a vi treba kod kuće da imate onaj koji odgovara vašem tipu kože. Losioni na biljnoj bazi su odlični za kožu lica i mogu vam pomoći da se rešite mitisera i da sprečite njihov nastanak. Ovaj kozmetički proizvod deluje protiv bakterija i sprečiće bilo kakvu vrstu upale na vašem licu. Ima zaštitnu funkciju i sprečiće dalje iritacije, što je odlično u ovom slučaju! On je neophodan ako želite da vaše lice bude zaista čisto.

Kada ste očistili lice, vaš tretman je završen.

Ostalo vam je još da zatvorite pore. Zatvaranje pora možete uraditi kockicama leda ili što hladnijom vodom.

Sada je vaš tretman čišćenja mitisera štapićem gotov i vaše lice je ponovo blistavo! Možda je malkice crveno i nadrženo, ali to će proći, nemojte brinuti.

Trebalo bi da namažete sada hidratantnu kremu i da ostatak dana provedete ne izlažući se previši prašini i prjavštini. Neka se lice odmori. Izdvojite taj jedan dan u nedelji i uživajte u nezi.

Štapić za mitisere iskustva

Rekla sam vam još na početku da sam koristila i isprobala ovaj štapić. Moje iskustvo je pozitivno, jer mi je dosta pomogao.

Mitisere na nosu imam oduvek. Redovno idem kod kozmetičara, na one, dobro poznate, bolne tretmane. Smeta mi taj bol, pa sam odlučila da improvizujem tretman kod kuće. Nije ni ovaj bol bezazlen, ali jeste upola manji. U predelu nosa, koža mi se masti više nego na obrazima i čelu. Shvatila sam ja da je u pitanju višak sebuma koji već dugo ne mogu da saniram. Zapravo, ovo na nosu i nisu klasični mitiseri nego lojni filamenti.

I ja sam, kao i mnoge žene, sakrivala problem puderom, dok lice nije počelo da se buni. Imala sam mnogo upaljenih mitisera, kao da mi se lice osulo. Sa teškom mukom, bacila sam mnoge proizvode iz nesesera za koje sam smatrala da su ugrozili moje stanje na licu.

Adekvatna nega je broj 1 i ona mora da bude pravilna. Hteli mi to ili ne, lice nam šalje jasne poruke kada mu nešto ne odgovara i to ne treba da zanemarujemo.

Štapić za mitisere mi je u početku pomagao da odložim tretman kod kozmetičara, jer sam se trudila da vodim računa svakoga dana o pravilnom čišćenju, o izboru kvalitetne kreme.

Moj izbor za zdravo i negovano lice jeste Aknolin. Koristim ga mesecima, on je zaslužan što je moje lice sada bez ijedne bubuljice. Kada se javi po koja (u onim, našim, danima), Aknolin je tu da je otkloni. Nisam ni sama verovala da da postoji sredstvo za bubuljice i mitisere koje je tako efikasno. Što je za mene najvažnije, potpuno je prirodno, pa ne moram da brinem, moje lice je u sigurnim rukama.

Posle nekoliko meseci, lice se dovelo u red, ali mitiseri, oni crni, bezazleni, izbijaju na površinu. Njih lako odstranim štapićem. Svakako preporučujem parenje lica, jer kad god sam mitiser iscedila bez prethodnog parenja, bilo je bolno i crvenilo je duže trajalo.

Još jedna stvar, ovaj štapić je napravljen za mitisere, ali ne bih ga preporučila za upaljene, cistične akne. Ipak, za ozbiljnije stvari, treba se savetovati sa stručnim licima, kako ne bismo oštetili kožu i napravili još veći problem.

Najbolji štapić za mitisere

Štapići protiv mitisera su slični, ali je bitno da birate one od metala. Predstavljamo vam spisak najboljih, kao i njihove cene.

Avon

Kompanija avon nudi set od 5 štapića za mitisere, različitih oblika i veličina. Cena je oko 600 dinara, ali ih često možete pronaći i na sniženju. Svakako smatram da, ukoliko imate mitisere, ovakav set će vam dobro doći, jer se sa mitiserima nikad ne zna kada će se stvoriti.

Oriflame

Oriflame takođe ima štapiće za uklanjanje mitisera koji je napravljen od nerđajućeg čelika. Njegova cena je 550 dinara na sniženju, a redovna je 1000.

Sephora

Sephora nudi ovaj štapić za mitisere po ceni od 800 dinara i kao i prethodni, ima isto uputstvo. Ovaj metalni štapić je svuda manje više isti, samo je razlika u ceni.

Materijal je važan jer ova spravica mora da se dezinfikuje pre i posle upotrebe.

Gde kupiti štapić za ceđenje mitisera i koja je cena?

Štapić za mitisere možete da kupite u parfimeriji, možda ga možete naći i u apoteci, ali ne mogu da vam garantujem, različita je situacija u svakom gradu. Možete ga poručiti i preko interneta. Na stranim sajtovima poput Aliexpressa i Alibabe, ovaj štapić za mitisere naćiće i po ceni od 100 i 200dinara, ali obratite pažnju od kog su materijala. Kod nas ga ima po poznatijim drogerijama kao što su Dm, Lilly, Aleksandar cosmetics.

Cene se kreću od 500 do 1000 dinara, što je zaista pristupačno, s obzirom da će vam ovaj odstranjivač mitisera itekako biti potreban. On će vam pomoći da otklonite mitisere i da sredite stanje na vašem licu.

Ipak, moramo da priznamo da on nije sam po sebi dovoljan kako vi ne biste više imali mitisere.

Nega je ono što je na prvom mestu, a ovaj štapić je korisna pomoć.

I za kraj, ne zaboravite da se mitiseri mogu ukloniti. Sa njima moramo da budemo uporni, ali to je cena čistih nosića i čistog lica. Neka vaše lice bude negovano, lepo i zdravo, bez nedostataka! Prirodna nega i nove spravice omogućiće nam da problemi na licu budu manji, i da svaki sledeći problem bude lakši za rešavanje. Štapić za otklanjanje mitisera je prava stvar koju svakako treba da imate u neseseru!