Kako se radi dubinsko čišćenje lica? Otkrijte!

Kako se radi dubinsko čišćenje lica? Otkrijte!

Autor:

Šta je dubinsko čišćenje lica i po čemu se ono razlikuje od onog svakodnevnog? Kako se radi i možemo li same da ga uradimo kod kuće? Evo odgovora.

Kada kažemo čišćenje lica, mnoge žene samo odmahnu glavom. Podrazumeva se da se ujutru umijemo, to je jedna od osnovnih stvari, kao i pranje zuba i ruku. Ipak, čišćenje lica je malkice komplikovanije.

Za početak treba shvatiti da umivanje običnom vodom nije dovoljno. Potrebno vam je sredstvo za čišćenje lica jer ono može da otkloni šminku, prljavštinu i prašinu. Obična voda, nažalost, ne može.

Pročitajte koji su najbolji gelovi za umivanje lica i uverite se zbog čega su vam neophodni.

Ako ne koristite sredstva za umivanje lica, onda možete da očekujete da će se koža mastiti ili da će da postane suva. Kada se to desi, dolaze i bubuljice, svrab, javlja se osetljivost, prve bore.

O tome ćemo detaljnije, ali hajde da prvo da vidimo kako da dubinski očistimo lice.

 

Kako dubinski očistiti kožu lica?

Normalno je da se lice prlja. Vazduh je sve zagađeniji, a ako tome dodate lošu ishranu, nedovoljno hidratacije i jaku šminku koju svakodnevno stavljate, dobijamo loš rezultat. Ne možete da promenite ceo svet kako bi vaše lice bilo lepo, ali svakako možete da promenite svoju navike.

Faktori koje smo naveli mogu da ugroze vaše lice i da vam stvore ozbiljne probleme koje ćete rešavati mesecima. Svaki put kada se pogledate u ogledalo, shvatićete da su posledice itekako vidljive. Najgore je definitivno kada vam se pojave bubljice niotkuda!

Moja prijateljica Nina imala je lice puno bubuljica. Neke su nastale zbog hormona, neke zbog svakodnevne šminke. Ipak, prošlo je mnogo vremena dok nije uspela da ih se reši. Nezgodno je kada prođe period puberteta, a vi imate bubuljice koje ni jedan preparat ne može da otkloni. Njoj je lice sada blistavo, nema ni jednu bubuljicu, a to je uspela kada je pronašla pravi proizvod za svoje lice! Pročitajte njeno iskustvo na sledećem linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Naše pore vape za čišćenjem. One se lako mogu začepiti prljavštinom i mrtvim ćelijama. Postoje i posebne kreme za proširene pore, pa o njima čitajte detaljnije, jer će vam biti dragoceno da saznate kako da ih držite pod kontrolom.

Kako svi navedeni problemi ne bi bili vaša svakodnevnica, dubinsko čišćenje lica je neophodno.

Ovaj tretman možete da obaviti u kozmetičkom salonu, a možete i kod kuće, kako god vam više odgovara.

Šta je dubinsko čišćenje lica?

U pitanju je zapravo higijenski tretman lica koji je daleko više od površinskog skidanja prljavštine. Podrazumeva i čišćenje pora, uklanjanje sebuma, toksina, gljivica i bakterija, mrtvih ćelija kože.

Priprema za dubinsko čišćenje lica

Uklanjanje prljavština, sebuma i šminke sa površine kože su zapravo ono osnovno čišćenje lica.

Uklonite šminku u potpunosti!

Skidanje šminke, čini nam se, nikada nije bilo teže, jer je i dekorativna kozmetika takva da je sve postojanija i sve veće pokrivne moći. Koliko god tufera da potrošite i poslednji će imati bar malo nečistoća. Trik je u tome što su žene godinama težile da imaju što dugotrajniju šminku koja odoleva i vremenskim uslovima, i znoju, i mašćenju kože. I eto, dobili smo to, šminku koja se teško skida, a lako ostaje u porama.

Šminku možete da skidate micelarnom vodom, ili nekim drugim sredstvom, ali znajte da vodom i sapunom nećete uspeti u potpunosti da je skinete. Naravno, moram da napomenem da to morate da radite svakoga dana. Vaše lice pamti kada ste zaspali sa šminkom, i rado će vam to vratiti.

Pronađite idealan preparat za čišćenje lica

Za dubinsko čišćenje lica, osim micelarne vode koja će vam površinski skinuti nečistoće, potreban vam je preparat koji je namenjen isključivo vašoj koži. Njega će izabrati tako što ćete odrediti tip kože. Znate već, da li vam je koža masna, suva, kombinovana, da li je sklona bubuljicama i mitiserima. Sve to morate znati pre nego što se upustite u avanturu dubinskog čišćenja lica.

Ukoliko imate problematično lice, onda vaš keci iz rukava može biti losion za lice.

Ovo je osnova, a sada slede dalji koraci ove procedure, u zavisnosti od toga gde i kako je radite.

Dubinsko čišćenje lica kod kuće

Verujem da želite da probate da dubinski očistite kožu lica. Možete da uradite to kod kuće, čim pročitate ovaj tekst. Nije uopšte teško i neće vam oduzeti mnogo vremena.

Mnogim ženama je lakše da odu kod kozmetičara, ali znate da sve to možete i same, na drugačiji način.

Dubinsko čišćenje lica možete da radite jednom nedeljno, ukoliko mislite da vašem licu treba dodatna nega. Čak i kada nemate vidljive nedostatke, dubinsko čišćenje kože lica će vam baš prijati.

Na kraju ovog tretmana lice će biti čisto, blistavo i konačno ćete mu vratiti sjaj koji se lako može izgubiti usled neadekvatne i nepravilne nege.

Dubinsko čišćenje lica trajaće oko pola sata. Uradite ga kada za to imate vremena. Ne zaboravite, svaka od nas zaslužuje jednom nedeljno svoj spa dan.

Postupak dubinskog čišćenja lica

Predstavljamo vam vodič uz koji ćete sa lakoćom dubinski očistiti vašu kožu lica. Korak po korak i vaše lice će biti dubinski očišćeno, baš onako kako očekujete. Svi ovi koraci su vam poznati i verovatno ste ih radili odvojeno, ali sada ćete ih spojiti.

Rezultat će vas oduševiti! Vaše lice će izgledati fantastično, a ako redovno budete radili ovaj tretman kod kuće ili u salonu, uspećete da pobedite nedostatke na licu.

Na ovaj način možete da sprečite pojavu novih akni i bubuljica, a uspešno ćete se izboriti i sa postojećim.

Prvi korak jeste čišćenje lica ( koje ste već obavili u pripremi) , zatim parenje lica, onda sledi maska i na kraju hidratantna krema.

Parenje lica

Prvo što ćete uraditi jeste parenje lica. Ovo je odličan način da očistite kožu od mitisera, potkožnih akni i nečistoća, jer otvaranjem pora učinićete da sve ono loše što se zadržalo u koži jednostavno izađe iz nje.

dubinsko čišćenje lica

Parenje lica je izuzetno značajno za kožu jer joj vraća blistavost i sjaj i omogućava nam da svaki naredni preparat koji koristimo, koristimo pravilno. Naše pore biće čiste i lice spremno da upije sve aktivne sastojke koji su nam potrebni kako bi se koža nahranila ili oporavila.

Parenje lica je jednostavno. Potrebna vam je proključala voda i nekoliko kapi eteričnog ulja, po želji. Osim eteričnog ulja, možete da dodate i dve kesice čaja kako bi vam bilo prijatnije. Izaberite kamilicu, ona je pravi melem za kožu.

Pre parenja lica obavezno je da je očistite, kako bi bilo efekta. Lice treba da se pari 10, 15 minuta. Ukoliko vam je neprijatno i previše vruće, napravite pauzu. Poenta dubinskog čišćenja lica jeste da uživate u svakom koraku, a ne da se mučite!

Kada prođe vreme parenja lica, onda treba da uklonite svu nečistoću sa lica.

Pogađajte, treba vam maska ili losion.

Losion za lice treba da bude na prirodnoj bazi, nikako ne sme da bude agresivan.

Maska za dubinsko čišćenje lica

Masku za čišćenje lica treba da koristite jednom nedeljno.  Ono što svi mi imamo u kuhinji jeste soda bikarbona.

Soda bikarbona za lice je pravo čudo i zato je često koristimo u nezi lica.Nju možete pomešati sa medom i dobićete masku koja će na blag i prirodan način dubinski očistiti vaše pore od nečistoća.  Masku ostavite da stoji na vašem licu desetak minuta, a zatim isperite mlakom ili hladnom vodom.

Na samom kraju, treba zatvoriti pore. Ako to ne uradite, nečistoća će i dalje ulaziti u pore, pa će se ispostaviti da niste ništa uradili. Sužavanje pora može da se uradi kod kuće. Potrebno vam je malo isceđenog limuna pomešanog sa vodom. Uzmite tufer i obrišite lice sa vodom i limunom.

Još samo jedno!

Pošto ste dubinski očistili lice, sada vam treba dobra krema. Hidratantna krema za lice treba da nahrani lice i ima u sebi aktivne sastojke koji su vam neophodni.

Ukoliko imate problem sa bubuljicama, onda je korak koji ovde sledi gel za bubuljice . Ovo je idealan izbor i mnogo pomaže. Koža je pripremljena, pore otvorene i preparati protiv bubuljica mogu da dubinski deluju.

Ovako izgleda dubinsko čišćenje lica kod kuće. Da li ste spremni da isprobate? Obavezno nam javite utiske!

Dubinsko čišćenje lica kod kozmetičara

Ako ipak ne želite da ovaj tretman radite kod kuće, možete da ga uradite i u kozmetičkom salonu. Saloni nude mnogo tretmana za lice, kao što je mezoterapija ili hemijski piling,  ali jedan od osnovnih jeste dubinsko čišćenje lica. Zapravo, ono i prethodi brojnim tretmanima.

Koža lica je naizloženija spoljnim uticajima i ona najviše trpi. Baš zbog toga, na licu se i javljaju toliki problemi koji nam zadaju glavobolje. Toplota, vetar, hladnoća, UV zraci, duvanski dim, prašina, sve to utiče na naše lice.

Higijenski tretman lica kod kozmetičara treba da se radi jednom mesečno ukoliko je vaša koža problematična.

Tretman u salonu podrazumeva da se sa lica odstrane mrtve ćelije i da se dubinski očiste pore. Kozmetičar će utvrditi koji vam je tretman potreban i koji će vašem licu najviše prijati. Tretman dubinskog čišćenja lica omogućava da koža bude zdrava, čista i negovana. Ujednačen ten jeste nešto što možete očekivati od ovakvih tretmana.

Cilj je da se poboljša kvalitet kože. Dubinsko čišćenje kože lica u salonu sadrži sledeće korake:

  • mehanički piling lica (mehaničko čišćenje nekim abrazivnim sredstvima)
  • čišćenje lica ultrazvukom, ( za ove se koristi ultrazvučna špatula čiji je zadatak dubinska dezinfekcija i ozonizaciju)
  • masaža lica, vrata i dekoltea
  •  stavljanje maske koja odgovara vašem tipu kože.

ultrazvučna špatula za dubinsko čišćenje lica

Po potrebi, može da se radi i komedoekspresija lica.

Jedan od oblika dubinskog čišćenja lica je i hydrafacial tretman.

Cena dubinskog čišćenja lica

Cene ovih tretmana kreću se od 1500 do 3000 dinara, u zavisnosti od salona. Bitno je da napomenem da uvek treba da birate stručne kozmetičare, kako bi vaše lice bilo u sigurnim rukama.

Kome se preporučuje dubinsko čišćenje lica?

Dubinsko čišćenje lica potrebno je svima!

I muškarci i žene treba da rade ove tretmane, jer su im neophodni. Bez obzira kog ste uzrasta, bez obzira da li je vaša koža problematična ili normalna i zdrava, ovaj tretman će vam prijati.

Ako želite da hidrirate kožu i pospešite svežinu lica, ovo će biti idealno rešenje koje ćete obožavati jer su rezultati vidljivi već posle prvog tretmana. Tretman dubinskog čišćenja lica može se raditi već u pubertetu jer je tada koža osetljiva i veoma sklona pojavi pubertetskih akni. Sa negom je važno početi na vreme, jer se na taj način usporava proces starenja kože.

Dubinsko čišćenje lica iskustva

Marijana nam je ispričala kakvo je njeno iskustvo u vezi sa ovim tretmanom. Verujem da će vam biti od značaja ukoliko razmišljate da li vam je potreban ili ne.

„ Još u pubertetu susrela sam se sa aknama po celom licu. To stanje nije trajalo dugo, bilo je prolazno i tada nisam išla kod kozmetičara. Kada sam napunila 25 godina, bubuljice su se vratile i setile me na one pubertetske. Koristila sam sve i svašta, ali nisam uspela da ih se rešim.

Poseta dermatologu i kozmetičaru bila je poslednja stvar koju sam uradila i tek kasnije bila sam svesna svoje greške. Dubinsko čišćenje lica radila sam jednom mesečno, jer mi se koža mastila i na svakih nekoliko dana javljala se nova bubuljica. O mitiserima neću ni da pričam, jer su oni bili uvek prisutni.

Dubinsko čišćenje lica mi je pomoglo da se ponovo osećam dobro u svojoj koži i da prestanem da sakrivam lice šminkom. Tretmani su mojoj koži prijali i posle dva tretmana, bubuljice više nisu izlazile kao lude. Lice je postalo smirenije i nije bilo pod upalom. Bilo je čisto na dodir, neverovatno čisto.

Ovaj tretman je spasio moje lice i samo se kajem što ranije nisam otišla na ovaj tretman. On je sasvim običan, a koži pruža mnogo! Moje lice je sada u dobrom stanju i zadovoljna sam. Kozmetičara posećujem nekoliko puta godišnje kako bih održavala ostvaren rezultat.“

Dubinsko čišćenje lica treba svima! Uradite ga kod kuće ili idite do salona, samo ne zaboravite da je čisto lice – lepo i zdravo lice.