Parenje lica vapozonom kao put do savršeno čistog lica

Parenje lica vapozonom kao put do savršeno čistog lica

Autor:

Parenje lica vapozonom čini deo komedoekspresije i ima za cilj da otvori pore, zbog lakšeg čišćenja kože. Šta još treba da znate, sledi u nastavku teksta.

Parenje lica jeste tretman koji za cilj ima da pripremi lice za detaljno čišćenje lica.

Parenje lica vapozonom se izvodi upravo uz pomoć aparata, koji se zove vapozon.

Tako se postiže otvaranje pora i dubinska dezinfekcija kože masnog lica, kao i normalne kože lica.

Parenje lica vapozonom izvodi stručno lice u kozmetičkom salonu, dok s druge strane postoje i manji aparati koji se mogu koristiti i kod kuće.

Da biste na što bolji način razumeli šta je parenje lica, kako se izvodi i koje rezultate pruža, otkrivamo u daljem tekstu za vas.

Šta je parenje lica vapozonom?

Parenje lica vapozonom je deo tretmana čišćenja lica. Svaki tretman se sastoji od nekoliko koraka, a da biste bolje razumeli šta je vapozon za lice, mora da prođemo kroz sve korake tretmana komedoekspresije.

Većina žena zna šta je higijenski tretman lica i šta on podrazumeva. Posebno je poznat osobama koje su u adolescenciji i imaju problematično lice.

Sam tretman čišćenja lica počinje skidanjem šminke i obezmašćivanjem lica. Dalje, prelazi se na pranje kože lica specijalnim preparatima koji u sebi ne treba da sadrže sapune ili bilo koje druge supstance koje isušuju kožu. Ovo je bitan korak, jer pogrešan izbor takvih preprata može da naruši Ph kože.

Sledeći korak, koji nije obavezan i najviše zavisi od stanja kože, jeste piling. Pilinzi mogu da budu abrazivni – to su pilinzi koji mehanički skidaju odumrle slojeve kože, i s druge strane hemijski pilinzi, kada se odumrli slojevi kože skidaju određenim procentima voćnih kiselina.

Važan savet je da se pilinzi ne rade često. Prepročuju se u pojedinim tretmanima kada su indikovani i kada stručno lice koje radi sam tretman to i proceni.

Saznajte više o hemijskom pilingu lica.

Nakon pilinga, prelazi se na parenje lica vapozonom ili maskom za lice kod onih čiji su kapilari previše osetljivi na toplotu.

Vapozon za lice jeste aparat koji ispušta paru, sve u cilju da se pore otvore, kako bi moglo da se pristupi sledećem koraku – ceđenje bubuljica. Na ovaj način smanjuje se bol pri samom istiskivanju bubuljica.

Ukoliko ste previše osetljivi i ne podnosite bol, posebno na svom licu, pročitajte iskustvo naše poznate jutjuberke Sare Stanković, koja je uspela da nađe najbolje rešenje za problem akni i bubuljica. Njeno lice je uvek savršeno čisto i ona je prezadovoljna.O čemu se radi, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/sara-stankovic-bubuljice/

Masaža je korak koji se preporučuje na kraju samog tretmana čišćenja lica, dok se u nekim kozmetičkim salonima masaža izvodi pre parenja ili tokom samog parenja lica.

Ovo ne bi trebalo da praktikujete pre pranja, jer se time nečistoće i komedoni plasiraju u dublje slojeve kože. Zato uvek gledajte da vaš dermatolog ili kozmetičar uradi masažu na kraju, čime se oplemenjuje tretman, a koža se lepo smiri i opusti.

Nakon toga radi se popularna komedoekspresija, sa posebnim oprezom da se pore ne deformišu, jer na taj način može da se naruši prirodan limfotok lica. Ceđenje se radi vrlo detaljno, tako što se pažljivo jedna po jedna bubuljica istiskuje. Kada je lice temeljno sređeno i očišćeno, počinje najlepši deo samog tretmana. Od ovog tretnutka spremite se na potpuno uživanje.

Nakon toga sledi tonik i maska za lice. Ova dva preparata treba da umire kožu, dezinfikuju i zatvore proširene pore. Takođe utiču i regulišu Ph kože lica.

Uz laganu, opuštajuću masažu, na kraju se skida maska i tretman se nastavlja sa serumima i kremama. Sve vreme, dok se nanose ovi preparati  konstantno se masira lice, poboljšavajući periferifernu cirkulaciju čime se bioaktivne supstance ubacuju u dublje slojeve kože.Dalje, ubrzava se resorpcija istih, a ono što je takođe veoma važno jeste da se klijent uvodi u stanje duboke relaksacije dok se stimulišu refleksogene zone ramena, vrata, dekoltea i lica.

Tretman čišćenja lica završava se adekvatnom vitaminskom kremom koja dodatno neguje, hrani i umiruje vašu kožu. Što se dinamike rada ovih tretmana tiče ona je svakako individualna.

Kao što možete da zaključite, najveći deo tretmana čini istiskivanje bubuljica, dok parenje lica vapozonom traje oko 15 do 20 minuta.

Kod osoba sa problematičnom kožom lica, tretmani se rade češće iz estetskih i terapeutskih razloga. Osobe koje imaju zreliju kožu lica, dosta ređe se izlažu ovakvim tretmanima zbog osetljivosti perifernih krvnih sudova i oslabljenom tonusu.

Dakle, parenje lica vapozonom ne čini zaseban kozmetički tretman, već je on deo tretmana čišćenja lica. 

Mnoge osobe parenje lica rade samostalno kod kuće, što mnogi kozmetičari ne preporučuju, jer se na taj način mogu stvoriti ozbiljne posledice.

S druge strane, mnogo je osoba koje imaju naviku i koje to samostalno rade kod kuće. Koriste se razne biljke koje imaju za cilj da omekšaju kožu i neguju u isto vreme. Na kraju ćemo vam pružiti par saveta kako to možete uraditi i kod kuće.

Sada, da vidimo kako izgleda sam aparat vapozon i kako se uz pomoć njega obavlja parenje lica.

parenje lica vapozonom

Vapozon za lice

Vapozon predstavlja kozmetički aparat za mnoge tretmane koji mogu da se izvode na licu i telu.

Vapozon aparat radi na principu ispuštanja vodene pare obogaćene ozonom i kiseonikom.

Svoju primenu nalazi u kozmetici, za parenje lica vapozonom i za pripremu lica za temeljno čišćenje. Na taj način postiže se otvaranje pora i dubinska dezinfekcija kože masnog lica, kao i kombinovane kože lica.

Specijalni ozonski generator, stvara ozon i na taj način efikasno uništava sve vrste bakterija na koži lica. Isto tako, omekšava izumrle ćelije na samoj površini kože i omogućava da se lakše uklone.Pojačava mikro obnavljanje kože, sve u cilju da se ubrza nastanak novih ćelija i kako bi se smanjile bore na koži. Neki od boljih aparata vapozon, koji se koriste za parenje lica, treba da ima sledeće karakteristike:

  • Režim rada: 220-240V, 50/60 Hz
  • Snaga: 800W
  • Ozon funkcija
  • Podesiva visina
  • Fleksibilnost ručice vapozona od 180°
  • Tajmer za podešavanje vremena ispuštanja pare (najviše sat vremena)
  • Podesiva ručica vapozona
  • Odeljak za dolivanje vode
  • Staklena posuda zapremine 1000 ml
  • Stalak sa 4 točka

Isto tako, postoje i manji aparati koji se mogu koristiti za kućnu upotrebu. Oni imaju manju jačinu, imaju manje posude i jednostavno su manji. Tako su lakše za upotrebu i zauzimaju manje prostora u vašem domu.

Ukoliko nemate aparat za parenje lica vapozon, onda možete parenje lica da uradite u improvizovanim uslovima u svom domu.

Kako se snaći kod kuće?

mini vapazon za lice

Parenje lica vapozonom je jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih metoda pomoću koje možete dobiti meku i čistu kožu. Ukoliko niste u mogućnosti da sebi priuštite mini vapozon za kućnu upotrebu,ili niste ljubitelj kozmetičkih salona, onda za sebe možete uraditi sledeće: treba vam par sastojaka koje sigurno imate kod kuće, malo slobodnog vremena i parenje lica može da počne.

Ovim jednostavnim postupkom parenja lica kod kuće možete otvoriti i očistiti pore i ukloniti dubinske nečistoće na licu.

Parenje lica kod kuće možete ponavljati jednom nedeljno, ukolko imate normalnu kožu, ukoliko vam je koža suva, onda dva puta mesečno, a za masnu kožu lica i do dva puta nedeljno .

Najbolja baza vodene pare jeste kamilica ili zeleni čaj. Jednostavno se priprema, tako što ćete u većem loncu sipati vodu i staviti da se kuva. Ubacite biljke koje smo spomenuli i tako ćete pariti lice.

Ukoliko se odlučite za kamilicu, najbolje je da to budu cvetovi kamilice koje možete kupiti u rinfuzi. Čaj od kamilice u kesicama ima manje lekovitih sastojaka i kao takav nije prikladan za parenje lica.

Najoblje bi bilo, ukoliko ste u mogunosti, živite van grada ili imate rođaka na selu, da uberete sami kamilicu i ostavite cvetove da se suše za dalju upotrebu.

Lonac za parenje treba da bude što veći, tj. širi, kako bi celo lice moglo u potpunosti da uživa. U suprotnom, sa manjim loncem, neće svi delovi lica biti očišćeni.

Kada skuvate čaj, ostavite lonac na šporetu i smanjite temperaturu na najnižu-kako ne biste izgoreli lice.

Zatim glavu pokrijte peškirom, približite se loncu i uživajte u mirisu kamilice i parenju lica. Trajanje ovog tretmana treba da bude do 15 minuta.

Najbolje biljke za masnu kožu:neven, žalfija i lavanda. Neke od biljaka koje možete koristiti za normalnu kožu su:kamilica, lišće limuna,menta i neven.

Najbolje biljke za suvu kožu:detelina, peršun, kamilica i neven.

Biljke za kožu sklonu aknama:ruzmarin, eukaliptus, maslačak i kamilica.

Biljke za osetljivu kožu :neven,kopriva, kamilica i ružine latice.

Kada završite sa parenjem lica, sledeći korak jeste baš kao što činite parenje lica vapozonom u kozmetičkom salonu: zatvaraje pora i hidriranje kože.

Vapozon za lice iskustva

Mira je napisala parenje lica vapozonom je bio sastavni deo moje nege lica. U pubertetu sam imala veoma velikih problema sa bubuljicama. Moj dermatolog mi je preporučio parenje lica vapozonom kao deo tretmana čišćenja lica.

Presrećna sam jer sam pronašla pravog dermatologa i imala sam ogromno poverenje prema njoj. Obzirom da imam masnu kožu lica, na tretman sam išla na svakih mesec ipo dana i to je trajalo pune dve godine.

Vremenom se moje stanje sa licem poboljšalo. Bubuljice su počele da se smanjuju, a nakon dve godine lice mi je bilo sasvim čisto. Nakon tog vremena dermatolog mi je preporučio kremu za bubuljice da je redovno koristim kao preventivu.

Sada, ako se desi da mi se pojavi neka bubuljica ja odmah stavim svoju kremu i bubuljica više nema. Meni je zaista pomoglo parenje lica vapozonom, šta želim i vama.

Mina je ispričala da je kupila mini vapozon kako bi ga koristila kod kuće. A evo šta ona kaže

„Ja sam prezauzeta devojka i nemam vremena da provodim po dva sata u kozmetičkom salonu. Iz tog razloga sam rešila da kupim mini vapozon kako bih mogla da ga koristim kod kuće, kada god poželim. I to sam i radila, naravno. Međutim, sve vreme dok se u potpunosti nisam rešila bubuljica, ja sam koristila i svoju kremu protiv bubuljica. Nekada mi je i parenje lica kod kuće bilo prezahtevno, pa me je iz tog razloga krema ostala najbolji prijatelj.“

Vapozon za lice cena

Parenje lica vapozonom čini deo tretmana čišćenja lica, pa kao takav ne može se koristi zasebno. Ukoliko se odlučite za jedan ovakav tretman u kozmetičkom salonu, cene se kreće od 2.000,00 dinara, pa do 4.000,00 dinara.

Ukoliko se odlučite da kupite aparat za kućnu upotrebu, njihova cena je od 5.000,00 dinara. I na kraju, ako se odlučite za parenje lica kamilicom, onda je cena za ovaj tretman neuporedivo najjeftinija.

Pročitajte svakako koje su prednosti kamilice za lice.

U svakom slučaju, treba da uzmete u obzir da jedan tretman čišćenja lica vama neće moći da pruži vidljive rezultate. Ukoliko želite trajnu negu i čisto lice, biće vam potrebno vreme. Računajte jednom mesečno, pa pomnožite sa brojem meseci u godini.

A ako ste neko ko nema vremena, ili ste osoba koja je navikla na kreme, onda je definitivno za vas jedino rešenje kreme protiv bubuljica.

Odluka je samo na vama.