Puder obrve: bezbolno do trajno lepih obrva

Puder obrve: bezbolno do trajno lepih obrva

Autor:

Otkrijte zašto su puder obrve revolucija u svetu lepote: bezbolan postupak, savršen oblik i boja prilagođeni samo za vas!

Poslednjih nekoliko godina obične obrve su izašle iz mode. One se modifikuju, crtaju, tetoviraju. Žene su u dilemi da li uopšte mogu da ih oblikuju pravilno kod kuće, jer za to sada imamo ustaljene oblike i šeme kako savršen oblik obrva treba da izgleda.

Možda sve to deluje preterano, ali naići ćete na oštre kritike svojih drugarica kada vide da ste omašili po koju dlaku dok ste čupali obrve. Zato i postoji sve više tretmana koji obećavaju da će vaše obrve biti savršene. I zaista, one tako i izgledaju. Perfektne su, urađene po pravilnom obliku. Pošto ih rade profesionalci, ovde nema grešaka!

Puder obrve su obrve u koje ćete zaljubiti, jer su one u skladu sa vašim licem, boja je rađena po želji, pa nisu previše tamne. Sve u svemu, one mogu da budu pravo rešenje kada ste u potrazi za tretmanom koji daje željene rezultate. Saznajte sve o puder obrvama u narednim redovima!

Šta su puder obrve?

Trajna šminka je postala tako popularna u poslednje vreme! Onda daje savršene rezulate i obezbeđuje da budete sređeni i lepi, čim se probudite. Nema više crtanja obrva, oblikovanja, a nema ni grešaka do kojih lako može da dođe.

Trajna šminka štedi vreme, jer nećete morati više da brinete o obrvama i njihovom izgledu. Prepustićete se stručnim rukama profesionalnih kozmetičara i oni će sve uraditi kako vi ne biste morali da brinete o izgledu obrva, što, priznaćemo nije nimalo loše!

Koliko nam se svidela trajna šminka usana, toliko nam se dopada i trajna šminka obrva.

Puder obrve su najnovija tehnika koja je zadužena za oblikovanje i senčenje obrva. 

Mnogo je estetskih tretmana, i o njima svako ima različito mišljenje. Neki ih ne podnose jer izgledaju veštački, dok ih drugi obožavaju jer ne moraju više da razmišljaju o sređivanju obrva, usana ili trepavica.

Puder obrve su postale od svega najpopularnije, baš zbog brojnih prednosti – obrve u trenu gušće, izgledaju prirodno, punije su i negovanije. I što je najbitnije, one traju! Pa ako i vi želite da vaše obrve budu pod konac, onda će vas ova tehnika sigurno zainteresovati.

Ipak, mnoge žene vole svoje prirodne obrve i nikad ne bi pristale da odu na tretman. Neko prati trendove, neko jednostavno ne želi, ali jedno je sigurno – guste, pravilne i lepo oblikovane obrve će uvek biti u modi. Da li ćete to postići nekim tretmanom ili ćete se truditi da ih poboljšate na prirodan način, to je izbor o kom treba dva puta da razmislite. Anđela je izabrala prirodan put, jer joj se rezultat puder obrva na njenim drugaricama nije dopadao. Lepo su oblikovane, ali se izbliza vidi da su nacrtane. Ona je našla bolje rešenje. Na prirodan način je poboljšala rast svojih obrva, tako jednostavno da svima o tome priča. Oduševljena je. Ima lepo oblikovane obrve koje nisu nacrtane. To što je ona probala i vama može pomoći. O čemu se radi, saznajte sami iz njene priče koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Puder obrve su revolucionarna tehnika kada govorimo o obrvama i svakako treba da joj damo šansu.

Kako se izvodi tretman puder obrva?

 Ono što nas naročito zanima jeste sam proces izvođenja ove tehnike.

Puder tehnika osmišljena je tako da pravi blage senke na obrvama.

Baš zbog tih senki, obrve izgledaju prirodnije i nisu mnogo tamne, što se ženama i najviše svidelo kada su u pitanju puder obrve.

Priprema za tretman

Prvo ćete doći na konsultacije.

Kozmetičar, u saradnji sa vama, bira idealnu nijansu prema vašem tenu ili kosi, pa se u skladu sa tim i odrađuju senke koje obrvama daju gušći izgled. Iako je u pitanju estetski tretman, ovakve obrve nisu napadne i ne odudaraju mnogo od ostatka lica, što je jedna od najvećih prednosti.

Naravno, kakva će biti boja i gustina zavisi isključivo od vaše želje. Ako već imate na umu kakve obrve bi vam savršeno pristajale, onda to treba i da napomenete kozmetičaru. Nije ni loše da mu pokažete primer ili sliku obrva koje su vam privukle pažnju.

Najvažnije jeste da oblik obrva odgovara vašem licu, nije nužno da samo budu u trendu.

Pre dolaska na tretman puder obrva važno je da se pridržavate sledećih pripremnih koraka kako bi se postigao najbolji mogući rezultat.

  • Izbegavajte konzumaciju alkohola, aspirina i drugih lekova koji mogu povećati krvarenje ili osetljivost kože najmanje 48 sati pre tretmana.
  • Takođe, izbegavajte korišćenje agresivnih hemijskih proizvoda za čišćenje lica.
  • Na dan tretmana dođite sa čistim licem bez šminke, što će omogućiti lakšu i efikasniju primenu tretmana puder obrva.

Kako izgleda proces iscrtavanja puder obrva?

Puder obrve se rade površinski. Kod nekih drugih tretmana, iglice su probijale dublji sloj kože, a ova tehnika je dosta nežnija, samim tim i bezbolnija. 

Sam tretman uključuje dezinfekciju obrva i predela kože oko obrva. To se uglavnom radi alkoholom za lice, kako bi obrve bile čiste i spremne za tretman. Nakon toga, stavlja se lokalna anestezija u obliku gela i mora se sačekati desetak minuta da ona počne da deluje, kako bismo mogli da započnemo sam tretman.

Radi se iscrtavanje obrva olovkom, kako bi se dobio željeni oblik. Kod iscrtavanja, kozmetičar će vas pitati da li vam taj oblik odgovara i da li vam se sviđa. U ovoj fazi meri se idealan oblik obrva koji odgovara vašem licu.

Iscrtavanje se vrši po simetriji lica i ovde ne bi trebalo da bude greške. Čak i ako je uočite, odmah recite kozmetičaru, dok još nije uzeo aparat u ruke. Kod faze icrtavanja, vama će već biti jasno kakvog će oblika biti obrve.

Čak i ako niste sigurni da li su puder obrve za vas, možete da odete do najbližeg kozmetičkog salona i raspitate se o besplatnim konsultacijama koje podrazumevaju iscrtavanje obrva, tako da možete da vidite kako vam puder obrve stoje i da li su one dobar uzbor za vaše lice.

Posle toga, prelazi se na aparat. Prosečno se aparatom obrve icrtavaju 3 do 4 puta, što zavisi od želje klijenta i od same kože lica. Koristi se trajna boja, a svaki naredni put se radi na podešavanju i senčenju određene, izabrane boje.

Kad se tretman završi, vaše obrve će biti tamnije nešto što ste očekivali. One će vremenom izbledeti, aa tek za tri do četiri nedelje, videćete prave rezultate. 

Nega puder obrva nakon tretmana

Prvih sedam dana puder obrve se perutaju. Dobićete i specijalnu kremu sa kojom ćete ih mazati svakog dana. Moguće je da će se pojaviti blago, prolazno crvenilo, ali ono će se i brzo povući.

Tih prvih sedam dana, treba da izbegavate prašinu i mesta na kojima je ima. Izbegavajte i agresivne preparate za čišćenje lica, kako ne bi iritirali kožu. 

Posle tri nedelje, krajevi obrva će izgledati mnogo mekše i neće biti grubih crta. Moraćete malo da pričekate kako bi se definisale i kako bi se koža koja je trenitirana regenerisala. Takođe, bilo bi dobro da izbegavate solarijume ili sunčanje prvih 7 dana, saune, bazene i treninge, zbog znoja.

Važno je izbegavati dodirivanje obrva rukama, kako biste smanjili rizik od infekcija i ne željenog izvlačenja boje. Prvih 24 sata izbegavajte vodu i paru. Tokom prvih nekoliko dana koristite blage, nemasne kreme za hidrataciju kože i izbegavajte šminkanje obrva dok se potpuno ne oporave. Zaboravite i na puder i na masne kreme u prvoj nedelji, morate dati koži da diše.

E sad, nekome su sva ova oganičenja prihvatljiva. Realno gledano, 3 nedelje je puno vremena u kojem vaše obrve neće biti ono što ste zamislili. Za isto to vreme možete da pustite i prirodne obrve i da ih onda kasnije oblikujete po želji, bez da sutra možda zbog toga požalite. Serum za rast trepavica i obrva pomoći će vam da dlačice rastu brže. Na vama je da izvagate koja je odluka bolja. Ako su vam prirodne obrve sveltle, tanke, jedva vidljive, onda definitivno treba da razmislite o puder obrvama.

Kome je namenjen tretman puder obrva?

trajno senčenje obrva

 Tretman je namenjen svima koji žele da njihove obrve izgledaju oblikovanije i gušće. Istina je da neke žene zaista nemaju guste obrve i da su im de dlake proredile, pa su im ovakvi tretmani neophodni.

Ipak, moramo da vam kažemo još nešto. Svaki tip kože će drugačije reagovati na puder obrve. Masna koža će lako odbijati pigment, pa ćete morati redovno da odlazite na korekciju, kako biste održali željenu boju.

Puder obrve namenjene su i onim ženama koje su radile neku drugu tehniku obrva, pa sa njom više nisu zadovoljne. Znate kako, boja vremenom bledi, vremenom se i dlake razređuju. Stvari se menjaju na našem licu, a nama je cilj da nam obrve budu savršene. Kada ne uspemo u toj misiji, svakako će nam zatrebati jedan od estetskih tretmana koji će ih nadopuniti.

Puder obrve vs. japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva zaludelo je ceo svet! Svi su odjednom želeli da isprobaju ovu tehniku i da na licu imaju savršen oblik obrva. Između ove tehnike i puder obrva ima razlike. One se rade istim microblading aparatom, ali se rade drugačije.

Ipak, mnogima se japansko iscrtavanje nije svidelo jer je grubo i izgleda im veštački. Obrve su bile tamnije, a krajevi perfektno ravni i oštri.

Kod puder obrva, to nije slučaj. One se stapaju sa vašim obrvama, pa izgledaju kao da ste ih malo dopunili bojom pigmenta koja je za vaš ten odgovarajuća.

Japansko iscrtavanje se radi dublje u koži, pa pigment i traje duže, i ostaje postojaniji. Nijansa ne bledi, pa ko voli taman izgled obrva ili ima tamniji ten i crnu kosu, onda mogu više da mu odgovaraju. Naravno, sve zavisi od toga šta se vama lično najviše dopada.

Kod japanskog iscrtavanja se dešavalo da obrve skroz promene boju, što zavisi od pigmenta kože i da postanu plavkaste ili crvenkaste. Kod puder obrva, to ne može da se desi. Prednost je u tome što se one rade površinski, pa neće biti krvarenja, ranica, krastica, sukrvice. Oporavak je brži, i deluje da je i bezbolniji, jer iglice ne prodiru duboku u kožu.

Puder obrve vs. prirodne obrve

Još jedna dilema – da li su puder obrve bolje i lepše od prirodnih?

Nijedne obrve nisu lepše od prirodnih i to dobro znate! One podsećaju na prirodne, ali tačno se vidi razlika. 

Prirodne obrve samo treba da negujete i da redovno čupate i kratite i one će biti savršene.

Ako ne volite bolno čupnaje obrva i smatrate da niste dovoljno precizni, treba da isprobate čupanje obrva koncem. To je tretman koji se radi u kozmetičkim salonima, a može da se radi i kod kuće. Garantuje savršene obrve, i uklanja i najsitnije neželjene dlačice.

Ako imate problema sa određivanjem oblika, jednom posetite kozmetičara i on će vam ih urediti. Posle toga možete da ih održavate i kod kuće.

Takođe, ako imate problem sa rastom obrva, uvek možete da isprobate neki dobar serum ili da se pozabavite prirodnom kozmetikom. Ricinusovo ulje je prilično moćno kada su trepavice i obrve u pitanju. Od njih, trepavice i obrve će biti oporavljene za manje od mesec dana.

Sve možete, samo je bitno da se malo potrudite i da ne zaboravljate da negujete svoje obrve i da o njima vodite računa. Tada vam neće biti potrebna nikakva estetska tehnika.

Koliko traju rezultati?

puder obrve rezultati

Kada su puder obrve u pitanju, koliko će trajati rezultati dosta zavisi od vašeg tipa kože, ali one prosečno traju do godinu i po dana.

U najboljem slučaju, ako vam koža dobro primi pigment, puder obrve mogu da traju i do 2 godine.

Korekcija puder obrva

U međuvremenu, možete da odete na korekciju, kada vidite da boja obrva bledi ili da se negde stvorila rupica. Obavezna je korekcija posle mesec dana, kada se obrve formiraju, pa ako smatrate da im nešto fali ili da nešto može da se podeblja, onda morate da odete kod kozmetičara.

Šta može poći naopako?

 Kao i kod svakog tretmana, mogu da se dogode nus pojave. Kod puder obrva, one su svedene na minimum, ali ipak postoje.

Kao prvo, ako ne odaberete dobrog kozmetičara koji ne brine o higijeni vašeg lica i o higijeni svojih instrumenata za rad, može da se stvori infekcija na koži, a takve infekcije se lako šire, pa ćete obavezno morati da posetite lekara.

Šta još može da se desi?

Može da vam se ne svidi oblik, može da vam se ne svidi boja posle mesec dana. Možda će koža previše brzo da odbaci boju, pa ćete morati češće da idete na korekcije, a onda će te puder obrve biti baš skupe, na kraju.

I posle te dve godine ili manje, bićete primorani da ponovo idete na tretman, jer vam se nikako neće dopasti vaše prirodne obrve. Zato je možda bolja solucija da uložiti vreme i novac u svoje prirodne obrve i da ih dovedete do savršenstva!

Cena puder obrva

 Cene variraju, od grada do grada. Negde ćete ih naći po ceni od 50 eura, a neretko će biti skuplje od 100 eura. Obavezne korekcije koštaju od 2000, a negde koštaju i 4000. Kada sve skupimo, savršene obrve nisu nimalo jeftine, jer postoji mogućnost da će na svakih nekoliko meseci ići na korekcije.

Iskustva sa trajnim senčenjem obrva

Marijana nam je ispričala kakvo je njeno iskustvo sa puder obrvama:

„Moje obrve su oduvek bile tanke, a i nisam bila umešna kada je njihovo oblikovanje u pitanju. Puder obrve su mi izgledale interesantno i rešila sam da izdvojim novac i odem na tretman. Nije bio previše bolan, i sam oporavak nije dugo trajao.

Moja koža je masnija i nije baš najbolje prihvatila pigment. Morala sam da idem na korekcije na dva meseca. Osim što je skupo, bila je to obaveza koja mi nije bila neophodna. Morala sam i da ih ponekad pojačavam olovkom, u onim danima kada boja počne da bledi, a ja još nisam zakazala termin.

Obrve su mi postale pravo opterećenje. Nakon godinu dana, potpuno su izbledele i nisam želela više da idem na tretman. Odustala sam. Posvetila sam se redovnoj nezi, nabavila sam serum za obrve i redovno ga mazala. Ne želim da imam kopiju svojih prirodnih obrva, želim svoje guste i jednake obrve koje su lepo oblikovane. Nakon nekoliko meseci uspela sam u toj misiji i sada sam prezdaovljna!“

Tatjana

“ Obožavam puder obrve. Plavuša sam i moje prirodne obrve su jako blede i ne vide se. Japasnko iscrtavanje obrva je previše za moj ten.Puder obrve su se ispostavile kao najbolje. Našla sam nijansu i oblik koji mi odgovaraju. Pravo je čudo kako obrve mogu da promene lik! Prezadovoljna sam!“

Puder obrve mogu da budu prava stvar, ali je najbolje da se posvetite obrvama koje već imate!