Ricinusovo ulje za trepavice oporaviće ih dok trepnete!

Ricinusovo ulje za trepavice oporaviće ih dok trepnete!

Autor:

Ricinusovo ulje za trepavice će vam pomoći da imate duže i gušće trepavice, i to veoma brzo! Saznajte kako deluje i zbog čega treba da ga probate odmah.

Ricinusovo ulje koristimo za sve i svašta, ali da li ste znali da vam od ovog ulja trepavice mogu biti mnogo boljeg kvaliteta? Da li ste ga isprobavali već? Ako niste, danas vam nudimo razloge zbog kojih to treba da uradite.

Ricinusovo ulje se od davnina koristi u kozmetici, za negu kose i kože, i ako ste ga ikad isprobali u to svrhe, mogli ste da vidite kako deluje. Hajde da vidimo na koji će načn ovo ulje uticati da se naše trpavice obnove i da dobiju veličinu kojoj dugo težimo.

Pogled koji obara sa nogu je dostupan i nalazi se u maloj bočici!

Ricinusovo ulje za trepavice je magično!

Duge i zavodljive trepavice su odlika ženstvenosti. Moramo priznati da retko čije trepavice izgledaju kao sa reklame, pa zbog toga žene koriste razne načine da ih naglase. Od skupih maskara, pa sve do nadogradnje trepavica, svakim danom se trudimo da ih izvučemo što više.

minut3

Kada skinemo svu šminku sa lica, istina je čista, ili imamo duge trepavice ili ih jednostavno nemamo. Trepavice rastu na isti način kao i kosa, kao i malje na telu i isti faktori na to utiču. Jeste nadogradnja najbrži način da dobijemo pogled o kome maštamo, ali sigurno ste zapitale kakve će nam trepavice biti posle toga. Postoje prirodni načini na koje možemo postići efekat predivnih, dugih trepavica i vreme je da saznate i probate trik koji će vam pomoći.

Ricinusovo ulje koristi se već dugo, ali kada se došlo do saznanja da ono pomaže kod trepavicama kojima je potreban potpuni oporavak, žene su bile oduševljene!

Ricinusovo ulje dobija se od semena biljke ricinusa. Danas je rasprostranjena svuda po svetu, ima je i kod nas, i veoma je pristupačna. Ovo ulje je specifično po tome što se koristi samo za spoljašnju upotrebu.

Veoma je popularno kada je suva i oštećenja kosa u pitanju, ali je ricinusovo ulje za lice pogodno i za bore i akne i daje fantastične rezultate. Postoje žene kojima smeta preterana masnoća ovog ulja. Ali, hajde da se vratimo na ono zbog čega smo ovde, a to su trepavice od kojih zastaje dah! 

Ricinusovo ulje u sebi sadrži vitamin E i omega-6 masne kiseline koji su glavni materijal od koga trepavice raste brže i postaju bujnije.

Kako bismo imali duge i lepe trepavice, potrebno je da ih pravilno negujemo. Anđela je pronašla nešto još bolje od ricinusovog ulja. Na prirodan način pomogla je svojim trepavicama i obrvama da porastu i razlika je očigledna. Ona je prezadovoljna, često joj ni maskara ne treba. Duge i guste trepavice i lepe obrve mogu biti i vaš stil. Ne treba vam nadogradnja. Pogledajte šta je Anđeli pomoglo u ovom tekstu: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Kada koristimo maskaru, a mnoge žene je koriste svakoga dana, važno je da je skinemo skroz, da ne ostane ni malo, ni grudvica preko noći. Njima je potrebna sloboda i prostor da se slobodno razviju, zato uvek kada skidate šminku, par minuta više posvetite svojim očima i temeljno očistite sve ostatke.

Kako koristiti ricinusovo ulje za trepavice?

Ricinusovo ulje bogato je vitaminom E i riconoleičnom kiselinom koja utiče na hidrataciju korena trepavica. Ono čisti okruženje u kome trepavice rastu i stvara kvalitetne uslove da one budu bujnije, duže, pravilno raspoređene. Ukoliko želite da isprobate ricinusovo ulje za trepavice, evo recepta.

Kako biste uspešno oporavili svoje trepavice, ricinusovo ulje treba stavljati na trepavice svakoga dana. Da budemo konkretniji, svake noći pred spavanje. Biće vam najlakše da to radite četkicom od maskare.

Ako imate staru maskaru koju više ne koristite i planirate da je bacite, baš nju možete iskoristiti za nanošenje ricinusovog ulja. Evo detaljnog vodiča kako da pravilno nanesete ovo ulje na trepavice:

  • Prvo pravilo jeste da pre nanošenja ricinusovog ulja detaljno očistite područje očiju i da skinete senke, maskaru, ajlajner i sve ostalo što imate na očima.
  •  Četkicu koju ste prethodno potpuno očistili od maskare, umočite u ulje. Pazite da u ovom koraku ne preterate. Dovoljan je jedan sloj ulja i jedno nanošenje jer nećete ništa postići ukoliko odjednom stavite mnogo ulja na trepavice.
  • Stavite ulje ravnomerno na trepavice, ali pazite da vam ne upadne u oči jer može izazvati iritaciju. Ovakvo nanošenje ricinusovog ulja zahtevaće malo vremena, a doneće vam vrhunske rezultate.
  • Ostavite ulje preko noći kako bi efekti bili što brže primetni. Kada se probudite, nemojte na trepavice stavljati šminku, već prvo skinite ulje. Ulje možete skinuti micelarnom vodom ili nekim drugim proizvodom sa kojim inače skidate šminku, a zatim se umijte i isperite vodom predeo oko očiju, kako ne bi ostalo ni malo ulja.

Ukoliko nemate kod kuće staru maskaru, a ne možete da čekate da potrošite trenutnu, imamo i drugih rešenja. Ricinusovo ulje možete nanositi i prstom, ali obratite pažnju da vam ne upada ovo ulje u oči. Štapić za uši može takođe dosta da vam pomogne u nanošenju, iako je ovo mnogo nezgodniji način od četkice.

Iskustva sa ricinusovim uljem na trepavicama

Kada ste sve ovo pročitali, sigurno ste u sebi rekli: „Ovo je previše dobro, da bi bilo istinito“. Verujem, i ja sam to rekla, dok nisam probala ovu prirodnu i pristupačnu kozmetiku koja jednostavno radi! Kada isprobamo sve nove tehnike i proizvode, priroda nam dođe kao iznenađenje, ali ona je uvek tu da nam pomogne, koliko god da smo pogrešili.

Moje iskustvo sa ricinusovim uljem za trepavice je bilo fantastično!

Prvo sam ovo ulje namenski kupila kako bih oporavila kosu, a onda sam ga isprobala na trepavicama. Nisam očekivala mnogo, posebno posle godinu dana konstantne nadogradnje trepavica. Navikla sam na te veštačke trepavice, a kada sam ih skinula, situacija nije baš bila zadovoljavajuća. Samo sam razmišljala o tome kako da mi porastu trepavice.

Negde sam imala rupe između trepavica, a primetila sam i da su na nekim mestima kraće od ostalih. Nisu mi baš pomogle maskare, jer su trepavice bile toliko slabe da su često opadale. Pošto više rešenja nije bilo, rešila sam da svakodnevno stavljam ricinusovo ulje na trepavice. Uspela sam posle mesec dana oporavim trepavice, da ih dovodem na svoju prirodnu dužinu i gustinu. Naredna dva meseca one su dostigle novu dužinu, koja je inače duža od mojih trepavica i bila sam jako zadovoljna. Od srca vam svima preporučujem da isprobate ovo ulje i rezultati su sigurni, to vam kažem iz prve ruke!

Evo još jednog iskustva, moje drage prijateljice Ane, koja je uspela da povrati kvalitet svojih trepavica za veoma kratko vreme.

„Ricinusovo ulje za trepavice sam probala i zaista me je oduševilo. Koristila sam ga za obrve i za trepavice, jer su uvek bile proređene. Navikla sam da je to deo mene i jednostavno tokom godina nisam mnogo pažnje obraćala na to, sve dok nisam bila „u obavezi“ da se svakodnevno šminkam. Primetila sam da stalno crtam svoje nedostatke, da mi treba mnogo šminke da zamaskiram obrve koje baš i nemam i da naglasim trepavice koje su kratke. Kad se sve to skupi, izgledam lepo, ali kao da nešto još fali. Taj nedostatak je ricinusovo ulje za trepavice nadomestilo na mom licu i već posle mesec dana videla sam da su moje trepavice duže i gušće. Već godinu dana koristim ovo ulje, sada ne svakodnevnevno, i baš se radujem što sam spas našla u njemu i što je mojim očima vratilo lepotu.“

Njena drugarica Sanja nije uspela da sa ricinusovim ulje oporavi svoje trepavice, kako kaže, nije imala dovoljno vremena da čeka, trebali su joj brzi i očigledni rezultati, jer su joj trepavice bile baš oštećene. Ona je koristila serum za trepavice i bila je oduševljena rezultatima.Tako da, vidite da ricinusovo ulje ne utiče na rast vaših trepavica, uzmite serum i efekat neće izostati.

Iskustva su pozitivna, i verujem da nećete pogrešiti ako već danas nabavite svoju bočicu ricinusovog ulja. Često zanemarimo trepavice kada je nega u pitanju, a njima je ona itekako potrebna, kao i našem licu, kosi, telu. Zato, ne zaboravite da obratite pažnju na njih i da im pružite ono što zaslužuju! Naročito ako želite da oporavite trepavice posle nadogradnje.

Ricinusovo ulje za trepavice cena

Kada smo kod cene, ona će vas obradovati, jer je ricinusovo ulje veoma pristupačno za svačiji džep.

Ricinusovo ulje košta oko 200 dinara i može se naći u apotekama. Cena varira u zavisnosti od proizvođača, tako da ga možete naći i po nižoj ceni. Bočica sadrži 50 ml, a kada ga koristite za trepavice, trajaće vam dugo, jer svaki put stavljate malu količinu.

Ricinusovo ulje koje možemo naći u apotekama dobija se hladnim ceđenjem zrelog i oljuštenog ricinusovog semena. Osim za trepavice, možete da negujete sa njim suvu kosu i kožu. Ovo ulje podstiče i rast noktiju, rast obrva i kose. Omekšava i hrani tretiranu regiju i utiče da se ona pravilno očisti.

minut2

Ricinusovo ulje za trepavice može imati i negativne efekte, odnosno može se desiti da vaša koža ne raguje dobro na ovo ulje.

Pre nego što počnete da ga upotrebljavate, isprobajte prvo na koži, možete na ruci namazati i sačekati. Ako osetite peckanje ili vidite crvenilo, onda bi bilo najbolje da izbegnete korišćenje ricinusovog ulja i da probate nešto drugo.

Ljudi koji boluju od dermatitisa, treba da se posavetuju sa lekarom pre nego što počnu da koriste ricinusovo ulje, kako ne bi došlo do alergijskih i neželjenih reakcija.

Sve u svemu, ovo ulje se smatra bezbednim za korišćenje, za spoljnu upotrebu, ali naše je da vas upozorimo i da napomenemo da je najbolje da napraviti mali test i da vidit kako određeni prirodni sastojak deluje na vašu kožu.

Forum uvek sadrži zanimljiva iskustva. Žena je ženi najbolji savetnik i zato vam donosim jednu prepisku koja me nasmejala, ali i potvrdila moć ricinusovog ulja za trepavice.

„Imam pitanje, da li je moguće da ovo ulje čini baš tolika čuda za trepavice?“

  „Draga moja, meni drugarice vuku trepavice da vide da li su moje ili veštačke. Već posle dve, tri nedelje videćeš značajan napredak, ako su ti trepavice normalne, odnosno zdrave. Ako su iz nekog razloga oštećene, trebaće ti malo više vremena, oko mesec dana. Ja sam već posle tri meseca prestala da koristim ovo ulje, jer su mi sad trepavice dugačke, gušće su, čak i ove donje su mi izrasle. Nisam ni znala da dodnje trepavice mogu da budu tako duge!“

Postoje i žene koje nisu baš svake večeri stavljale ricinusovo ulje na trepavice. Efekat je isti, ali će vam trebati malo više vremena da dođete do željenih rezultata.

Ako je vaš san da imate bujne, duge i zanosne trepavice, nabavite ricinusovo ulje odmah i pred spavanje počnite da ga mažete. Budite uporni i rezultati će doći. Bićete veoma zadovoljni onim što ricinusovo ulje može da učini za vaše trepavice. Ovo ulje daće vam glamurozan pogled i trepavice sa kojima ćete moći da naglasite svoju lepotu. Ne zaboravite, najlepše ste kada ste prirodne!