Čupanje obrva koncem. Trik koji ćete obožavati!

Čupanje obrva koncem. Trik koji ćete obožavati!

Čupanje obrva koncem je precizno, brzo i ne izaziva iritaciju. Ovo morate probati. Zaboravite pincete i otkažite depilaciju obrva voskom, jer ovo je sjajno!

Obrve su vrlo važan element dobrog izgleda svakog lica.

Osim oblika koji, ukoliko je dobro izabran može znatno popraviti izgled, isto tako je važno da one uvek budu uredne.Neželjene dlačice izvan oblika vaših obrva moraju se ukloniti. Nepočupane obrve izgledaju neuredno. Višak dlačica oko obrva čini vas starijim. 

Elem, oko obrva uvek imamo dosta posla ukoliko želimo da izgledamo uredno i negovano.

Obrve se mogu počupati voskom, pincetom ili trajno ukloniti laserskom epilacijom. Ovo poslednje ne preporučujemo jer nikada ne znate kada ćete poželeti malo drugačiji oblik obrva. Tada prosto nećete imati materijala za promenu oblika.

Oni koji vešto barataju koncem za čupanje obrva kažu da je ovo najbezbedniji i najefikasniji način da se oslobodite neželjenih dlačica ne samo u regiji obrva već i na bradi i nausnicama.

Threading za savršeno počupane obrve

Za savršeno počupane  obrve potreban vam je samo komad konca.

Ovo je sada vrlo popularan način uklanjanja neželjenih dlačica sa svih delova lica. Tehnika potiče iz Persije i široko je rasprostranjena u Indiji i na Bliskom Istoku. Sada je ova metoda dostupna i u našim kozmetičkim salonima. Ona uspešno zamenjuje čupanje obrva voskom.

Vešta kozmetičarka vam na ovaj način može ukloniti sastavljene obrve, redefinisati oblik obrva ili prosto održavati urednim vaše postojeće obrve.

Međutim, ovde je preduslov da imate obrve. Šta ako je problem drugačiji? Obrve su tanke i retke i jedva primetne, a želite da budu guste i savršeno oblikovane? Obavezno pročitajte Anđelino iskustvo. Bila je prototip devojke sa tankim obrvama i očajna zbog toga. Sada je prezadovoljna obrvama koje ima – gušće su i lepo oblikovane, a pri tom sasvim prirodne! Kako? Podelila je svoje rešenje. O čemu se radi, saznajte iz njenog ličnog iskustva, klikom na link: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Kako počupati obrve koncem?

Mnoge žene čitavog života same čupaju obrve i dosta su vešte u tome. Druge pak redovno odlaze kozmetičarki za ovu uslugu. Ukoliko je ovo posao koji niste u stanju sami da obavite, pitajte svoju kozmetičarku za čupanje obrva koncem. Mnogi saloni imaju ovu uslugu.

Ukoliko ste vešti naučite kako da sami kod kuće počupate obrve koncem

Za proceduru vam je potrebno samo pola metra svilenog ili pamučnog konca i malo bebi pudera.

 1. Isecite konac dužine oko 50 cm(može biti i malo kraći ili duži , isprobajte kako vama bolje odgovara). Spojite dva kraja konca i zavežite u čvor.
 2. Deo kože oko obrva namažite bebi puderom. Utrljajte ga dobro u kožu kako bi bila glatka. Puder se stavlja da upije vlagu sa kože i obezbedi koncu da lako klizi po njenoj površini.U suprotnom, može se desiti da vam napravi posekotinicu ili da vas prosto uštine i ostavi malu modricu. Ovo nisu ozbiljne povrede, ali svakako ih ne želite.
 3. Konac zakačite na palčeve o kažiprste i okrenite nekoliko puta kako biste od njega napravili osmicu. Videćete da se središnji uvrnuti deo konca lako pomera levo desno širenjem i skupljanjem prstiju.
 4. Naslonite konac na ivicu obrva i raširite konac ali tako da se kreće u suprotnom smeru od rasta dlačica.
 5. Nakon završenog čupanja obrva, očistite taj deo kože tuferom umočenim u micelarnu vodu. 
 6. Namažite prirodnim uljem koje deluje antiseptički. Možete pomešati par kapi maslinovog ulja sa par kapi ulja čajevca.

Jednostavno zar ne?

Kako bi vam bilo jasnije pogledajte video! Mogla sam izabrati i neki drugi, ima ih zaista dosta. Namerno sam htela da vidite kako se uz pomoć komada konca prava šuma na ženskom licu pretvara u lepo oblikovane obrve.

Prednosti čupanja obrva koncem

Threading je sinonim za precizno počupane obrve.

 • Obrve se mogu precizno počupati bez neravnih linija. Čak i najfinije dlačice, golim okom teško vidljive konac izvlači iz folikula. Konac zapravo pokupi svaku dlačicu koja mu se nađe na putu.

Konac (za razliku od voska) omogućava potpunu kontrolu koje dlačice treba iščupati a koje ostaviti. Ova tehnika je zaista precizna kada je oblik u pitanju. Naravno, ako je onaj ko je izvodi vešt. Možete počupati jednu dlačicu koja štrči ili sve dlake duž željene linije.

Koncem počupane obrve su zaista precizno definisane.

Vosak iščupa svaku dlačicu sa kojom dođe u kontakt. Po nekad su neravne linije obrva rezultat čupanja voskom. Rezultat čupanja obrva koncem su prirodnije obrve. 

 • Rešićete se svih onih sitnih dlačica koje pinceta teško hvata a i teško su uočljive
 • Nema preskakanja
 • Održavanje je lakše

Kada radite pincetom, često se mučite da uhvatite neku dlačicu koja je na pola porasla i ne možete je izvući. Ukoliko ste crnka jakih obrva ovo može da bude ozbiljan problem. 

Pinceta vam uvek mora biti pri ruci kako biste uklonili neku neposlušnu dlačivu koja se pojavila preko noći.

Konac uklanja sve neželjene dlačice i one duže i one koje su se tek pomolile iz folikula. Nakon toga one sve rastu istovremnmeno istim intenzitetom. Zato nećete imati potrebe ta pincetom svaki dan.

Nakon 3-4 nedelje odete ponovo na čupanje obrva koncem i mirni ste. Razmak između dva tretmana zavisi od jačine vaših malja i njihove boje kao i brzine rasta. Nekome je jedan tretman mesečno dovoljan, meni nije.

 • Nema štipanja kože pincetom

Koliko puta ste se nesmotreno uštinuli pincetom i napravili modar trag? Ukoliko pincetu prethodno niste sterilisali može doći i do infekcije koja vam može napraviti pravi problem.

 • Ovom tehnikom možete ukloniti neželjene dlačice i sa nausnica i brade.
 • Procedura je brža

Koncem se obrve čupaju veoma brzo. Ne sedite čitavu večnost u salonu dok vam pincetom vade jednu po jednu dlačicu. Sve traje oko 10 minuta posebno ako su vam obrve već dobro oblikovane.

Budući da se samo dlačica povlači bez trzanja i zatezanja kože, male su šanse da čupanje obrva koncem prouzrokuje iritaciju kože. Threading metoda je zato pogodna za osetljivu kožu. Za razliku od voska gde vam se koža može crveneti dugo nakon tretmana, ovde je crvenilo dosta manje i brzo nestaje.

Iako nežna procedura ipak nije odlazak u spa. Ipak iz folikula izvlačimo dlačice. Istina je da se folikul vremenom navikne i proces postaje gotovo bezbolan ali na vrlo osetljivoj koži može se javiti malo crvenila.Tada nanesite na kožu neko umirujuće sredstvo. Ružina vodica, aloja gel  ili gel od čajnog drveta će pomoći da se umiri iritiana koža nakon čupanja obrva koncem.

Pogodno za sve tipove kože!

Koža se fizički ne povređuje niti dolazi u kontakt sa hemikalijama. Čupanje obrva koncem je zato pogodna i za osobe sa baš osetljivom kožom.

Izuzetak, vreme kada vam je koža hipersenzitivna na primer posle hemijskog pilinga, mikrodermoabrazije ili ukoliko ste se nedavno podvrgli plastičnoj hirurgiji ne bi trebalo da čupate obrve koncem. Sačekajte nekoliko nedelja a tada u dogovoru sa svojim dermatologom možete počupati obrve ovom metodom.

Čupanje obrva koncem kod kuće

Ako isključimo pletenje, uvek sam bila smotana za sve što treba uraditi rukom. Ukrašavanje torti, fino izvlačenje ajlajnera i precizno lepljenje lažnih trepavica za mene su misaona imenica. E sad zamislite mene kako končićem rastegnutim između dva prsta precizno čupam obrve?

threading obrva

Dok se vi smejete, ja krećem u akciju.

Odgledala sam tutorial, pribavila konac i bebi puder.

Meni bi ova tehnika bila super jer bez baš dobrog osvetljenja ne vidim one najsitnije dlačice. Mislim se nešto, evo načina da konačno odahnem od pincete ili trčanja kod kozmetičarke.

Zavezala i uvrnula konac, namazala puder i hajd sad.

Šta da vam kažem! Ruke me nekako ne slušaju, konac se ne kreće u željenom smeru, ma smejurija jedna. Sreća pa me niko nije snimao u nameri da sinhronizujem svoje šake i nateram konac na čupanje obrva.

Šalu na stranu, ako ste iole vešti – ne odustajte! Uz nalo vežbe uspećete da naučite.

Prvo isprobajte na nausnicama jer tu ne morate da pazite šta treba počupati a šta izostaviti.

Nesnosne dlačice koje niču na bradi vam takođe mogu biti dobar poligon za vežbu. Kada malo ovladate tehnikom. Ponudite drugaricu da njoj počupate obrve koncem. Lakše ćete se snaći nego na svom licu gde vam pravi ugao uvek izmiče.

Kada postanete zaista vešti tek tada možete sami menjati i doterivati oblik čupanjem obrva uz samu ivicu.

Ukoliko vam se desi da ste ipak omašili i počupali više nego što treba ne očajavajte.

Serum za rast obrva i trepavica je će pomoći da ubrzate rast dlačica tamo gde ste ih nesmotreno počupali.

Ovaj prirodni preparat će vam dobro doći i ako ste do sada imali prilično tanke obrve a sada želite da one budu izražajnije i deble.

Umesto da odete na japansko iscrtavanje obrva, otpočnite tretman serumom za brži rast obrva. Nakon što dovoljno narastu oblikujte ih po želji.

Videćete! Prirodne obrve ne može da zameni ni jedna kozmetička procedura!

Neželjeni efekti čupanja obrva koncem

Iako vrlo nežan način čupanja obrva, ipak ste nasilno izvukli dlaku iz folikula. Kao i sa svakom drugom tehnikom malo crvenila se mora javiti.

 Stepen reakcije kože zavisi od toga da li nanovo čupate obrve i menjate im oblik ili samo održavate postojeću formu čupajući novonarasle fine dlačice.

U prvom slučaju crvenilo je jače u drugom tek primetno i brže prolazi.

Kao i kod drugih načina čupanja obrva, crvenilo je najčešći sporedni efekat. Ono prolazi za sat, najviše dva. Imajte to na umu ukoliko se sre]ujete za izlazak. Uradite tretman dovoljno rano kako bi se koža potpuno oporavila i vratila u normalu. Da bi ste ubrzali stvar, poslužite se dobrom starom kockicom leda ili rashlađenim roler masažerom od žada.

Ostalo se tiče vaše dobre prakse kada je nega u pitanju.

Nakon čupanja obrva, pore su nam na mestu izvučene dlačice široko otvorene i osetljive na infekcije.

Vodite računa da ne dodiorujete tretiranu regiju prstima kako biste izbegli infekciju. 24 sata nakon tretmana preporučuje se izbegavanje bazena, saune, visoke temperature i izlaganje suncu.

Nije loša ideja da napravite predah od šminkanja. Neki preparati zapušavaju pore. Zato oprezno pogotovu ako ste uklanjali dlačice i sa drugih delova lica.

Da li je čupanje obrva koncem bolno?

Odgovor zavisi od toga da li obrve čupate prvi put ili je to već uveliko vaša rutina.

Koju god tehniku da primenite prvih nekoliko puta bol na mestu iščupane obrve biće jak.

Svaki sledeći put bolj je mani i vrlo brzo prerasta u osećaj koji je čak i prijatan.

Vezano za čupanje obrva koncem, jedni tvrde da boli manje od voska. Naime, bol pri uklanjanu dlačica voskom dolazi više od vučenja kože. Uostalom uz vosak sve bude vrlo brzo gotovo. Koncem se dlačice izvlače sporije i zato bi moglo više boleti kažu drugi. 

Bolnost procedure zavisi i od vašeg praga tolerancije. Mnoge žene recimo nisu uspele da se naviknu na uklanjanje dlačica sa tela epilatorom jer je to za njih previše bolno. Druge žene uživaju u upotrebi epilatora. Dakle osećaj bola je individualan.

Pojedine dame su threading tehniku čupanja obrva opisale kao neobičan, ali ne bolan osećaj.

Ukoliko vas strah od bola čini nervoznim, zamolite kozmetičarku da prvo uradi test na ruci kako biste videli šta vas čeka i odlučili da li želite ili ne.

Čupanje dlačica koncem je samo za lice

Threading je savršen način za privremeno uklanjanje suvišnih dlačica sa  bilo kog dela lica kao što su obrve, nausnice, dlačice na bradi.

Na drugim delovima tela nemojte isprobavati ovu metodu.

Depilacija većih površina tela bi trajala jako dugo. Uz to dlačice su na ostatku tela jače i sigurno bi se umesto da budu iščupane, pokidale a to nikako ne želimo.

Za ostatak tela izaberite depilaciju voskom, kućnim epilatorom ili se možete odlučiti za lasersku epilaciju koja trajno rešava problem neželjenih malja.

Nedostaci threading tehnike čupanja obrva

Ono što možemo navesti kao nedostatak zapravo se odnosi i na druge načine čupanja obrva a to su bol, mogućnost infekcije i meni se ipak čini manja mogućnost preciznog izbora koju dlačicu iščupati a koju ostaviti.

Zato je ipak najbolje da potražite iskustva prijateljica kojima verujete pre no što se podvrgnete čupanju obrva koncem.

Iskustva sa čupanjem obrva koncem

Iskustva liče na ono što smo već rekli. Kada uspete da uvežbate, zabavno je, bezbolno i brzo, nema infekcije i iritacije. Ništa osim čistog konca ne dodiruje kožu. Super.

Marina: „Moja kozmetičarka čupa obrve koncem, isprobala sam i dopalo mi se. Ovom tehnikom mi uklanja i nausnice. Fino je i nema iritacije. Malo se zacrveni koža ali prođe brže nego nakon pincete ili voska.“

Sanja: “ Išla sam sa drugaricom. Iskreno crkla sam od straha misleći da če jako boleti a bilo je više nego dobro. Nikad ne biste poverovali da neko tako vešto barata komadom konca. Nakon tretmana obrve su precizno definisane.“

Dara: „Uspela sam da naučim. Stajalo me je truda ali vredelo je. Sad sam glavna u ekipi. Uklanjam svim drugagaricama suvišne dlačice sa lica. Uvek se dobro zabavimo.“

Cena čupanja obrva koncem u salonima je slična kao depilacija ove regije voskom. Uz male oscilacije od grada do garda i salona do salona, korekcija obrva voskom košta od 250-400 dinara.

Toplo vam preporučujem ovu metodu depilacije svih neželjenih dlačica na licu. Savladajte je! Brzo je, relativno bezbolno i nema preskočenih dlačica. Izvežbajte se! Čak i ako nekad zaboravite negde pincetu, u koncu ćete naći spas!