Šabloni za obrve olakšavaju iscrtavanje, ali kako odabrati pravi ?

Šabloni za obrve olakšavaju iscrtavanje, ali kako odabrati pravi ?

Šabloni za obrve deluju praktično! Nasloniš, nacrtaš i gotovo! Ali nije svaki oblik obrva za svakoga! Dajemo vam vodič kako da odaberete pravi šablon za vas.

Šabloni za obrve su super stvar.Svako ko ima neposlušne, čupave obrve zna koliki je problem oblikovati ih. Nekada nam za to treba dosta vremena, a mi smo u žurbi. Nekad jednostavno ne znamo kako da ih pravilno oblikujemo. Svi ti promašaji i dlačice koje štrče. Sav taj haos. Nije ni čudo što se dosta žena nervira kada dođe trenutak da čupaju obrve. Ali ne brinite, šabloni za obrve su tu da nam olakšaju posao. Pogledajte sve o njima i kako da pronađete savršen oblik za vas.

Čemu služi šablon za obrve?

Verujem da ima žena koje su pomalo zbunjene. Ako niste nikada koristile šablone za obrve postoji mogućnost da niste sigurne o čemu se radi. Još je gora situacija kada ukapirate da postoje razni oblici od brojnih proizvođača.

Ako spadate u žene koje ne vole da čupaju obrve i ne žele da posvete pola dana njihovom oblikovanju, razumem vas. Niste jedine. Mnoge žene se nerviraju kada im obrve izgube željeni oblik. Ako su dlačice previše neposlušne i guste, ili ste u nekoj žurbi, može se desiti da ste ih malo zapustile. To nije uvek loša stvar. Ako imate guste obrve, imate više mogućnosti da ih oblikujete. Međutim, postoje određena pravila za to, a i nekad nam nije do toga da vagamo koji nam oblik obrva odgovara. Zato su šabloni tu.

Šabloni za obrve su mali plastični ili kartonski oblici koji prate oblik naših obrva. Mogu biti raznih debljina, dužina, boja. Prave se od raznih materijala, ali jedno je uvek isto – služe da nam olakšaju oblikovanje i čupanje obrva.

U nekim slučajevima, devojke ih koriste i kako bi znale do koje crte da popunjavaju obrve.

Za šta god da ih koristite njihova namena ostaje ista. Tu su da nam pomognu u ulepšavanju i spašavaju nam vreme. Naravno, nije sve tako jednostavno. Da jeste, ne bi se mnoge od nas pitale kako da odaberemo pravi. Ili se mučile pitanjem, da nismo kojim slučajem pogrešile oblik.

Postoje sitnice kojih se morate pridržavati, inače možete napraviti grešku, a ta greška može značiti bačen novac i zahteva vreme za ispravljanje.

Pravila kojih bi trebalo da se pridržavate tiču se:

 • Vašeg prirodnog oblika obrva
 • Korena obrva
 • Oblika šablona
 • Materijala od kojeg je šablon napravljen i
 • Oblika vašeg lica

Mnogo pravila?

Mnoge žene ne vole da posvećuju previše vremena oblikovanju obrva. Neke više vole prirodniji izgled, dok su druge previše čupale i istanjile svoje obrve. Anđela je jedna od takvih žena. Čupanjem je uništila svoj prirodan oblik i istanjila ih je do te mere da su postale potpuno neprimetne i jednolične. Pokušavala je da ih pusti da porastu, ali to nije išlo kako je zamišljala. A onda je otkrila nešto što joj je oporavilo obrve i učinilo ih gustim i negovanim. Ako ste i vi izgubile nadu, ne brinite. To što je pomoglo Anđeli pomoći će i vama. Pogledajte šta joj je pomoglo, u njenoj ličnoj priči koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Kako se koriste šabloni za obrve?

Korišćenje šablona nije preterano komplikovano i zahteva sledeće korake:

 1. Pogledajte vaše obrve. Dobro ih osmotrite. Neophodno je obratiti pažnju na:
 • Koren obrva – Ako vaš šablon ne počinje na istom mestu gde i vaše prirodne obrve možete imati mali problem. Naravno, možete docrtati obrve, popuniti obrve olovkom ili koristiti serum za obrve kako bi porasle. Ali najlakše je da one počinju na istom mestu kao i vaš šablon.
 • Najviša tačka obrva – Obratite pažnju gde je najviša tačka vaših prirodnih obrva. Pravilno i lepo oblikovanje može dosta zavisiti od tih tačaka.
 • Najniža tačka obrva – Ovo je izuzetno bitna stavka. Ako ne obratite dovoljno pažnje na nju može se desiti da vaše obrve deluju previše tanko ili asimetrično.

šablon za obrve upotreba

2. Odaberite odgovarajući šablon: Kada ste osmotrili i videli kakav vam šablon za obrve treba možete lakše odabrati odgovarajući oblik za vas. Kako ne bi napravili grešku obratite pažnju i na:

 • Vaše crte lica – Ne prija svaki oblik obrva vašim crtama lica. Možda ste to primetile kada ste ranije oblikovale i čupale obrve. Određeni oblici obrva mogu delovati izuzetno laskavo, zato je dobro proučiti crte lica koje posedujete i truditi se da primenite odgovarajući oblik šablona. Ako odaberete pravi imaćete pravi oblik obrva uz vaše crte lica.
 • Debljinu obrva – Nekim ženama bolje stoje deblje obrve, dok su druge više za tanji oblik. Ako želite da istaknete prirodnu lepotu vašeg lica dobro je isprobati šta vam najbolje stoji i pokušati pronaći šablon koji će vam omogućiti baš taj oblik.
 • Iščetkajte vaše prirodne obrve – Ponekad dlake na obrvama mogu biti umršene. Ako želite da olakšate njihovo oblikovanje najbolje je upotrebiti češalj za obrve i trepavice. Tako ćete biti sigurni da vaše obrve nisu neuredne.
 • Pažljivo namestite šablon – Ovo je veoma bitno. Ako ga ne postavite i ne namestite lepo može se desiti da sklizne ili da ne dobijete oblik obrva koji ste želeli.Ako niste sigurni da li će šablon stajati, možete da obeležite oblik sa olovkom za obrve. Uokvirite ga i na taj način bićete sigurni da se neće pomerati.
 • Pratite pažljivo liniju šablona – Kako bi lepo počupali obrve pincetom bitno je da ne žurite. Zapamtite da vas niko ne juri. Čupajte jednu po jednu dlačicu i na taj način ćete osigurati da vaše obrve prate oblik šablona za koji ste se odlučile.
 • Primenite ulje ili kremu – Nakon čupanja obrva može vam se pojaviti blaga iritacija ili otok. Zato je dobro koristiti ulja ili kreme kako bi smirili iritaciju .

Šabloni za obrve su dobri za usmeravanje oblika koji vam treba, međutim obrve zavise od lica, a svako lice je unikatno.

Najbolje je obratiti pažnju na vaš oblik obrva, crte lica i tako ih uskladiti sa vašim željama, jer niko nije univerzalan. Za negu ili poboljšanje oblika (debljine, bržeg rasta, popunjavanja itd.) vaših obrva najbolje je koristiti serume sa prirodnim aktivnim supstancama. Na taj način ćete imati lepe i negovane obrve svaki put.

Da li je kalup za obrve dobra ideja?

Odgovor na ovo pitanje je teško dati. S’ jedne strane kalup za obrve dosta pomaže održavanju oblika i olakšava posao crtanja obrva, ali postoji i loša strana. Korišćenjem ovakvih proizvoda dobijate šablonske oblike obrva koji ne odgovaraju svima. Prvenstveno zbog činjenice da nismo svi isti, i da ono što stoji nekoj osobi ne znači da će stajati lepo i vama.

Postoji i mogućnost da napravite previše tanke ili previše debele obrve ili da ga ne namestite lepo.

Naravno, ako ste ih ranije koristili ili ne želite da se premišljate dugo kako da ih oblikujete šabloni vam mogu pomoći dosta u tome.

Nije loša fora da pre nego što isprobate puder obrve ili japansko iscrtavanje, isprobate kalupe raznih oblika i crtate. Poigrajte se. Tako možete doneti lakše odluku o tome koji oblik obrva da trajno nacrtate ( mada smo mi uvek za prirodnu verziju)

Kako napraviti šablon za obrve?

Ako ne možete pronaći lep oblik šablona za vas ili su vam preskupi, uvek možete pokušati da napravite sami kod kuće. Postoje brojni oblici koji bi mogli odgovarati vama.

Za kućnu verziju šablona za obrve potrebni su vam:

 • Internet
 • Parče papira (možete upotrebiti i providnu plastiku od fascikle, registratora ili hamer papir).
 • Za one koji više vole samolepljive oblike mogu primeniti samolepljivi kolaž papir (koji se koristi za kolaž tehniku ) itd.
 • Olovka ili hemijska
 • Makaze
 • Pinceta

Način pravljenja šablona

Za pravilno oblikovanje šablona sledite ove principe:

 • Odaberite šablon za koji mislite da će vam odgovarati. Šabloni za obrve su veoma popularni, i na internetu možete pronaći veliki broj različitih vrsta. Ako niste sigurni koji je odgovarajuć možete odabrati više šablona, ili se “igrati “ malo sa photoshopom i napraviti eksperiment sa vašom slikom i internet šablonom. Ovde možete pronaći odgovarajući oblik za pravljenje kalupa za obrve.
 • Šablon sa interneta odšampajte, ali pre toga budite sigurni da ste odabrali prave dimenzije. Kako ne bi morali da ponavljate proces više puta.
 • Ako ste više za čvrstu verziju šablona odštampan šablon isecite i obeležite na hamer papiru, providnoj plastici itd.).
 • Kod kolaž papaira možete primeniti istu stvar. Prednost kod ovog materijala jeste samolepljivost, zato možete biti sigurni da kod dobrog kolaž papira neće doći do padanja. Oni lošijeg kvaliteta mogu skliznuti ili se pomeriti.
 • Kada ste obeležili oblik na papiru vreme je da ga isečete. Za tu svrhu koristite tanke makaze, kako bi mogli da dobijete pravilan i lep oblik.

Šablone od tvrđih materijala možete koristiti više puta.

Ova tehnika je dobra za klasičnije i jednostavnije oblike obrva. AKo ipak želite da sve vaše šablone držite na jednom mestu, možete probušiti rupicu i spojiti ih sa koncem ili žicom.

Koji šablon za obrve odabrati ?

Veoma teško pitanje s obzirom da ih na tržištu ima dosta. Možete se pridržavati određenih smernica, ali većina se ipak svodi na stvar ukusa. Oni koji su najzastupljeniji su za određen tip obrva. Tako imamo:

Šablon za tanke obrve

Mnogi ljudi preferiraju određen oblik obrva. Tanke obrve su godinama predstavljale hit među ženama. Mnoge devojke još uvek vole ovaj oblik, zato nije ni čudo što se veliki broj odlučuje baš za ovaj tip šablona.

Ono što je karakteristično kod njih jeste da:

 • Dovodi do karakterističnog izgleda obrva
 • Odgovara velikom broju ljudi
 • Tanke obrve su lakše za oblikovanje (pod uslovom da se ne počupaju previše)

Šablon za tanke obrve može se naći od velikog broja proizvođača u raznim varijantama (samolepljivi, klasični itd.).

Šablon za guste obrve

Dok se nekima dopadaju tanke obrve, drugi ipak više preferiraju guste obrve. Međutim, ovakve obrve zahtevaju malo više vođenja računa o obliku. Zato se mnogi odlučuju na šablone za guste obrve kako bi ih doveli u red.

Guste obrve imaju i malu prednost jer se mogu oblikovati na više načina. Međutim, postoje i slučajevi kada ljudi žele da oblikuju obrve da postanu guste, ali im je potrebna dodatna nega ili ubrzan rast obrva. U tom slučaju preporučuje se primena seruma za obrve kako bi se ubrzao njihov rast.

Šabloni za obrve za sitno lice

Lepo oblikovane obrve su super stvar, i kalupi za obrve odgovaraju velikom broju devojaka, ali šta raditi ako imate sitno lice ? Da li i u tom slučaju možete koristiti šablone za obrve ili se devojke sa ovako delikatnim crtama lica trebaju okrenuti drugim metodama oblikovanja i ulepšavanja obrva ?

Kalupe za obrve možete pronaći u raznim veličinama tako da postoje i manji kalupi koje mogu koristiti devojke sa sitnim licem. Ako im se ipak ne dopadaju oni koji postoje u ponudi, devojke sa ovakvim problemom mogu primeniti sledeće varijante:

 • Napraviti šablon za obrve
 • Čupati obrve bez šablona
 • Koristiti olovke za obrve
 • Uvrstiti u upotrebu senku za obrve ili neki drugi proizvod za njihovo oblikovanje i ulepšavanje

Vrste šablona za obrve

kalup za obrve

Na našem tržištu u ponudi možete pronaći veliki broj različitih vrsta šablona za obrve. Tako imamo:

 • Samolepljive varijante kalupa
 • Šablon za obrve sa drškom
 • Plastični šabloni koji se prislone
 • Profesionalni kalup za obrve

Svi oni imaju svoje prednosti i mane. Neki su praktičniji, dok su drugi namenjeni za profesionalnu upotrebu.

Pa da se upoznamo malo više sa njima…

Samolepljivi šabloni za obrve

Ovakav vid šablona za obrve je izuzetno praktičan. Slični su plastičnim šablonima, ali imaju veliku razliku:

 1. Samolepljivi su i
 2. Laganiji su od plastičnih

Lepljiv sloj na ovim šablonima omogućava da se ne pomeraju. Ovo je izuzetno koristna osobina, jer je omogućena veća preciznost prilikom čupanja.

Da li se mogu pomeriti ?

Ne postoji proizvod kojem je zagarantovano 100% ne pomeranje. To da li će ovi kalupi za obrve stajati u mestu ili ne zavisi od raznih faktora:

 • Masnoće kože – Koža koja je masna loše utiče na lepak.
 • Kvaliteta šablona za obrve – Da, moramo voditi računa i o ovome.
 • Materijala od kojeg je napravljen šablon – Laganiji i savitljiviji šabloni bolje nalegnu na obrve, samim tim ređe dolazi do njihovog pomeranja.
 • Koliko dugo čupate obrve – Ako čupate obrve duži vremenski period može se desiti da slučajno pomerite šablon ili da lepak vremenom malo oslabi. U tom slučaju može doći do toga da šablon ne stoji u mestu svo vreme.
 • Vrste lepka na šablonu itd.- Ne lepi svaki lepak isto.

Plastični šabloni koji se prislone

Ovo su najčešći šabloni koji se mogu pronaći kod nas. Uglavnom su malo tvrđi i zahtevaju preciznije postavljanje na obrve. Mogu se pronaći u raznim oblicima i varijantama. Postoje i šabloni koji su spojeni ili dolaze u okviru setova ili pakovanja za obrve.

Plastični šabloni se često mogu naći i u šupljem obliku (oblik obrva omogućava šaranje sa unutrašnje strane dok je okolni deo od plastike). Veliki broj marki ima ovaj vid šablona, na vama je samo da odaberte onaj koji vam se dopada.

Imajte na umu da ovakvi šabloni ne stoje sami u mestu nego ih morate sami držati jednom rukom dok ne završite posao ili iscrtati olovkom oblik koji vam odgovara.

Šablon za obrve sa drškom

Nisam se uživo susretala sa ovakvim šablonima, ali su poslednjih godina doživeli pravi bum. Prednost kod ovih šablona jeste taj što ne morate direktno rukom držati šablon, nego držite dršku. Ovo jeste olakšavajuća okolnost, ali s druge strane ovakav šablon se može lako pomeriti ili skliznuti.

Profesionalni kalup za obrve

Kao što naziv kaže, ovo je predviđeno za profesionalnu upotrebu. Uglavnom ih upotrebljavaju profesionalni šminkeri, mada ga mogu pronaći i devojke koje baš vole sređivanje obrva. Obično se radi o skupu povezanih šablona sa više oblika. Ovo je jako praktično jer u jednom proizvodu možete pronaći oblike za veći broj lica.

Oni mogu biti plastični ili metalni. Malo su skuplji od klasičnih i za razliku od samolepljivih nisu za jednokratnu upotrebu.

Iskustva i cena

U zavisnosti od proizvođača i vrste šablona zavisi i njihova cena. Tako imamo šablone u rasponu od 360 – do oko 3700 dinara.

Iskustva sa ovakvim proizvodima variraju.

Tamara – “Uzimala sam samolepljive šablone za obrve. Koristila sam ih često i obrve su mi uvek bile uredne, ali vremenom su počeli da se pomeraju jer mi se jako mastila koža. Zato sam prestala da ih koristim.”

Maja – “Volim šablone za obrve, ali nikako ne mogu da pronađem odgovarajući oblik za moje lice. “

Mileva – “Ne koristim ih više. Obrve sam previše istanjila sa njima . Sada gledam da ih pustim, da mogu lepše da ih oblikujem “

Zorica – “Obožavam ovakve kalupe za obrve. Jedva čekam da mi porastu obrve pa da ih lepo oblikujem.”

Obrve su ukras našeg lica. Zato mnoge devojke ulažu dosta vremena u njihovo ulepšavanje. Zapamtite da su obrve nešto što bi trebalo da istakne vašu prirodnu lepotu, a ona je često unikat i nije uklopljiva u kalup.

Ako smatrate ovaj tekst korisnim ostavite komentar ili ga podelite na društvenim mrežama.