Super trik! Uz sapun za obrve, svaka dlaka stoji na svom mestu!

Super trik! Uz sapun za obrve, svaka dlaka stoji na svom mestu!

Da vam svaka dlaka ostane na mestu tokom čitavog dana, da vam obrve budu deblje, izražajnije i baš moderno cool-isprobajte sapun za obrve. Jednostavnije ne može biti!

Osamdesetih godina prošlog veka, nakon filma Plava laguna svi su uzdisali za Brooke Shields.

Muškarci za njom a žene za njenim obrvama.

Prošlo je mnogo vremena, mnogi modni trendovi su zablistali i nestali. Menjali su naše poglede na lepotu, način šminkanja i odevanja, frizure ali i obrve.

Kao da se krug okrenuo i evo nas ponovo.

Jake, izražajne, dobro začešljane obrve u kojima svaka dlačica stoji na svom mestu su ponovo modni hit broj jedan.

Nekima stoje lepo, neke žene i preteraju ali je najviše onih koje nakon godina

i tanjenja istih na razne načine sada nemaju dovoljno materijala za obrve a la Brooke Shields.

Ukoliko ste te sreće i imate jake obrve sa dosta dlačica ostaje vam samo da ih ukrotite i stavite u položaj gde svaka dlaka ide na gore i ostaje na mestu tokom celog dana.

Kako je modni trend vaskrsao, neko se setio i jednog starog holivudskog trika – sapuna za obrve.

Šta je sapun za obrve?

Ne sumnjam da ste vi stari kozmetički vuci i već znate za mnoga kozmetička čuda koja ću ja upoznati tek ako budem pisala o njima. Ipak, priznajte da sad mislite kako se pod imenom sapun za obrve krije nešto posebno. E pa varate se. Sapun za obrve je običan sapun.

Naime, postoje samo dva uslova koja bilo koji sapun ispunjava da biste ga vi upotrebili za doterivanje svojih obrva: da je glicerinski i da je providan.

Na nekim tutorijalima na Youtube-u, devojke koriste i zeleni glicerinski sapun. Vi svakako isprobajte jednom kad ne izlazite iz kuće kako vam se ne bi desilo da vaše obrve vuku na zeleno, roze ili već neku boju sapuna.

glicerinski sapun za obrve

Svakako, vaš sapun za obrve će biti poseban i po tome što će služiti samo toj svrsi i nećete ga koristiti za ličnu higijenu.

Naravno, pored ovog jednostavnijeg rešenja, kozmetička industrija nam je odmah ponudila i specijalizovani proizvod.Postoje preslatki sapuni za obrve u malenim limenim kutijicama koji će osim sređivanja obrva biti i pravi ukras vašeg nesesera.

Potražite jedan takav za sebe.

Pakovanje je vrlo zgodno, higijensko, poklopite nakon upotrebe i vaš sapun za obrve je uvek čist i suv, ne zauzima mnogo prostora u kozmetičkoj torbici.

Pre no što odjurite da kupite specijalni sapun za obrve, volela bih da upoznate Anđelu. Ona je bila upropastila obrve i trepavice jureći za trendovima.Srećom, uspela je da povrati savršen prirodan izgled tako da joj pomagala poput sapuna nisu neophodna. I vi možete učiniti isto. Kako? Saznajte u njenoj priči koja je na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Čemu služi sapun za obrve?

Sigurno ste na Instagramu naleteli na pojam “sapun obrve” Dok ovaj termin jedni koriste da opišu izgled sopstvenih obrva, jakih, uredno začešljanih dlačica i po malo čupavih na kraju, drugi zapravo misle na posebnu metodu sređivanja obrva. To je upravo ono što mu i ime kaže.

Sapun se koristi umesto gela za obrve kako bi se obrve ukrotile i držale na mestu čitav dan u onom obliku kako ste ih namestili. Baš onakve kako ih želite.

Dlačice u obrvama su divlje, zauzimaju neki svoj položaj više se naginju ukoso, prateći liniju obrva a vi biste želeli da stoje više ka gore i tako učine da vam obrve izgledaju deblje, urednije i moderne.

Mnogi make up artisti više vole sapun od gela za obrve jer čvršće drži vlasi obrva na mestu. Jednostavan je za upotrebu i  jeftin.

Sada su u modi jake dobro definisane obrve. Sa sapunom za obrve i uz pomoć četkice za obrve dobijate taj izged jasno razdvojene i definisane vlasi obrva. Obrve postaju izraženije, markantnije i nekako je svaka dlačica jasno vidljiva.

Vi znate da, ukoliko imate malo jače obrve da se dlačice nekako poviju tako da obrva izgleda uža tj. tanja.

Kada ih iščetkate sapunom za obrve, dlačice se “protegnu” celom svojom dužinom i polegnu po koži. Obrve će vam izgledati skoro duplo šire, odnosno deblje. To je upravo ono što ste želeli. Ovo se naziva laminacija obrva.

Najzad, kada doterate obrve do željenog savršenog izgleda, one će bez neke pomoći u vidu gela za obrve ili sada sapuna, dlačice će vrlo brzo ponovo zauzeti neki svoj prirodni položaj i više neće biti onakve kakvim ste ih želeli.

Kada su obrve iščetkane sapunom, one ostaju tako kako ste ih namestili, okamenjene u svom savršenstvu, sve dok se ne umijete.

Impresivno zar ne?

Kako oblikovati obrve uz pomoć sapuna?

Oblikovanje obrva sapunom je vrlo jednostavno.

Potreban vam je samo sapun za obrve i četkica za obrve i trepavice. Postoje u prodaji specijalne četkice za obrve. Ukoliko nemate jednu takvu a baš ste odlučile da isprobate sapun za obrve, sigurno u neseseru imate neku staru maskaru. Lepo, uzmite je , operite dobro vrelom vodom i sapunom, osušite mekanim ubrusom. Važno je da četkica bude potpuno čista, bez ostataka boje, nečistoća i bakterija.

Sada kad smo se opremili neophodnim alatom, uredimo obrve po poslednjoj modi.

Prvi korak je temeljno očišćeno lice što uključuje i  obrve na kojima ne treba da budu prisutni ostaci nekih prethodnih tretmana u vidu voskova ili gelova za obrve.

Make up stručnjaci savetuju da doterivanje obrva sapunom bude prvi korak u šminkanju. Dakle čisto lice, naneta hidratantna krema, ali tako da se pazi da se ne nanese na obrve.

Ukoliko koristite običan glicerinski sapun samo ga blago pokvasite tako što ćete jednu njegovu stanu vrlo kratko staviti pod mlaz vode.

Sapun ne treba da bude mokar i da peni već navlažen samo toliko da može da se zakači za četkicu.

Ukoliko koristite sapun za obrve u limenci možda će vam biti lakše i praktičnije da pokvasite četkicu za obrve.

Četkica se nakvasi mistom za setovanje šminke ili običnom vodom.

Bez obzira koji sapun koristite, isprobajte obe varijante i vidite šta vam bolje radi.

Jedni predlažu kvašenje četkice drugi pak preferiraju navlažen sapun.

Poenta je da četkicu zakotrljate po sapunu dok se na nju ne uhvati mala količina sapuna.

Sada češljate obrve na gore, duboko iz korena pa sve do vrha dlačica, ponavljajući pokrete dok svaka vlas u obrvama ne zauzme odgovarajući željeni položaj. Kako ovo budete radili sapun će se polako sušiti, a vaše obrve će se fiksirati, polegnuti po koži , izgledaće deblje, vrrrrrlo uredno složenih dlačica i malko čupave na kraju.

Pazite da ne preterate sa količinom sapuna. Radite postepeno, lako ćete dodati još ako je neophodno.

Ukoliko vam se ovaj čupavi oblik ne dopada, mada je u trendu, na kraju oblikovanja sapun obrva pređite dužom stranom četkice duž gornje ivice i lepo zagladite sve što štrći.

Kada je definisanje onoga što imate završeno, prelazite na sledeći korak. Ukoliko su vaše obrve bujne ali retke, biće neophodno popuniti praznine za puniji izgled. Za ovo se obično nakon sapuna koristi senka za obrve.

Ovde morate voditi računa o izboru boje za obrve.

Senka odgovarajuće nijanse se nanosi koso zasečenom pljosnatom četkicom pokretima koji oponašaju pravac rasta vlasi u obrvama. Tako se iscrtavaju– popunjavaju prazmine i koriguju nesavršenosti oblika obrva.

Najzad, pređite četkicom umočenom u senku ovlaš preko obrva kako bi se sve izjednačilo.

Finalno doterivanje obrva senkom možete ostaviti za završnicu nakon što ste odradili ostatak make up-a. Tako vam se neće desiti da imate tragove podloge i pudera na obrvama.

Guste obrve – preduslov za oblikovanje obrva sapunom

Ovde zapravo odgovaramo na pitanje kome je namenjen sapun za obrve.

Ukoliko su vaše obrve suviše nežne, tanke po prirodi ili oštećene preteranim čupanjem ili drugim vrstama tretmana za obrve, vi jednostavno nemate materijala koji biste istakli sapunom za obrve.

Sapun obrve su metoda ulepšavanja pogodna za žene sa jakim obrvama dugačkih vlasi. One su prosto dobar materijal da se od njih sa malo sapuna naprave još izražajnije obrve.

Ukoliko su obrve tanke, nećete svakako sedeti skrštenih ruku.

Imate dve opcije.

Prva je da se ponovo upustite u neki neizvesan poduhvat koji nudi trenutno rešenje i trenutno zadovoljenje vaše želje i trenda.

Na raspolaganju vam je japansko iscrtavanje obrva, markeri za obrve, olovke, tetoviranje obrva i slično.

Ipak, morate biti svesni da od toga vaše prirodne obrve  neće postati bujnije, jače, lepše.Naprotiv, biće još slabije i oštećenije. Na kraju ćete se sresti sa bolnom istinom da ih više ne možete oporaviti.

Druga opcija je da prosto malo pomognete prirodi. Pomozite nekim prirodnim proizvodima svojim obrvama da se oporava ukoliko su već oštećene ili prosto da rastu brže, gušće i jače ako su po prirodi nežne.

Mnoga prirodna ulja podstiču rast obrva.

Sada na tržištu imamo i gotove prirodne serume za rast obrva i trepavica koji su prosto čudesni.Oni su formulisani tako da sadrže sve aktivne upstance koje su vašim folikulima potrebne da proizvedu vlasi obrva koje brzo rastu jake su i guste.

Ovo je najjednostavnije rešenje. Čudo se svakako neće desiti preko noći. Ipak, uz samo malo upornosti i strpljenje, svakim danom ćete biti sve bliže svojim idealnim obrvama.

Kako izabrati pravi sapun za obrve?

Već smo kroz tekst dali neke smernice u izboru sapuna za obrve.

Dakle, obavezno neka bude glicerinski. Oni imaju nižu pH vrednost i zato su blaži za kožu. Ovo je vrlo važno jer je regija u okolini očiju vrlo osteljiva. Stoga se mora pažljivo birati šta dolazi u kontakt sa kožom.

sapun za oblikovanje obrva

Ipak valja da znate da se u industrijske glicerinske sapune tokom prizvodnje dodaju alkohol,šećer ali i aditivi koji isušuju i iritiraju kožu.

Ukoliko vam se ovaj trik za sređivanje obrva baš dopadne i pređe vam u naviku, moj predlog je da sebi kupite domaći, ručno pravljeni glicerinski sapun bez aditiva i uz dodatak lekovitih ulja koja podstiču rast obrva.

U drogerijama se prodaju specijalni sapuni za obrve.

Koristite njega.

Sapun za obrve treba da bude providan kako ne bi ostavio neželjenu boju na obrvama.

Gel za obrve ili sapun za obrve ?

Make up stručnjaci tvrde da gelovi za obrve ne drže tako čvrsto i ne mogu da sačuvaju tako dobro postojanost oblika obrva kao sapun. To je zbog toga što su na vodenoj bazi. Sapun drži čvršće.

Možda su u pravu. Ipak, ne zaboravite da je profesionalnim šminkerima jedini cilj trenutno postizanje željenog cilja tj izgleda.

Sa druge strane sapun obrve vrlo lako mogu da izgledaju neprirodno.

Uz to, sapun na obrvama se ne ponaša baš dobro ukoliko se znojite. Naravno, ni u ludilu nemojte pokisnuti sa sapun obrvama. Znate koliko peče kada vam sapun uđe u oko?

Ovo je estetska strana priče.

Ona druga, mnogo važnija je kako sapun deluje na kožu i vlasi obrva. Sapuni po prirodi isušuju kožu i vlasi. Samo zamislite da se ujutru namažete sapunom po koži i odete na posao ili u grad.

Sapun isušuje i iritira i nije dobro da dugo bude u kontaktu sa kožom.

Gelovi za obrve su zato ipak bolja opcija za finalno doterivanje obrva i postrojavanje njihovih dlačica u željeni položaj.

Sapun za obrve upotrebite samo ponekad kada želite da izgledate ultra moderno.

Za dobrobit vaših obrva i u ime vašeg dugoročnog dobrog izgleda, trudite se da sapun što kraće ostane na obrvama.Ostalim običnim danima ipak koristite gel za obrve ili samo serum za rast obrva koji ih isto lepo začešlja a da one ne izgledaju masne.

Ovo je način da svojim obrvama obezbedite negu za bolji rast tokom celog dana.

Iskustva sa upotrebom sapuna za obrve

Na Instagramu i Youtube-u vidimo mnogo devojaka koje smatraju da je sapun za obrve zaista wow iskustvo.Svi se slažu da je ovo zaista lak način sređivanja obrva koji ne zahteva mnogo veštine. Pri tom je vrlo jeftin.

Međutim, ocena je da sapun obrve ipak vrlo lako mogu izgledati neprirodno i da su nepraktične zbog osetljivosti na znojene i u dodiru sa vodom.

Drage moje, svi smo, posebno u jako mladim danima, isprobavali razne ludosti u cilju ulepšavanja i uklapanja u trendove.Tu se nema šta zameriti.

Ključ je u umerenosti. Isprobajte, isterajte želju da budete moderne, jednom, po nekad, retko.

Ostalim danima budite nežne prema svojim obrvama, podstičite njihov rast prirodnim preparatima, lekovitim uljima za rast vlasi i sapun vam neće biti potreban.