BB Glow tretman lica – da vam puder ne zatreba!

BB Glow tretman lica – da vam puder ne zatreba!

BB Glow tretman je vrsta trajnog pudera. Sakriva nedostatke i osvežava kožu, ali nije za svakoga. Pogledajte sve o ovom tretmanu!

BB Glow tretman pomoći će vam da osvežite lice odnosno izgled kože. No, koliko je efikasan način ulepšavanja, toliko može biti i opasan (upale, crvenilo pa čak i malo krvi). Radi se o novijem načinu sređivanja, koji podrazumeva ubrizgavanje boje u lice. Na taj način dolazi do prikrivanja crvenila, fleka, pegica u ostalih nesavršenosti.

Ovo je verzija trajne šminke, zbog čega treba biti jako oprezan sa njom.

Kako bi ovaj način kamufliranja nedostataka bio efikasan, neophodno je da znamo za koga je namenjen i koji su mu nedostaci. Sve ovo, a i mnogo više, možete pročitati u ovom tekstu.

Šta je BB Glow tretman?

Da li ste znali da je ova metoda nastala u Singapuru? Kao i mnogi drugi proizvodi iz Azije, ovaj tretman može biti “blago”, ali nije toliko jednostavan kao što deluje. Tu smo da pojasnimo sve nedoumice, i objasnimo vam o kakvoj metodi se radi.

On spada u načine sređivanja lica uz pomoć dermapena. On ima sličnost sa pojedinim načinima uklanjanja nesavršenosti, verujte mi nije ista stvar kao običan dermapen. Prvenstveno postoji razlika jer se na ovaj način ubrizgava specijalna vrsta BB preparata. Oni su vrste pudera i toniranih krema, koji prekrivaju sitnije nesavršenosti na koži (crvenilo, pegice), ali nemaju jačinu klasičnog pudera.

Na taj način prekrivaju nam se blage nesavršenosti i dobija se osvežen izgled lica. Indirektnim dejstvom postižemo i druge uticaje na kožu. On jeste namenjen za ulepšavanje izgleda naše kože, ali tu se ne završavaju njegovi efekti. Njegovom redovnom primenom možemo dobiti “čisto” i sjajno lice,a ponekad čak i zategnutije.

Muče vas pegice i crvenilo na licu? Šta biste rekli ako bih vam spomenula da ova metoda može uticati i na njih? Možemo ga koristiti kako bi smanjili vidljivost pegica i crvenila, poboljšati kvalitet kolagena i uticati na elastičnost lica. Sve ovo je moguće zahvaljujući načinu na koji ga sprovodimo.

Kako bi se postigao željeni efekat moramo poznavati tip kože, ali i znati sposobnosti BB Glow tretmana:

 1. Smanjuje vidljivost nesavršenosti – Svi koji imaju poneku pegicu, mladež ili blagu iritaciju mogu koristiti ovaj način ulepšavanja.
 2. Može podmladiti kožu, ali da bi se primetili dobri efekti mora proći vreme. Dobre stvari nam se ne dešavaju preko noći. Tako je i kada želimo da poboljšamo kvalitet kože.
 3. Morate je ponavljati u više tretmana. Računajte da ćete morati da odete na bar 3-4 tretmana, kako bi se desile bar neke promene na licu.

Činjenica da ovaj tretman zahteva primenu igala može odvratiti mnoge od nas. Ako ste poput mene, verovatno niste oduševljene bockanjem, ali rešenje za savršen ten i dalje postoji.  Pitajte Helenu .

Helena je, kao mnoge žene, skroz zaboravila na negu lica. Kako je došla u određene godine, sve joj je došlo na naplatu. Lice je krenulo da joj se bora, a uz sve to dobila je i izražene podočnjake i fleke na licu. Nikada ih nije imala i eto ih sada. Kao i mnoge od nas, pokušavala je da ih ukloni. Najčešće ih je samo prekrivala puderom. Onda je pronašla nešto što joj je omogućilo da dane dušom. Napokon je uspela da smanji bore i ukloni podočnjake i tamne fleke sa lica. Zatečena je rezultatom. Presrećna je.

I vi možete na isti način podmladiti izgled svog lica. Kako i čime? Saznajte u njenom iskustvu koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Ako ste ipak za instant varijante uz malo bola , čitajte dalje.

Kako se izvodi BB Glow tretman?

Primenu ovog tretmana trebalo bi da sprovode stručna lica. Ipak se radi o našoj koži, zar ne? Pošto se ulepšavanje radi primenom dermapena (ubrizgavaju nam se preparati), neophodno je voditi računa da je cela procedura ispoštovana.

bb glow tretman postupak

Stavke koje se poštuju prilikom njegove primene su:

 1. Konsultacija – Kod bilo koje metode ove vrste neophodno je da se konsultujemo sa kozmetičarom ili hirurgom. Oni će vam objasniti kakva je metoda i da li se uopšte pogodan kandidat za nju. Trebali bi i da vas upute u potencijalne štetne efekte ove procedure. Tek nakon svih ovih informacija možete se uputiti u dalji tok tretmana.
 2. Uzmite terapiju – Ako je vaše zdravlje narušeno lekar vam može pripisati terapiju tokom tretmana. Ona može biti neka krema, antibiotik ili nešto treće. Antikoagulanti (sprečavaju fibrinolizu – otapanje krvnih ugrušaka) i aspirin se obično izbegavaju pre i tokom ove metode zbog mogućnosti krvarenja.
 3. Dezinfekcija lica – Ako želite da izbegnete infekciju, onda je primena antiseptika i dezinfikacionih sredstava neophodna.
 4. Primenjuje se hemijski piling lica – Postoje pilinzi iz iste kolekcije (gel za lice), mada je moguće raditi ga i sa drugim supstancama. Gel se ostavlja na na koži određeno vreme (oko 5 minuta), a zatim neutrališe, sa sledećim proizvodom. Napomena: Ako se ne neutrališe može doći do jake iritacije kože.
 5. Koristi se specijalna pena za lice – Ona ima svrhu čišćenja lica i neutralisanja dejstva gela za lice. Kada se koristi pomaže da se povrati prirodna Ph vrednost kože (ostavlja se da deluje oko 3 minuta).
 6. Nanosi se pojačivač – On ima svrhu da pojača uticaj pigmenata na kožu. Primena mikroneedlinga je odličan način da se pripremi koža i podstakne jača regeneracija. Pošto se ovaj tretman mora ponavljati dolazi i do boljeg kvaliteta kolagena (igle prave mikro povrede koje su okidač za bolje obnavljanje).
 7. Ubrizgavanje pigmenata– Oni se ubrizgavaju uz pomoć dermapena sa nanoiglama, u površinski deo naše kože.

Nega kože je neophodna!Kao i kod mnogih drugih tretmana i ovde je obavezna nega uz pomoć kreme.

 

 

Da li je ovaj preparat isti kao puder ?

Puder za lice koji koristimo svaki dan i pigment za ovaj tretman su veoma različiti proizvodi. Razlikuju se po teksturi, sastavu, ali i nameni. Zapravo ne radi se o tome da primenjujemo klasičnu BB kremu  već o pigmentima koji se ubrizgavaju u kožu. Oni imaju i polutrajni efekat, dok je klasičan puder samo privremenog karaktera i skidamo ga svaki dan posebnim proizvodima.

Pročitajte više o sredstvu za skidanje šminke.

Odabir pravog BB pigmenta

Ovde se ne radi samo o nijansi, nego i o kvalitetu samog proizvoda. Mislile ste da se procedura radi sa klasičnim proizvodima? Ne drage moje, ovde nisu oni isti preparati koje kupujemo u drogerijama, preko kataloga, ili online. One koje koristimo za ovu metodu su mnogo boljeg kvaliteta, imaju kvalitetnije pigmente i sama hemijska tekstura im je bolja.

Ovi preparati su obogaćeni vitaminima koji dobro deluju na naše lice. Pored njih, ovi pigmenti su bogati i antioksidansima, a neretko nailazimo i na minerale. Ako želite da sprečite i proces starenja, dobar dermatolog će vam verovatno preporučiti i da odaberete kremu sa antiageing sastojcima.

Svojstvo pojačivača ogleda se u njegovom sastavu. Tu možemo pronaći zlatne čestice, kao i stem ćelije.

Pigment birate u skladu sa tenom. Ne bi valjalo da napravite neku drastičnu razliku u boji u odnosu na svoj ten, kako ne biste izgledali veštački. Na pojedine delove lica može se staviti svetliji, na pojedine tamniji pigment pa tako dobiti efekat koji se pri šminkanju dobija konturisanjem.

Da li je BB glow tretman bolan?

Bez obzira što ovaj način sređivanja lica podrazumeva primenu igala, sam tretman bi trebalo da je bezbolan. Stručno lice bi trebalo da radi tretman na lagan način. Ako vam se ipak javi jaka bol prilikom tremana, obavezno kažite vašem lekaru.

Moguće neprijatnosti

To što je mala verovatnoća da će nas boleti kada se radi ova metoda, ne znači da ne može doći do određenih promena na koži.

Kada se odlučite da ga radite možete očekivati:

Blaga krvarenja – Ipak se probija koža uz pomoć igle, zar ne? Ako se odlučite na ovaj tretman morate biti spremne i na malo krvi. Ako se javi velika količina, obavestite stručno lice.

Iritacija – Kao odgovor vašeg lica na sam tretman moguće je da vam se pojavi i iritiranost kože.

Crvenilo – Možda deluje malo čudno jer je sam tretman napravljen da bi sprečavao izraženost crvenila (ipak se radi o polutrajnoj šminci).

Otok kože – Spada među veoma česte promene na koži, nakon mikroneedlinga i ostalih tretmana ove vrste. Kako i ne bi kada se probija koža, svo to bockanje mora ostaviti bar neki trag. Ne brinite, oštećenja ove vrste, nisu trajna.

Moguće infekcije – Pošto ovaj tretman radimo sa malim iglicama, uvek se može destiti neka vrsta infekcije. Zato je obavezno da ga sprovodimo u ordinacijama gde su sterilni uslovi.

Da li je BB glow tretman bezbedan?

Isprobale bi ga, ali niste sigurne koliko je dobra opcija?

Ovaj način sređivanja našeg tena nije odobren u svim državama, jer nije bilo prilike da se dodatno testira. Zbog toga ne postoje tačni zapisi da li je i koliko štetan po nas.

Ubrizgavanje boje u lice ne predstavlja sumnjivu metodu po nas. Sama činjenica da unosimo stranu supstancu u lice može biti štetna, ali postoje i zabaleženi slučajevi:

 • Remećenja barijere kože, kao i loš imuni odgovor na boje koje ubrizgavamo. Ne reagujemo svi isto na ovaj tretman. Može se desiti da našem telu jednostavno ne prijaju hemikalije koje se unose ovim putem.
 • Akumuliranje štetnih supstanci u koži. Preparati koje ubacujemo u kožu ovom metodom sadrže razne hemijske komponente koje mogu izazvati ubrzano starenje kože i preosetljivost

Ako primetite plavičaste nijanse na licu, nakon tretmana verovatno je došlo do oksidacije ubrizgavane supstance.

Tu su i simptomi poput:

 1. Alergija
 2. Promene pigmentacije
 3. Raka

Ako ste ipak za prikrivanje nedostataka na licu i rešavanje fleka postoje i mnogo bezbednije opcije. Među njih spadaju kreme protiv fleka . Ovi proizvodi su daleko bezbedniji od navedenog tretmana, a ima uticaj na smanjenje pega.

Kome je namenjen BB glow tretman ?

Ovaj  tretman se primenjuje kod osoba koje žele da postignu:

 • Ujednačen ten
 • Smanje vidljivost blagog crvenila
 • Umanje pegice ili fleke na licu

Pravilno dorađena metoda može poboljšati i elastičnost kože, ali i podstaći regeneraciju. Sve se to dešava zahvaljujući dermapenu, čije iglice (mikro i nano igle) uzrokuju da se koža ubrzano regeneriše.

Kako se koža ubrzano regenerše, tako dolazi i do popunjavanja blagih bora. Za dublje bore i jače fleke bolje je primenjivati negu poput kreme za lice sa prirodnim česticama. Kombinacija sastojka kao što su Neodermyl, ekstrakt sladića, rabarbara…pomažu da se spreči pojava tamnih fleka i bora i smanje postojeće.

Ko ne bi smeo da ga koristi ?

Ako imate neki od sledećih problema, trebalo bi da ga izbegavate:

 • Problem sa zgrušavanjem krvi
 • Istoriju alergije na neke od sastojaka iz ovog preparata koji se ubrizgava ili
 • Ako ste preosetljivi na bol

Koliko traju rezultati ?

S obzirom da je reč o tretmanu koji nije trajan (iako je vrsta trajne šminke, nemojte ga mešati sa klasičnim tetoviranjem), efekti su privremeni. Možete uživati u njegovim efektima do pola godine. Nakon isteka ovog vremena efekat bledi i neophodna je korekcija (dopunski tretman).

bb glow tretman pigmenti

Koliko treba vremena da bi se videli prvi rezultati?

Računajte da ćete videti blage efekte (zatezanje kože, pojačan zdrav sjaj, veću elastičnost) već nakon 2 meseca primene. Kod jačih (dubljih) nedostataka, kao što su duboke bore, neophodno je da prođe oko 4 meseca.

BB glow tretman – cena

Cena ovog tretmana varira u zavisnosti od stručnosti osobe koja nam radi tretman, ali i mesta, salona, kvaliteta materijala. Uglavnom se radi o rasponu od oko 250 evra do oko 500 evra za paket od nekoliko tretmana. Uzmimo u obzir i to da se mora primenjivati veći broj tretmana, što može diktirati cenu .

Iskustva sa BB glow tretmanom lica

Anka – “ Fleke na licu mi nisu davale mira. Morala sam da pokušam da ih uklonim, zato sam prikupila novac i odlučila se da probam ovaj tretman. Išla sam nekoliko puta i odustala. Jednostavno nisam videla dobar efekat, išla sam nekoliko puta, a fleke su i dalje bile vidljive. Kako je tretman skup, rado sa prešla na drugi vid nege.Sada koristim kremu za fleke na licu. Rezultati nisu trenutni, ali ih ima.  “

Mileva – “ Ja sam jedna od onih osoba koje čačkaju bubuljice non stop. Činilo mi se kao bezazlena navika, zato nisam ništa radila povodom toga. Tako mi se pogoršao izgled lica. Vremenom sam sve više primećivala drugačiju pigmentaciju na koži. Čak su mi se javili i ožiljci od akni. To je bila kap koja je prelila čašu. Morala sam da potražim rešenje za te fleke. Počela sam da idem na ove tretmane, ali su jako skupi i treba duže vreme da prođe kako bi se videli rezultati. Zato sam prešla na kremom. Svaki dan po malo i rešeno.  Fleke su se brzo povukle. Sada mi je koža zdrava i čista, bez ružnih ožiljaka od bubuljica.”

Marina – “Glow tretman jeste malo skuplji, ali vredi te pare. Koristim ga duže vreme za smanjenje crvenilosti i jer su počele da mi se javljaju blage bore. Nakon par meseci odlazaka lice mi izgleda mnogo bolje. Dopada mi se ovaj tretman.”

BB Glow tretman može ostaviti dobar efekat na lice. On smanjuje pege, fleke, crvenilo i uz sve to oslobođene ste stalnog nanošenja pudera jer je trajan. Pažljivo birajte za koju nesavršenost ćete ga koristiti. Ako odabrete mudro možete i vi imati lepu i zdravu kožu za koju vam ne treba puder svaki dan.