Ruske usne – tehnika koja čini čuda ili bacanje para?

Ruske usne – tehnika koja čini čuda ili bacanje para?

Ruske usne su tretman kojim postiže srcolik, puniji i prirodan izgled usana. One ne deluju veštački, postaju podignute i definisane. Vredi li? Otkrijte!

Pune usne su nešto što većina žena želi. One krase lice, daju nam vedriji i mlađi izgled. Međutim, s godinama volumen usana opada. Neke od nas nisu rođene sa punim usnama, dok druge jednostavno nisu zadovoljne celokupnim izgledom. Koji god da je razlog, tanke usne mogu da budu izvor naših nesigurnosti, strahova itd. Ali rešenje postoji i zove se ruske usne. Pa da vidimo o čemu je zapravo reč.

Šta su ruske usne?

Verujem da je većini jasno da se radi o nekoj vrsti filera. Ali šta je tačno u pitanju, šta su ruske usne ? Kako to da se gomila devojaka usuđuje da ubrizgava nešto u usne i zašto usne nakon tog tretmana deluju tako dobro ?

Ruske usne je specijalna tehnika gde se oblikuju usne u donekle srcolik oblik.

Specifičan metod ubrizgavanja pomaže da usne ne deluju tako veštački nego dolazi do podizanja usana. Ovo dovodi do prirodnijeg izgleda usana, ali opet se dobija željena punoća i pojačava se volumen usana. Naravno, ako se ne pretera.

Po čemu su ruske usne posebne?

russian lips tehnika

Posebne su po načinu primene i izgleda. Svi smo videli žene koje preteraju kao da su malo preterale sa filerima. Usne samo što ne puknu, deluju čudno, „patkasto“, nekako beživotno. Kod ruskih usana toga nema. Nema zato što je metod primene drugačiji od klasičnog ubrizgavanja hijalurona.

Da li ste se zapitali zašto se ova tehnika zove russian lips ? Ne, nema veze sa devojkama iz Rusije … Tehnika je dobila naziv zato što se njom dobija srcolik oblik usana sa malo volumena u sredini koji dosta nalikuje ruskim lutkama. Zato se ova tehnika razlikuje estetski od klasičnih tretmana ubrizgavanja hijalurona u usne.

Metoda ubrizgavanja hijalurona, da bi se napravile ruske usne, je veoma specifična. Prilikom ubrizgavanja hijalurona, tečnost se ubrizgava vertikalno od baze. Zatim se teži ka tome da se proizvod dovede do željenog dela (u ovom slučaju do same ivice usana, do takozvanog kupidonovog luka.). Razlika između klasičnih metoda je upravo u ovom malom detalju, jer kod običnih načina uvećanja usana radi se od ivice do unutrašnjosti usana. Zato se ruske usne jako razlikuju.

Ako vas cela ova priča sa ubrizgavanjima plaši i jednostavno ne volite razne kozmetične tretmane, a ipak niste zadovoljni vašim usnama pogledajte Sanjinu priču. Način na koji je ona povećala usne je sjajan! Sanja je devojka koja je želela punije usne. Kao mnoge od nas razmišljala je o skupim tretmanima, hirurškim metodama itd. ali to ipak nije bilo za nju. Godinama ju je mučio mali volumen usana. Onda je jednog dana otkrila rešenje – nešto što joj je pomoglo da poveća volumen usana bezbolno i bez igle. Sada ima pune, lepo oblikovane usne koje je oduvek želela. I vi možete postati vlasnica punih usana na isti način. Pogledajte šta je to pomoglo njoj i pročitajte njeno lično iskustvo na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Kako se izvode ruske usne?

Aplikacija koja se primenjuje prilikom izvođenja ove metode nije kao kod običnog povećanja volumena. Ova nova tehnika se izvodi filerima i hijaluronom poput:

 • Juvaderma
 • Cosmoplasta
 • Zyplasta itd.

Pacijentu se prvo daje anestezija (lokalna ili opšta), sačeka se da krene sa delovanjem, pa tek onda kreće primena ovog tretmana. Za ovakve procedure doktori koriste kanile. Kada anestezija krene sa delovanjem, kreće i proces ubrizgavanja hijalurona.

To se radi na tačno određenoj dubini (oko 2 mm). Kada se to uradi vrši se raspoređivanje hijalurona ka rubovima usana. Nakon takvog oblikovanja hirurg radi sitne detalje kako bi se dobio što lepši izgled. Takav tip intervencija ne traje dugo.

Ovakvi tretmani su izuzetno jednostavni za izvođenje, čak i kod devojaka sa tankim usnama, međutim i pored svoje jednostavnosti izvode ga osobe koje su obučene za to. Pre nego što se odlučite za takvu intervencije predlažem savetovanje sa stručnom osobom koja će vas uputiti u proceduru. A kakva je procedura ?

Procedura prilikom izvođenja tretmana ruske usne

Ovakve tehnike se ne promenjuju odmah. Ne možete ući u kozmetički salon ili ordinaciju i reći:“ Uradite mi ruske usne odmah“. Postoje pravila koja trebate ispoštovati. Ako želite lepo oblikovana usta morate proći sledeće korake:

 • Konsultacije – Svaka osoba koja želi neki kozmetički tretman prvo bi trebala da se konsultuje sa stručnim licem. Na taj način se upoznaje sa potencijalnim rizicima i vašim željama.
 • Istorija bolesti – Kada radite intervencije takvog tipa morate podeliti i svoju istoriju bolesti. Postoji mogućnost da ovakve korekcije nisu bezbedne za vas, i zato je najbolje biti potpuno iskren i reći sve lekaru kod koga ste došli.
 • Odluke o detaljima tretmana – U jednu od tih odluka spada i koju ćete anesteziju koristiti. Možda vas zanima zbog čega ? Ako vaša istorija bolesti tako nalaže, osoba koja sprovodi intervenciju može predložiti drugu vrstu anestezije. Na taj način se smanjuje rizik od komplikacija.
 • Fotografije pre i posle – U pojedinim salonima rade se ovakve fotografije. Tako možete jasno videti kako su vaše usne izgledale pre i posle.
 • Preporuke – Osoba koja sprovodi intervenciju najverovatnije će vas posavetovati da ne uzimate određene lekove pre intervencije. U njih spadaju:
 1. Estrogeni hormoni
 2. Određeni vitamini (vitamin E)
 3. Antikoagulanti (aspirin)

Lekove poput Aspirina ne preporučuju prilikom rada ruskih usana kako se ne bi javio rizik od krvarenja.

Morate biti svesni da su vaše crte lica jedinstvene. Ne postoji dve iste osobe, osim ako imate sestru bliznakinju. To što ruske usne deluju dobro na nekoj osobi ne znači da će na vama delovati identično. Naravno zavisi dosta i od stručnosti lekara, kao i od materijala koji primenjuju.

Materijal za izvođenje ruskih usana

Kao što je gore navedeno, ovakve intervencije se izvode hijaluronskim filerima. Razlika između materijala koji se kroisti za klasičnu metodu i ovu ne postoji. Postoji nekoliko vrsta filera:

 1. Resorptivni filer – Koristi se za uvećanje usana ali i za russian lips tehniku. Radi se o hijaluronskoj kiselini (materiji koja postoji prirodno u našem telu). Ona utiče na lepotu naše kože, daje joj mladalački izgled, ali s godinama opada. Ta ista kiselina ima mogućnost i da se resorbuje. Dakle korišćenje ovakvih filera za ruske usne znači da će se hijaluron vremenom razgraditi. Odnosno da će ga naše telo upiti.
 2. Neresorptivni fileri – Nisu kao obični hijaluronski fileri jer se sastoje od veštačkih polimernih čestica i kolagena. Dakle ovakva sredstva nisu 1000% prirodne supstance i za razliku od ovih prvih, naš organizam ih ne upija. Ako ste se uplašili da će vaše usne izgledati čudno kada se upije kolagen, ne brinite. Sintetički deo ovakvih filera poboljšava proizvodnju kolagena, dakle i polimeri imaju svrhu.
 3. Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom – Da i ovo je moguće. Pošto se radi o nečemu što dolazi iz našeg tela ne postoji verovatnoća da će biti prepoznato kao strano telo. Ovakav metod je nešto komplikovaniji, ali daje dugoročnije rezultate.

Zašto se koriste hijaluronski fileri za ruske usne?

Prednost hijalurona u odnosu na druge supstance je upravo u tome što postoji kod nas u telu. Ne radi se o stranom telu, nego o materiji prirodnog porekla. Dakle, naše telo ga ne odbacuje.

Od čega zavisi lep izgled usana?

Ako pričamo o prirodnom obliku, na žalost radi se o genetici. Mnoge od nas nismo blagoslovene usnama poput Angeline Jolie. Nepravilan oblik, tanke usne, male usne, slab volumen usana … Sve to zavisi od gena koje smo nasledili, i na to ne možemo uticati. Zato su i izmislili ruske usne i ostale metode popunjavanja usana.

A od čega zavisi za ruske usne?

Izgled usana koje su rađene ovakvim tehnikama zavisi od:

Stručnost lekara – Ona je veoma bitna. Birajte proverene profesionalce koji imaju iskustva u ovom poslu. Ne želite da vas neko unakazi.

Količine filera – Ako se setite devojaka koje izgledaju “malo” čudno nakon sličnih intervencija to je uglavnom zbog toga što dame znaju da preteraju. Postoji određena količina koja odgovara vašim usnama, sve preko toga je jednostavno loš izbor. Verovatno vas interesuje koja je prava doza? Prava doza, kako bi vaše usne izgledale lepo zavisi od većeg broja faktora :

 1. Oblika usana ( tu spada širina, dužina, debljina)
 2. Vašeg lica
 3. Da li ste ranije radili neku od ovih tehnika ili ne
 4. Koje su vaše želje (Ipak ne preporučuje se da preterate. Zapamtite, ruske usne bi trebale da deluju prirodno, ako preterate sa količinom izgledaće neskladno u odnosu na vaše lice)

Crta lica – Ovo često spominjem, znam. Ali je zaista bitna stavka. Mnoge od nas nisu ni svesne kako deluju naše crte lica. Zato treba voditi računa, nama možda deluje kao majušna stavka, ali se ti sitni zahvati i te kako primećuju, ako je nešto loše usklađeno.

Pridržavanje saveta – Još jedna bitna stavka. Ako je sve urađeno po propisima, i vi zeznete nešto pred kraj, pa bacili ste pare kroz prozor. Ako vas doktor posavetuje da:

 • Ne vežbate nakon intervencije
 • Ne uzimate analgetike
 • Ne pijete alkohol
 • Izbegavate solarijum

poslušajte ga!

Kome je namenjen ruske usne tretman?

ruske usne tretman

Mnoge devojke su se pitale. Ovakve tretmane može raditi bilo ko. Bitno je samo da se osećate prijatno, da to zaista želite da uradite i da nemate neke bolesti koje bi vas sprečile u tome. Ako niste sigurne da li smete da radite ruske usne konsultujte se sa lekarom. On će vam reći da li ste pogodni kandidat za ovakvu intervenciju, ili ne. Ako vaše zdravlje nije narušeno i smatrate da imate tanke, nejednake usne bez volumena, slobodno probajte.

Ja sam lično više za prirodnije tretmane. Ne volim igle. Ako ste i vi jedna od osoba koja nije oduševljena takvim tretmanima ili joj zdravlje ne dopuša da isprobate ruske usne, ne osećajte se usamljeno. Postoje tretmani koji su na prirodnoj bazi i ne zahtevaju primenu igala i odlaske u salone. Oni mogu učiniti čudo za vaš volumen.

Za koga NIJE namenjen ruske usne tretman?

Ruske usne trebaju izbegavati osobe koje:

 • Piju antikoagulante
 • Imaju neko ozbiljnije oboljenje (kardiovaskularne bolesti itd.)
 • Ako su alergični na neki od sastojaka seruma koji vam se ubrizgava

Nuspojave tretmana

Propratne pojave su izuzetno retke, međutim mogu se javiti kao i kod bilo kojih intervencija. Najčešće prorpatne pojave na koje morate paziti su :

 • Oticanje i pojava modrica
 • Alergijske reakcije
 • Svrab
 • Bol

Simptomi poput pucanje kože usana, pojave ožiljaka i izumiranja ćelija nisu toliko učestali i jako se retko javljaju.

Otok – je jedna od najčešćih propratnih reakcija zajedno sa modricama. Oni se javljaju uglavnom na početku i prolaze nakon dan-dva i ne predstavljaju problem.

Alergija – Može biti opasna, ako je izrazitog jakog intenziteta. Ne javlja se često, ali i ako vam se pojavi alergija u vidu običnog crvenila na usana treba ispratiti. Ovo se radi da ne bi došlo do komplikacija.

Svrab – Normalna reakcija nakon ubrizgavanja međutim treba obratiti pažnju da se ne radi možda o alergiji

Ostalo – Što se tiče ostalih simptoma poput pucanja kože usana itd. To su već ozbiljni simptomi i ako posumnjate na njih savetujemo da se javite lekaru.

Alternativa za ruske usne

Možda ste razmišljali da isprobate ostale metode uvećanja usana. U njih spadaju:

 • Povećanje usana masnim tkivom
 • Uvećanje usana hijaluronskim filerima
 • Uvećanje usana prirodnim putem itd.

Uvećanje prirodnim putem – Neke metode su odlične dok druge savetujem izbegavanje u širokom luku:

 • Primena seruma i sjajeva za povećanje usana itd. – Mogu imati dobar efekat na usne, naročito oni na prirodnoj bazi.
 • Vakum – Ovo ne savetujem uopšte. Imala sam divan susret sa devojkom koja je imala tu “sreću” da posluša savet drugarice i držala je spravicu za vakum 15-20 minuta duže nego što treba (po uputstvu drži se 15-ak sekundi). Stvorio joj se otok i napravila je modricu. Na kraju je koristila šminku kako bi prekrila taj problem dok joj se nije sklonio. Dakle ili izbegavajte ili se pridržavajte uputstva!
 • Vežbe za veće usne – Pogledajte za više o vežbama za veće usne
 • Kremice – Postoje kremice koje imaju dobar efekat. Gledajte samo da li vam odgovaraju .
 • Led – Devojke isprobavaju razne stvari, pa je tako na red došao i led. Njegov efekat je privremen, ali bar osvežava …
 • Hijaluron pen

Ruske usne – iskustva

Eva: “ Nisam isprobavala ruske usne jer sam protiv toga. Ne volim igle i zato za uvećanje koristim samo serume na prirodnoj bazi. Ovaj koji imam je stvarno super, usne mi deluju veće i dobila sam na volumenu. Super je stvar!”

Tamara: “Bavim se poslom koji zahteva da budem u trendu. Tako sam probala i ruske usne. Po meni sasvim ok efekat. Povećale su mi se usne i deluju prirodnije, međutim ne sviđa mi se oblik koji sam dobila njegovom primenom.”

Bosa “ Koristila i užas živi. Pojavilo mi se peckanje i jak otok. Jesam dobila i volumen, ali nikad više”

Nina “ Odličan je. Zaista, ruske usne su mi se mnogo dopale. Baš deluje prirodno, a opet dobiješ na punoći usana. “

Mnogi sanjaju o savršenim usnama, ali nisu svima bili ostvareni snovi. Ako spadate u tu grupu ne očajavajte. Dobili smo rešenje, međutim čak i da vam ne odgovara ovaj metod i više volite prirodne serume, kreme itd. Zapamtite da smo lepe sa i bez hijalurona. Estetski zahvati su tu samo da bi istakli i vašu spoljašnost, jer unutrašnju lepotu već imate.