Vodič kroz punjenje usana sopstvenim masnim tkivom

Vodič kroz punjenje usana sopstvenim masnim tkivom

Autor:

Punjenje usana sopstvenim masnim tkivom je novi trend . Nema ubacivanja silikona i sve je gotovo brzo. Evo kako izgleda procedura i koja je cena toga.

Pričamo o ovoj temi jer je ovaj tretman zakucao i na naše tržište. U svetu je liposkulptura lica došla odmah posle liposukcije i doprinela je da se nedostaci lakše saniraju.

Sopstveno salo najčešće se koristi za ubrizgavanje u jagodice i u usne, a može da posluži i za popunjavanje bora.

Osim toga, prebacivanje sopstvenog sala može da osveži i dopuni simetriju i jedrinu dekoltea odnosno za povećanje grudi. Radi se kod pacijenata kojima je koža počela da se opušta, najčešće usled starenja.

Ko ne želi da se odluči za hijaluronske filere u usnama, ovo je druga opcija.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom je odlična opcija ukoliko ne želite trajne filere i hoćete da budete sigurniji. Ovo je svakako prirodna varijanta, a u daljem tekstu saznaćete sve prednosti, ali i mane ovog tretmana.

Šta je i kako izgleda punjenje usana sopstvenim masnim tkivom?

Lepe i pune, zavodljive usne, ko ih još ne želi? Godinama unazad postoji težnja da usne budu što punije, pa su se mnoge žene osećale ugreženo kada su shvatile da njihove nisu kao sa u svetskim magazinima.

I odavno nam više nisu problem ispucale usne, već njihova veličina. Neko je rođen sa punim i jasno definisanim usnama, a neko nije. Ako ste među srećnicama i potpuno ste zadovoljni njihovim izgledom slobodno preskočite ovaj tekst.

Ako ipak smatrate da one mogu da izgledaju mnogo bolje ako im se stave određeni fileri, onda ostanite i pročitajte sve što niste znali o popularnom tretmanu punjenja usana sopstvenim masnim tkivom.

Uz pomoć estetskog hirurga vi možete da dobijete usne o kojima već dugo sanjate i da sredite svaku nesigurnost koja je sa tim povezana. Popunjavanje usana jedna je od najčešćih intervencija koja se radi, vrlo je jednostavna i efekat je vidljiv odmah, što se svima sviđa.

Kada se odlučite za ovaj korak, punjenje usana sopstvenim salom može da vam jasnije definiše usne i da poveća njihov volumen.

Sigurno ste viđali i primere kada žene preteraju sa uvećanjem usana, pa to izgleda potpuno neprirodno. Obim usana treba da se povećava postepeno i skladu sa licem, sa njegovim oblikom i crtama. Svako ima svoj trik. Mnogi to rade šminkom, a Sanja je pronašla nešto bolje! Lako i brzo, bez igle, operacije, bola, ona je učinila da njene usne budu pune i senzualne. Potpuno prirodno! Saznajte koji je njen trik na linku: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Pošto usne definišu kako će lice da izgleda, korekcija usana je poželjna ako ste totalno nezadovoljni njihovim izgledom. Ako su asimetrične i tanke, zašto to ne biste popravili?

Saznajte koje su to vežbe za veće usne i kako mogu da vam pomognu da dobijete „wow efekat“ usana.

Popunjavanje usana masnim tkivom nije komplikovano kao što vam zvuči. Ovaj transfer vrši se liposukcijom iz jednog dela tela i prebacivanjem u usne. Područja iz kojih se uzima masno tkivo su bokovi, stomak ili butine

Ovaj postupak daje prirodan izgled usnama i nije ni nalik silikonima. Silikoni u usnama postali su normalna stvar koja je nekada i neophodna da bi se ispeglali nedostaci na licu ili telu. Međutim, ispostavilo se da imaju više mana nego prednosti. Zato su smišljene prirodnije opcije, poput ove o kojoj danas pričamo. 

Popunjavanje usana sopstvenim masnim tkivom ne daje trajne rezultate, ali su dovoljni dugi. Volumen koji ostaje je super stvar, ali naravno, i ovaj tretman ima svojih mana o kojima ćemo pričati kasnije.

Hajde sada da vidimo kako se izvodi tretman i koja je procedura.

Kako se radi povećanje usana sopstvenom mašću?

Prvo treba da odlučite da li je to vašim usnama zaista potrebno ili je u pitanju čist hir za većim usnama. Jedno od najboljih prirodnih i brzih rešenja za uvećanje usana jeste sjaj za povećanje usana, obavezno o njemu pročitajte više, jer će vas oduševiti. Sjaj za usne učiniće isto što i tretman, samo na mnogo jeftiniji i zdraviji način.

povećanje usana sopstvenim masnim tkivom

Usne se mogu povećati i na savim prirodan način, i to šminkom! Svakog dana, možete da imate veća usta koristići specijalne tehnike šminkanja. Nabolji prijatelj biće vam olovka za usne!

Koliko god pokušavali da zaboravimo i skrenemo misli sa usana, ako su tanke-tanke su i to ne možemo da ignorišemo. Sreća da postoje svi ovi tretmani i intervencije koji svakodnevno pomažu pripadnicama lepšeg pola da dostignu svoj izgled iz snova.

Povećanje usana sopstvenom mašću je zahvat koji se radi u klinikama i traje oko sat vremena. Kada se masti izvade iz određenog područja tela, moraju da se prečiste, pa tako prečišćene koriste u vidu filera. Prebacivanje masti vrši se inekcijama. Faktički, usne se pune vašim sopstvenim masnim tkivom.

Kada se tretman završi vaše usne će izgledati veće, svežije, a lice će izgledati mlađe.

Usne punjene sopstvenom mašću zadržavaju dobijeni oblik i zadržavaju osetljivost na dodir.

Ovim tretmanom mogu se ispeglati blage bore oko usana. Pročitajte kako da se rešite bora oko usana i bez ovog tretmana.

Pre samog tretmana obavezna je priprema i pregled pacijenta. Važno je da sa doktorom utvrdite koju veličinu tačno želite kako ne bi došlo do nevidljivog ili do preternog povećanja usana.

Samo prebacivanje masti traje oko 15 minuta i ne zahteva hospitalizaciju.

Tretman povećanja usana sopstvenim masnim tkivom nije bolan, ako vas to brine. Koriste se mikro igle sa kojima se masno tkivo ubrizgava dužinom ruba usana kako bi se postigao željeni oblik i volumen, a koristi se i lokalna anestezija.

Mane i komplikacije

Sigurno vas brine šta sve može da se desi pri transferu masti iz jednog dela tela u usne. Imamo odgovore!

povećanje usana sopstvenom masnoćom

  • Na usnama može da se javi bolan otok koji traje i do dve nedelje. Potrebno je stavljati hladne obloge na tretirano područje.

Ne smete stavljati nikakve kreme, a šminkanje treba izbegavati u naredna dva dana.

Već posle dva sata nakon tretmana vi ste spremni da se vratite svakodnevnim aktivnostima, jer ste pre toga pod dejstvom lokalne anestezije. Morate da čekate da otok splasne i u međuvremenu ne smete mnogo da dirate usne. Ovaj otok može da vam smeta dok jedete, pijete i pričate, pa će sve aktivnosti biti svedene na minimum.

  • Dan posle tretmana treba se uzdržavati od grimasa, od smeha i prekomernog govora. Upijanje  masnog tkiva i kolagena je nepredvidivo, kao i povlačenje dela  materijala u okolna tkiva, pa je moguće da ćete ovaj postupak morati da ponovite nakon nekog vremena kako bi očekivani rezultati i dalje bili vidljivi. Dakle, jedan deo masnoće će se razložiti pod kožom što može doneti rezultate kakve niste očekivali. 

Tek za dve nedelje vi ćete videti pravi rezultat, jer vam je u početku sve naduveno.

  • Doktori preporučuju da idete na masaže usana narednih mesec dana već posle dva dana od tretmana, kako bi se masno tkivo ponovo raspodelilo kako treba.

Sa druge strane, moguće je da uopšte ne dođe do otoka, ali mi moramo da vas upozorimo na moguće komplikacije.

Mane su što masno tkivo može da ispari. Ne mislim bukvalno, ali zaista može da nestane za određeno vreme, i to do čak 70%. Ovaj tretman nije trajan, vaše telo to ne može da garantuje. Sve zavisi, od slučaja do slučaja.

Kad smo kod mana, može i da se desi da vaše tanke usne ne prihvate masno tkivo i ne rasporede ga kako biste vi voleli, pa usne budu asimetrične. Moguće je i da se javi žuto-crvena boja na usnama, a to ne deluje ni malo lepo.Iako je nekako logično da naše usne prihvate naše masno tkivo, to u praksi nije pravilo. Dešava da su žene nezadovoljne ovim tretmanom, pa onda, da bi nekako ispravile stvar, prelaze na druge tretmane.

I još jedna stvar na koju moram da vas upozorim jeste da birate stručna lica. Ne igrajte sa svojom lepotom i uvek proverite da li je lice koje obavlja ovaj tretman zaista doktor i da li je stručan.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom iskustva

Helena nam je ispričala kakvo je njeno iskustvo sa povećanjem usana sopstvenim masnim tkivom:

„Iako sam oduvek bila pobornica prirodne lepote, nešto mi je govorilo da to nije dovoljno. Nisam bila zadovoljna svojim licem i činilo mi se da moje nezadovoljstvo svi primećuju. Trudila sam se da nekako prevaziđem svoje komplekse, ali nisam uspela.

Sitne sam građe, imam male grude, retku kosu i tanka usta. Od svega toga najviše su mi smetale usne. Uvek me je zbog njih bilo sramota, kada imam neki javni nastup ili kad treba da se poljubim. Bilo je baš bezveze.

Pošto sam čula za tretman koji prebacuje mast i shvatila da je on prirodan, ja sam sakupila novac i otišla da ga uradim. Nahvalili su ga mnogi, pa što i ja da ne probam. Nije loše.Usne mi jesu veće nego što su bile, jer je nemoguće da ne budu, ali i dalje nije to onaj volumen o kom sam maštala.

Zadovoljna jesam, ali ne u potpunosti. Sviđa mi se što deluju prirodno i što su osetljive na dodir. Redovno radim piling usana i mažem ih melemom, kako ne bi pucale. Čini mi se da su sad osetljivije na vetar i hladno vreme nego pre, ali je to možda samo slučaj kod mene.

Još uvek nisam bila na „korekciji“, a prošlo je godinu dana. Čini mi se da volumen nije isti kao na početku, pa sad već razmišljam da li je vreme za neki drugi tretman ili za popunjavanje masnim tkivom, po drugi put.“

Povećanje usana sopstvenom mašću cena

Kad smo kod cene, cene se kreću od 400 do 600 eura.

Ovaj tretman ima svojih prednosti zbog kojih ga i treba ovoliko platiti. Na prvom mestu je to što organizam nije ugrožen od strane nekog nepoznatog materijala i lakše će prihvatiti svoje tkivo. Organizam ne trpi stres i nema nekih posebnih nelagoda prilikom tretmana.

Osim što ćete dobiti punija usta, dobićete i i manji bok ili butine, istovremeno ćete se rešiti masnih naslaga na problematičnim područjima. Odmah posle tretmana videćete razliku. Još jedna dobra stvar što nema ožiljaka, a to žene mnogo raduje kada je ovaj tretman u pitanju.

U isto vreme možete raditi preoblikovanje različitih delova tela.

Popunjavanje usana sopstvenim salom ima svojih prednosti.  Ipak, znajte da postoje i prirodnija i jeftinija rešenja, poput sjaja za uvećanje usana ili poput šminkanja koje će naglasiti vaše usne. Za šta god da se odlučite znajte da su usne odraz vaše lepote, ali i da su nežne, veoma osetljive i da zahtevaju posebnu negu.

Učinite sve da ispunite svoj san i da konačno imate senzulane, pune i mekane usne!