Ulje protiv strija kao prevencija! Ali koje?

Ulje protiv strija kao prevencija! Ali koje?

Ako imate problema sa strijama, ulje protiv strija ga može uspešno rešiti. Ono vlaži kožu i pomaže joj da povrati svoju prvobitnu strukturu. Ova su najbolja!

Iako se više vezuju za žene, strije mogu biti problem koji muči i muškarce. Navikli smo da su one deo trudničkog procesa, ali one mogu nastati i usled naglog gubljenja kilograma. To ne mora biti naglo, može samo biti velika količina.

Sa druge strane, nekada i gojenje može uticati na njih. Ponekad i naglo debljanje može biti uzrok njihovog pojavljivanja.

Svakako, strije, kao i celulit, česta su pojava koja ženama zadaje veoma mnogo muka. To se naročito odnosi na letnji period, kada želimo da na plaži izgledamo lepo i zavodljivo. Ulje za strije može u mnogome naše želje ispuniti.

I Nevena je imala ovakve probleme. Strije nije htela ni da zamišlja na svom stomaku. Uspela je da ih se reši jako jednostavno i prirodno. što je u trudnoći veoma bitno. Ni sama ne može da veruje! Koža joj nikad nije bila lepša i strije se nisu pojavile. Njena metoda nije tajna. I vi možete rešiti problem na isti način. Šta je njoj pomoglo, saznajte iz njene lične priče koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/strije-sam-smanjila-kao-od-sale/ 

Kako deluju ulja protiv strija?

Većina zna kako izgledaju strije. To su pukotine na koži, koje se javljaju kada je koža pod pritiskom, u stvari tako izgledaju jer se koža menja iznutra.

uklanjanje strija uljem

Naime, usled pritiska, u koži se cepa kolagen i elastična vlakna pucaju. Hajde da napravimo jedno poređenje. Bore kao pojava, takođe se javljaju jer usled godina kolagenska vlakna slabe i pucaju, stvarajući napukline. To su bore.

Ovaj proces se kod bora dešava postepeno i tokom više godina. Decenije su u pitanju. Kod strija, taj proces je mnogo kraći. On se desi tokom nekoliko meseci u trudnoći ili tokom nekog naglog debljanja.

Zato su bore finije linije, jer su ta vlakna mestimično napukla i, naravno, proces je duži. Kod strija, napukline su veće i uočljivije, zato što su nastale nakon naglog cepanja.

Ulje protiv strija bogato je nezasićenim masnim kiselinama, kao što je linolna. Ove kiseline se brzo apsorbuju, a imaju za cilj da ojačaju prirodnu zaštitnu barijeru kože.

Šta to znači?

Kada ih preventivno mažete, da biste sprečili nastanak strija, one pomažu da kolagenska vlakna u koži budu što elastičnija i tako spremnija za uticaje i pritiske koje če koža pretrpeti.

To će reći da je ulje za strije najbolje mazati preventivno, a ne kada se strije pojave.

U najvećem broju slučajeva mi možemo znati kada se strije mogu pojaviti. Zato možemo nastupiti pre njihove pojave, upravo uljima protiv strija i pokušati da sprečimo njihovu pojavu.

Naravno, ulja se mogu mazati i kada se strije već pojave, ali tada služe da ih ublaže. Ona ublažavaju dubinu, ali pre svega boju strija. Pokušavaju učiniti crvenu boju strija sličnijom boji naše kože. Tako će se strije manje videti.

Ulje protiv strija može samostalno delovati, ali je bolje kada se udruži sa još nekim faktroima protiv strija koje će imati uticaja.

Genetika je, kažu, jako važna. Ako je majka imala strije, velika je verovatnoća da će ih i ćerka imati. Isto je i kad ih nema. Zato ponekad i najbolja kozmetička sredstva ne mogu sprečiti neminovno.

Ishrana bogata omega 3 masnim kiselinama takođe ima velikog uticaja na to da kolagenska vlakna budu jača, a telesna težina bolja-

Unos vitamina D ima još većeg uticaja na zdravlje i elastičnost kože. A njega možemo unositi preko hrane, a možemo i umerenim sunčanjem.

Dovoljna količina vode tokom dana je još jedan od razloga što će nam ni strije ni celulit neće praviti mnogo problema. Voda čini najveći deo našeg tela i zato je moramo unositi u velikoj količini, da bi nam telo funkcionisalo kako treba.

Najbolje ulje protiv strija

Ima puno kupovnih ulja koja se na tržištu izdvajaju i koja su vredna pomena. Zato ćemo sad reći nešto više o svakome od njih, a vi procenite šta vama najviše odgovara.

Eucerin ulje protiv strija odgovara osetljivoj koži i može se koristiti tokom trudnoće. Ima u sebi vitamin E koji dodatno čini kožu rastegljivijom i negovanijom.Nanosi se kružnim pokretima na osetljiva mesta, dva puta tokom dana. Preporučuje se i blaga masaža tokom utrljavanja, dok ga koža ne upije. A veoma brzo se upija.

Babylove ulje protiv strija jedno je od najekonomičnijih i može se naći u drogerijama. Ovo ulje je bez konzervanasa i veštačkih boja, nije parafinsko i nije mineralno.Veoma je blago i namenjeno osetljivoj koži, što će reći da trudnice smeju da ga koriste. Naravno, ovo ulje je bolje koristiti kao preventivu, dakle, dok se strije nisu pojavile. Kada se pojave strije ovo ulje ne bi bilo od naročite pomoći. Za negu bi svakako bilo dobro.

Nikel ulje protiv strija spada u brend koji je skuplji. Međutim, ovo ulje može da se pohvali dobrim sastavom. Kažu da je sto odsto prirodno i da je bez konzervanasa. Mogu ga koristiti trudnice, a preporučuje se za mazanje celog tela, čak i lica.Kod trudnica se najviše preporučuje da se mažu stomak i grudi, jer i strije na grudima nisu retkost. Za ovu kozmetiku kažu da je „jestiva”. Time se aludira na njenu prirodnost.

U sastavu ima vitamin E, badem, lešnik, ali i ulje jojobe, mandarinu i slatku narandžu. Pored toga što se preporučuje preventivno, preporučuje se i za korišćenje kada se strije pojave. Ima dejstvo na već postojeće neravnine. Može ih ublažiti.

Weleda ulje protiv strija se može nabaviti u drogerijama, a takođe se smatra jednim od najboljih boraca protiv strija. Ovo ulje u sebi sadrži ulje badema, ulje jojobe, ulje pšeničnih klica i arniku.

Nanosi se na kožu do tri meseca nakon porođaja, dva puta tokom dana. Potrebno je da se redovno nanosi.

Alverde ulje protiv strija pripada poznatoj liniji prirodne kozmetike. Ovo ulje je dobro za negu izrazito suve kože uopšte, a onda i kože koja je zahvaćena strijama.Sadrži u sebi sedam ulja, sojino i suncokretovo, a tu su i arganovo, maslinovo, ulje amaranta, ulje semena grožđa, ulje marule.

Pored toga, sadrži vitamin E, kao i ekstrakte kokosa, kamilice, nevena i sleza. Divnog je mirisa i ne upija se baš odmah u kožu, potrebno je vreme da se osuši. Zato je pogodno koristiti ga kada imate vremena.

Oni koji ne vole čekanje tog tipa, ne bi trebalo da ga odaberu. Procenite sami u koju grupu spadate.

Mustela ulje protiv strija je takođe poznato i odličan je borac protiv strija. Na deklaraciji piše da je 99% prirodno. Sadrži prirodna ulja, kao što su ulje koštica nara, muskatne ruže i baobaba, ulje avokada i ulje suncokreta.Nema u sebi mineralnih ulja, eteričnih ulja i silikona. Preporučuje se kao prevencija, tako i za već postokeće strije.

Bilo koje od ovih ulja sugurno će ispuniti vaša očekivanja.

Ako vam iz bilo kog razloga ne odgovara ulje, onda posegnite za nekom kremom ili gelom. Jedan od boljih načina za rešavanje strija jeste i krema za strije, koja savršeno radi protiv belih linija.

Pored ovih drogerijskih varijanti, postoje i ova ulja.

Prirodna ulja protiv strija

Naveli smo spisak kupovnih ulja koji zavređuje pažnju. Mnoga od njih sadrže u sebi prirodne sastojke i bezbedna su za upotrebu. Mogu ih koristiti čak i trudnice.

najbolje ulje za strije

Prirodna ulja su, pak, sama po sebi jaka i potrebno je konsultovati lekara, da li bi trebalo koristiti ih ili ne, kada su trudnice u pitanju. Ova ulja su svakako pogodna za bilo koji tip kože koja je potencijalno zahvaćena strijama.

Predstavićemo vam neka od najboljih ulja koje možete koristiti u ove svrhe.

Ricinusovo ulje protiv strija

Smatra se da je ricinusovo ulje jedno od najbogatijih ulja masnim kiselinama. S obzirom na to, ono ima jako regenerativno dejstvo. Jedna od njegovih prednosti je što razlikuje normalne ćelije od abnormalnih. Šta to znači?

To znači da će na zdrave ćelije kože delovati tako da podstakne cirkulaciju, kod abnormalnih, dakle, već oštećenih, da regeneriše ono što je uspavano.

Malo je gušće nego druga ulja. Nanosi se na isti način, blagim utrljavanjem na kritična mesta.

Kokosovo ulje za strije

Kokosovo ulje je jedno od najpreporučivanijih prirodnih ulja za strije. Preporučuje se za korišćenje ekstra devičansko kokosovo ulje jer je najkvalitetnije.

Veoma je jednostavna njegova upotreba, potrebno ga je malo zagrejati u mikrotalasnoj pećnici, samo dok ne postane tečno i onda ga utrljati u kožu. Pošto ne spada u teška ulja, veoma brzo ga koža upija.

Ko voli malo „teže” ulje, može ga pomešati 1:1 sa ricinusovim uljem i dobiti malo gušću smesu.

Laurinska, palmitinska, oleinska i linolna kiselina iz kokosovog ulja, čine ga najboljim ovlaživačem i sredstvom koje vaša vlakana u koži može, takoreći, podići iz mrtvih.

Saznajte više o kokosovom ulju za strije.

Bademovo ulje protiv strija

Ovo ulje je bogato već pomenutim masnim kiselinama, ali i vitaminima A, E, F i B2. S obzirom na to da je lako nabavljivo, ovo ulje se takođe smatra jednim od idealnih načina da se borite protiv strija.

Spada u laganija ulja, a sve što treba, to je da ga dva puta dnevno utrljavate u kožu. Rezultat će biti mekana i nežna koža, koja nema bilo kakve nedostatke, čak ni strije.

Kako se koristi, saznajte detaljno u ovom tekstu:

Koliko je efikasno bademovo ulje za strije?

Kantarionovo ulje za strije

Ovo čarobno ulje koje svaka kuća ima u svom frižideru, pomaže kod brojnih stvari, a jedna od njih su i strije.

Kantarionovo ulje je lek, bez obzira da li ste ga napravili od pšeničnog ili maslinovog ulja. Potopljeni macerat kantariona ispustio je svoje korisne sastojke u ulje i ono može povoljno uticati na zaglađivanje kože koja je oštećena.

Kantarionovo ulje se preporučuje kao odlična prevencija protiv strija. Povoljno utiče i ako ga mažete na mesta koja su već pokazala prve znake pucanja.

Maslinovo ulje i strije

Maslinovo ulje može biti deo nekog drugog ulja, a može i samo veoma mnogo pomoći. I ako njega mažete, preporučuje se da to bude devičansko maslinovo ulje. Ono ima najveći potencijal masnih kiselina u sebi koje mogu pomoći.

One mogu pomoći tako što će podstaći elastičnost kože i pružiti joj dovoljnu hidrataciju u trenucima kada je to najpotrebnije. Prednost je što se lako nabavlja, malo je masnije, zato pažljivo sa odećom i nameštajem.

Kedrovo ulje za strije

Ovo se ulje smatra limfotonikom, budući da odlično deluje na kretanje limfe. To znači da je dobro za bilo koju vrstu oticanja i nakupljanja viška toksina, među koje spada i celulit.

Ono ima izuzetne regenerativne sposobnosti. Nastalo je ceđenjem kedrovih oraščića, kojih nema kod nas. Zato mu je cena malo veća.

Ovo ulje možete mazati samostalno protiv strija, a možete ga i pomešati sa nekim drugim uljem ili kremom za negu kože. Svakako će delovati savršeno na nju.

Laneno ulje protiv strija

Laneno ulje je jedan od onih proizvoda koje ima svaka prodavnica zdrave hrane. Ovo jestivo ulje je jačeg ukusa i mirisa. Bogato je mnogim korisnim kiselinama, koje odlično deluju kako iznutra, tako i spolja.

Pošto spada u gusta, potrebno je malu količinu naneti na dlanove, ptotrljati, pa onda naneti na kožu. Rezultat protiv strija je fantastičan.

Limunsko ulje i strije

Limun se pokazao kao dobar za kožu jer je prirodan antiseptik. Za strije je koristan jer on izbleđuje kožu. Korisno je mazati ga preko strija jer će koža gde se one nalaze pobledeti i strije će biti manje vidljive.

Etarsko ulje limuna se ne nanosi čisto, već razblaženo na kožu. Treba imati neko noseće ulje u koje ćete nakapati etarsko ulje limuna i tu mešavinu umasirati na kožu zahvaćenu strijama. Pokušajte i primetićete kako se ružne crvene linije pretvaraju u bele strije.

Ovo su neka od najboljih prirodnih ulja koja možete upotrebiti za strije.

Iskustva sa uljima protiv strija

Čitateljke koje su sa nama podelile svoje utiske o uljima za strije poprilično su zadovoljne njegovim korišćenjem. Pre svega se ovde veruje uljima jer su ona masna i dobro neguju ovu poprilično suvu regiju.

Kada je u pitanju izbor između kupovnih ulja i prirodnih, mišljenja su podeljena. Pojedine žene više veruju kupovnim uljima jer je tu napravljen odličan balans sastojaka koji im, smatraju one, zaista može pomoći da se problem sa strijama reši.

Druga polovina žena preferira prirodna ulja jer nikada nije sigurna da u kupovnim uljima nema konzervanasa i sastojaka koji mogu biti škodljivi. Naročito su skeptične trudnice jer vode računa o bebi ili dojenju.

Na vama je izbor i odluka šta vama više prija. Nadamo se da ste shvatili kako su podjednako učinkovita i kupovna i prirodna ulja. Takođe, nadamo se da znate da nije uvek do preparata koje koristite, već i do drugih faktora koji rastežu kožu. Zato je najbolje raditi na tome da ih sprečite. Ulje za strije je odlično u tome.