6 znakova da kosa prekomerno opada.Prepoznajte ih!

6 znakova da kosa prekomerno opada.Prepoznajte ih!

Kako sačuvati bujnu kosu i sprečiti opadanje? Prepoznajte znakove koji će na taj problem upozoriti na vreme!Tanjenje kose se ne dešava preko noći. Nemojte više grešiti! Evo rešenja!

Opadanje kose je prirodna i normalna stvar. Dokle ne opada više od 100 do 150 vlasi, sve je u redu. Ali, zaneseni svakodnevnim životom i obavezama, ne obraćamo baš pažnju niti imamo vremena da prebrojavamo dlake. Onda kad primetimo da se nešto dešava i da kosa opada više nego nego što je normalno, stanje baš i nije najsjajnije i počinje da stvara emotivne probleme.

Bez obzira koliko je uobičajno (čak 38% žena u nekom trenutku u životu ima problema sa tanjenjem i opadanjem kose), osećamo se posramljeno i izolovano.

Postoje znaci upozorenja koji na vreme mogu biti dobar pokazatelj da se nešto dešava i ako obratite pažnju na njih, možete sprečiti ozbiljniji gubitak kose.

Znakovi da se kosa tanji koje ne smete prevideti!

Uzroci opadanja kose kod žena  su brojni: od zdravstvenih problema, preko stresa i loše ishrane, do odabira pogrešnih preparata za negovanje kose.

A ovo su signali koje vam kosa daje da se nešto sa njom događa:

Razdvajanje kose

Ako odjednom primetite razdeljak tamo gde mu mesto nije, razlog može biti to što je kosa počela da se tanji i zbog toga se razdvaja.

Vidite više kože nego kose

Kada dođete u situaciju da, dok pred ogledalom podižete kosu u rep ili punđu, vidite više kože nego kose, vreme je za uzbunu. U tom stadijumu kosa se već ozbiljno istanjila i opada.

Jovana je to nažalost kasno shvatila, ali vi naučite nešto iz njene greške!

“Oduvek sam imala jaku i bujnu kosu na kojoj su mi drugarice zavidele. Mogla sam da je oblikujem kako želim i farbam u koju god mi boju padne na pamet. Računala sam da će me dobra genetika i proizvodi jednog poznatog brenda čuvati od bilo kakvih problema koje mogu imati sa kosom. Ali, to je bila greška.

Prvo sam počela da skidam vlasi sa odeće, onda da izvlačim šaku kose iz četke, da bih na kraju bila potpuno očajna. Kosa je bila suva i beživotna i jedne večeri mi je tokom kupanja došlo da uzmem makaze i sama je skratim. Suzdržala sam se i počela da razmišljam šta može da bude uzrok. Nisam imala neke posebno štetne životne navike, niti sam bila pod stresom, koristila sam proverenu kozmetiku… U čemu je problem? Pitala sam Gugl i on je kao jedan od razloga u rezultatima pokazao i problem sa šamponom i proizvodima za kosu koji su puni loših, veštačkih sastojaka.

Ok! To je to! Tu grešim!

Odlučila sam da napravim promenu i pronađem nešto prirodno što bih testirala. Naručila sam  šampon koji mi je spasio kosu na ovom sajtu: ovotaris.com/vlasilan/ 

Vlasilan ima Formulu A i Formulu B, koje zajedno sprečavaju opadanje kose,  jačaju njen koren i stimulišu rast i obnavljanje.

I stvarno! Posle mesec dana sam bila prezadovoljna rezultatima, kosa se oporavila, vratila volumen i svež i negovan izgled. Nastavila sam da koristim ovaj šampon  i ubuduće ću se držati podalje od sulfata i parabena. Eto, ni sama nisam verovala koliko je bitno birati dobar šampon, sa dobrim sastojcima”

Dakle, jedno od rešenja protiv tanjenja kose je da pratite Jovanin primer i pronađite za sebe kvalitetne proizvode za pranje i negu kose.

Vlasilan za brži rast kose

Kosa izgleda beživotno i teško se oblikuje

Pre nego što ospete paljbu po frizerki i kažete da vas nešto baš i ne frizira najbolje u poslednje vreme, jer frizura ne može da vam se održi, proverite da li je ipak problem u vašoj kosi.

Kada se tanji, kosa logično gubi i na volumenu, pa određene frizure ili ne mogu da se naprave uopšte ili se kratko održe (uključujući i lokne). Čak i kada uspete da nešto sa njom napravite, izgleda tanko i beživotno, kao loša perika.

Više kose na jastuku, četki ili u slivniku

Kao što smo već rekli, tu i tamo po koja opala dlaka nije razlog za paniku i nerviranje. Ali, kada počnete da na redovnoj bazi skupljate smotuljke svoje kose sa jastučnice i četke ili da duže vadite iz slivnika vlasi nego što se tuširate, poslednji je trenutak za akciju.

Opekotine na čelu ili koži glave

Ako ste zadremali na plaži ili na neki drugi način doprineli crvenilu svoje kože, pa se to vidi i na čelu i koži glave, to je jedno. Ali, ako se opekotine od sunca pojave samo pri korenu kose na različitim mestima na glavi, to znači da se kosa baš baaaš istanjila.

Manji rep i lakša kosa

Da li konstantno imate utisak da vam je kosa kad je vežete u rep nekako tanja? Ili vam je teško da je uopšte prikupite i vežete? To su znaci upozorenja da je gubite.

Isti slučaj je i kada bez šišanja i stanjivanja kose imate odjednom osećaj da je lakša.

Ako imate bili koji od ovih znakova (ili više njih) 5 minuta do 12 je da nešto tim povodom učinite i sprečite dalje istanjivanje i opadanje kose.  

Ne brinite, pripremili smo predloge kako da to uradite.

Koraci i taktike za povratak kose iz snova!

Hitno promenite sredstva za negu kose

Sve mi imamo neki omiljeni brend kojem smo verne godinama. Ali, kad se pojave problemi sa tanjenjem i opadanjem kose, ovo je jedna od prvih stvari koju treba preispitati.

To što se radi o poznatom proizvođaču, luksuznom pakovanju ili visokoj ceni proizvoda ne znači apsolutno ništa. Naprotiv. Većina šampona i sredstava za negu kose koja se može naći na policama parfimerija je “bogata” sulfatima i parabenima . A ni jedan od ovih sastojaka nije prijatelj vaše kose.

Prilagodite režim ishrane

Pomozite oporavku svoje kose i blagim promenama u ishrani – dodajte na svoj jelovnik veće količine govedine, svinjetine, pasulja i mlečnih proizvoda. Od pomoći će biti i suplementi u vidu vitamina, kao i omega 3 masne kiseline (namirnice bogate ovim kiselinama su sardine, losos, avokado i orasi). Pročitajte koja je najbolja hrana za kosu.

Izbegavajte vezivanje kose

Na neko vreme se odreknite svih onih frizura koje podrazumevaju gumicu i stezanje kose, poput punđi, konjskog repa ili pletenica.

Vezivanjem kosu činite slabijom i povlačite je iz korena, a to je poslednje što vam treba u ovom trenutku.

Farbanje, peglanje i agresivno stilizovanje su no-no

Hemikalije i upotrebu fena, pegle i figara zaboravite dok vam se kosa ne oporavi. Sve ovo ume da bude pogubno i za najzdraviju kosu, a kamoli za onu koja opada.

Ako baš morate da se farbate, farbajte samo koren i gledajte da odaberete kvalitetnu farbu, bez amonijaka. Druga varijanta su vam prirodne farbe za kosu, kao što je recimo kana ili prirodni načini posvetljivanja kose. Istina, nisu tako dramatične promene, ali bar ne škode kosi. Naprotiv!

Pažljivo sa peškirom!!!

Agresivno tržalje peškirom će samo još pogoršati stanje. Umesto toga, nežno ocedite kosu nakon pranja i polako utapkajte višak vode peškirom. Idealno bi bilo ako biste mogli da ostavite kosu da se nakon toga prirodno osuši.

Zamenite četku novom!

Razmislite o tome da li je vreme za promenu četke. Možda je već stara ili iskrzana ili prosto baš i nije idealan spoj sa vašom kosom.

U svakom slučaju pronađite četku koja vam više odgovara (ili možda drveni češalj) i izbegavajte češljanje mokre kose.

Ošišajte se!

Opadanje kose i proređivanje može biti povod i za promenu frizure, barem dok se stanje ne normalizuje. Kosa se lakše održava ako je kraća ili srednje dužine. Uz to, ovakve frizure čine kosu vizuelno bujnijom i gušćom.

A ako vam ovo baš teško pada, ne želite da se šišate i hoćete da kosu što pre oporavite, nabavite šampon koji neguje, a ne samo pere! Počnite od one osnovne nege kose da menjate stvari.

Iskustva kažu da su rezultati neverovatni .

Probajte! Naručite Vlasilan i pomozite svojoj kosi, dok ne bude prekasno.