Brazilsko podizanje zadnjice za obline o kojima sanjate!

Brazilsko podizanje zadnjice za obline o kojima sanjate!

Zadnjica puna volumena, koja nije opuštena deluje privlačno? Upravo to pruža brazilsko podizanje zadnjice. Saznajte zašto je ova metoda osvojila ceo svet.

Šta je brazilsko podizanje zadnjice?

Brazilsko podizanje zadnjice spada u načine ulepšavanja pozadine uz pomoć trasfera masti sa određenih delova tela (kukova, stomaka).

Postoji i nehirurška vrsta brazilskog podizanja zadnjice uz pomoć vakumske masaže. Ona se radi aparatom koji oblikuje ovaj deo tela. Kod ove metode dolazi do povlačenja i podizanja masnog tkiva. Tako se dobija se dobra zategnutost, pojačava cirkulacija i omogućava limfna drenaža.

Rezultat je zategnutija koža i raspoređena masnoća koja omogućava da zadnjica bude podignuta. Primenom ovog načina ulepšavanja tela dobija se pun, obao, lepo oblikovan, i naravno podignut gluteus (guza).

Hirurške metode podizanja zadnjice

Estetska hirurgija donela je razne opcije za osobe koje bi volele da ulepšaju ovaj predeo tela. Kako bi se zadnjica ulepšala, podigla, ili zategla koriste se i metode poput:

 • Transfer masnog tkiva (klasično brazilsko podizanje zadnjice) – Navedeno uvećanje i ulepšanje zadnjice radi se uz pomoć liposukcije i ubrizgavanja masnoće u zadnjicu. Hirurški način ulepšavanja poput ovog može biti bolan i opasan zbog čega se mnoge dame ipak odlučuju za manje invazivne metode.
 • Primena implanata u zadnjicu – Silikoni u zadnjici ? Verovali ili ne, i ovo se radi. U svrhu lepote pozadine, mnoge dame podižu zadnjicu uz pomoć impantacije silikona. Kao veoma invazivna operacija, ona može zahtevati dug oporavak i ne preporučuje se svima. Osobe sa srčanim manama, autoimunim bolestima bi trebalo da se konsultuju sa stručnim licem pre odlučivanja na nju.
 • Klasična liposukcijaLiposukcija zvuči kao dobra stvar, ali pazite. Za razliku od klasičnog brazilskog podizanja, ovde se ne radi o dodatnom oblikovanju tela, već samo o isisavanju masnoće.

Tretmani koji su u ponudi mogu oblikovati telo, ali ne znači da neće biti bez mane. Celulit je taj koji može da upropasti napore da zadnjica bude onakva kakvu ste zamislili. Možda oblik jeste taj, ali grudvice i rupice od celulita sigurno ne želite.

I Jelena se uverila kako jedan naizgled nebitan problem, kao što je celulit, može da utiče na to kako se osećamo u svojoj koži. Nisu svi pristalice hirurških metoda. Evo, ona nije bila! Ali našla je još bolje rešenje. Ona je podelila svoje iskustvo sa celulitom i kako ga je smanjila bezbolno i prirodno. Njena metoda je jednostavna, a i vama može pomoći. O čemu se radi, saznajte iz njenog ličnog iskustva koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Ako ste ipak za brazilsko podizanje zadnjice, čitajte dalje da saznate detalje.

Kome je namenjeno vakumsko podizanje zadnjice?

Dame koje imaju ravnu, malu, opuštenu pozadinu spadaju u dobre kandidate za vakumsko podizanje. Za nju se možete odlučiti i ako rezultati vežbanja nisu zadovoljavajući, želite brže rezulate, smatrate da vaše telo nije proporcionalno.

Mnoge od nas su se odlučile na vežbanje, ali nisu postigle željeni rezultat. Obla zadnjica deluje sjajno ali se ne podiže baš lako. Ako vam je oslabljen tonus kože, nemate dovoljno kolagena, mišići su opušteni, guza neće imati pun i uzdignut izgled. Kada se to desi, može se raditi korigovanje uz pomoć navedene metode.

Gluteus koji je opušten može doći s godinama. Dešava se i usled nedovoljne količine kolagena, kao i stalnog sedenja. Poboljšanje izgleda zadnjice brazilskom metodom mogu uticati na poboljšanje izgleda vaše guze.

Brazilsko podizanje zadnjice – hirurška metoda

Mogu je upotrebljavati devojke koje:

 1. Imaju opuštenu zadnjicu koja je izgubila oblik
 2. Nisu zadovoljne veličinom svoje pozadine

Za uspešno izvođenje ove hirurške metode neophodne su određene zalihe sala, kako bi se izvršila liposukcija i prebacivanje u zadnjicu.

Način ulepšavanja ove vrste nije preporučljiv osobama koje:

 • Nemaju dovoljno masnih naslaga – Salo je neophodno za ovaj način ulepšavanja.
 • Aktivno puše cigarete – Nikotin iz njih može dovesti do komplikacija. Cigarete loše utiču na stanje kože i tela.
 • Ne vode zdrav život – Vežbanje i zdrav stil života mogu ubrzati oporavak.
 • Podložni su infekcijama – Uvek postoji opasnost od infekcija

Kako se izvodi?

Za pravilno urađeno brazilsko podizanje zadnjice neophodno je posetiti specijalističku ordinaciju.  Procedura za uspešno podizanje zadnjice podrazumeva par obaveznih koraka.

 1. Anestezija – Zbog prebacivanja masnoće pacijent se uspava uz pomoć anestezije. Manji radovi na zadnjici mogu proći i uz lokalnu anesteziju.
 2. Čišćenje kože – Obavezno je voditi računa o higijeni kako ne bi došlo do infekcija.
 3. Liposukcija – Preuzimanje masnoće obično se radi sa predela tela gde ih imate u najvećoj količini.
 4. Prerada masti – Salo koje se izvadi ne može se upotrebljavati dok se ne prečisti i pripremi (kako bi se lako i bezbedno ubrizgalo).
 5. Priprema kože – Pre ubrizgavanja uradi se nekoliko malih rezova na guzi. Tako se omogućava lakši pristup koži.
 6. Ubrizgavanje – Hirurg odlučuje u koje predele zadnjice će ubrizgati salo.
 7. Ušivanje – Mesta gde su načinjeni rezovi se ušivaju nakon ubrizgavanja.
 8. Dezinfekcija – Često se koriste dezinfekciona sredstva na bazi joda, ili neko drugo sredstvo da dezinfekciju rana (oktenidin- dihlorid).

Period oporavka se podrazumeva, jer se ipak radi o hirurškoj intervenciji. Preporučuje se da odmor traje 10-14 dana.

Vakumsko podizanje zadnjice – procedura

Izvođenje vakumskog podizanja je dosta jednostavnije. Bazira se na primeni drenaže i raspodele masnoće bez rezova, uz pomoć vakuma.

brazilsko podizanje zadnjice vakumom

Metoda podrazumeva korake poput:

 1. Konsultacija – Uvek je dobra stvar konsultovati se sa stručnjakom. Na taj način bićete upućeni u potencijalne probleme.
 2. Procena – treba da se proceni stanje vašeg tela, pre same metode.
 3. Pripreme kože – Čišćenje i dezinfikovanje je uvek neophodno.
 4. Uključivanje aparata – u zavisnosti od vrste aparata zavisi da li je odmah spreman za rad.
 5. Nanošenje preparata za negu kože – Gel protiv celulita na prirodnoj bazi je odličan izbor, jer na taj način možete ukloniti uporan celulit i poboljšati efekat ove metode.
 6. Prelaženje preko željene regije – Preko zadnjice se prelazi laganim i ravnomernim pokretima. Tkivo se podiže i raspoređuje na delove guze gde je neophodno još sala.

Da li boli?

Možda ćete osećati blagi pritisak. Nakon metode se može pojaviti otečenost i po neka modrica. Ne bi trebalo da osećate bol.

Pokreti vakum aparatom dovode do preraspodele masnih ćelija, pri čemu se telo bukvalno oblikuje.

Neželjene posledice brazilskog podizanja zadnjice

Kod hirurške verzije brazilskog podizanje zadnjice može doći do problema kod dela sa liposukcijom. Postoje zabeleženi slučajevi:

 • Infekcija – Kako bi se uzelo salo sa pogodnih predela tela radi se rez koji se može inficirati bakterijama.
 • Oštećenja tkiva – Kako bi se sprečila ova pojava neophodno je da proceduru radi stručno lice, i da idete na tretman samo ako zaista imate dovoljne količine sala. Postoje slučajevi poznatih osoba, koje su “uništile” telo, jer su bile previše mršave za liposukciju (a insistirale na tome). Salo nam je neophodno, i preterano isisavanje može dovesti do rupičastih delova na telu.

Kod vakumske varijante brazilskog podizanja zadnjice može doći do krvnih podliva ako se agresivno sprovodi.

Kakvi rezultati se mogu očekivati?

Podignuta, obla i zategnuta zadnjica je cilj ovog načina ulepšavanja. Upravo to se i dobija, međutim efekat se ne postiže odjednom. On nije toliko izražen u početku, pogotovo kod vakumske metode.

Uspešnost metode zavisi od same količine sala na tom predelu, zato određene dame imaju izraženiji efekat od drugih. Za nešto bolje rezultate je neophodno češće rađenje tretmana.

Klasično brazilsko podizanje zadnjice može dovesti do malo boljih rezultata, ali efekat nije trajan. Ako ne vežbate, i ne trudite se da održite postignut oblik postoji verovatnoća da ćete morati ponavljati proces.

Kada je tretman dobro odrađen obline dolaze do izražaja i garderoba bolje stoji. Loše urađena brazilska metoda vidi se iz aviona i deluje sve samo ne privlačno.

Da li će se postići željeni efekat uz vakumsko podizanje guze, zavisi od raznih faktora.

Načina ishrane – ako se osoba neadekvatno hrani može se desiti da se pogorša tonus kože, ili pojavi uporan celulit.

Fizičke aktivnosti – Treninzi mogu pomoći oko oblikovanja tela.

Nege – Primena pravih preparata je nešto što bi svakako trebalo da koristimo. Estetska hirurgija je omogućila da podignemo zadnjicu, ali celulit je celulit. Za savršenu kožu, i uklanjanje masnih naslaga kreme na prirodnoj bazi čine čudo. Njihovim korišćenjem se ne postiže samo lepša koža, nego se podstiče zategnutost kože i poboljšava tonus.

Posvećenost – Ako radite vakumsko podizanje zadnjice jednom u godinu dana i ne negujete kožu nećete dobiti dobre rezultate.

Kako bi efekat bio dobar trebalo bi ponavljati proceduru, jer efekat nije trajan.

Celulit i brazilsko podizanje zadnjice – da li rešavamo dva problema istovremeno?

Brazilsko podizanje zadnjice (hirurška metoda), ne uklanja celulit.

Popunjavanje masnim tkivom može doprineti do privremenog poboljšanja. Može se postići delimična zaglađenost kože na ovom predelu, ali ne potpuna. Kada se ubrizgava salo ne radi se na celoj zadnjici. Prebacivanje tkiva se radi samo kod delova koji su bitni za efekat uzdignutosti.

Zaglađena, zategnuta i obla stražnjica može se postići uz primenu preparata na biljnoj bazi sa aktivnim sastojcim koji dubinski prodiru u kožu i ubrzavaju  razbijanje celulita.

Anticelulit tretman vakumom i vakumsko podizanje zadnjice – sličnosti i razlike

Mnogi mešaju vakum protiv celulita i vakumsko podizanje zadnjice. Ove metode imaju par zajedničkih osobina, ali nije reč o istom postupku oblikovanja tela. Anticelulit metoda ima za cilj smanjenje celulita na određenom predelu. To postiže uz pojačanu masažu ventuzama koje stvaraju vakum i poboljšavaju cirkulaciju.

Vakumski tretman oblikovanja zadnjice razbija masne naslage na zadnjici, ali služi pre svega za premeštanje sa jednog predela na drugi. Laički rečeno, oblikuje se u željeni oblik.

Mada zvuči slično vakumsko oblikovanje zadnjice ne spada u istu metodu kao i uklanjanje celulita vakumom.

Koliko traju rezultati brazilskog podizanja zadnjice?

Rezultati ovakvog ulepšavanja mogu trajati godinama, ali vremenom ćete definitivno morati da ponovite tretman. Tačno vreme zavisi od toga da li ste bili na više tretmana i da li ste nastavili sa lošim navikama.

Kako bi zadržali vaš nov oblik tela malo duže možete primenjivati preparate koji će zategnuti kožu, poboljšati njen tonus i na taj način sprečiti opuštanje.Efekat se može poboljšati i ako vežbate.

Vežbe za brazilsko podizanje zadnjice

Zadnjica spada u mišiće, kao takva može se uobiličiti i uz pomoć redovnih treninga.

Da li ste znale da postoje posebne vežbe koje vam mogu omogućiti da postignete “brazilski efekat podizanja guze”.

brazilsko podizanje zadnjice rezultati

Iskorak za fenomenalnu zadnjicu

Čučanj je deo fitnes rutine mnogih žena. Kada se primenjuje pravilno, može delovati na delove tela kao što su noge i guza. Može se raditi u teretani, ili kod kuće. Ovo je jednostavna pozicija i zahteva malo vremena i slobodan prostor.

Vežba se izvodi tako što se ustane. Namestite se u udoban položaj i napravite čučanj unazad. Veliki koraci su veoma bitni. Koleno bi trebalo da vam dodiruje pod. Položaj u ovom trenutku izgleda kao kada bi se pripremali za sprint. Peta neka dodiruje pod. Kada osetite blagi otpor vratite se u prvobitni položaj i isto uradite sa drugom stranom. Vežba se može kombinovati sa drugim vrstama, i radi se bar po 10 ponavljanja, u 3-4 navrata.

Usput, čučnjevi su odlični i protiv celulita.

Podizanje kukova

Jedan od efikasnih a jednostavnih načina za vežbanje ovog predela jeste ovaj. Lezite na pod, postavite ruke u ravni sa telom. Vrat bi trebalo da bude opušten, glava isto. Iz takvog položaja namestite noge tako da vam stopala dodiruju pod, a kolena budu iskošena pod pravim uglom. Podignite zadnjicu sa poda, držite tu poziciju oko 5 minuta. Za svo to vreme stiskajte mišiće guze. Radite periodično stiskanje i opuštanje. Ponavljajte proces tokom vežbanja.

Šut za guzu

Ovo je jako interesantna poza za vežbanje. Uglavnom se ne nalazi na klasičnom repertoaru vežbi. Radi se tako šro vaše ruke i noge dodiruju pod, ali je telo uzdignuto. Napravite pozu sličnu kao kada bi pravili “sto”. Stopala bi trebala da budu jedno uz drugo. Kada se smestite podignite levu nogu, ispružajući je kao da radite šut. Levo stopalo je uzdignuto (90 stepeni). Držite 15-ak sekundi, a zatim promenite stranu. Promenu položaja radite bar 10 puta tokom vežbananja.

Klasičan čučanj uz stiskanje mišića zadnjice

Ovo je jednostavna i česta vežba. Ustanite, namestite nogu jednu pored druge. Radite čučnjeve, stiskajući mišiće zadnjice. Spastite se skoro skroz do poda, držite ruke ispred sebe sve vreme. Ostanite 10 sekundi u tom položaju i vratite se na početnu poziciju.

Postoji i malo složenija pozicija koja zahteva da se ne spustite skroz do poda. Kod nje trebalo bi da vam leđa budu ispravljena, ruke držite pored tela ili ispred sebe, a kolena bi trebala da budu ispravljena pod uglom od 90 stepeni. Ova vežbica je malo teža za izvođenje, zbog čega se možete nasloniti na zid, ili orman. Gledajte da bude nešto stabilno, jer lako možete pasti.

Evo još nekih vežbi za zadnjicu.

Brazilsko podizanje zadnjice: Cena i iskustva

Cena brazilskog podizanja zadnjice iznosi i po par hiljada evra (hirurška metoda), dok su cene za vakumski tretman dosta niže (oko 120 evra po tretmanu).

Tatjana – “Mislila sam da se brazilsko podizanje zadnjice radi samo u hirurškoj varijanti, onda sam čula da postoji i vakumska metoda. Odlučila sam da je isprobam i nisam se pokajala. Guza mi je postala podignuta od svega par tretmana, ali je celulit ostao. Zbog njega sam počela da koristim i prirodan anticelulit gel.”

Radica – “Joj na šta mi je ličila zadnjica. Radim kancelarijski posao i ono je jednostavno užasno bilo za gledati. Nisam odmah shvatila šta se dešava, svega par godina sam radila tamo, ali jednog leta sam se zamalo šlogirala. Guza ravna, spljoštena, ma nigde je nije bilo. Tu sam presekla i otišla u salon na brazilsko podizanje zadnjice. Nisam baš dobila instant rezultate, pa sam prešla na prirodne metode vraćanja zategnutosti kože. Zadnjica mi se polako vraća u prvobitan oblik i zadovoljna sam. “

Jaca – “Htela sam da dobijem puniji izgled zadnjice i usput se rešim celulita. Mnogo me je nervirao. Šta god da obučem u prvom planu, zajedno sa mojom neupadljivom guzom. Nekako mi je izgledalo kao da mi je guza spljoštena. Skupljala sam novac i otišla na tretman-  Bila sam ubeđena da će mi par tretmana biti dovoljno, šipak. Moj pokušaj da sredim telo na ovaj način se završio na tome. “

Brazilsko podizanje zadnjice je jedan od načina da budemo zadovoljne svojim izgledom, ali ne odgovara svima i nije magično rešenje. Možda je rezultat brz, ali  zategnuta, podignuta i lepa zadnjica je nešto što moramo negovati celog života. Ako je ovaj tretman vaša stratna pozicija – samo napred.