Otkrijte kolagen za celulit! Njegovo moćno dejstvo će vas iznenaditi!

Otkrijte kolagen za celulit! Njegovo moćno dejstvo će vas iznenaditi!

Ako i vas muči izgled pomorandžine kore, onda morate probati kolegen za celulit. Ovaj važan sastojak za funkcionisanje našeg tela, naročito naše kože, veoma je delotvoran. Ima logike u tome, a pročitajte u čemu se krije!

O značaju kolagena za bore i elastičnost kože, zaista ne treba puno govoriti. Kolagen je protein koji se nalazi u našem telu. Kada smo mladi, kolagena ima sasvim dovoljno i nema potrebe o njemu razmišljati. On doprinosi da koža, kao i neki drugi delovi našeg tela budu mladoliki i čvrsti.

Sastoji se iz velikog broja aminokiselina. Sve one se ponašaju kao lepak za naše ćelije i tkiva, a pri tom se nalaze u svim organima našeg tela.

Kada pominjemo kolagen uvek najčešće razgovaramo u kontekstu kože.

Zašto je to tako?

Nekako je najlakše primetiti na koži kada kolagen počne da se gubi iz tela. A počinje već od 25. godine. Zato se tada i preporučuje da počnemo sa kremicama i ostalim stvarima koje koncentraciju kolagena u našoj koži povećavaju.

Što je više kolagena, koža je više elastična i čvrsta, kako koža lica, tako i koža tela, o kojoj danas treba da bude reči. Veza kolagena i naše kože je više nego velika.

Veza kolagena i celulita

Iako nam je jasno kakva je veza između lepote kože i kolagena, može nam biti nejasno kakva je povezanost kolagena i celulita. Pokušaćemo ovo da objasnimo na jednostavan način.

Naime, celulit predstavlja višak masnih naslaga koje se formiraju između mišića i kože. To je jedan deo vezivnog tkiva, koji funkcioniše tako što se za njega, kada popusti funkcionisanje vezivnih vlakana, lepe masne ćelije i voda.

Dok je organizan mlad i proizvodnja kolagena dobra i ujednačena, onda to vezivno tkivo ima svoju elastičnost i tada se posedice celulita na našem telu ne vide toliko.

Problem nastaje onog trenutka kada proizvodnja kolagena zbog godina prestane da bude dovoljno aktivna. Onda se masne naslage nagomilavaju, probijaju barijere i stvara se celulit.

Celulit može nastati i tako što su naše životne navike nezdrave. Hrana, piće, cigarete, nedovoljna količina sna… sve to može biti uzrok uvećavanja masnih naslaga i pucanja vlakana. Kolagen, koliko god da je proizvodnja dobra, ne može da postigne da proizvede dovoljnu količinu koja bi podmirila potrebe tela.

Tada se dešava da vezivna vlakna bivaju opterećena i dešava se da celulit na našem telu biva sve vidljiviji i uočljiviji.

Koja vrsta kolagena deluje na celulit?

Mi smo navikli da, kada su bore u pitanju, uglavno koristimo kolagen koji je u vidu krema. On se pojavljuje i u brojnim serumima za kožu. Tako da je to najkorišćenija forma kolagena koju smo do skoro na tržištu imali.

Međutim, sve je više kolagena na tržištu koji se pije, unosi oralno.

Postoji kolagen u kapsulama, kolagen u prahu ili tečni kolagen.

Iako je pravi kolagen tek ponegde prisutan, moramo da kažemo da ga i te kako ima.

Pravi kolagen se dobija iz kože slatkovodnih riba i za njega tvrde da je prava revolucija u kozmetičkoj industriji, ali i generalno u zdravstvu jer je u stanju da izleči mnoge bolesti koje poznajemo.

Sa druge strane, mnogi drugi vidovi kolagena koje imamo su, ili veštački napravljeni, ili su pomešani sa nekim životinjskim proteinima i belančevinama, pa ih zato ne možemo smatrati čistim.

Tragajući za pitanjem koji od navedenih čistih kolagena je najbolji za celulit, došli smo do zaključka da je svaki dobar, samo ako ga redovno i pažljivo konzumirate. Kolagen u kremama je takođe blagotvoran, ali nema tu jačinu kada se nanosi samo preko kože.

Da biste postigli efekat, potrebno je koristiti i kolagen koji je za oralnu upotrebu i kolagen koji se nanosi na kožu. To je najbolja kombinacija kada je u pitanju ozbiljna borba protiv celulita.

Jelena se takođe uspešno borila i izborila sa celulitom prirodnim putem. Ne, nija koristila kolagen za celulit, jer joj se činilo da nije bezbedno da tek tako pije nešto na svoju ruku. Stimulisala je topljenje celulita i zatezanje kože na drugi način i potpuno je oduševljena.  Nije na odmet da pročitate i njenu priču. Ovde je, na linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Morski kolagen za celulit

uklanjanje celulita kolagenom

Ovo je jedan od kolagena koji možete oralno unositi, u obliku tableta ili u obliku praha. Prah se može dodavati u hranu ili piće, kako se odlučite ili kako vam je lakše da ga komzumirate.

Kada kažemo „morski“, onda se misli na to da je ovaj kolagen poreklom od nezaštićenih vrsta riba koje plutaju toplim morima i kao takav je veoma pogodan za upotrebu. Veoma ga je lako nabaviti i veoma se dobro pokazao kada je funkcionisanje našeg organizma u pitanju.

Ono što je važno kada su koža i celulit u pitanju, to je da morski kolagen pomaže obnavljanje elastičnosti vezivnog tkiva i kao takav radi na poboljšavanju izgleda i funkcije kože.

Posle korišćenja morskog kolagena, možete očekivati razne benefite, a neki od njih su ovi: vezivna tkiva i krvni sudovi u koži su elastičniji, koža postaje mekša i savitljivija, a masnoće i nabori u vidu celulita koji su se na nogama stvorili, biće značajno manje vidljivi.

Ova varijanta morskog kolagena jedna je od poznatijih i traženijih kod nas, zato je obavezno probajte. Posle 40. godine proizvodnja kolagena značajno opada i do tada, a naročito tada, treba da radite na tome da se proizvodnja kolagena poboljša.

Probajte i morske alge za celulit.

Tečni kolagen za celulit

Tečni ili kako ga još nazivaju, hidrolizovani kolagen za celulit, takođe je odličan izbor, ako želite da isprobate ovu sjajnu belančevinu, koja se dobija hidrolizom.

Sastoji se od molekula različite veličine, koji jako dobro utiču na kožu, ali i kosu i nokte. Kada kažemo tečan, mislimo na njagovo mućkanje sa tečnošću. Inače, ovo je kolagen u prahu, koji možete razmutiti u vodi, mleku, sojinom mleku, soku i tako ga konzumirati. Ne konzumira se prah, već je potrebno da se taj prah rastvori.

Veoma se lako vezuje u telu i poboljšava elastičnost kože, utičući brzo i na naslage celulita. Ono što je važno, to je da se ponovnim uspostavljanjem vezivnog tkiva, masne naslage razlažu i delimično nestaju. Kažemo „delimično“, jer morate i vi sami uticati na to, tako što ćete da potpomognete bolje stanje time što ćete piti više tečnosti.

Nije samo voda ključ, već i ishrana protiv celulita. Izbalansiranom ishranom postižemo takođe mnogo. Grickalice i alkohol i te kako doprinose da se masne naslage i nepovoljne tečnosti tu ugrađuju i nastavljaju da uvećavaju takozvanu pomorandžinu koru.

Naše je da, ako već koristimo kolagen, pokušamo i da se izborimo sa nekim drugim stvarima koje generalno narušavaju kvalitet naših života.

Kolagen ili želatin za celulit?

Mnogi koji se razumeju, preporučiće vam jedno fantastično, a veoma jeftino sredstvo koje može u potpunosti zameniti kolagen, pošto je i sam čist kolagen, a to je goveđi želatin.

Možete ga nabaviti u prodavnicama zdrave hrane po vrlo povoljnim cenama, a ono što on može uraditi za vas je slično kao i kolagen u prahu.

Naime, hidrolizovani kolagen je malo finije obrađen želatin. 

Često je i sam izvađen iz organizama goveda, mada ima i onog koji je riblji.

Razlika je i u ceni. Hidrolizovani kolagen je i mnogo skuplji. Iako je reakcija na telo i poboljšanje rada kože i vezivnih tkiva ista, hidrolizovani želatin je, zbog svoje finije obrade lakši i bolji za digestivni trakt. Sve ostalo je maltene identično. Zato, ako nemate problem sa želucem i crevima, apsolutno možete uštedeti tako što ćete koristiti želatin umesto kolagena.

Način upotrebe je dosta jednostavan.

Kašiku želatina potopite u čaši hladne vode i ostavite da prenoći u frižideru. Ujutru će masa biti gusta, želatinasta. Trebalo bu da je pokusate. Ako ne možete, pošto je poprilično bljutava i neukusna, možete dodati vodu sa medom, melko, jogurt ili šta god vam se čini prikladno.

To će vam pomoći da ovu smesu lakše pojedete. Već posle nedelju dana svakodnevnog korišćenja, uočićete značajne rezulatate po pitanju celulita i kože. Ako sprovodite i neke anticelulit masaže pride, još će brže ići transformacija.

Dosta vode u toku dana je takođe više nego blagotvorno.

Kolagen ili retinol za celulit?

Retinol, koji nam je već dobro poznat kada je nega lica u pitanju, može se kupiti u apotekama.  Preporučuju da se stavlja pažljivo, pošto može izazvati burne reakcije.

 Retinol je inače odličan za kožu jer je zateže i poboljšava vezivno tkivo, slično onome što radi i kolagen za celulit.

Međutim, iskustva su pokazala da retinol ne samo što i te kako poboljšava izgled kože i zateže je, on takođe i „tera napolje” masne naslage koje se u koži nalaze.

Naime, kada namažete retinol na kožu gde ima celulita, a pri tom ne treba koristiti čist retinol, već ga možete sipati u neki anticelulit gel, onda možete očekivati da će on veoma brzo izbiti na površinu.

Upravo tako, postaće još vidljiviji nego što je bio, a onda će se daljim mazanjem jednostavno rastopiti i rastvoriti u telu. Vi ćete mu, naravno, masažom ili maderoterapijom pomoći u tome. Samo treba da budete uporni, a celulit će veoma uspešno nestati.

Kako se koristi kolagen protiv celulita?

Kolagen se koristi veoma jednostavno. Prvo treba da odaberete onu vrstu kolagena koji vam najviše odgovara. Kada kažemo najviše odgovara, mislimo na sve aspekte kolagena, način primene, cenu, dugotrajnost korišćenja.

Za dobre rezultate, trebalo bi da se ispije barem jedna terapija kolagena. Onda se pravi pauza, pa se počinje sa drugom turom.

Ako ste se odlučili za kapsule, onda ćete tri kapsule popiti u toku dana. To može biti ujutru, na podne i uveče, sa dosta tečnosti. A možete se odlučiti i za varijantu da sve tri kapsule popijete uveče pred spavanje, sa većom količinom vode.

Kako znamo da je noć regenerativna i da nam pomaže da se telo opušta i regeneriše, onda razumete otkud i ovaj način.

Sa druge strane, tečni, odnosno, kolagen u prahu protiv celulita, koristi se dva puta u toku dana, ujutru i uveče. Pravi se takozvani kolagenski šejk, koji će omogućiti prijatnost ispijanja ovog suplementa. Možete ga razmutiti u čaši mleka, sojinog mleka, soka, vode, kako god je vama najukusnije i ispiti. Rezultati će se primećivati na svim poljima.

Kolagen u kremama takođe možete nanositi na ktitična područja, ujutru i uveče, radeći, naravno, limfnu drenažu tela .

Kombinujte kreme sa oralnim uzimanjem kolagena i rezultati sa celulitom će biti mnogo bolji, a značajne promene i boljitke primetićete i na kosi, noktima, kao i na koži uopšte.

Koliko kolagena za celulit koristiti?

kolagen protiv celulita

Iskustva pokazuju da morate barem dva meseca kontinuirano da koristite kolagen za celulit, kako bi bilo nekakvog efekta.

Pre svega, mislimo na onaj kolagen koji se pije. Sami ćete odrediti koja će to vrsta kolagena biti i onda ćete sami osmisliti svoju „terapiju”. Sa druge strane, i ovaj koji se maže takođe treba koristiti u to vreme jer zajedno deluju baš kako treba.

Kombinacijom ova dva uspećete da otklonite i najtvrdokorniji celulit, tako da će vaša koža zaista biti divna i negovana. Bilo da se radi o butinama, zadnjici ili stomačnom delu koji ima celulit, važno je da nađete načina da ga otklonite.

Iskustva sa kolagenom protiv celulita

Iskustva drugih nam takođe mogu mnogo pomoći. Zato ćemo vam dati neka od najupečatljivijih.

Marija

Imala sam celulit još kao klinka, maltene od osnovne. Iako sam bila mršava kao čačkalica, celulit mi se leti jako mnogo video.

Počela sam terapiju kolagenom na predlog doktorke opšte prakse, koja je i sama imala problema sa celulitom. Pored uobičajenih kremica koje kupujem ,  pila kolagen kao šejk. Bio mi je zdrav i ukusan. Verujte da se višegodišnji celulit povukao kao rukom odnesen.

Sara

Moje iskustvo seže iz davnih dana. Bucka sam bila oduvek, a celulit je počeo da mi se pojavljuje posle 25.  Prvo malo, u tragovima, a posle sve više i više. Naročito je bilo celulita posle trudnoće.

U konsultaciji sa  nekim kozmetičarkama i farmaceutkinjama sam došla do informacije da kolagen pomaže i u otklanjanju celulita. Pila sam ga religiozno. U to vreme sam držala i dijetu (mada su kod mene stalno prisutne neke dijete) i prvirezulti su počeli posle prve nedelje. Izbacila sam vodu, a i celulit je počeo da se smanjuje. Vrlo sam zadovoljna.

Senka

Sasvim sam slučajno došla do ovoga da kolagen pomaže kod otklanjanja celulita. Počela sam da ga pijem za lepšu kožu i nekako shvatila da mi se i celulit smanjuje. Onda mi j drugarica lekar objasnila zašto je to tako. Eto, ako nekome treba, stvarno radi.

Pokušajte. Kolagen za celulit je još jedna opcija koja je na vašoj strani!cel