Čučnjevi za celulit NISU SKUPI, a daju SJAJNE REZULTATE!

Čučnjevi za celulit NISU SKUPI, a daju SJAJNE REZULTATE!

Čučnjevi za celulit, mogu vas itekako osloboditi nagomilanog celulita i pomoći vam da svoju figuru dovedete do savršenstva. Uverite se u to.

Verovatno ste mnogo puta do sada čule da je za savršen izgled i oblikovano telo neophodno da budete fiziči aktivne i da je vrlo često fizička aktivnost, udružena sa nekim sredstvom za mazanje protiv celulita, savršena kombinacija za telo iz snova.

Ovo zaista jeste ono što vam sigurno može pomoći da izgubite celulit na nogama, zadnjici i butinama i da oblikujete telo na najdraviji mogući način.

Kod čučnjeva koje radite za celulit, najvažnije je da ih radite ispravno i da budete jako istrajne ne biste li ugledale brze rezultate.

Celulit je čest gost žena, dolazi nepozvan i neprimetno ostaje isuviše dugo na mestima gde se nastani. Što je duže nastanjen na nekom mestu, to je teže osloboditi ga se. Vremenom se preko njega nagomilavaju novi slojevi masnoća i celulit biva tvrđi nego pre, koža na tim mestima atrofira i mnogo je teže razbiti grudvice pomorandžine kore, nego kada je u pitanju površinski celulit. 

Postoji mnogo načina da se oslobodite celulita, žene isprobavaju svakakve metode i one bolne i one manje bolne, sve zarad lepote. Najčešće se podvrgavaju anticelulit masažama, vežbama protiv celulita, laserskim tretmanima, a ono što najređe koriste su čučnjevi i redovna fizička aktivnost. Ono čime ćemo se mi danas baviti i pokušati da na najbolji način donesemo sve prednosti čučnjeva u borbi protiv celulita su upravo ove fensi vežbice. 

Imajte na umu da je celulit kompleksan problem i često zahteva malo kompleksniji pristup. Čučnjevi za celulit su odlični jer grade mišiće, ali ponekad treba imati i nešto što uklanja masne naslage i razbija celulit.

Naša poznata pevačica, Goca Tržan, uradila je to na veoma jednostavan način.  Kao javnoj ličnosti, celulit joj je dosta smetao u poslu, ali sada veselo priča o tom bivšem  problemu, jer ga je uspešno rešila. To što je njoj pomoglo i vama može pomoći. Skroz je jednostavno. Goca je svoju tajnu otkrila javno, a njeno lično iskustvo naći ćete na ovom linku: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Dodate li tome i čučnjeve – celulit nema šanse.

Skeptični ste?

Čitajte dalje.

Da li pomažu čučnjevi za celulit?

Čučnjevi su jedna od osnovnih obaveznih vežbi protiv celulita. Sastavni su deo svakog treninga i oblika zagrevanja, jer dotiču svaki važan mišić i aktiviraju butne mišiće, zadnjicu i donji deo leđa. Sve ono što treba da se pokrene, čučnjevi pokreću i dovode u stanje bržeg rasta i razvoja.

čučnjevi za celulit na nogama

Samim tim, to nam govori da čučnjevi pokreću svaki mišić na butinama i zadnjici, zatežu mišiće na stomaku i što je čučanj dublji, to je vaša borba protiv celulita brža i uspešnija.

Čučnjevi pomažu u borbi protiv celulita, uspešno razbijaju sve grudvice i zatežu kožu na zdrav i pravilan način.

Potrebno je izdvojiti dnevno oko 30 minuta za vežbanje kako bi prvi rezultati bili vidljivi nakon samo 14 dana. Svakodnevno izvođenje čučnjeva, pomoći će vam da kožu zategnete, steknete kondiciju, i oslobodite se suvišnog celulita.

Čučnjevi za celulit na butinama

Izvođenje čučnjeva prevashodno se i radi zbog celulita koji se nalazi na butinama. Veoma nezgodno zna da bude kada u nekoj provokativnoj haljini prekrstite noge, a celulit sevne sa svih strana. Verujemo da je svim damama ova slika dobro poznata i da bi sve dale da do toga uopšte i ne dođe.

Zato, prionite na čučnjeve. Prilikom izvođenja ovih vežbi, najviše su opterećene noge i mišići na butinama i listovima, a na drugom mestu se nalazi zadnjica i mišić gluteus, koji takođe dosta trpi.

Ponavljanjem čučnjeva, koža se zateže, a celulit nestaje. Dobra stvar kod čučnjeva je ta što se mogu izvoditi apsolutno na svakom mestu, ma gde da se nalazite. Ne zahtevaju dodatnu opremu i za njih ne treba da se poseduje članska kartica iz teretane ili neke druge fitnes grupe.

Čučnjevi nisu skupi, samo se dobro organizujte i budite istrajne u njihovom izvođenju.

Radite ih tako što ćete za svako ponavljanje povećavati po nekoliko čučnjeva više. To mogu biti serije, na početku od po tri čučnjeva, koje se postepeno menjaju. Vrlo često butine zbog velikog opterećenja znaju dosta da bole, ali ne brinite, tako i treba. Kada boli, znači da vežbe deluju i da je pravi mišić pogođen. 

Gledajte da u bolnom stanju ostanete što duže možete, jer se najveći rezultati tada postižu. Nakon odrađenog treninga, serije čučnjeva, dobro bi bilo da butine izmasirate nekim prirodnim anticelulit gelom, koji će prodreti u duboke slojeve kože i upotpuniti sami efekat treninga. Na kraju tretmana, podignite noge u visoki položaj, kako bi se poboljšala cirkulacija u nogama i ostanite tako narednih 15 minuta.

Postoji nekoliko vrsta čučnjeva protiv celulita na butinama, a to su:

  • Čučnjevi sa stolicom-leđima ste okrenuti prema stolici, stopala u širini ramena, brada visoko podignuta. Polako se spuštate dok ne dotaknete sedište stolice i vraćate se nazad. Ponavljate ovo 20 puta.
  • Čučanj u stranu-skupite noge, ramena pravo, brada podignuta na gore. Zakoračite sa desnom nogom u stranu i spustite se u čučanj. Naizmenično isto radite i sa levom nogom. Ponavljajte vežbu 20 puta.
  • Čučanj pehar-stanete u početni raskoračni stav, sa raširenim nogama. Spojite dlanove ispred grudnog koša, i spuštajte se u čučanj što niže, tako da sva težina tela padne na pete. Ovu vežbu ponavljajte 15 puta.
  • Čučanj sa udarcem-radite kao klasičan čučanj, samo kada se prustite dole, nogu izbacite sa strane i ponavljate različitim nogama oko 15 puta.

Čučnjevi protiv celulita na zadnjici

Celulit se na zadnjici, kao i na svim ostalim mestima stvara zbog zadržavanja vode i toksina u organizmu. On je formiran masnim tkivom i samim tim mesta koja ga sadrže su češće sklona ka razvoju celulita. Otuda i objašnjenje zašto ga gotovo svi na zadnjici i imaju. Ako tražimo precizne rezultate, to je u 90% slučaj kod žena. Naročito osobe koje imaju i problem sa viškom kilograma, sigurno imaju i više celulita od mršavih dama, iako ne mora uvek da bude tako. Sigurno ste i sami imali prirliku da vidite mršavu osobu punu celulita.

Ipak, bilo da prirpadate ovoj ili onoj grupaciji, sigurno je da vas muči problem sa viškom celulita, čim ste ovde. Nije sve tako crno, postoji rešenje i za taj uporni celulita na zadnjici. Čučnjevi.

Kako je najpravilnije raditi čučnjeve da nestane celulit sa zadnjice?!

Evo nekoliko načina.

  • Običan čučanj-najvažnije je da početni stav bude takav da leđa stoje potpuno pravo, grudi isturene napred. Raskoračni stav mora biti u širini ramena i pokreti mogu da počnu. Čučnjevi treba da budu jako spori, kao da se pripremate da sednete na stolicu. U tom polučučećem stavu treba da ostanete do 20 sekundi prilikom svakog pokreta.
  • Čučanj sa šipkom-šipku držite ravno na leđima a istovremeno se spuštate u čučanj, tako da ramenima ne menjate položaj. Ostanete malo u tom položaju i vraćate se nazad.
  • Iskorak čučanj-ruke su na bokovima, jednom nogom napravite iskorak napred i spuštate se prema tlu. Jednom nogon napravite 5-7 vežbi, isto tako i sa drugom. Ova vežba je odlična za zatezanje zadnjice, malo na kraju protresite mišiće na gluteusu.

Dok radite sve vrste čučnjeva, svaki mišić na telu je zategnut, uključujući i one na stomaku i rukama. Kao što rekoh, ovu vrstu vežbe radite sporo i bukvalno uživajte gledajući kako celulit nestaje sa zadnjice. Ponavljajte vežbe svakodnevno u trajanju od 30 minuta, sa naizmeničnim serijama ponavljanja.

Pogledajte i druge vežbe za oblikovanje zadnjice.

Kako se rade čučnjevi protiv celulita?

Mogle ste sigurno da primetite da se čučnjevi protiv celulita rade različito, u zavisnosti od toga koji deo tela želite da tretirate.

čučnjevi protiv celulita

Nije velika filozofija raditi čučnjeve i gledati kako celulit nestaje. Međutim, ako želite da taj vaš napor i trud pokaže rezultate, bitno je da ih radite pravilno, onako kako vama vaše telo dopušta.

Za celulit na butinama, vežbe se rade brzo sa dugačkim serijama od po minimum 20 čučnjeva.

Upornost u radu je najvažnija i svakodnevno ponavljanje vežbica, kako bi se celulit postepeno, ali bespovratno topio i gubio.

Za celulit na zadnjici, vežbe idu polako, sa pretežnim stajanjem u polusedećem stavu u trajanju od 15minuta.

Potrebno je minimum mesec do dva dana rada čučnjeva, a 14 dana da prvi rezultati budu vidljivi.

Kada radite čučnjeve, celo telo radi. Pokrenut je i zategnut svaki mišić na telu, tako da se celulit smanjuje i ukoliko ga imate na drugim, ne tako čestim mestima. Govorim o rukama, nadlaktični deo i delovi na stomaku. koji mogu imati celulit ukoliko postoji višak masnih naslaga. Za uklanjanje sala na stomaku i zatezanje stomaka, ipak su bolji i delotvorniji trbušnjaci za svakodnevni trening i rad, pored regulacije telesne težine.

Kada čučnjevi NISU rešenje za celulit?

Ukoliko postoji neko oštećenje kičmenog stuba, kolena ili nogu generalno, ne bi trebalo da radite čučnjeve protiv celulita da ne opteretite i dodatno iscrpite svoje telo. U slučaju bilo kakvog drugog zdravstvenog problema, srčanih smetnji, oštećenja gornjih respiratornih disajnih puteva, koji ne trpe umor i brzo disanje, period u trajanju od 6 meseci nakon neke operacije ili carskog reza, takođe bi trebalo izbegavati veći fizički napor i umaranje, a samim tim i vežbe poput čučnjeva.

Može vam se učiniti uzaludno to što radite čučnjev,e a celulit ne spada u slučajevima kada je broj kilograma jako visok, pa samo čučnjevi zaista tada nisu dovoljni i ništa ne mogu da urade. Tada se treba potruditi da sav višak kilograma ode, pa da se tek onda pristupi zatezanju kože.

Ukoliko ne želite da vidite celulit na svom telu, izbegavajte gazirane napitke, jer su oni najveći neprijatelj za njegovo stvaranje. Ponekad je uzaludno raditi čučnjeve a uporedo konzumirati gazirani sok. To je isto kao kada biste držali dijetu, a jeli čokoladu svakodnevno. Tu rezultata neće biti sigurno.

Potrudite se, da i pored čučnjeva, praktikujete i druge strategije da uklanjanje celulita, da biste što brže ostvarili dobru figuru i izgled tela.

Da li su čučnjevi dovoljni?

Kada govorimo o celulitu, vrlo dobro znamo da se radi o veoma upornom i kompleksnom problemu. Obično je povezan sa gojaznošću i kada se reši problem sa viškom kilograma, u velikom broju slučajeva dolazi do smanjenja celulita.

Međutim, postoji i onaj mali broj mršavih žena koje ga imaju takođe i ne mogu ga se lako osloboditi.

Znamo da su nam dostupne različite strategije za njegovo uklanjanje, i da svaka od njih garantuje pozitivne rezultate. Obično su bazirane na tome da se vodi zdrav način života koji podrazumeva pravilnu i uravnoteženu ishranu, sa manjim a češćim obrocima, bogatim vlaknima. Pisali smo ishrani protiv celulita.  Tu je i redovna fizička aktivnost koja podrazumeva treninge bar tri puta nedeljno, mnoge strategije kažu da je poželjno bar jednom nedeljno odraditi maderoterapiju ili bodljama koje rasturaju te masne slojeve nagomilane ispod površine kože.

Verovatno se sada pitate kada je koja strategija dovoljna sama po sebi, a kada ih treba kombinovati. 

  • Kada se radi o mladom površinskom celulitu, koga nema nagomilanog u velikoj količini, tada je dovoljno sprovoditi samo vežbe, u ovom slučaju čučnjeve ili samo anticelulit gel za masažu.
  • Kada se radi o onim dubljim i masnim slojevima koji su se godinama taložili ispod kože i tvrdokornom bolnom celulitu, tada je kombinacija svih mogućih strategija neophodna, uključujući i anticelulit dijetu, ne bi li se postigli nekakvi rezultati.

Naravno da je fizička aktivnost i izvođenje određenih vežbi number 1 kada je vođenje zdravog načina života u pitanju, ali ponekad situacija nalaže da je neophodno uključiti i pomoćne supstance, da bi nam naše telo bilo zahvalno, a mi bili zadovoljni svojim izgledom.

A šta kažu iskustva? Rade li čučnjevi posao?

Iskustva vam prenosimo od reči do reči kako su se nama poverili.

Jasmina, 24 godine

“Odavno sam počela da primećujem da je celulit počeo da mi se vidi, pretežno na nogama, kada obučem nešto kratko. Nisam tome pridavala značaja, dok prošle godine nisam videla svoje slike sa mora, gde mi je celulit bukvalno prekrio butine. Bila sam jako očajna i nisam znala šta da radim. Nikada pre nisam imala ovakvih problema.

Počela sam da istražujem po internetu i sve se vrtelo oko toga da fizička aktivnost mora da bude prisutna kod svakoga od nas. Moj posao je takav da sam pretežno sedela u kacelariji i jako sam se malo kretala. Rešila sam da počnem da vežbam. Svakodnevno sam radila čučnjeve, to mi se činilo najlakše, najbrže i najpristupačnije, a i nisam imala šta da izgubim. Evo, za nekoliko dana će tačno dva meseca od kada vežbam redovno, i verujte, celulit se dosta smanjio. Ostalo je još tu posla, ali je veći deo odrađen. ”

Budite i vi kreatorke svoje sreće. Ne dozvolite celulitu da vam ruši samopouzdanje, otpočnite sa čučnjevima za celulit još danas i budite sigurne da ćete kroz par meseci biti ponosne na to što ste postigle.