Vakum za mitisere – čistač vaših pora!

Vakum za mitisere – čistač vaših pora!

Saznajte šta je vakum za mitisere,  kako radi, da li je efikasan i ima li neželjenih efekata. Pre kupovine ovog aparata za lice, pročitajte ovaj tekst.

Probali ste do sad svašta, pilinge raznih vrsta, crnu masku i flastere za mitisere, ali slaba vajda. Mitiseri na kritičnim zonama na licu istrajavaju. Dosadni su i nadasve ružni. Lice izgleda neuredno. Ukoliko se usudite da ih iscedite za njima ostaju proširene pore, natečena koža i crvenilo.

Oni koji žive od naše lepote dizajnirali su revolucionaran proizvod – vakum aparat za čišćenje mitisera.

U nastavku vam nudimo sve potrebne informacije koje bi trebalo da vam pomognu u odluci da li kupiti ili ne. No, da bi shvatili šta zapravo radi usisivač za lice, moramo prvo da objasnimo ono osnovno…

Kako nastaju mitiseri?

Mitiseri su među najčešćim problemima sa licem, mada to nije jedini deo tela gde mogu nastati. Iako su osobe sa masnom kožom sklonije pojavi mitisera, svako ih može dobiti.

Oni nastaju kada pore zapuše mrtve ćelije koje se odvajaju sa površine kože, razne nečistoće i prekomerne količine sebuma koju lojne žlezde izlučuju. Nos je najčešće poprište crnih tačkica.

Za razliku od bubuljica, površina mitisera je otvorena i u kontaktu sa kiseonikom iz vazduha oksidiše. Otud su mitiseri crne boje.

Najčešće se javljaju na nosu, bradi, čelu, mada mogu nastati na gotovo svakom delu tela . Pored lica najviše ih ima na leđima.

Kad stanete pred ogledalo mami vas da ih istisnete jer ne želite te ružne tačkice koje izgledaju veoma neuredno. Međutim gnječenje lica prstima u nameri da mitiser potisnete napolje iz pora, može napraviti ožiljke na koži. Crvenilo i otečenost dela kože koji ste cedili su vam zagarantovani i neće proći čitav dan.

Šta je rešenje?

Ima ih više, a najbolje je kad su prirodna i kad nemaju nuspojave.

Upravo tako se Ksenija rešila upornih mitisera, masne kože i bubuljica na svom licu. Lako i brzo! Prezadovoljna je svojim licem sada! U čemu je njena tajna i kako i vi možete da se rešite mitisera bez muke, saznaćete ako pročitate njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Neki drugi pak izaberu vakuum za uklanjanje mitisera. Ako i vi želite da probate kako ova oprema radi u korist vaše lepote i da li je upošte pogodna za vas, onda pažljivo čitajte ostatak teksta.

Predstavljamo vam vakum za mitisere

Mora da postoji neki način za efikasno uklanjanje mitisera.

Da li ste čuli za usisivač za mitisere?

Sigurno ste švrljajući po Internetu u potrazi za raznim beauty savetima videli video klipove raznih blogera koji prikazuju ovaj proizvod. Jednostavno se prisloni na kožu i ona isisa sve nepoželjno iz vaših pora. Ta spravica izgleda tako efikasna.

Evo jednog videa na kojem se koristi vakuum za mitisere.

Ukoliko ste pomislili da je ovaj aparat ono što sebi neizostavno morate priuštiti prethodno se obavestite o svemu za i protiv pre no što odete do radnje.

Šta je vakum aparat za uklanjanje mitisera

Ovo je još jedan u nizu malih aparata koji vam se nude kao pomoć u rešavanju problemčića vezanih za negu lepote.Sastoji se od baze i nekoliko kupastih nastavaka sa okruglim ili ovalnim otvorom na vrhu.

Kada se usisivač za mitisere uključi u struju i prinese koži on se ponaša kao vakum uvlačeći taj deo kože u nastavak aparata. Dok polako klizite njime po koži, on iz pora izvlači mitisere.

Ne baš lepa slika, deluje i bolno, ali prodavci ga reklamiraju kao revolucionarnog pomagača za uklanjanje mitisera.

Aparat ima nekoliko različitih nastavaka. Jedan je namenjen izvlačenju mitisera i akni, drugi vakum masaži lica, treći za masažu bora na osetljivim delovima lica.

Od proizvođača do proizvođača, postoji više varijacija ovog aparata, ali u osnovi su svi slični.

Cena vakuma za mitisere

Na netu sam našla razne ponude od nekoliko hiljada rsd pa do 100 eura u zavisnosti od broja funkcija. Ovim skupljim varijantama se može raditi i mikrodermoabrazija.

Kao što vidite, cena je dosta primamljiva i možda će vas namamiti da pazarite.

Zato nije na odmet da znate sledeće:

Kako izgleda tretman usisivačem za mitisere

  • Pre no što pristupite usisavanju mitisera prvo treba temeljno očistiti lice.
  • Nakon čišćenja lice treba napariti iznad lonca vrele vode. Ukoliko posedujete aparat i za to – tim bolje. Naparavanjem se pore šire i otvaraju tako da će mitiseri koji su se unutra ugnjezdili lakše izaći napolje.

  • Kada ste ovako pripremili lice, uključite usisivač za mitisere i prislonite ga na problematični deo lica. Najčešće je to nos, brada i čelo, takozvana T-zona lica.

Aparat po principu vakuma uvlači kožu u levkasti otvor i mitiseri izlaze iz svojih ležišta ostajući na zidu plastičnog nastavka. Ukoliko ste odgledali video na youtube-u videli ste da to izgleda prilično gadno. Nakon upotrebe aparata na koži ostaje crvenilo. Rekla bih da iritacija nije ništa manja nego kad se mitiseri cede mehanički.

Nakon završenog posla, kožu treba dezinfikovati i ostaviti da se odmori pa tek kasnije primeniti redovnu negu.

Kako dezinfikovati kožu nakon vakuma za mitisere?

Najbolja varijanta deluje alkohol za lice, međutim – nemojte to raditi. Nisu svi alkoholi podjednako dobri za kožu.

Mnogi će vam preporučiti i ovo – ali i ovo može da peče.

  • Limun deluje kao prirodni antiseptik. Umočite čist tufer u mešavinu limunovog soka i vode i njime pređite preko tretirane zone. Nakon pola sata možete isprati hladnom vodom.
  • Čaj od žalfije vam takođe može poslužiti kao sredstvo za dezinfekciju i bolja je varijanta od limuna i alkohola. Dobra je i kamilica za lice koja umiruje iziritiranu kožu.

Najbolja opcija je dobar losion za bubuljice na biljnoj bazi koji ima umirujuće sastojke kao što je alantoin, ulje pamuka, aloe vera. 

Najbolji vakuum za lice

Koji aparat kupiti, ako se već odlučite na ovaj korak.

Gledajte da je dizajn aparata pogodan za upotrebu. Pri tom mislimo na ergonomski dizajn, odnosno da nastavci lepo prijanjaju uz vaše lice, da vam je jednostavno da rukujete njima…

Zatim obratite pažnju na to kakva je baterija: punjiva ili se menjaju.

Naposletku, možda i najbitnije, potražite iskustva sa konkretnim brendom i proverite koliku garanciju ima proizvod. Nažalost, često je to ujedno i rok trajanja aparata. Mi se svakako nadamo da će vam što manje trebati.

Jedan od traženijih proizvoda je Skinvestor vacuum , zatim Spa natural, Dermasuction…

Da li vakum pumpa zaista izvlači mitisere?

Vakum aparat za mitisere na reklami izgleda savršeno efikasan kao uostalom i sve što se reklamira. Obećavaju da će iz naših pora isisati sve što se u njima nakupilo.

uklanjanje mitisera vakumom

Oni gneralno mogu biti efikasni, ali da su dosta efikasniji ukoliko se zapušene pore prethodno otvore proizvodima kao što je salicilna ili glikolna kiselina ili pak nekim mehaničkim pilingom , na primer mikrodermoabrazijom. Ovo ima smisla. Razmišljajte na ovaj način: Ukoliko primenite čistač pora na nepripremljenoj koži sadržaj pora će se teže osloboditi, a u nastojanju da ipak izvučete mitisere napolje bićete grublji prema licu što nikako nije dobro.

Takođe proces usisavanja mitisera nije tako jednostavan kao što izgleda na reklami. On zahteva dosta trenja i fizičkog uticaja na kožu da bi mitiser izašao napolje. Ovi aparati jesu bezbedni ali morate biti obazrivi koliki pritisak vršite na kožu. Ukoliko preterate možete napraviti podlive, iritacije, upale i pucanje kapilara.

Najzad, ukoliko imate istinski duboke mitisere, vakum ih neće odstraniti.

Zaključak je da vakum za mitisere nije potpuno beskorisna sprava. Ukoliko imate sitne površinske mitisere može da pomogne.

Vodite računa da budete što nežniji prema koži tokom tretmana.

Međutim, njegovi efekti nisu onako dobri kao što bismo želeli.

Biće potrebno da kombinujete hemijski piling i vakum pumpu za mitisere da biste postigli bar delimične rezultate.

Osim toga, ovaj proizvod utiče na posledice, ali ako se uzroci mitisera ne uklone, eto nevolje. Nije poenta borbe sa mitiserima u tome.

Alternativno rešenje

Dvoumite se?

Isprobajte prvo neka jednostavnija rešenja.

  • Najbolja alternativa je bolje sprečiti nego lečiti. Ujedno je i bezbolna.  Razmislite da li ste u svoju svakodnevnu negu uvrstili preventivu protiv mitisera. Redovno čišćenje lica, redovan piling, prirodni preparati u skladu sa vašim tipom kože kao i nekomedogeni proizvodi su neophodan uslov da se mitiseri nikada ne pojave. Investirajte u dobra losion za lice i gel za akne i usisavanje mitisera biće nepotrebno.
  • Trake ili flasteri za mitisere su vrlo popularna metoda uklanjanja istih. Jednostavni su za upotrebu. Trakica se nalepi na nos i ostavi da deluje dok se potpuno ne osuši. Za to vreme za aktivnu materiju koju flaster sadrži zalepe se mitiseri i sve nećistoće. Kada odlepite sve biva izvučeno napolje. Međutim, osetljivoj koži i ovo je previše agresivno.
  • Crna maska deljuje na sličan način kao i flasteri. Nanesete i ostavite da se osuši. Kada odlepite videćete na njoj mitisere koje je izvukla.
  • Redovno, temeljno uklanjanje šminke zahteva posebno stavljanje akcenta. Podloge, puderi,  rumenila i šta ti ja znam sve to dospeva u pore i tu se meša sa sebumom i nečistoćama iz okoline.

Ukoliko detaljno ne uklonite svaki trag šminke pred spavanje sami ste na koži ostavili materijal za mitisere. Redovnim uklanjanjem uzroka nastanka mitisera vakum pumpa za mitisere vam neće ni biti potrebna.

Ukoliko je već imate evo koje koristi još možete imati od nje.

Limfna drenaža vakumom za mitisere

Pored izvlačenja mitisera, vakum pumpa pospešuje cirkulaciju i limfnu drenažu.

U kompletu imate i nastavak za masažu bora oko očiju i usana. Vakum masaža dovlači više krvi u kožu koja dobija više kiseonika i aktivnih materija neophodnih za regeneraciju ćelija.

Efikasnija limfna drenaža lica intenzivno odnosi toksine iz kože. Ovo bi trebalo da rezultira blistavim tenom koji je otporan na prevremene znake starenja. Aparat upotrebljen sa ovim ciljem zvuči kao dobra opcija pod uslovom da ga podesite na baš baš nežnu jačinu.

Nepoželjni efekti vakum pumpe za mitisere

Manje ili više efikasna metoda uklanjanja mitisera ipak, očekujte neželjene efekte u vidu crvenila kože koje će se postepeno smiriti i to ne vidimo kao veliki problem pogotovu ukoliko tretman uradite uveče pred spavanje. Koža će tako imati dovoljno vremena da se oporavi.

Međutim tokom vakum tretmana može se desiti da sitni krvni sudovi u koži popucaju. Tada ćete imati problem koji ćete rešiti jedino čekanjem i biće vidljiviji nego mitiseri koje ste imali.

Osobe sa veoma tankom, osetljivom kožom i one koje pate od ekcema ili rozacee više rizikuju neželjene efekte.

Nezamenljiv aparat u službi lepote da ili ne?

Postoji čitav niz preventivnih mera koje možete upražnjavati protiv mitisera.

vakuum za mitisere

Redovan piling, izbegavanje komedogenih proizvoda, nega u skladu sa vašim tipom kože. Takođe postoje i kozmetički proizvodi namenjeni tretmanu mitisera.

Ukoliko se ipak odlučite za usisavanje mitisera vakum pumpom, prepustite taj posao svom kozmetičaru. Stručna osoba zna kako da pripremi vaše lice pre samog tretmana. Doziraće pravilno intenzitet vakuma prema specifičnim potrebama vaše kože. Odradiće kvalitetnu dezinfekciju i sve ostalo neophodno posle samog tretmana kako bi umirila iritiranu kožu.

Tako ćete na minimum smanjiti rizik od komplikacija.

Vakum aparat za mitisere iskustva

Iskustva kažu da je dobra preventivna nega bolji izbor od vakum aparata za mitisere.

Naravno, ima i onih koji tvrde da im je koža meka i osvežena, a mitiseri su nestali. Ipak većina dama smatra da je pametnije mehaničko uklanjanje mitisera poveriti stručnom licu. Kozmetičari poseduju sofisticiranije aparate sa više finih opcija i dodatnim funkcijama. Takav jedan aparat bi svakako bio nežniji prema koži.

Možda je najbolji savet da to prvo isprobate kod kozmetičara. Ako vam vrši posao, nabavite sebi jedan primerak.

Stav za ili protiv zavisi od stepena ozbiljnosti i dubine mitisera i od vaših očekivanja. Na vama je da probate i donesete odluku sami.