Bukalna masaža lica vaja lice iznutra

Bukalna masaža lica vaja lice iznutra

Konturisanje lica sa unutrašnje strane ćete prosto obožavati, a zove se bukalna masaža lica.Možda izgleda grubo ali svetske lepotice se kunu da zaista deluje, saznajte kako.

Svi znamo koliko je masaža prijatno i blagotvorno iskustvo kako na telu tako i na licu.Bez sumnje ste do sada upoznali razne vrste masaže lica i po nešto naučili o tehnikama i efektima kao i alatu za masažu.Isto tako znate da se masažom do sada stimulisala površina kože i mišića.

Sada smo otišli korak dalje i prišli konturisanju facijalnih mišića sa druge strane. Ni manje ni više, nego iz usta.

U članku koji sledi, upoznaćemo se sa jednom novom vrstom masaže lica koja se izvodi jednostavno, a stručnjaci kažu da prosto vaja lice.

Bilo da odlučite da sebi priuštite samomasažu lica ili da se prepustite veštim rukama u nekom salonu ili SPA centru, dobre strane masaže su neporecive. Od  relaksacije do prelepe, blistave kože, i anti age efekta koji masaža lica pruža, svako priuštite sebi ovo neverovatno iskustvo.

Najnoviji hit u oblasti masaže lica je bukalna ili kako je stručno zovu intraoralna masaža lica.

Ukoliko do sada niste čuli ništa o njoj, ne brinite. Mi znamo sve što bi v trebalo da znate.

Šta je bukalna masaža lica

Naziv potiče od latinske reči bucca – obraz

Za one kojima nije poznat tretman zvani skulpturalni facelifting ili bukalna masaža potiče iz srednjih 80-ih a sada doživljava svoju renesansu zahvaljujući Megan Markl koja se kune u intraoralnu masažu lica.

Ovo je nova, popularna tehnika masaže lica koja je usmerena na popravljanje cirkulacije i tonusa mišića, limfnu drenažu, brisanje bora i uklanjanje nadutosti pre svega na regiji lica oko usta, donjem delu obraza i brade.

Izvodi se samo uz pomoć prstiju i to sa spoljašnje i unutrašnje strane obraza istovremeno. Otuda naziv intraoralna (unutar usta).

Zvuči sumanuto, posebno da vam to neko drugi radi? Mnogi su spremni na razne ludosti ali ne i Helena, dama blistavog lica koja je svoje bore obrisala na mnogo prijatniji način.  Ona je zategnula celo lice, uključujući i čelo i vrat, štp bukalna masaža baš i ne može. U čemu je njena tajna, saznajte sami iz njenog iskustva koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Ako ste voljni da problem „ispeglate“ sa svih strana, onda čitajte dalje!

Zašto je korisna bukalna masaža lica?

Ova masaža:

 • popravlja cirkulaciju,
 • oslobađa tenziju u vilici
 • redefiniše opuštene mišiće lica (facelifting efekat)
 • pospešuje limfnu drenažu lica
 • smanjuje nadutost
 • ublažava bore i fine linije donjeg dela lica
 • deluje kao antistres terapija
 • ublažava migrene
 • pomaže da vam lice zadrži mladalački izgled sa što manje bora, bez obzira na godine.

Beauty gurui je predstavljaju bukalnu masažu kao ultimativni facelifting bez odlaska pod nož.

Bukalna masaža lica još uvek nije postala tako rasprostranjena u salonima, ali u većim gradovima ima salona koji je praktikuju.

Kako izgleda bukalna masaža lica?

intraoralna masaža

Kako bismo vam to dočarali legli smo na sto u jednom poznatom SPA centru.

Estetičarka brzo masira donji deo lica dobrih 30 minuta. Ona ima besprekorno lice tako da mislim da sam u dobrim rukama.

Tretman se sastoji iz dva dela:

30 minuta masaža lica sa spoljašnje strane i drugih 30 minuta masaže koja se izvodi sa unutrašnje strane usta.

Prvi deo tretmana je fokusiran na donji deo lica. Energičnim pokretima estetičarka, trlja, tapka i povlači lice ka gore. Poseban akcenat je na delu lica oko jagodica i na bradi.

Druga faza, pre svega ne brinite za higijenski momenat, izvodi se u strerilnim gumenim rukavicama. Dakle kao i kada vam stomatolog stavi ruke u usta.

Kozmetičarka vam stavlja  prste duboko u usta zapravo do kraja tamo ge se obraz spaja sa jagodičnom kosti. Zatim pokreće prste i pomera mišiće u različitim pravcima.Takođe se masiraju i desni i kao i donji deo obraza. 

Na ovom videu možete pogledati kako to praktično izgleda. Nema veze ako ne razumete, vrlo je praktično opisano pa samo radite iste pokrete. 

Neminovno se postavlja i ovo pitanje:

Da li boli bukalna masaža?

Da, bukalna masaža može biti bolna, posebno ukoliko vam je vilica ukočena od nakupljene tenzije. 

Za nekoga je to iskustvo manje a za nekoga više bolno. Uglavnom ne bi trebalo da osećate bol nakon nekog vremena kada vam se vilica i usna duplja opuste.  Isto tako, nakon nekoliko tretmana bol bi trebao da nestane ili bar da se smanji na minimum.

Kome je potrebna bukalna masaža?

Zahvaljujući produženom stresu, nezdravom životnom stilu, protoku godina ali i gravitaciji i raznim drugim činiocima, naše lice počinje da se menja, gubi definiciju, po nekad se budimo naduvenih kapaka i otečeni. Bore se javljaju, a mišić na donjoj vilici opušta.

Ukoliko je bilo šta od gore rečenog vaš problem, stručnjaci kažu da je skulpturalni fejslifting tj.bukalna masaža lica prava stvar za vas.

Masaža sa spoljašnje i unutrašnje strane obraza podstiče snabdevanje tkiva krvlju i kiseonikom i podstiče proizvodnju kolagena.

Naime, već nakon 30-ih količina kolagena u tkivu počinje da pada. Kako godine odmiču sve ga je manje. Našem licu je potrebno nešto da ga pokrene, prodrma da krv i limfa prostruje, da se koža i tkivo bolje nahrane . Bukalna masaža izgleda kao novo revolucionarno otkriće koje vredi isprobati.

Kada smo ljuti, pod stresom ili iskusimo neku drugu negativnu emociju, najviše stresa se akumulira u donjoj vilici. Po nekad uhvatite sebe da jako stiskate vilicu  i da se zbog te napetosti ne možete ni opustiti ni nasmejati. Lice poprima neki čudan, tvrd i krut izraz. Tada nikako nećete izgledati mladalački.

Bukalna masaža opušta napetu donju vilicu omekšava izraz lica 

Činjenica da je ovo neinvazivna metoda koja daje rezultate fejsliftinga je čini vrlo popularnom.

Kako deluje bukalna masaža?

Osim oslobađanja tenzije u donjoj vilici, estetičari tvrde da je ovaj način masiranja lica efikasniji jer se tkivo stimuliše istovremeno sa obe strane. Naime, na tkivo se stvara pritisak koji redukuje nadutost jer podstakne limfnu drenažu i bukvalni iscedi nakupljenu tečnost koja se usled usporenog limfnog sistema zadrži u obrazima.

Mišići lica dobijaju bolji tonus, a klijent se oseća kao da mu je lice napunjeno iznutra. Ova tehnika deluje kao nehirurški fejslifting. Ona bi trebala da vam podari novo lice, podmlađeno i promenjenih kontura sa lepo definisanim jagodicama i podignutim obrazima.

Koliko je tretmana potrebno?

Možete uživati u rezultatima bukalne masaže i nakon sam jednog tretmana.

Dakle nakon tretmana efekat traje čitav dan i noć.Međutim ovaj vid masaže ima kumulativni efekat . Kako bi se postigao puni efekat potrebna je serija tretmana.

Estetičari predlažu 1-2 masaže nedeljno u periodu od 8-10 nedelja. Nakon što prođete kroz četiri uzastopna tretmana, dakle za neke dve nedelje, videćete razliku na svom licu.

Kada je serija tretmana završena, možete odlaziti jednom mesečno kako biste održali stečeno novo stanje svog lica.

Bukalna masaža popravlja cirkulaciju 

Popravljena cirkulacija se odmah ogleda u blistavijoj koži zdravije boje.

Bolja cirkulacija je zapravo ključ mladalačkog izgleda jer veča količina kiseonika i više nutritijenata su uz dovoljnu količinu vode sve što je koži potrebno da odoleva negativnim spoljašnjim uticajima ali i godinama. 

Jednom rečju da bude dovoljno jaka da bi se održala mladom.

Iako je unutrašnjost usta poslednji deo tela na koji pomislite u vezi sa masažom, mnogi tvrde da zaista oslobađa tenzije u vilici.

U pojedinim salonima, bukalna masaža se primenjuje kao tretman nakon ubrizgavanja botoksa ili kozmetičkih filera u nazolabijalne prevoje.

Takođe se spominje i kao dobar tretman za ožiljke od bubuljica ali i kao način da se obezbedi dobra distribucija hijaluronske kiseline ubrizgane u lice.

Loše strane bukalne masaže

Mnogi masažu povezuju sa luksuznim opuštajućim iskustvom. Oni koji praktikuju bukalnu masažu će vam reći da ni ovde nema razlike. Ipak, ukoliko ste odgledali video, videli ste da ne izgleda ni malo prijatno. Ovo vas ne sprečava da isprobate. 

Međutim, ukoliko vam je sama pomisao o tuđim prstima u gumenim rukavicama u vašim ustima odvratna ili vam to iskustvo nakon prvog tretmana bude bolno i neprijatno, postoje drugre vrste facijalne masaže koje su daleko prijatnije, a sa sjajnim učinkom.

 • Zogan masaža lica je jedna od metoda koja će vas relaksirati i doneti dosta blagotvornih efekata izgledu vašeg lica. Sa druge strane, vrlo je prijatna i bez tuđih ruku u vašim ustima.
 • Takođe možete isprobati i Gua ša masažu uz pomoć masažera načinjenog od žada ili rozenkvarca.
 • Tu je i maderoterapija lica.

Najzad, svakodnevno lice negujemo kremom.

Meni je to uvek prilika da izmasiram lice. Svaka masaža je dobrodošla čak i ona tokom koje ne napravite sve pokrete onako stručno kao kozmetičarka. Recimo da imate sjajnu prirodnu kremu protiv bora. U njenom sastavu su nutritijenti i aktivne materije specijalno odabrani i ukomponovani tako da pospeše proizvodnju kolagena, omekšaju kožu, hidriraju je i daju joj snagu samoregeneracije.

Kada je nanesete na lice utrljajte je masažnim pokretima. Masaža bi valjalo da traje nekoliko minuta. Za to vreme koža će skoro potpuno upiti kremu, osetićete kako se blago zagreva i pušta aktivne materije duboko u sve ćelije kojima su potrebne.

Nakon toga koža je blistavija i ima lepšu ružičastu boju i mladalački sjaj.

Savršen način da se počne dan.

Da li možete praktikovati bukalnu masažu kod kuće?

skulpturalni fejslifting

I da i ne, ali bolje je da ovaj tretman prepustite stručnjaku.

Ne, zato jer ipak niste dovoljno vešti u izvođenju pravih masažnih pokreta koji bi zaista na pravi način preoblikovali vaše facijalne mišiće tako da vaše lice bude poželjno konturisano. Estetičari, naime, tvrde da tačno znaju kako da vam “nameste” mišić sa unutrašnje strane ica.

Drugi razlog zbog koga ne treba sami to da radite je taj što biste eventualno mogli povrediti sluzokožu.

Za slučaj da ste baš uporni u nameri da sami isptrobate ovu vrstu masaže, vodite računa o besprekornoj higijeni ruku, stavite sterilne rukavice i pre svega toga odsecite duge nokte.

Uz to, ukoliko ste u neki deo lica ubrizgali  botoks ili hijaluronsku kiselinu tad ne dirajte ništa sami.

Dakle ipak bolje ne kod kuće.

Ko NIJE kandidat za bukalnu masažu lica

Ukoliko ste gadljivi, ukoliko je bol prilikom masaže prejak, ukoliko imate oštećenja sluzokože, osetljive desni i slično nemojte birati ovu vrstu masaže. 

Ukoliko ste mlađi od 35 godina ne bi trebalo da se podvrgavate bukalnoj masaži.

Iskustva sa intraoralnom masažom

U potrazi za iskustvima korisnica bukalne masaže došla sam do zaključka da ili je ova metoda još slabo poznata ili žene ipak više vole Zogan masažu lica.

Nasuprot tome na zapadu se mnoge poznate dive kunu u ovu tehniku koja pritiskom šokira mišiće i na taj način podstiče njihovu regeneraciju.

Jednostavno, isuviše je neobična, morate probati a to možete učiniti u pojedinim salonima u velikim gradovima poput Beograda i Novog Sada.

Najzad, koju god masažu da izaberete u salonu ili da se malo potrudite i naučite se pravilnoj samomasaži lica, pozitivan učinak neće izostati. Masaža je prijatno i korisno iskustvo te bi je valjalo uvrstiti u svoju rutinu kao začin koji okrepljuje i lice i duh.