Kako se izvodi maderoterapija i na koji način vam masaža oklagijama može pomoći da smanjite celulit? Dobro čitajte ovaj tekst. Otkrićemo vam sve o tome.

Šta je maderoterapija?

 

Maderoterapija ili terapija drvetom je sve popularnija kod nas, a i svetu. To je jedan oblik masaže koji je razvijenn u Kolumbiji, a kod kojeg se za za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta. Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se rešile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

 

Prvo što je karakteristično za maderoterapiju jeste taj specifičan set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji oko 20 drvenih alata za masažu da tako kažemo, a  većina podseća modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Odatle često i taj naziv “masaža oklagijama” Dakle, nije u pitanju ono kuhinjsko pomagalo koje svi imamo kod kuće, nego nešto slično. Malo kasnije objasnićemo kako  pojedini delovi te opreme deluju, izgledaju i kako se upotrebljavaju. U suštini oni su svojevrsni masažeri za celulit.

 

Masaža oklagijama radi sa prirodnim materijalima. Ne postoje neke kontrandikacije i nuspojave ove masaže, a oni koji su imali iskustva sa maderoterapijom kažu da je mnogo prijatnija od klasične anticelulit masaže.

 

Celuleks gel protiv celulita

 

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tela. Onda kada je zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljno kretanja ustajao i kada se limfa u njemu ne pokreće toskini ostaju zarobljeni u njemu i on ne radi svoj posao. Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način uneli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem telu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na pomorandžinu koru – celulit.

 

Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se rešimo ovog kozmetičkog košmara, a anticelulit masaža oklagijama ima upravo tu ulogu  – ravnomernim, ritmičnim pokretima stimuliše protok limfe. Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.

 

Odmah da napomenemo da ova masaža, nije za svakoga. Osobe koje imaju nizak prag tolerancije na bol neće uživati u njoj. Osim toga, ovo je prilično grubi nepogodan metod uklanjanja celulita za osobe koje imaju proširene vene .

 

Tada je bolje pribeći nekim drugim metodama eliminacije celulita kao što je uradila moja prijateljica Jelena. Jednostavno, kopirajte njenu taktiku – nabavite dobar gel za celulit i mažite se. Njoj je to dalo savršene rezultate, bez bola i bez komplikacija za vene. Šta je tačno radila i kako je uspela u svojo nameri da se oslobodi celulita? Ako vas zanima da saznate, pročitajte njeno iskustvo na ovom linku. https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

 

Vrste maderoterapije

 

Iako je najpopularnija za eliminaciju celulita na nogama i butinama , masažom oklagijama se mogu targetirati različite regije i može imati različite svrhe.

Tako razlikujemo sledeća tri tipa:

 

Maderoterapija lica

 

Manjim rolerima i masažerima napravljenim od drveta masira se lice i na taj način stimuliše se cirkulacija, poboljšava stvaranje kolagena i elastina u koži. Rezultat je manje bora, eliminacija naduvenih kesica ispod očiju, smanjenje podbratka, svežiji i zdraviji izgled kože. Slično iskustvo pruža vam i Zogan masaža!

 

Maderoterapija tela

 

Odnosi se pre svega na oblikovanje tela, a posebno kod onih osoba kod kojih se višak masnih naslaga nepravilno gomila samo na jednom delu tela. Nekima je problem salo na stomaku, nekima na bokovima dok im je stomak potpuno ravan. Ovo je način da se tretira samo problematična regija i smanji salo na samo tom delu tela.

 

Anticelulit masaža oklagijom

 

Odgovarajućim pritiskom na džepove masnih ćelija koje formiraju celulit razbija se njegova struktura, a limfni sistem delove razložene masnoće vremenom iznosi  iz organizma. Upotrebljava se na svim delovma tela zahvaćenim ovim problemom.

 

Oklagije za masažu – upotreba

Već smo rekli da je ova masaža specifična po opremi koja se koristi. Iako možete naći veće i manje setove, pribor koji se najčešće koristi podrazumeva sledeće:

 • Rebrasta oklagija
 • Oklagija sa kockicama
 • Švedske posude za sukciju
 • Tabla za konturisanje

A evo i ukratko kako se koriste :

 

Pre svega, važno je  nanošenje ulja za masažu. Masiranje na suvoj koži bilo bi bolno i da se radi prstima, a kamoli oklagijama koje imaju brazde, neravnine, izbočine i slično. Ako oprema ne bi klizila po površini kože, moglo bi doći i do povreda. Nanošenjem ulja za masažu laganim pokretima priprema se telo za masažu i podstiče cirkulacija. Kada je celulit u pitanju, najbolje je izabrati neko prirodno ulje koje deluje razarajuće na masne naslage. U te svrhe, pročitajte kako se koristi bršljan protiv celulita.

 

Masaža neravnom oklagijom je obično početak tretmana.

 

Pokreti su uvek u jednom pravcu i kreću se ka limfnim čvorovima odnosno idu u pravcu protoka limfe i to je jako važno.

 

Drugim rečima, ako se radi masaža butina i nogu odnosno doneg dela tela, onda se radi pokretima naviše. Ukoliko se radi masaža gornjeg dela tela, ide se pokretima na niže. Ima više različitih vrsta ovih oklagija. Šire i uže (namenjne recimo za ruke i manje površine tela), sa većim ili manjim neravninama, od onih sličnih bodljama pa do skoro potpuno glatkih. Ovom masažom radi se zagrevanje i priprema masnih naslaga za žešći napad na njih.

 

Masaža oklagijom sa kockicama  namenjena je za razbijanje tvrdokornih masnih naslaga i krupnog celulita. Posebno se koristi tamo gde su masne naslage u velikim količinama – na zadnjici (kada je cilj tretmana i oblikovanje zadnjice), butinama i eventualno na stomaku.

 

Masaža švedskim šoljama  koristi se za dubinsku masažu. Ove drvene šolje mogu biti sa rolerom u sredini ili bez i kao što i sam naziv kaže – to nisu oklagije! Manje su i mogu se koristiti dve istovremeno ( u svakoj ruci po jedna) . Deluju tako što stvaraju vakum na tretiranom području. Njihovom upotrebom utiče se na dublje slojeve masnih naslaga koji se ovako vakumiranjem izvlače na površinu i rolerom razbijaju. Ovo je jedna vrsta vakum masaže protiv celulita!

 

Tabla za konturisanje je jedna drvena daska, specifičnog oblika, namenjana za oblikovanje kontura. Veća udubljenja na tabli namenjena su obikovanju većih delova tela (recimo zadnjice), a manja udubljenja namenjena su konturisanju užih delova tela (recimo nadlaktice, podbradak, lice) . Ovaj deo opreme za maderoterapiju ima za cilj da razbijene masne naslage potera prema digestivnom traktu i tako ubrza njihovo izbacivanje iz organizma. Zato je opet važno da pokreti budu pravilno usmereni – kada su donji delovi tela, onda na više i obrnuto. Ove table mogu se naći u razčiitim oblicima i veličinama.

 

Efekti maderoterapije

 

Celuleks anticelulit gel

 

Anticelulit masaža oklagijama daje sjajne rezultate koji mogu biti vidljivi već posle 4-5 tretmana. Za najbolje rezulatate preporuka je da se rade dve serije od najmanje 10 tretmana. Jedan tretman traje od pola sata do 45 minuta.

Efekti koje možete da očekujete:

 • manje vidljiv celulit
 • zatezanje kože
 • oblikovanje kontura – zadnje lože, struka, bokova, stomaka, ruku, pa čak i lica
 • relaksacija i uklananje bolova
 • izbacivanje toksina
 • izbacivanje viška vode iz organizma
 • brži metabolizam

 

Može li masaža oklagijama učiniti da smršate?

 

Ne baš, ali je dobar saveznik ako ste već na tom putu jer ubrzava metabolizam.

 

anticelulit masaža oklagijama

 

Masaža oklagijama – iskustva i cena

 

Da li kotrljanje bodljikavih oklagija po telu boli? Pitanje je koje se samo nameće kada samo pogledate kako se radi anticelulit masaža oklagijama. Boli pomalo, ali nije neprijatno i nije nešto što možete za izdržite.

Mnogo je načina da preoblikujete telo i rešite se celulita i ne moraju svi da bole. Liposukcija pritom može biti i opasna. Mi smo ipak za neke jednostavnije metode – vežbe za celulit, masaža oklagijama i redovna upotreba gela za celulit zvuči kao dovoljno dobra kombinacija!

A da li je efikasna kao što se tvrdi?

Iskustva su pokazala da je ovakva terapija itekako moćna, čak i do nekoliko puta bolja od klasične anticelulit masaže. Svakako, ako zaista želite da se rešite celulita i idete na masažu oklagijama sa tim ciljem, onda treba da znate da ništa nećete postići ako se vratite starim, lošim navikama u ishrani u životu. Zato gledajte da se krećete, da budete fizički aktivni i da pređete na ishranu protiv celulita. U suprotnom, pogrešnim izborom namirnica, vi ponovo vraćate u telo toksine koje ste masažom pokušali da izbacite. Nema svrhe, jel’ da?

 

Pored toga što je ovo odličan način redukcije celulita, posebno se dobro ovaj tretman pokazao kod izbacivanja viška vode iz organizma i u tom smislu ova terapija donosi pravo olakšanje. Nekima je ovo pravo uživanje i mentalno i fizičko opuštanje.

 

Cena maderoterapije kreće se od 1000-1600 dinara za 1 tretman. 

 

S obzirom da poboljšava protok limfe i krvotok, izbacuje toksine, utiče dobro na celokupno zdravlje i zato je nešto što svi moraju probati – imali celulit ili ne!

 

Posle tretmana, pošto je ovo neka vrsta limfne drenaže, potrebno je unositi dosta tečnosti. Fizička akivnost jeste poželjna, ali ne neka preterana, posebno ne odmah nakon tretmana. Tog dana jednostavno odmorite!

 

Kao što vidite, za mnoge ženske trikove nije potreban čarobni štapić. Bilo da je u pitanju kulinarsrvo ili lepota, ponekad je rešenje upravo u oklagiji!

Ocena naših čitalaca
[Ukupnol: 473 Prosek: 2.6]

Previous post

Kako cink u hrani pomaže vašem telu

Next post

Kako smanjiti nadutost stomaka uz par lakih trikova

The Author

Blaženka Vesić

Blaženka Vesić

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *