Svakome je potrebna limfna drenaža lica!

Svakome je potrebna limfna drenaža lica!

Limfna drenaža lica je fantastičan način da se negujete. Ne mora da bude samo salonska varijanta, to može biti i tretman koji ćete raditi kod kuće s vremena na vreme. Ovakvi tretmani pomažu da se osećate dobro, ali i da izbacite višak toksina, kao i da zategnete svoje lice.

Šta je limfna drenaža lica?

Možda ste čuli za ovaj postupak, a možda i niste. U svakom slučaju, limfna drenaža podrazumeva stimulaciju cirkulisanja limfe lica, kao i bolju vensku cirkulaciju. To za rezultat daje manju otečenost i izobličenost lica, kao i izbacivanje određenih otrova iz organizma, koji se sakupljaju iz različitih razloga i ocrtavaju na našim licima.

Pojednostavljeno rečeno:

 Limfna drenaža lica je malo detaljnija i stručnije odrađena masaža lica, koja za cilj ima stimulisanje vaše kože.

Kao što vežbanjem stimulišemo mišiće, tako i masažom stimulišemo lice da se zategne i da bude u boljoj formi.

Hajde da se prisetimo nekih situacija koje ste sigurno i sami imali?

  • Ponekad se probudimo baš otečeni. Dešava se to svakog jutra, ali nekada je to ozbiljna nadutost. To je na prvom mestu zbog nakupljanja vode u organizmu, ali i zbog nekih hroničnih stanja, kao što su umor i stres.
  • Dešava se, takođe, da se za praznike malo opustimo, pa pojedemo mnogo slasnije i masnije obroke nego što smo planirali. To se, kad-tad, pored viška kilograma, ocrta i na našem licu u vidu podbulosti i nadutosti, prvenstveno zbog nakupljanja soli.
  • I još jedna situacija koja nam se bukvalno vidi na licu, jeste kada se vratimo sa puta. Da, putovanja nas iscrpljuju, bilo da su kolima, avionom ili autobusom, ona mogu biti veoma zamorna i mogu doprineti da se određene kesice stvore i u predelu očnih kapaka i na obrazima.

Zapravo, ta nadutost je najčešća u predelu podočnjaka, ali ponekad je ima i na vratu, kao i na čelu i na obrazima.

E, tada je limfna drenaža lica spas za bolji i svežiji izgled jer ona popravlja tonus lica, ali i čisti vaš organizam od višaka koji su se nakupili. Uz uobičajenu negu, ona će biti sjajna za vas!

Kome je namenjena drenaža lica?

Ako govorimo o ograničenjima po pitanju godina, njih nema. Naravno da nije namenjena deci, ali mladi u pubertetu mogu raditi ovaj tretman lica s vremena na vreme. Oni koji su u starim i zrelim godinama, takođe mogu da je rade.

Već smo pomenuli situacije nadutosti lica, bilo da su od hrane i neispavanosti, koje mogu da pogode svakoga. Ali, kod starijih je takođe izraženo opadanje tonusa, pošto gravitacija čini svoje iz dana u dan.

Limfnom drenažom lica vi ćete postići da lice deluje zdravije i svežije, samim tim i mlađe.

Ona je svakako neophodnija osobama koje su u godinama, a mlađi mogu da je rade i po potrebi, ali i kao preventivu, da se koža ne bi opustila.

Kada su u pitanju polne razlike, žene su sklonije oticanju lica, tako da češće rade drenažu, ali je ona podjednako pogodna i preporučljiva muškarcima. Sve što treba, to je da se prepustite masaži i da uživate.

Limfna drenaža lica i dekoltea

limfna drenaža lica i vrata

U vremenu kada su zastupljene mnoge tehnike kojima možete podići lice i učiniti ga mlađim, ova tehnika spada u veoma prirodne načine, koji ne mogu zaustaviti probleme i starenje lica, ali mogu da doprinesu negovanom izgledu žene, pa makar ona bila i u godinama.

Koliko god da se lice zategne i učini mlađim, jedan deo će ga odavati, deo na kome se znaci starenja i opuštenosti kože najpre i uočavaju. To je vrat. Ovaj tretman  lica podrazumeva da i tonus vrata treba da bude podignut i da vrat i dekolte takođe treba da izgledaju lepo.

Ako bih mogla biti posve lična, onda moram dodati da svi vidovi neprirodnog zatezanja ne izgledaju lepo na ženi, koliko god se ona trudila i ulagala novca. Prirodna nega je ono što čini osobu najnegovanijom i najočuvanijom, a to možete postići upravo limfnom drenažom lica, kao i korišćenjem prirodne kozmetike.

Sa vama ćemo podeliti i Helenino iskustvo , koja nije dozvolila da protok godina ometa njen život i pronašla je revolucionarno sredstvo koje joj je pomoglo da podmladi izgled svog lica . Toliko je oduševljena rezultatima, da morate da vidite o čemu se radi. Razgovor sa njom možete pročitati na sledećem linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Profesionalna drenaža lica

Ono što je najbolja opcija, ako se odlučite za limfnu drenažu lica, jeste da odete u neki salon koji pruža takvu uslugu, gde se nalaze osobe obučene da vam ovo urade na pravi način.

Veoma je važno da to bude neko obučen jer u suprotnom, ako se ne izmasiraju prave tačke lica, može doći do problema i kontraefekta.

Neki masiraju lice bez dodatnih preparata, samo čista koža, a neki dodaju ulja i kreme na bazi pantenola, elastina i kolagena.

Masaža se vrši u dve faze.

Prva faza ima za cilj da potisne otoke i zadržavanje vode u organizmu, dok druga faza podrazumeva lifting tretman, koji podstiče bolju prokrvljenost, koja je važna za regeneraciju i elastičnost kože.

Tretman traje 30 minuta i poštuje se redosled faza, u suprotnom, kao što smo već rekli, može doći do kontraefekta. Svaki pokret kozmetičar ponavlja 3 do 4 puta, da se mišić skroz opusti.

Efekat limfne drenaže lica nije samo površinski, nego prodire i u dublje slojeve kože.

Profesionalnci ovaj tretman rade samo palcem i kažiprstom, zato što su oni dovoljni da se koža lepo zategne i povuče na gore.

Ono što je takođe važno, a što ne treba zaboraviti i zanemariti je opuštajući efekat drenaže lica na čitav organizam. Ako ste ikada iskusili čari neke masaže, onda znate o čemu govorimo. Masaža kao takva izuzetno prija organizmu, a masaža lica, i te kako.

Osećećete se opuštenije i smirenije, a pri tom ćete toliko voleti svoj odraz u ogledalu, da će vam verovatno biti žao što svakoga dana ne možete da masirate lice. Ako i razmišljate o ovoj opciji, znajte da ovo možete raditi veoma često, bez posledica po zdravlje.

Ono što će biti rezultat, to je mekša i zategnutija koža, manja nadutost i nezadržavanje toksina na vašem licu, a priznajte, to je zaista sjajno.

Limfna drenaža lica kod kuće

E, ovo je jedan od važnijih segmenata, jer ćemo rasvetliti činjenicu da se drenaža lica može obavljati i kod kuće.

Zaista je tako.

Iako je odlazak nekom stručnom licu sigurnija i komfornija varijanta, to nikako ne znači da vi ne možete odraditi lepo ovo kod kuće. Morate samo pratiti korake koji se podrazumevaju u ovom procesu i sve će biti kako treba.

Za početak, imamo nešto važno da vam kažemo.

Vi već obavljate neku blažu vrstu limfne drenaže kod kuće, a da toga niste ni svesni. 

Sada ćete čuti kako. Dakle, ako nanosite bilo kakvu vitaminsku kremu na lice i vrat, vi tu kremu prstima utrljavate na svoju kožu. To radite kružnim pokretima, a ponekad, naročito u predelu oko očiju, utapkavate kremu vrhovima prstiju.

To je jedan, naravno, blaži vid limfne drenaže lica, koji činite zato što želite da lice lepo upije kremu. Ali, ti pokreti, koje činite nesvesno, u stvari guraju višak vode iz kritičnih delova lica.

Naravno, da bi ovo bilo efektno,to mora trajati duže od običnog nanošenja kreme, zato ćemo vam mi sada pokazati neke trikove koje vi sami svakodnevno možete upražnjavati ispred ogledala.

Postupak drenaže lica

profesionalna limfna drenaža lica

Sada ćemo se korak po korak pozabaviti ovim tretmanom lica, koju možete odraditi kod svoje kuće. Pored volje i malo truda, potrebno je neko prirodno ulje ili krema za lice. Ulje može biti bilo koje, neko koje vam prija, a ne šteti koži. Može i kokosovo ulje.

Korak 1: Kreće se od jagodica, odnosno, od dela koji prolazi preko jagodica. Nanesite ulje na lice i pokretima u jednom pravcu vucite blago jagodicama prstiju, od nosa, preko jagodica, ka ušima. To ćete raditi u jednom pravcu, ne u oba, a razlog za to postoji.

Naime, vi se trudite sve što je višak, vučete ka spolja, nikako ka centru, ka sredini. Zato pokreti nikako ne idu u oba smera. Pokrete ponovite barem četiri puta.

Korak 2: Idemo ka bradi. Od centralnog dela brade vučete pokrete ka ušima, prateći kost. To radite tako što malo ulja nanesete na vrhove prstiju . Blagim pokretima, takođe samo u pravcu ka ušima, ne i nazad, blago povlačite kožu, 3 do 4 puta.

Korak 3: Veoma važan deo tela je i vrat. Vrat masiramo tako što činimo što brže i što energičnije pokrete od donjeg dela vrata ka bradi, takođe samo u tom pravcu. Jagodicama prstiju, obema rukama, izvlačimo na gore. Pokrete ponavljamo barem desetak puta.

Korak 4: Kada smo završili sa donjim delom lica, prelazimo na čelo. Tu, naročito između obrva, sakupljaju se toksini i napetost celog organizma. Ono što radimo kada nanesemo ulje na jagodice prstiju, to je da radimo  pokrete od korena nosa, ka gornjem delu čela, koji seže do kose. Pokreti su takođe samo u jednom pravcu. Izvodimo ih energično, obema rukama, barem desetak puta.

Korak 5: Stigli smo do najvažnije regije, a to je okoloočna. Najvažnija je jer sakuplja najviše vode i najnaduvenija je. Kada hoćemo da uradimo limfnu drenažu, onda ima malo više posla.

Krećemo od predela ispod očiju, tako što polukružnim pokretima vučemo od korena nosa, ka slepoočnicama i samo u tom pravcu – kao da ispumpavamo višak vode iz organizma.

Kada smo to ponovili 5 do 6 puta, prelazimo na deo iznad očiju, koji takođe obrađujemo polukružnim pokretima, od korena nosa, ka slepoočnicama. Tu prvo imamo deo iznad očiju, a posle i deo oko obrva. Sve ide ka spolja i opet, kao da ispumpavamo višak tečnosti iz tog dela.

Ako vam je samo namera da lepo nanesete kremu za podočnjake ili za bore oko očiju, ona nećete praviti ove pokrete, nego ćete jagodicama prstiju samo blago lupkati deo ispod oka, nekoliko minuta. Krema je na jagodicama i biće bolje upijena ako se nanese na ovaj način. Tačnije, prodreće dublje u kožu i bolje će delovati na ciljano mesto.

Probajte kokosovo ulje za podočnjake.

Cilj ovakvog kućnog tretmana je da se osećate svežije i da svežije izgledate. Ne samo da će vam se „oči otvoriti”, nego će i obrve biti podignutije. Generalno, ta masaža uticaće na to da delujete odmornije, svežije, kao da ste se dobro naspavali (mada se nanutost od spavanja i položaja glave u toku spavanja, takođe često javlja).

Sve ovo možete baš lepo sami da uradite, kod kuće, ispred svog ogledala, samo ako pratite korake koje smo vam preporučili.

Limfna drenaža lica – cena tretmana i iskustva

Cena ovog tretmana zavisi u mnogome od grada u kome živite, negde je veća ponuda, pa možete, s toga, naći i povoljnije cene. Ali, aplujemo da vodite računa i da ne idete po svaku cenu tamo gde je jeftinije, već se vodite time da osoba koja vas tretira treba da ima sertifikat.

Cene se kreću od 1200 do 2200 dinara, za pola sata tretmana. Neki rade bez ulja, samo tretiranje kože, dok neki koriste i kreme za lice. Nijedan način nije pogrešan, on zavisi od potreba vaše kože, njenog stanja, kao i broja godina.

Iskustva sa limfnom drenažom lica koja smo prikupili za vas, uglavnom su pozitivna. Neka od njih prenosimo vam u celosti.

Zlatan

Limfnu drenažu lica radim već nekoliko godina. Odnosno, ne radim je sam, odlazim u jedan salon. Toliko me opušta taj tretman i toliko mi lice deluje zategnutije posle njega, da ja nemam reči. Otišao sam prvi put na preporuku drugarice i od tada stalno idem. Pozivam muškarce da se neguju, pošto se često stide, misleći da je to rezevisano samo za žene.

Maja

Moja drugarica radi limfne drenaže lica i tela, tako da mogu reći sve najpozitivnije o tome. Ona pomaže ženama da bukvalno izbace sve toksine iz sebe, naročito u zimskom periodu, kada smo po celi dan u kući i kada unosimo veću količinu hrane u sebe. Verujte mi, deluje.

Snežana

Bila sam samo jednom na limfnoj drenaži lica i nisam primetila značajniju promenu. To je vrovatno zato što je trebalo da ponovim tretman, ali jednostavno, nisam se pronašla u tome i nisam se vraćala na ovaj tretman.

Ovo je bila priča o zdravlju i izgledu. Kao što je veoma korisna limfna drenaža tela, tako je i limfna drenaža lica pun pogodak, ako želite se podmladite i poboljšate volumen lica, da delujete energično i sveže, ali i da se tako osećate.

Jeste li je probali?

Kakvi su vaši utisci?