Otkrijte šta pruža Gua sha masaža lica i radićete je uvek!

Otkrijte šta pruža Gua sha masaža lica i radićete je uvek!

Gua sha masaža lica obećava sjajno, sveže, podmlađeno lice bez nadutosti. Ali, šta se uopšte krije iza ovog naziva i zašto su žene poludele za ovom masažom? Otkrijte!

U slučaju da niste u toku, 2018. godinu  je u beauty svetu obeležio roler napravljen od žada. 2019. definitivno pripada gua sha masažeru i masaži lica koja se vodi kao strogo čuvana beauty tajna mnogih poznatih dama koje slove za lepotice današnjice.

Jeste li radoznali da saznate o čemu je reč?

Iako se ovaj vid masaže može praktikovati na različitim delovima tela, nedavno je postala hit gua sha facelift masaža koju možete praktikovati kod kuće. Masažera ima na tržištu u izobilju i lako možete steći svoj. Svakako možete otići i u salon i prepustiti se uživanju u masaži koju izvodi strčno lice.

O ovoj masaži se priča kao o neverovatnoj tehnici podmlađivanja lica.

Šta je gua sha masaža lica?

Gua Sha je tradicionalni kineski tretman-masaža koji koristi pločicu nepravilnog oblika za nežno masiranje, manipulaciju i stimulaciju specifičnih energetskih tačaka na licu i telu.

Masaža se izvodi pokretima struganja koji oslobađaju cirkulaciju, pospešuju limfnu drenažu i izbacivanje toksina. 

U tradicionalnoj kineskoj medicini gua sha se koristi za ponovno uspostavljanje protoka životne energije “či”. Za razliku od prilično grubih gua sha pokreta na telu, masaža lica je nežna i namenjena podizanju “shena” lica. 

Shen je ono što našem licu daje blistavost koja nam često nedostaje kada smo pod stalnim stresom ili stalno umorni.

Za gua sha masažu lica se najčešće koriste masažeri napravljeni od kristala rozenkvarca ili žada koji nežno klize preko lica.

Gua sha masaža lica posepešuje cirkulaciju i limfnu drenažu, konturiše i pročišćava lice, relaksira mišiće i podiže kožu. Pristalice ove masaže lica tvrde da oslobađa bola i napetosti u vilici i da je u stanju da ublaži zubobolju.

Znate šta?

Ja verujem da je sve ovo super i da deluje kada spustite loptu, opustite se i radite sve polako. Ana je  žena koja bi rado vreme provodila na masažama. Ipak se odlučila za jedan fantastičan trik kojim je obrisala celu deceniju za lica. Brže je jednostavnije, a provereno deluje. Uostalom, evo njene priče: https: //minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Gua sha masažeri

Poludrago kamenje je manje više svima dobro poznato po svojoj lepoti. Kamenčići božanstvenih boja se ugrađuju u delove nakita. Uglavnom ih biramo po boji. Mali broj nas zna po nešto o njihovim lekovitim svojstvima.

Kristali imaju jedinstvene vibracije i energetske moći. Oni su sjajni za zdravlje. Ukupno stanje organizma ali i za usporavanje stanja kože. Kristali nam vraćaju energiju i ravnotežu, oporavljaju duh i telo.

Ukoliko pratite beauty trendove sigurno ste naišli na masažere od poludragog kamenja.Te pločice-masažeri danas se najčešće izrađuju od poludragog kamena rozenkvarca ili žada. 

Naime smatra se da ova dva kristala deluju blagotvorno na očuvanje mladalačkog izgleda kože. Ukoliko odlučite da kupite jedan za gua sha masažer za kućnu masažu iznenadiće vas raznovrsnost oblika zapravo varijacija na temu.

Svi gua sha masažeri su slične veličine ali danas mnogi kozmetički brendovi ili gua sha praktičari lansiraju svoje oblike specifičnih uglova kunući se da oni imaju najbolji efekat.

Zašto baš rozenkvarc i žad?

Kako rozenkvarc deluje na kožu?

Rozenkvarc je povezan sa srčanom čakrom i obično se smatra kamenom ljubavi. Rozenkvarc donosi osećaj topine i saosećanja kao i bezuslovnu ljubav i mir. On takođe ima i moćna lekovita svojstva. Podstiče ljubav prema sebi. Oslobađa tenzije i negativnih emocija. Na duže staze sve ovo korisno što nam blizina rozenkvarca donosi sprečava prerano starenje i oštećenja kože.

gua sha masažer

Gua sha masažer od rozenkvarca emituje vibracije koji facijalne mišiće oslobađa napetosti, smiruje upale i pospešuje regeneraciju ćelija.

Rozenkvarc   omekšava bore i poboljšava elastičnost kože dajući tenu blistavost. Nakon masaže rozenkvarcom hranljive kreme i serumi za negu dublje prodiru u kožu.

Kako žad deluje na kožu?

Trendi stručnjaci takođe preporučuju žad za ozdravljenje, regeneraciju i pročišćavanje kože.

Oni kažu da žad trenutno učvršćuje i zateže opuštenu kožu, podiže opuštene kapke i redukuje bore i fine linije. 

Oko usana, gua sha masaža žadom izravnava pušačke bore i omekšava duboke bore na vratu. Umanjuje fleke na licu i staračke pege. Nakon masaže žadom koža bolje prima aktivne sastojke iz hranljivih krema.

Impresivno, zar ne? Sada vam je potrebna samo proverena bioaktivna krema koja deluje otprilike na isti način samo spolja. Nakon gua sha masaže lica nanesite kremu protiv bora, tamnih fleka i podočnjaka. 

Rozenkvarc ili žad?

U ponudi su gua sha masažeri uglavnom napravljeni od poludragog kamena žada ili rozenkvarca mada ovo nije pravilo. 

Rozenkvarc ostaje hladan dok se žad adaptira i zagreva u kontaktu sa kožom.

Rozenkvarc je bolji za masažu lica jer ima moć smanjivanja bora. Takođe, žad je mek kamen i vremenom se haba dok će vam gua sha masažer napravljen od rozenkvarca trajati mnogo duže.

Ipak, kod gua sha masaže lica ali i tela manje je važan materijal od koga je napravljen masažer. Važnija je pravilna tehnika struganja i trljanja

Kako se izvodi gua sha masaža lica?

Za ovu vrstu masaže pored gua sha pločice bića vam potrebni sprej i ulje za lice ukoliko se odlučite za samomasažu.

Uvek masirajte temeljno očišćeno lice!!!

Kako bi masažer lepo klizio po licu prvo ga isprskajte sprejom. To može biti ružina vodica, ili recimo termalna voda. Preko još vlažne kože nanesite ulje na lice.

Ovde saznajte koja su najbolja ulja za lice.

Masaža treba da traje 3-5 minuta dnevno. Svaki pokret treba ponoviti najmanje 5 puta sa obe strane lica.

 • Vilica i brada: Klizajte masažerom na više od centra brade ka ušnoj školjci. Ovim pokretom se konturiše vilica.Znamo da usled godina facijalni mišići gube volumen a koža se opušta Na viličnoj kosti počinje da visi višak kože. Ovaj masažni pokret uklanja taj znak starenja kože lica.
 • Čelo: Počevši od centra brade vucite masažer ka spolja. Napravite jedan potez pa se pomaknite na dole. Treba da podelite bradu u tri horizontalne selcije. Napravite jedan pokret pa se pomerite na sledeću sekciju zatim na treću. Zatim druga strana čela. Broj ponavljanja tri do pet.
 • Obrazi: Počnite od nosa i vucite n više petljastim potezima duš obraza i jagodica ka ušima. Izmasirajte jednu sekciju pa se pomerite malo niže i ponovite potez sve dok ne stignete do brade.

 Lice će vam pocrveneti ali ne brinite to je dobar znak koji svedoči da masaža deluje.

 • Podočnjaci: Počnite od unutrašnjeg ugla oka i vucite ka slepoočnicama kako biste izravnali vrećaste podočnjake. Budite veoma nežni na osetljivom delu lica oko očiju.
 • Obrve: Vremenom se i koža koja nosi obrve opusti pa obrve počnu da vise iznad očiju. Kapci se spuste. Ovo svakako čini da izgledate staro, umorno i tužno.I na obrve možete primeniti gua sha masažu.Vucite masažer na više duž kosti na kojoj je obrva. Pokret ide od unutrašnje ivice obrve ka spoljašnjoj.
 • Usne: Kakve usne želite? Sočne, zategnute, ružičaste? Usput biste da malo povećate usne? Pređite 5-7 puta gua sha masažerom preko usana. Videćete kako će nabuburiti i dobiti lepu boju. Radite masažu usana svakoga dana. Usput svojoj svakodnevnoj rutini dodajte prirodni balzam za povećanje usana i zaboravite na skupe invazivne tretmane. Neće vam biti potrebni.
 • Vrat: Podelite vrat u pet sekcija i svaki deo masirajte od dna ka vrhu po pet puta.Da li znate da je koža na vratu 3 puta tanja nego na licu. Bore na vratu su među prvim znakovima starenja. Istovremeno mnogi od nas zaboravljaju na dodatnu negu ovog dela tela.

Masaža lica se izvodi veoma laganim pritiskom masažera na lice, dakle ne budite grubi. Grubost u pritisku i pokretima neće vam obezbediti bolje rezultate, a mogla bi isprovocirati nastanak modrica i pucanje kapilara.

Beauty gua sha praktičari tvrde da ova vrsta masaže daje odmah vidljive rezultate u izgledu bora, opuštene kože i tamnih kolutova oko očiju. Njome se redukuju naduti kapci tamne fleke od sunca i staračke pege, ten postaje svetliji, koža zdravija i blistavija.Koristi se kao preventiva pojave prevremenog starenja. Dok vas kreme i serumi podmlađuju spolja, gua sha masaža lica kožu podmlađuje iznutra.Ona deluje na više nivoa aktivira facijalne mišiće i različite slojeve kože

Iako je svet poludeo za rolerima od poludragog kamenja i gua sha face lift masažom, mnogi tvrde da je za benefite zaslužna tehnika masaže, a ne materijal od koga je roler ili gua sha masažer napravljen.

Upoznajte još neke vrste masaža lica kako biste mogli da uporedite efekte. Probajte, recimo, zogan masažu.

Ovde vam ne možemo pomoći osim ličnim stavom, da je poludrago kamenje zaista prekrasno i svakako donosi lepotu u naše živote. Da li verujete u njegove moći ili ne ostavljamo vama. Ja lično želim da verujem da su kristali isto toliko čarobni koliko i lepi. Ukoliko već želite sebi priuštiti gua sha masažu lica lepo je da masažer bude od rozenkvarca ili žada.

Prednosti gua sha masaže lica

gua sha masaža lica kod kuće

 • Pospešuje cirkulaciju
 • Stimuliše limfnu drenažu
 • Opušta napete facijalne mišiće
 • Stimuliše imuni sistem 
 • Deluje protivupalno.
 • Nema igala.
 • Anti age tretman koji pegla bore i fine linije
 • Koži daje prirodnu boju i blistavost.

Koliko često se upražnjava gua sha lifting lica?

Ovo je individualno i možete masirati lice jednom nedeljno ili svaki dan. Ovo zavisi od rezultata koje želite da postignete ali i od vašeg stava prema nezi lepote. 

Naime ima žena kojima je beauty rutina na prvom mestu i zaista im predstavlja zadvoljstvo. Ne sumnjam da bi takvim damama gua sha masaža lica mogla postati svakodnevna rutina.

 Na drugoj stani su one koje predugo bavljanje negom lica gnjavi, ok, i jedna masaža nedeljno je od koristi.Ukoliko ste baš rešili da smanjite bore i i uklonie nekoliko glavnih uzroka njihovog nastanka onda krenite u akciju i praktikujte gua sha masažu svaki dan.

Ko bi trebalo da izbegava gua sha masažu lica?

Gua sha masaža lica se ne preporučuje osobama koje imaju cistične akne. Naime, ova masaža podstiče širenje toplote i upala u telu. Mogla bi da učini da vaše cistične akne prosto buknu. 

Iskustva

 

„Najveći pozitivan kozmetički uticaj koji sam primetila nakon upražnjavanja gua sha masaže lica je smanjenje nadutosti lica koje je bilo najprimetnije na mojim obrazima. “ Ispričala nam je Slobodanka.

„Moglo bi se reći da gua sha masaža redefiniše moje obraze. Razlog tome je što ova masaža pomaže da se iz moga lica drenira nakupljena tečnost. Takođe sam primetila da mi fine linije postaju manje vidljive posebno one uspravne između obrva.“

Ovo je samo jedno od svedočenja.

Generalno, žene misle da je gua sha masaža lica korisna ali manje prijatna od drugih vrsta masaže. Opet za one koji se boje igala bolje je rešenje od akupunkture lica. Najzad svi se slažu da ovo nije čarobni tretman koji čini čuda i da je njegov učinak po malo precenjen na društvenim mrežama.

Nedostaci ovog tretmana

Gua sha masaža kao prirodni lekoviti tretman nema sporednih efekata. Ne bi trebalo da boli ali nakon tretmana koža može promeniti izgled.

Budući da podrazumeva trljanje i struganje gua sha masažerom sitni kapilari ispod same površine kože bi mogli da puknu. Kao nedostatak joj se može računati što je manje prijatna od ručne masaže lica. Iako su pokreti  masažerom na licu dosta nežni, ipak moglo bi da vam ne prija struganje lica.

Da li gua sha briše bore?

Gua sha face lift može da smanji bore i fine linije, učvrsti kožu lica i smanji nadutost.

Ona relaksira facijalne mišiće čija napetost najčešće dovodi do boranja. Ova masaža deluje kao gimnastika za lice i redovnim praktikovanjem, tonira kožu i vraća joj elastičnost.

Nakon gua sha masaže lica izbegavajte pljuskanje lica hladnom vodom dva sata.

Cena

Jedan tretman traje 30 minuta i za njega ćete platiti 900,00 dinara. U salonima preporučuju 2-3 tretmana nedeljno.

Drage moje, svaka pravilno izvedena masaža će vam koristiti.

Svaki put kada vam krv brže prostruji kroz kožu izgledaćete blistavije i zdravije. Koža od toga ima koristi.

Ne sumnjam u to da su drevni Kinezi znali mnoge korisne veštine. Zašto da ih ne upotrebimo u službi lepote. Samo, ne dajte da vas zavaraju fotošopirane lepotice sa Instagrama koje se sad odjednom kunu kako ništa osim gua sha masaže ne rade za svoj izgled. Negujte svoju lepotu prirodnim preparatima spolja i zdravim životom iznutra.

Da li da se malo pomognete i Gua sha masažerom?

Da , svakako da.