7 najboljih krema protiv celulita

7 najboljih krema protiv celulita

Evo najboljih krema protiv celulita! Istraživali smo, ispitali iskustva i izdvojili one najbolje. Pre nego što kupite bilo šta, bacite pogled na ovaj vodič.

Vežbe, promena ishrane i ostale stvari koje se preporučuju zahtevaju mnogo više zalaganja, a bogami i odricanja. Kreme zahtevaju strpljenje i disciplinu, redovnu primenu, ali ne i mnogo napora. Zato ih i volimo.

A koja je najbolja krema protiv celulita? Odakle uopšte početi? Da li su efikasne?

Kako deluju kreme protiv celulita?

Kreme protiv celulita uglavnom možemo podeliti na one koje hlade i one koje imaju zagrevajuće dejstvo. I jedne i druge imaju aktivne sastojke koje poboljšavaju mikrocirklulaciju ili razgradnju potkožnih masnih naslaga pa time i nestajanje naslaga poput pomorandžine kore, a najbolje kreme za celulit rade i jedno i drugo. Iako imaju slična dejstva, razlikuju se po konkretnim aktivnim sastojcima.

Kao i kod mnogih drugih stanja, ono što jednoj osobi prija, nekoj drugoj možda nije idealno rešenje. Zato je potrebno da testirate razne proizvode i izaberete onaj koji je pravi za vas.

Ukoliko krenete da tražite anticelulit kremu za sebe, videćete da izbor nije nimalo jednostavan i da postoji velik izbor ovih preparata na tržištu. Zato smo mi za vas izvdvojili one za koje smatramo da su zaista vredne pažnje.

Celuleks gel protiv celulita

Ovo je  domaća krema koja će vas oduševiti  na prvo nanošenje, a napravljena je na biljnoj bazi. Ovaj prirodni preparat protiv celulita je na bazi svih onih biljaka čiji sastojci su se provereno pokazali delotvorni protiv izgleda pomorandžine korekesten, menta, arnika, bršljan, kora hrasta . „Celuleks“ gel spada u one preparate koji hlade kožu.

Sastojci u kremama protiv celulita deluju na isti način. Ono po čemu se Celuleks ipak izdvaja jeste upravo veća količina tih aktivnih sastojaka nego u bilo kojem drugom preparatu na našem tržištu. To ćete odmah posle  nanošenja i osetiti na svojoj koži.  Ova anticelulit krema hladi i to dugo, a koža će već posle prvog nanošenja biti vidno zategnutija, svilenkasta i glatka na dodir.

Celuleks gel
Celuleks gel

Celuleks ima idelanu kombinaciju sastojaka – od onih koji hlade (kao što je menta), preko onih koji daju koži mekoću, zatežu i hrane je (kao što je arnika), do onih koji pospešuju cirkulaciju, tope masne naslage i omogućavaju detoksikaciju potkožnog tkiva (kao što su bršljan i kora hrasta) .

Očekivani rezultat – posle 3 nedelje koža je glatka, celulit primetno smanjen ili potpuno uništen (u zavisnosti od stadijuma u kojem počnete da ga lečite), a vaše zadovoljstvo neizmerno.

Evo jednog takvog ličnog iskustva:

Imajte  na umu! Anticelulit kreme koje hlade su mnogo prijatnija opcija od onih koje greju i pri tom nema crvenila koje mnoge tople kreme protiv celulita izazivaju. Pogodne su i za osobe sa proširenim venama, dok kreme koje greju nisu dobra opcija za osobe sa ovim problemom.

Dodatna prednost je što kreme koje hlade, kao što je ova donose pravo olakšanje za umorne i otečene noge.

Celuleks gel ne možete nabaviti u apotekama i drogerijama, već se nabavlja jednostavno preko sajta www.ovotaris.com, a plaća pouzećem.

Collistar Body Biorevitalizing Anticellulite Concentrate

Ovo je više od obične kreme za celulit. To je tretman mezoterapije i biorevitalizacije u tubi. Ova krema sadrži dva aktivna kompleksa:

  • Bio-Shape kompleks izglađuje kožu i radi posao biorevitalizacije. Sadrži vitamin E, hijaluronsku kiselinu, kofein i gaucin,
  • Meso-Dren kompleks ima sposobnost da prodire duboko pod  kožu i da radi svojevrsnu mezoterpaiju tkiva zahvaćenog celulitom. Sadrži ekstrakte divljeg kestena i zove.

Krema ima roler aplikator na svom vrhu, pa je istormeno i nanosite i masirate kritičnu regiju. Dovoljne je da ga uključite i pritisnete tubu. Iz nje će izači mala količina ovog enticelulit koncentrata koji treba da kružnim pokretima aplikatora naneste  odozdo na više.

Collistar Body Biorevitalizing Anticellulite Concentrate deluje relativno brzo i odmah polse nanošenja osetićete da je koža glatkija i zategnutije. Ipak, za prave efekte potrebno je da ga koristite 2 puta dnevno najmanje mesec dana.

Ovaj tretman može se nabaviti u bolje snabdedvenim parfimerijama ili u online prodavnicama

Guam fango hladna krema protiv celulita

Ovo  je samo jedan u nizu preparata ovog italijanskog brenda koji je namenjen borbi protiv celulita. Ono što je specifično za ovaj tretman jesu naravno njegovi sastojci. Za borbu protiv celulita koristi biljke (bršljan, divlji kesten, brezu) , ali je naglasak na prednostima koje pružaju morski sastojcialge marine i glina.  Ove alge se prikupljaju specijalnom tehnikom i zatim suše na suncu, a posle toga se melju i spremne su za upotrebu. Ubrzavaju metabolizam, pune su minerala i mineralnih soli pa  hrane kožu i omogućavaju sjajnu razmenu materija. Glina sa druge strane ima ima ulogu da pre svega upija toksine i deluje opuštajuće.

Kakve rezultate možete očekivati sa ovom kremom? Istraživanja koja su rađena na Institutu u Paviji govore da ova prirodna anticelulit krema može smanjiti obim masnih naslaga za skoro 3 cm, ukoliko se redovno koristi mesec dana, barem jednom dnevno. Pored toga što topi masne naslage, sprečava zadržavanje vode u ćelijama.

Ovaj brend ima u ponudi i tople kreme i blata protiv celulita. Ipak, naša preporuka je hladna krema jer ne utiče na širenje krvnih sudova. Guam fango hladni gel možete takođe naću u bolje snabdevenim radnjama, ili u online apotekama.

Nikel koncentrat protiv celulita

Ovo je gel krema osvežavajućeg mirisa i odličnih hidrirajućih svojstava. Kao i sve kreme kojima je svrha borba protiv pomorandžine kore i ova deluje na potkožno tkivo, razbija masne naslage i zateže kožu i čuva njenu elastičnost. Aktivni sastojci kojima deluje na ovaj način su alga spirulina, karnitin, grejp, kofein i flavonidi soje. Drugim rečima, bolja potkožna cirkulacija, detoksikacija i izgradnja vezivnog tkiva u jednom preparatu. Prve rezultate i smanjenu vidljivost celulita možete primetiti  već za 14 dana, ali za intenzivnu negu potrebno je duže korišćenje. Ovaj koncentrat možete nabaviti preko zvanične stranice Nikel kozmetike.

Somatoline cosmetic tretman protiv celulita

Još jedna krema koju  morate isprobati na svojoj koži. Spada u kreme za zagrevajućim efektom pa posle nanošenja  možete da osetite  blago crvenilo i peckanje. Najbolje je da se nanosi posle tuširanja, a preporučuje se noću kad ste najmanje aktivni. Ovo je krema koja se posebno savetuje osobama koje imaju problama sa tvrdokornim celulitom.

Pročitajte šta je fibrozni celulit!

Iskustva sa Somatoline cosmetic anticelulit kremom su sjajna pa nije ni čudo što je mnogi smatraju najboljom kremom protiv celulita u Evropi. Ona može da smanji tvrdokorni celulit za trećinu, pod uslovom da se redovno upotrebljava 4 nedelje.

Ovaj  tretman protiv celulita sadrži kofein kao glavni aktivni sastojak koji podstiče mikrocirkulaciju i Bio active complex koji uključuje alge, morske soli koje su bogate jodom i belu glinu. Svi ovi sastojci zajedno tope masne naslage i remineralizuju kožu.  

Rezultat – očekivan! Zategnutija koža i manje vidljiv celulit.

I ovu kremu možete nabaviti u većini dobro snabdevenih apoteka i dorgerija.

Thiomucase Forte krema 

Hemofarm je kod nas čuvena farmaceutska kompanija koja ima svoh aduta kada je borba protiv celulita u pitanju. Ova krema protiv celulita izgleda poput onih koje se dobijaju na recept. Dolazi u tubici od 100 g i aktivni sastojak je mukopolisaharidaza ( u količini 13 500 T.J./100 g kreme). Ovaj aktivni sastojak deluje tako što razgrađuje osnovnu supstancu potkožnog vezivnog tkiva. Ta osnovna supstanca je mesto gde se zadržavaju voda , mineralne soli, depoziti masnih naslaga. Potkožno tkivo čine još i elastin i kolagen. Thiomucase Forte omekšava kolagen i čini potkožno tkivo propustljivijim, pa nema zadržavanja vode, masnoće i ostalih materija koje stvaraju vidljivi celulit. 

Ova krema preporučuje se za tvrdokorni celulit. Možete je nabaviti u većini apoteka. Cen je oko 2100 dinara.

Adonia leg tone

Krema odnosno serum firme „Adonia Organics“ koja se slobodno može svrstati u one magične kreme protiv celulita, koje će doneti rezultate skoro odmah po nanošenju. Ako vam treba hitno rešenje za ovaj problem, ova krema je prava stvar. Međutim, posle 12 sati koža se vraća u skoro prvobitno stanje. Za trajne efekte potrebno je više vremena.

I ovo je poptpuno prirodan preparat protiv celulita, koji je organski  i na bazi biljnih matičnih ćelija, pa obezbeđuje luksuznu negu za vašu kožu i uništava ružni efekat pomorandžine kore.

Želite najbolje za sebe?  Onda treba da znate da se mnoge žene širom sveta kunu  u ovaj tretman, posebno zato jer on može vidljivo da učini kožu lepšom i zategnutijom i to u roku od samo 9 minuta.

Adonia leg tone smanjuje vidljivost celulita za čak 47%. Bez obzira da li je ikako moguće izmeriti ovako precizno i minute i vidljivost celulita, ovaj tretman se pokazao kao vrlo delotvoran.

Za trajne rezultate, poželjno je da tretman traje najmanje 2 meseca.

Prvih mesec dana nanosi se 2 puta dnevno, drugi mesec nanosi se jednom dnevno. Zvuči kao mnogo vremena, ali nakon toga celulit  je smanjen za 72%. Dovoljan  razlog da ga isprobate!

Mana ovog tretmana je što kod nas još ne može da se nabavi. Ali ima rešenja! Ako imate platnu karticu i nekoga u rregionu,  možete nabaviti preko interneta, recimo sa njihove zvanične internet stranice

Herbafast krema protiv celulita – Herba-plus™ complex 

Ova krema bogata je ekstraktima lekovitih biljaka iz najrazličitijih delova sveta iskombinovanih sa morskim algama. Svojim zajedničkim dejstvom blokiraju razgradnju masnih naslaga, uklanjaju celulitne otoke i vodeni celulit, ubrzavaju metabolizam na lokalnom nivou. Deluje tako što aktivni sastojci blokiraju enzime koji deluju na  cAMP (ciklični adenozin monofosfat) .  cAMP je zadužen za razgradnju masnih naslaga. Krema pospešuje cirkulaciju, zateže kožu. IMa vazodilatorno svojstvo, širi krvne sudove doprinoseći boljoj cirkulaciji, pa osobe sa proširenim venama treba da budu obazrive kada je ova krema u pitanju. Najbolje je posavetovati se sa lekarom.

Preporuka je da se koristi svakodnevno, a prve rezultate primetićete nakon 15 dana. Potražite je po apotekama i drogerijama. Na njihovom zvaničnom sajtu trenutno je nema u online prodavnici.Cena je 2250 dinara.

Pri izboru najbolje kreme za celulit, najbolje je da se oslonite na sopstvena i da potražite tuđa iskustva i savete.

O njima i njihovom dejstvu pričali smo i na našem You tube kanalu. Pogledajte video:

Idealne rezultate dobićete ako uz njihovu primenu povedete računa o svojoj fizičkoj aktivnosti i pravilnoj ishrani. Možete probati i anticelulit dijetu.Ipak, to samo po sebi nije dovoljno, jer čak i mršave osobe imaju ovaj problem. Zato su kreme ono što vam treba – one će svojim aktivnim dejstvom kroz masažu razbiti celulit i pomoći vam da odnesete pobedu nad njim!