11 najboljih anticelulit tretmana koje možete probati

11 najboljih anticelulit tretmana koje možete probati

Autor:

Kako vam anticelulit tretmani mogu pomoći, i koji daju najbolje rezultate u borbi protiv celulita? Spremili smo vodič za vas.

Naravno, pre nego se odlučite za tretman koji najviše odgovora za vas, potrebno je da se konsultujete sa lekarom. Nije loše ni da poslušate tuđa iskustva, a svakako kad ste već ovde – pročitajte ovaj tekst do kraja. U njemu ćete naći sve potrebne informacije.

Ovo su neki anticelulit tretmani koji se najčešće primenjuju!

1. Kreme protiv celulita

Najpopularniji, najjeftiniji i najviše primenjivan anticelulit tretman svakako su kreme i gelovi protiv celulita. Oni kombinuju dejstvo različitih aktivnih sastojaka sa dejstvom masažnih pokreta koji se koriste pri utrljvanju. Učinak je vrlo visok, posebno onda kada ste posvećeni ovom tretmanu, kada vam anticelulit tretman postane rutina i kada imate pravu kremu.

Ovde smo napravili spisak najdelotvornijih krema za celulit.

Ovaj anticelulit tretman često je pod velom sumnje, jer je najpovoljniji od svih ostalih koje ćete naći na spisku. Osim toga, možete ga koristiti sami kod svoje kuće. Međutim, upravo ovo je zapravo prednost ovog tretmana. Uvek vam je dostupan i najveća je šansa da ga redovno koristite. A onda kada ste uporni sa nečim, rezultati se vide.

Ne verujete?

Pročitajte kako se Jelena rešila celulita . Prirodno, bezbolno i lako!  Njen celulit je potpuno nestao i sada izgleda savršeno. I vi možete tako! Proverite o čemu se radi. Njeno iskustvo nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Ako ste ipak rešili da odete na tretman u salon, hajde da vas informišemo o svemu.

2.Kriolipoliza protiv celulita

Ovaj tretman kreiran je pre nekoliko godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kriolipoliza je tehnika mršavljenja koja se temelji na kontrolisanom hladnom tretmanu koji tretira masti i celulit, tako da oblikuje konture tela.

U nekim okolnostima, izlaganje hladnoći dovodi do smrti masnih ćelija bez ikakvih oštećenja i povrede kože .

Postupci kriolipolize koriste podesive aplikatore koji sisaju i hlade masno tkivo. Adipociti , gde se čuvaju masti, umiru i postepeno se uklanjaju normalnim metaboličkim procesom kroz limfni sistem.

U jednoj ili dve sesije (najviše tri), kriolipoliza može eliminisati  masnoće sa trajnim rezultatima.

Ova tehnika se smatra veoma efikasnim anticelulit tretmanom. Kriolipoliza nudi brojne prednosti:

  • Bezbolan je anticelulit tretman
  • Njegova efikasnost je dokazana
  • Tehnika je neinvazivna
  • Rezultati su trajni ( osim ako se ne vratite lošim navikama)
  • Potrebno je samo 1 do 3 tretmana
  • Bilo koje područje tela možete lečiti

 

3.Kavitacija

Jedan od najnovijih dostignuća i tretmana protiv celulita je kavitacija. Izuzetno efikasan, može smanjiti celulit i masnoću na telu.

Ova tehnika koristi mašine koji usmeravaju visoke energetske talase na telo. Kad ti talasi udaraju u telo, stvaraju mikro mehuriće koji se sastoje od pare. Ti mehurići se javljaju unutar masnog tkiva koje se vremenom rasprsne i tako nastaje efekat kavitacije.

Ovaj anticelulit tretman uzrokuje da međućelijska tečnost prelazi između nekoliko faza. Masti unutar njih ispuštaju se u tkivo tela. Ova tečnost i masnoća apsorbuju se i obrađuju iz tela jetrom.

Kavitacija kao  je veoma efikasna kod uklanjanja masnoća i smanjenja celulita. Takođe se koristi za zatezanje kože i poboljšanje celokupnog izgleda kože.

Ovaj tretman protiv celulita je potpuno siguran. Tokom lečenja, postupak je udoban i potpuno bezbolan. Nakon što se mast oslobodi, neki pacijenti primetili su neznatan osećaj toplote. Taj osećaj se javlja zbog oslobađanja toplotne energije i detoksikacije tela.

Iako je kavitacija kao anticelulit tretman izuzetno efikasna, žene bi trebalo  i dalje da jedu vlakna, da se zdravo hrane. Osim toga, unos vode i redovne vežbe smanjiće broj potrebnih tretmana kavitacije.

Iako su nuspojave retke, najčešći simptomi su oticanje ili crvenilo na tretiranom području. Nemojte brinuti, jer ove nuspojave obično prolaze u roku od nekoliko dana ili nedelja.

tretman celulita kavitacijom

Neke osobe mogu primetiti više urina nakon tretmana zbog oslobađanja toksina i otpada. Pored toga, pojedinci mogu imati suvu kožu nakon lečenja. To može trajati nekoliko dana i može se smanjiti pomoću losiona ili korišćenjem krema specijalno kreiranih za celulit. Uopšteno, većina ljudi može nastaviti svoj normalan život čim se lečenje završi.

Istraživanja su pokazala da je kavitacija delotvoran anticelulitni tretman koji traje samo nekoliko minuta i potpuno je bezbolan.

Biće vam potrebno od šest do deset tretmana kako bi postigli najbolje rezultate. Između svakog tretmana  kavitacije, sačekajte tri dana, tako da telo ima vremena za uklanjanje masti. Broj potrebnih tretmana zavisi od područja lečenja.  Da li je u pitanju celulit na nogama, stomaku ili je celulit vidljiv na rukama.

4.Lpg anticelulit tretman

LPG anticelulit tretman se izvodi u vidu masaže kože kako bi se poboljšala cirkulacija. Nakon tretmana koža postaje glatka, elastična, sveža i poboljšava mišićno tkivo pod kožom.

Ovaj proces utiče na kožu i vezivno tkivo, podstiče cirkulaciju krvi i limfe i olakšava uklanjanje viška masnoće i štetnih materija.

Tokom postupka trebalo bi da pijete više vode (oko 2 do 2,5 litre dnevno) kako bi izazvali odvod viška masnoća, a toksini se mogu lakše otpuštati kroz urin.

Obično je potrebno 14 tretmana , dok jedan postupak traje oko 35 minuta. Kod teških oblika celulita, tretman se može ponoviti onoliko koliko je potrebno.

Nakon postizanja željenog rezultata preporučuje se održavanje i odlazak na tretman, tokom određenog vremenskog intervala.Postupci su veoma prijatni, a što je vrlo važno, nema nuspojava.

Treba naglasiti da je sama suština postupka LPG da pomogne telu da prilagodi degradaciju viška masnoća i toksina i da se navikne na novi, zdraviji način života. Dakle, ide u paru sa zdravijim životnim navikama.

5.Lipoliza kao anticelulit tretman

Lipoliza  je minimalno invazivna tehnika osmišljena za uništavanje masnih ćelija i raznih kožnih stanja uključujući celulit.

Glavna prednost lipolize je da postupak može uzrokovati veoma minimalnu bol i gotovo nikakav gubitak krvi.

Kako  lipoliza uklanja celulit?

Postupak lipolize podrazumeva postavljanje finih vlakana koja emituje laser (obim je tanak kao 1,0 mm) u područje celulita nakon primene lokalnog anestetičkog materijala.

Malo vlakno se uvodi ispod kože sa iglom. Vlakna razgrađuju celulitom zahvaćene masne ćelije i sa laserskom energijom otapaju čvrstu masu u tečnost. To tečno masno ulje polako se apsorbuje, ili se izvlači kroz usisavanje, čime se “pegla” celulit.

Lipoliza je mnogo napredniji i minimalno invazivni tretman protiv celulita. Vreme potrebno za oporavak od ovog postupka uklanjanja celulita je minimalno. Pozitivan učinak se očigledno vidi nakon jednog tretmana, a trajnji rezultat se vidi tek nakon nekoliko nedelja. Osoba se može vratiti na svoj posao istog dana nakon što prođe kroz ovaj jedinstveni anticelulit tretman.

 Lipoliza ne dovodi do bilo kakvih ozbiljnih nuspojava, osim manjih modrica, upale ili blagog otoka, koji se mogu smanjiti za najviše nedelju dana. Tako da nema razloga za brigu.

Osim gore navedenog, lipoliza pomaže da se zategne koža budući da se višak masnoće neutrališe. Zbog fizičkog kontakta sa delovanjem tkiva u potkožnom sloju ispod kože, lipoliza se takođe smatra efikasnijom od ostalih laserskih postupaka pomoću penetracije svetlosti kroz kožu (transdermalna metoda) za lečenje stanja kao što je celulit.

6.Anticelulit masaža

Anticelulit masaža  pomaže da se masno tkivo odvoji od kože i da se ravnomerno rasporedi, što kao rezultat dovodi do toga da celulit bude manje vidljiv. Anticelulitni tretman direktno utiče na ratsresanje masnih naslaga celulita, ali i na samu površinu kože i stimuliše cikrulaciju.

  Za ovu masažu veoma je važno da se izvodi na  pravi način, pravim intenzitetom i u pravom smeru – smeru protoka limfe kroz limfni sistem.

Pre nego što se odlučite, dobro se raspitajte ko je izvodi i koliko je osoba stručna za ovaj tretman.

tretman protiv celulita

Masaža prolazi kroz tri faze:

Prva faza:   koža se prvo zagreva laganim pokretima nekoliko minuta, kako ne bi osetili bol

Druga faza: nakon toga kreće masaža, koja je nešto poput štipanja i pritiskanja. Ovaj način direktno utiče na  celulit i olakšave njegovo izbacivanje iz tela.

Poslednja faza: radi se o dugačkim, laganim pokretima od kolena  prema srcu. Na ovaj način oomogućava se izbacivanje toksina.

7. Elektrostimulacija tela kao anticelulit tretman

Elektrostimulacija se koristi u salonima širom sveta za lečenje celulita i drugih kožnih stanja. Smatra se veoma efikasnim anticelulit tretmanom. Uređaj ima niz prednosti, uključujući sledeće:

  • Povećava cirkulaciju krvi
  • Sprečavanje krvnih ugrušaka
  • Olakšavanje grčenje mišića

Smatra se jednim od najboljih tretmana celulita. U salonima se uspešno koristi i za  gubitak težine, ukoliko je i to vaš problem, osim celulita.

Ovaj uređaj šalje signal u obliku nervnog impulsa na relevantnu tačku mišića. Kako bi se olakšala ova funkcija, potreban broj elektroda postavljen je na tačno one tačke mišića ili skup mišića na kojima treba da se radi.Nakon identifikacije tačaka i pozicioniranja elektroda, na elektrodi se nanosi vrlo mala struja koja utiče na mišiće i na njihove kontrakcije. Ovo jača mišiće, a ujedno i pomaže u smanjenju vidljivosti celulita.

Broj tretmana zavisi od izgleda celulita, a svakako u dogovoru sa vašim lekarom, doći ćete do najboljih rezultata.

8.Vibro masaža

Kako funkcioniše vibro masaža celulita?

Ova masaža koristi mehaničke vibracije posebnih karakteristika. Reč je o  posebnim nastavcima, kreirani specijalno za delove tela na kojima se obvalja masaža. U isto vreme kombinuju se i vertikalne i horizontalne delujuće sile, koje dovode do masaže,  kompresije i mobilizacije dubokih potkožnih tkiva.

Ovaj način rada dovodi do razbijanja celulita i rastresanja masnih naslaga, deblokade limfne drenaže i cirkulacije,  što učvršćuje deo na koji se vrši tretman, i kao rezultat dovodi do potpunog nestanka celulita .

Ovaj tretman se smatra posebno uspešnim, jer nakon tretmana postiže se najduži period bez vraćanja  celulita.

Ko može koristiti  ovaj anticelulit tretman?

 Vibro masaža je namenjena za  sve oblike i stadijume celulita, čak i one najteže. Ovaj tretman protiv celulita uspešno razbija nakupljene masne naslage, eliminiše  fibrozni celulit, poboljšava se kvalitet i izgled vaše kože.

Ukupan broj tretmana zavisi od trenutnog stanja, tj. vrste celulita. Prve rezultate možete da očekujete već nakon prvog tretmana, a vidljiviji rezultat se vidi nakon trećeg. Ukoliko je reč o najtvrđem obliku celulita, broj tretmana koji se izvodi je do 10.

Što je celulit komplikovaniji, to je broj ukupnih tretmana protiv celulita veći. Ovaj tretman možete koristiti na zadnjici, na butinama i stomaku, kao i na rukama.

9. Gipsane bermude tretman protiv celulita

Gipsane bermude postale su veoma sjajan anticelulit tretman koji se koristi za eliminaciju celulita, bez obzira na kom delu tela se nalazi. Tretira se i najtvrđi oblik celulita, kao i vodeni celulit. Prva pomisao kada se kažu gipsane bermude za vas u glavi je pomisao na gips. Pa, mogli bi reći da jeste gips, ali ne onaj medicinski, koji se koristi za fiksiranje kod preloma.

Gips koji se koristi jeste specijalni gips, isključivo za kozmetičke tretmane.  Ovaj tretman protiv celulita namenjen je pre svega treitranju celulita, ukoliko imate problem otečenih nogu i kod neelastične kože. Aktivne supstance koje su odgovorne za rešavanje ovih problema su: silicijum , magnezijum, bakar- ima  ulogu u stvaranju elastina, gvožđe i cink-vezuje slobodne radikale.

Navedene supstance deluju međusobno, daju elastičnost, učvršćuju kožu, podižu tonus i  tope masne naslage uzrokovane prisustvom toksina u organizmu.

Ovaj tretman predstavlja body wrap tehniku, a to znači bandažiranje, uvijanje kritičnih delova tela bez kontraindikacija. Na tretirano mesto maže se sloj gipsa, koji je u stanju poput testa za palačinke, a zatim se stavlja kompresa.

Najbolji rezultati se očekuju nakon 5 tretmana. Jedan tretman radite jednom nedeljno. Ipak sve zavisi od stanja celulita i viška tečnosti, zato je najbolje da se konsultuje sa stručnjakom u kozmetičkom salonu.

Nakon tretmana nemojte se tuširati 3 sata, jer supstance koje smo spomenuli i dalje deluju posle tretmana. Za bolje rezultate, kombinujte ovaj anticelulit tretman sa masažerima za celulit.

U toku tretmana podstiče se protok limfe, što dovodi  do oslobađanja štetnih materija koje su glavni uzrok stvaranja celulita.

Ovaj tretman  pogodan je za zadnjicu, butine i stomak . Ono što čini posebnu prednost ovog tretmana jeste što za jedan tretman možete očekivati jedan konfekcijski broj manje. Pa ko mu onda ne bi odoleo?

10. Vakum masaža

Mnogo vekova unazad, bambus štapići su korišćeni za lečenje različitih bolesti u Kini. Koža se usisava u šupljinu, čime se povećava protok krvi. Ovo se naziva vakuumska terapija.

Vakum masaža koristi ručni masažer sa vakumom i vakum čašice koje su  jednostavne za korišćenje i sa kojima je moguće raditi masažu i kod kuće.

Primena vakuumske terapije osigurava protok krvi u telo koji se masira.

Ova sjajna masaža ima veliku ulogu u poboljšanju cirkulacije krvi u vašem telu. Osim toga, pomaže vam u procesu detoksikacije unutar tela. Pomaže vam da se rešite toksina iz tela putem znojnih žlezda.

Ne samo da će očistiti vašu kožu, nego će odbaciti štetne supstance toksina i mrtve ćelije kože prisutne u vašem telu. Ovaj proces čišćenja učiniće vam da izgledate mlađe i zdravije.

 Vakuumska masaža nije ograničena na određeni deo tela ili samo jedno mesto. Može se izvoditi na svim delovima tela sa različitim zadovoljavajućim rezultatima. Ova masaža ima značajan doprinos kod lečenja celulita.

U mnogim evropskih zemljama ljudi su prihvatili da je ova masaža jedini značajan tretman celulita.

Osim ovih prednosti, vakuumska masaža takođe povećava vaš imunitet. Povećanje nivoa imuniteta podstiče celokupno zdravlje pojedinca.

11. Maderoterpaija kao anticelulit tretman

Maderoterapija  jeste  poseban vid anticelulit tretmana, koja se izvodi specijalno dizajniranim drvenim oklagijama.

Pomoću oklagija vrši se stimulacija limfne drenaže, kao osnovni korak u borbi protiv celulita na telu.

Šta razlikuje ovu vrstu masaže oklagijama od klasične masaže ? Vrlo je jednostavno, rezultati se postižu mnogo lakše i brže.

Cilj je da se uklone svi toksini koji se skupljaju u različitim delovima tela .  Ova masaža oklagijama aktivira mikrocirkulaciju na području na kom se izvodi,  eliminiše zadržavanje vode i masti .

Za ovu vrstu masaže preoručuju se  serije od po 10 tretmana. Tretmani protiv celulita se rade svaki drugi ili svaki treći dan, i traju 45 minuta. Ovaj postupak ne samo da eliminiše celulit već je cilj da se pruži i određena doza relaksacije. Osim za uklanjanje upornog celulita na telu, ova masaža se preporučuje za: stimulaciju limfnog sistema, eliminaciju toksina, opuštanje tela, sagorevanje masti i za zatezanje kože.

Ovo su najbolji anticelulit tretmani kod nas. Koji god da izaberete, bitno je da u borbi istrajete do kraja. Uporniji će pobediti. Ne dajte da to bude celulit.