Proverene strategije protiv celulita na zadnjici

Proverene strategije protiv celulita na zadnjici

Autor:

Zašto vam se pojavio celulit na zadnjici ?  Zašto je u stvari taj celulit toliko uporan, i šta to radite toliko pogrešno, kada ne možete da ga se rešite već jednom.

Pa sigurno da postoji razlog zbog kog je celulit toliko uporan. Celulit je neprijatna pojava sa kojom se bori gotovo 90% ženske populacije. Hajde da promenimo, pa da konačno i vi spadate u onih 10% žena koja nema problem sa celulitom.

Celulit na telu obično se javlja kako ljudi stare, ali danas  nije retkost da ćete celulit videti i na telu devojčica.

Kod žena, celulit se tipično pojavljuje nakon puberteta. Velike promene u telu poput trudnoće, dojenja ili menopauze mogu povećati količinu celulita na celom telu. Kako bi se konačno popravila ova situacija, pojedine žene  često koriste kreme za celulit, vežbe, dijetu i razne druge tretmane, neke kod kuće, a neke tretmane i u salonima.

Celulit se obično pojavljuje na rukama, butinama, zadnjici i stomaku.

A zašto se uopšte celulit pojavljuje na zadnjici?

Da probamo da objasnimo što jednostavnije. Različiti slojevi kože povezani su jakim vlaknima. Kada se ta vezivna vlakna učvršćuju , masnoća se gura prema površini kože.

Budući da se to događa na neujednačen način, uzrokuje grub i neravan izgled kože poznat i kao narandžina kora. Tehnički, celulit se ne može otkriti testom ili ispitivanjem, jer se odnosi samo na izgled kože. I jako je dosadan i uporan, sve žene to znaju.

Neki delovi tela imaju veće šanse za razvoj celulita.

Budući da je celulit formiran masnim tkivom, područja tela sa najvećim masnim naslagama imaju veću šansu da razviju celulit. Ta mesta uključuju  i vašu zadnjicu.

Kada se pojavljuje celulit na zadnjici?

Kao što smo već spomenuli, osim i nakon adolescencije, celulit na zadnjici se javlja tokom velikih promena u životu, poput menopauze, trudnoće ili dojenja. Celulit se može pojaviti i usled zdravstvenih problema. Problemi sa bubrezima, hronični problemi sa srcem, bolesti jetre  mogu uticati na razvoj celulita.

Postoji nekoliko načina lečenja celulita na zadnjici. Idealno, pojedinci treba da koriste kombinaciju krema za celulit, vežbi, ishrane i menjanje nekih životnih navika. Smanjenje količina masnog tkiva može pomoći kod smanjenja masnih naslaga koje uzrokuju celulit.

Jedan od proverenoh dobrih načina za uklanjanje celulita sa zadnjice, otkrila nam je Katarina. Ispričala nam je kako se za relativno kratko vreme u potpunosti rešila celulita na telu, uključujući i tog najupornijeg koji je na zadnjici. Da saznate kako je to uspela, najbolje je da i sami pročitate njeno iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-celulita/

Uravnotežena ishrana treba  da sadrži mnogo voća i povrća. Jedite što manje masti, cele žitarice i mlečne proizvode sa niskim sadržajem masti.

Ukoliko je vaš problem i višak kilograma, osim celulita na zadnjici, da biste izgubili na težini, stručnjaci preporučuju gubitak do 500gr nedeljno. Ako se težina gubi prebrzo, telo se pretvara u mišićnu masu za energiju. To znači da ćete teže izgubiti težinu u budućnosti, jer mišić gori više energije nego masti. Isto tako, niža mišićna masa uzrokuje lošiji izgled vašeg tela i siluete.

celulit na zadnjici

Saveti kako se rešiti celulita na zadnjici

Celulit stvara noćnu moru za sve žene koje žele savršenu figuru, čak ih može dovesti u stanje depresije,  sama pomisao na kratke suknje ili kako se skinuti u kupaći tokom leta .

Ako celulit na zadnjici nije najtežeg oblika, ili je u pitanju vodeni celulit, možete se uspešno rešiti celulita i kod kuće. Iako ne postoji čaroban štapić da se rešite celulita na zadnjici preko noći, postoje brojni načini za lečenje koji će sigurno ubrzati proces lečenja.  Evo nekih od saveta:

Promenite svoju ishranu

Promena vaše ishrane vam na prvom mestu može biti od pomoći kod poboljšanja stanja i  sprečavanju budućeg formiranja celulita na zadnjici. Pokušajte da izbacite sledeće ugljene hidrate, poput belog brašna i šećera, i nemojte jesti prerađenu hranu. Saznajte više o ishrani protiv celulita.

Ako jedete slatkiše ili grickate tokom dana, pokušajte biti što prirodniji – pokušajte sa organskom čokoladom ili svežim kokicama. Jedite lešnik, bademe ili orahe.

Vežbe

Pokušajte sa dizanjem tegova i jednostavnim vežbama. Većina žena koje redovno vežbaju tvrde da nakon 7 dana vide prve rezultate i smanjenje celulita na zadnjici.

Ključ kod vežbanja je da je uključite sve vežbe za tonus mišića za oblikovanje tela. Kardio vežbe će vam takođe pomoći, ali to je intenzivan program i teži. Odlično će vam pomoći ovaj spisak vežbi protiv celulita.

Suv piling kože

Suvo četkanje je drevna metoda koja pomaže kod poboljšanja kvaliteta kože. Piling takođe pomaže kod cirkulacije krvi, što vam može pomoći da se rešite i sprečite dalji nastanak celulita na zadnjici.

Koristite prirodne čekinje za masažu na vašoj zadnjici, jer će to biti bolje za cirkulaciju krvi i stimulisaće limfne čvorove dok ujedno pružate sebi nežni piling na koži. Dobićete brz napredak kod izgleda vaše kože i na kraju ćete se rešiti celulita na zadnjici.

Nećete brinuti oko izgleda vašeg tela, kada se skinete u kupaći kostim tokom leta.

 Najbolje je četkanje zahvaćene površine tri puta nedeljno pet minuta pre tuširanja. Bitno je da to činite kružnim pokretima i da veoma nežno masirate kožu, bez grubih pokreta.

Još je bolje da probate da iskombinujete neke prirodne aktivne sastojke. Ovo lično iskustvo može vam pomoći da saznate šta pomaže!

Joga za celulit na zadnjici

Da li ste ikada probali da vežbate jogu ? Čini vam se previše dosadna i spora ? Ne varajte se. Neki tvrde da su nakon vežbanja yoge vidno smanjili celulit na zadnjici. Pa, šta čekate, još niste krenuli?

Masaža i eterična ulja

Razne tehnike masaže, sa kremama specijalno napravljenim za celulit, ili/ i upotreba eteričnih ulja su najvažniji načini za uklanjanje celulita na zadnjici.  Kreme su uglavnom jako delotvorne, obzirom da se prvi rezultati javljaju veoma brzo. Masirajte se svakodnevno, ako ste u prilici, čak i nekoliko puta dnevno, i iskoristite svaki slobodni trenutak za masažu vašeg celulita, jer to podstiče cirkulaciju krvi.

Što se tiče ulja, postoji veliki broj ulja koja možete koristiti prilikom masaže. Jedno od takvih ulja, koje se najčešće koristi jeste i ulje bršljana.

Što više to bolje.

Pijte više vode

Pijte najmanje jedan i po litar vode, biljnog čaja ili zelenog čaja dnevno. Možete izabrati i neki drugi čaj za celulit. Treba da izbacite sva druga pića. Dakle oko osam čaša vode dnevno za optimalne rezultate.

Dodaci ishrani

Dodaci ishrani nisu nužni, ali mogu biti od velike pomoći. Izaberite kapsule i tablete koje su za detoksikaciju , ili one posebno namenjene celulitu.

Mezoterapija

Postoje i druge mogućnosti lečenja koji vam mogu pomoći da se rešite celulita na zadnjici, ali gotovo da nema dokaza kod njihove delotvornosti.

Na primer, mezoterapija celulita  je jedna od terapija koja je izvorno korišćena za ublažavanje bola od upalnih bolesti kože u Evropi. Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje materija  kao što su vitamini, minerali, aminokiseline i enzimi u tkivo pod kožom. Mezoterapija može razbiti masnoću i  poboljšati izgled celulita na zadnjici. Međutim, ona takođe nosi rizike, uključujući otok, infekcije i nepravilne konture.

Osim mezoterpije, postoji veliki broj kozmetičkih tretmana protiv celulita koji se izvodi u salonima lepote. koji god da odaberete, savetujemo da se pre odabira, ipak savetujete sa lekarom, kako biste zajedno došli do najboljeg rešenja za vas.

  1. Kavitacija – je tretman koji uklanja celulit sa zadnjice, kao i masne naslage. Smatra se veoma efikasnim, jer daje brze rezultate.
  2. Lipoliza – predstavlja tretman topljenja neželjenih masnih naslaga sa tela, uz pomoć koje dolazite do savršeno oblikovanog tela i tela bez celulita.

Izbegavajte višak soli i šećera

Šećer se akumulira u masnim ćelijama i uzrokuje njihovu ekspanziju, dok so pomaže kod zadržavanja vode u telu, čime se stanje celulita na zadnjici pogoršava. Kako biste izbegli da se sve to dogodi, ne smete jesti više od 6 kašičica šećera i ne smete koristiti previše soli u jelima. Preporučen unos soli ne bi trebalo da bude više od  200 mg soli.

Gotu kola

Ovo stablo ima opuštajuća svojstva i jedna tableta pre spavanja učiniće vaš san prijatnijim. Odmor će pomoći kod poboljšanja elastičnosti kože, umanjujući šanse za dobijanje narandžine kore. Upoznajte bolje gotu kolu i njenu ulogu protiv celulita.

Ne pijte alkohol i ostavite cigare

Osim što negativno utiče na vaše celokupno zdravlje, pušenje i alkohol i te kako imaju veze sa razvojem celulita na zadnjici.

Dodatni savet

Nemojte previše razmišljati o rezultatima, dok radite na svim ovim stvarima, koji će vam svakako biti od pomoći , to je veoma važno da znate.

Dešava se da pojedine žene vrlo lako odustanu, kada se nakon mesec ili dva ne vide rezultati. Ne odustajte čak ni ako ne vidite odmah rezultate, jer ništa ne dolazi preko noći, posebno ako se radi o tvrdokornom celulitu.

Zapamtite, za lečenje celulita na zadnjici potrebno je vreme. Celulit se mora lečiti polako i temeljno, pa je verovatno da nećete videti nikakve rezultate čak i nakon nekoliko meseci.

Ako vam se celulit tokom vremena pogorša, ne brinite – ovo je zapravo dobar znak. To znači da je celulit labav i da se od sada lako može ukloniti.

celulit na zadnjici

Kako ukloniti celulit sa zadnjice prirodnim putem

Većina celulita povezana je sa lošom cirkulacijom. Konkretno, mikrocirkulacija. Telo “skuplja” masti na područjima gde je mikrocirkulacija najgora.

Ne samo da je masnoća blokirana na tim mestima, nego i svi toksini i vlaga ostaju zarobljeni ovde. Zato se morate  usredsrediti na poboljšanje mikrocirkulacije na prvom mestu. To možete učiniti pomoću posebnih masaža i eteričnih ulja.

Zato ćete ovaj problem vrlo lako rešiti jednostavnom korišćenjem prirodnih pilinga, koje ćete još lakše i jednostavnije pripremiti kod kuće.

Piling sa kafom

Piling sa kafom smatra se jednim od naboljih tretmana za uklanjanje celulita. Najbolje je da koristite kafu za nežan piling i za cirkulaciju krvi.

Pomešajte kafu sa malo tople vode kako bi se stvorila krema. Alternativno ih možete pomešati sa maslinovim uljem ili medom. Na taj način ćete hidrirati i hraniti kožu za još bolji izgled.

Za najbolje rezultate, nanesite piling na suvu kožu i masirajte 10 minuta celulit na zadnjici, dva puta nedeljno. Dobra hidratacija i cirkulacija ključni su i za uklanjanje strija koje se vrlo često mogu javiti baš na ovom delu tela. 

Piling sa cimetom

Možete koristiti sastojke koji su već dostupni u vašoj kući. Piling sa cimetom je prirodni lek za celulit na zadnjici koji neće štetiti vašoj koži, za razliku od agresivnih hemikalija.

Šta vam je potrebno za piling sa cimetom:

1/4 šoljice kafe

1/3 čajne kašičice cimeta

3 kašike maslinovog ulja ili susamovog ulja

1 kašika meda

Uputstvo za pripremu pilinga:

Uzmite 1/4 šoljice zrna kafe. Dodajte u kafu  1/4 čajne kašičice cimeta. Dobro promešajte. Kofein u kafi pomaže kod zatezanja kože. Dodajte tri kašike maslinovog ulja ili susamovo ulje, po vašem izboru i kašiku meda.

Dobro promešajte sve sastojke. Med ima antiseptička svojstva, a ulje se koristi za vlaženje kože prirodno.

Nakon tuširanja, trljajte snažno na zadnjici nekoliko minuta. Isperite je nakon nekoliko minuta.

Obloge za celulit na zadnjici

Osim pilinga, veoma efikasan tretman koji sa lakoćom možete raditi i kod kuće jeste blato protiv celulita. Na veoma efikasan način, uklonićete sve tragove celulita na  zadnjici, i sa velikim samopouzdnajem ćete se skinuti u kupaći kostim.

Gipsane bermude su tretman koji možete raditi u salonu lepote, ili jednostavno i lako, uz upotrebu gline, pripremiti kod kuće. Evo još recepata za obloge protiv celulita.

Vežbe za celulit na zadnjici

Dobra stvar je što postoji jako veliki broj vežbi za celulit na zadnjici, koji možete praktikovati svakodnevno.

Imajte na umu, da su vežbe za celulit na zadnjici veliki izazov, jer su prilično teške i rade u isto vreme i mišići i zadnjice i mišići nogu. Da biste se konačno rešili celulita na zadnjici i ojačali mišiće na ovom mestu, izdvojili smo za vas samo neke jednostavne vežbe protiv celulita:

Trzaj

Trzaj su jedna od najčešćih vežbi za rešavanje celulita na zadnjici. Stanite ravno sa rukama na bokovima, dok su noge malo razdvojene. Raširite desnu nogu prema napred i zatim ispružite celu nogu.  Neka noga lagano pada , dok ne dodirnete pod, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite 3 serije od 15 vežbi, a zatim promenite nogu.

Vežba  školjka

Lezite na jednu stranu, na podu. Lagano savite kolena, dok  rukom pridržavate glavu. Podignite zadnjicu, stavite drugu ruku na kuk i držite gležnjeve zajedno. Raširite nogu i držite tako nekoliko sekundi, a zatim se vratite u početnu pozu. Odmah ćete osetiti kako vam mišići rade. Uradite 3 serije od 10 vežbi, a zatim promenite položaj,  na drugoj strani tela.

Čučanj

Podignite desnu nogu pod uglom od 30 stepeni i pokušajte polako da se spustite sa nogom na pod. Zatim se vratite polako u početni položaj. Uradite 3 serije od 8 do 10 vežbi, a zatim promenite nogu. Ova vežba je prilično teško i zahteva održavanje ravnoteže, ali je vrlo efikasna.

Ako ne uspete da održite ravnotežu, koristite zid da biste se oslonili.

Vežba na podu

Oslonite se rukama i nogama na pod.  Neka kolena i vaši dlanovi dodiruju pod, to bi trebalo da bude početna poza. Držite  desnu nogu savijenu, podignite drugu nogu što je više moguće, a zatim se vratite na početnu poziciju i podignite nogu na stranu. Uradite 3 serije od 10 ili 15 vežbi, a zatim promenite nogu.

Čučanj skokovi

Početna poza je pravo telo, ruke na glavi i držite noge odvojene. Usmerite prste malo prema spolja. Gurnite zadnjicu malo unazad, savite stopala sve dok bokovi ne budu paralelni sa podom. Ustajte na svojim prstima i ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi ili skočite, još bolji efekat, i vratite se na početnu poziciju. Ponovite 3 serije od 10 vežbi.

Sada, kada ste dobili sve potrebne savete kako se rešiti celulita na zadnjici, ne ostaje vam ništa drugo nego da se bacite odmah na posao.

Zar se niste složili sa nama da želite da budete u onih 10 % žena koje nema problem sa ovom neprijatnom pojavom?

Srećno.