100 % najbolje za vodeni celulit

100 % najbolje za vodeni celulit

Autor:

Naučite kako da prepoznate vodeni celulit i kako da ga se rešite. Većina nas ga ima, a ovo je ono što treba da uradite da nestane!

Koliki je zapravo problem celulit kod žena, govori podatak da bezbroj timova u svetu , intezivno radi na tome da  pronadje preparat koji će se na najbolji način boriti protiv ovog problema, u čemu presudnu ulogu igraju hormoni.

Mehanizam nastanka celulita jeste jednostavan, medjutim, oslobadjanje od njega je veoma dugotrajan i težak proces. Zato je veoma važna vaša odlučnost, želja i upornost da se rešite ove pojave zauvek.

Vodeni celulit nastaje pre svega zbog pogrešnog načina života,  nedovoljnog kretanja, nepravilne ishrane i neunošenja dovoljne količine tečnosti.

Navedeni razlozi su početni i najčešći razlozi zbog kojih dolazi do poremećaja u funkciji masnih ćelija. Kada dođe do poremećaja u funkciji dolazi i do njihovog uvećanja. Uvećane ćelije vrše pritisak na okolno tkivo, nakon toga dolazi do smanjene razmene materija, i kao krajnji, ne baš poželjni rezultat, dolazi do zadržavanja tečnosti i masnoća.

Šta je vodeni celulit?

Postoje tri vrste celulita , a jedan od njih jeste vodeni celulit. Ne dajte da vas naziv zavara – i ovde se radi o masnim naslagama! Njegov izgled je u suštini isti, jedino se razlikuje na dodir i koliko je vidljiv.

Takođe, kada govorimo o celulitu moramo napraviti razliku izmedju vodenog celulita i gojaznosti. Ono što je zajedničko kod ove dve neprijatne pojave jeste povećanje broja i veličine masnih ćelija koje su kod gojaznosti drastično uvećane, dok je kod celulita zapravo poremećena njihova funkcija.

Bitna karakteristika vodenog celulita je da on nikad ne napada celo telo,već se neravnomerno javlja na određenim delovima tela, gde je limfna i krvna cirkulacija oslabljena, ishranjenost kože, kao i dovodjenje kiseonika i ostalih hranljivih sastojaka dosta otežano.

Na ovaj način smanjuje se elastičnost kože, menja se veoma postepeno izgled cele vaše figure, što može da izazove ozbiljne, ne samo fizičke već i psihičke poremećaje. Znate sami koliko celulit može uticati na vaše samopouzdanje. Dovoljna je pomisao na leto, skidanje u kupaći kostim, i kako izgleda celulit na nogama.

Vodeni celulit nije nešto što ne može da isčezne, ako se oko toga i potrudite. Žene se u suštini izbore i sa mnogo težim oblicima celulita. Vodeni celulit uklanja se najlakše. Jelena nam je ispričala kako se ona rešila celulita i ona je čist dokaz da je to moguće. Njen celulit na butinama i nogama nestao je sasvim, a da saznate kako biće dovoljno da kliknete na ovaj link: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Vodeni celulit je specifičan tip celulita koji se pojavljuje zbog zadržavanja tečnosti u tkivima, često uzrokovan slabom cirkulacijom i lošom drenažom limfe.

Za razliku od drugih vrsta celulita, poput tvrdog i mekog, vodeni celulit je karakterističan po oteklinama i većoj sklonosti modricama. Pojavljuje se najčešće kod osoba koje dugo sede ili stoje, imaju hormonalne disbalanse, ili konzumiraju previše soli i ugljenih hidrata.

Poboljšanje cirkulacije kroz vežbe, masaže i odgovarajuću ishranu može značajno smanjiti pojavu vodenog celulita.

Razlika između vodenog celulita i drugih tipova:

 • Tvrd celulit je kompaktan, često bolan na dodir i prisutan kod aktivnih osoba.
 • Meki celulit je labav, vidljiv pri ležanju, često povezan sa gubitkom tonusa mišića.

Uzroci pojave vodenog celulita

 • Slaba cirkulacija krvi i limfe
 • Hormonalni disbalans
 • Prekomerna konzumacija soli i ugljenih hidrata
 • Sedeći način života
 • Genetska predispozicija

Povezivanje sa problemima cirkulacije i zadržavanjem tečnosti je ključno za razumevanje vodenog celulita i razvijanje strategija za njegovo efikasno tretiranje.

Vežbe koje poboljšavaju cirkulaciju, kao i ishrana koja smanjuje zadržavanje tečnosti, mogu pomoći u smanjenju ovog problema.

Kako izgleda vodeni celulit?

U suštini celulit jeste jedna stvar, ali se razlikuje kroz stadijume kroz koje prolazi i iz tog razloga postoje tri vrste celulita. Da bi znali kako izgleda vodeni celulit, objasnićemo vam prvo faze kroz koje prolazi, a zatim kako izgleda vodeni celulit.

Da biste znali koliko je ozbiljna situacija kod vas, obratite pažnju na četiri faze nastanka i razvoja celulita na telu.

 • Prva faza je faza u kojoj nema vidljivog celulita, čak ni kada se uštinete po butinama
 • U drugoj fazi nema vidljivog celulita u ležećem ili stajaćem položaju. Celulit se jedino može videti kada se uštinete.
 • U trećoj fazi je vaš celulit  vidljiv i kada stojite, ali dok ležite neće se videti.
 • Četvrta faza je svakako najgori stadijum u kom se celulit vidi bez obzira u kom se položaju nalazite.

Koje su to vrste celulita ?

Vlaknasti celulit je veoma tvrd na dodir,  pomera se ispod prstiju i vidljiv je bez štipanja. Dublji je, veoma čvrst i zato je  težak za uklanjanje.

Adipozni (masni) celulit mekan je i ne boli kada se uštinete. Javlja se na bokovima i butinama, a uzrok nastanka su  masnoće u ishrani kao i nedostatak fizičke aktivnosti.

Vodeni celulit je veoma mekan je na dodir. Celulit se nazire i bez vašeg pritiska i štipanja. Ova vrsta celulita obično je posledica problema sa cirkulacijom. Može biti i usled prečestog sedećeg položaja.

Bez obzira na vrstu, celulit se može ukloniti. Katarina je podelila sa vama njen način kojim je oduševljena.

Simptomi vodenog celulita

 • Bol na dodir: Pogođena područja mogu biti osetljiva ili bolna kada se pritisnu.
 • Osećaj težine u nogama: Osobe često osećaju umor i težinu u nogama, posebno nakon dugotrajnog stajanja ili sedenja.
 • Problemi sa cirkulacijom: Slaba cirkulacija krvi i limfe doprinosi zadržavanju tečnosti i formiranju celulita.
 • Sklonost modricama: Koža postaje sklonija modricama zbog slabosti kapilara i zadržavanja tečnosti.

Ko sve može dobiti vodeni celulit ?

Jeste li se ikad zapitali zašto je manja verovatnoća da muškarci imaju celulit, čak i ako su gojazni? Ili zašto gojazna deca obično nemaju celulit? Ili zašto vidite čak i vrlo vitke žene sa celulitom?

Dok se pojava celulita pogoršava proporcionalno količini masti koja je prisutna u zahvaćenom području, celulit može uticati i na najmršavije žene.

Razlog tome je da  masne naslage pogoršavaju ovo stanje, ali mast nije glavni uzrok.

Kako se rešiti vodenog celulita?

Ako imate vodeni celulit, naravno da vam je želja da ga se trajno i rešite. Mnoge žene bez obzira na godine  imaju vodeni celulit na nogama, guzi ili stomaku.

 Celulit se javlja kada masne ćelije izlaze kroz spoljašnji sloj kože, stvarajući rastopljeni izgled.

Saznajte kako značajno smanjiti pojavu vodenog celulita, pre svega sa promenama načina života, proizvodima za negu kože i posebnim tretmanima.

Menjajte vašu ishranu

Pijte puno vode. Hidrirano telo pomaže vašim ćelijama da izgledaju sveže i obnovljene, što može smanjiti pojavu celulita. Pijte najmanje 8 čaša vode dnevno kako biste bili sigurni da vaš organizam dobija svu potrebnu količinu vode. Počnite jutro sa jednom čašom vode pre nego što popijete jutarnju kafu ili čaj. Nosite flašicu vode sa vama, kad god izlazite iz kuće. Ne zaboravite da je dopunite svaki put kada je ispraznite. 

Saznajte detaljno kako deluje voda protiv celulita.

Jedite voće i povrće. Ishrana puna zdravog voća i povrća pomoći će vam da zadržite svoju težinu, smanjujući izgled vodenog celulita. Voće i povrće takođe sadrži veliku količinu vode, pa vam i ono pomaže kod hidratacije.

Pripremite super  doručak za vas. Pomešajte šoljicu badema, šoljicu spanaća, pola banane i kivi ili šaku manjih jagoda. Ovaj visokokvalitetni doručak održaće visok nivo energije tokom dana.

Jedite puno sirovog povrća. Zelena sirova salata, brokoli, šargarepa i drugo povrće bogato je hranljivim stvarima, antioksidansima i vodom. Ako ova hrana protiv celulita, bude glavni sastojak vaše ishrane, videćete razliku u količini vodenog celulita koju imate.

Jedite zdrave masti. Celulit je uzrokovan masnoćom ispod kože, ali ako je vaša koža tonirana i zdrava, vodeni celulit neće biti toliko vidljiv.

 Hrana poput maslina, orašastih plodova, avokada, riba i maslinovog ulja sadrže omega-3 masne kiseline, koji su neophodni za zdravu kožu.

Konzumirajte omega-3 masne kiseline. Budući da se mnogo jede masna hrana ili barem hrana napunjena svim vrstama masti, dakle, konzumiranje odgovarajućih masnih kiselina i zanemarivanje onih koji su štetni za vas su od vitalnog značaja za potpuni oporavak od celulita. Mesni proizvodi, mlečni proizvodi obogaćeni sa omega-3, divlja riža, kanola ulje ili orasi samo su neke od mnogih namirnica bogatih ovom masnom kiselinom i treba da se konzumiraju u velikim količinama za potpuno uklanjanje vodenog celulita.

Izbegavajte hranu koja stvara više celulita. Hrana koja uzrokuje povećanje težine i zadržavanje vode povećava količinu vodenog celulita koji imate. Izbegavajte sledeću hranu kako biste sprečili nastanak više vodenog celulita:

 • Slanu hranu kao što su prženi krompirići ili pržena piletina.
 • Grickalice kao što su čips, smoki ili perece.
 • Hrana bogata šećerom, poput slatkiša uzrokuje da dobijete na težini.
 • Alkohol, naročito u kombinaciji  sa šećerom poput sode ili sokom od brusnice, može uzrokovati da se dobije na težini i zadrži vodu.

Možda će vam najlakše biti da pratote pravila anticelulit dijete!

Počnite novu rutinu vežbanja

Uključite trening sa tegovima. Trening sa tegovima, za razliku od kardio vežbi, tonira mišiće ispod vaše kože i uzrokuje da izgledaju čvrsti. To može uveliko smanjiti pojavu vodenog celulita.

Kupite tegove i radite vežbe koje će biti korisne za vaše butine i guzu. Ako imate celulit na rukama, radite i vežbe za ruke.

Možete krenuti i u teretanu i raditi vežbe sa trenerom kako biste povećali količinu težine koju podižete tokom vremena. Suprotno uobičajenom uverenju, podizanje težih tegova manje puta, a ne puno ponavljanja sa lakšim tegovima, bolje je za izgradnju mišića. Osim toga, trener će vam dati korisne savete kako da pravilno izvodite vežbe.

Radite vežbe sa visokim intenzitetom. Kombinovanje treninga sa tegovima sa vežbama koje pomažu vašem srcu dovodi do proizvodnje masne mišićne mase, što će uzrokovati da vaše butine i guza izgledaju glatko i zategnuto. Pokušajte da izvodite sledeće vežbe:

 • Otvoreni sprint. Izmerite udaljenost od 1/4 milje (0,4 km) na ulici ili u obližnjem parku. Trčite tu udaljenost, zatim odmorite 20 sekundi, ponovo sprint i ponovite ukupno 4 sprinta. Tokom vremena možete povećavati dužinu.
 • Trčite na traci. Ako radite u zatvorenom prostoru, koristite brži ritam  na svojoj traci kako biste trčali oko 3 minute. Povećajte brzinu kada ste spremni za više.
 • Biciklistički trening. Koristite svoj bicikl ili kućni bicikl, vozite što brže možete uz brdo za nekoliko minuta.
 • Plivanje: Kombinuje kardio trening sa otporom vode, što dodatno stimuliše cirkulaciju.
 • Aerobik ili ples: Zabavne i intenzivne vežbe koje pospešuju protok krvi i limfe.

Isprobajte novi režim za negu kože

Suvo četkanje kože. Suvo četkanje poboljšava cirkulaciju i pomaže vašoj koži da se reši toksina, smanjujući pojavu vodenog celulita.

 Kupite četku za telo napravljenu od prirodnih vlakana i neka četkanje postane deo vaše svakodnevne rutine. Pazite samo da vaša koža i četka budu suve, pre početka tretmana.

Polazeći od nogu, četkajte zatim prema srcu. Usredsredite se na područja sa puno celulita, poput butina i guze. Četkajte vaše ruke do ramena. Četkajte stomak u kružnom pokretu u smeru kazaljke na satu, a ruke u pokretu prema gore. Svi pokreti četke trebalo bi da budu usmereni prema vašem srcu kako bi podstakli protok  krvi i limfnog toka.

Nakon četkanja istuširajte se kako biste oprali mrtve ćelije kože i toksine koji su se popeli na površinu.

Poboljšajte zategnutost vaše kože. Preduzimanje mera kako bi vaša koža izgledalo zdravo vam sigurno može pomoći kod  smanjenja izgleda vodenog celulita. Pokušajte sledeće tehnike:

 • Tuširanje u mlakoj ili hladnoj vodi, a ne vrućoj. Hladna voda zateže vašu kožu i čini je više toniranom.
 • Vlažite kožu sa proizvodom koji sadrže kofein. Kupite kremu ili losion koji sadrži najmanje 5 posto kofeina, za koji se kaže da poboljšava ton kože i smanjuje pojavu vodenog celulita.
 • Koristite drugi topikalni proizvod osmišljen kako bi smanjili pojavu celulita. Na tržištu postoji mnogo odličnih krema protiv celulita koje su posebno dizajnirani za tu svrhu.
 • Aromaterapijske masaže: Korišćenje ulja kao što su ruzmarin, lavanda ili limun može pomoći u eliminaciji toksina.
 • Tretmani sa glinom: Maske i obloge sa plavom glinom detoksikuju i smanjuju zadržavanje tečnosti.

Ovi tretmani pomažu u poboljšanju cirkulacije, smanjenju otoka i zatezanju kože

Razmislite o stručnim tretmanima

 • Pokušajte sa ubrizgavanjem vitamina. Ovaj tretman uključuje ubrizgavanje formule vitamina i minerala u kožu kako bi izgledala lepše. Rešenje razgrađuje masne naslage neposredno ispod površine kože.
 • Tretmani koji oblikuju telo. Oni koriste lasere, valjke za masažu i radiofrekventnu energiju i ultrazvučne talase da razbiju masne naslage. To na primer radi kavitacija protiv celulita.Oni takođe stimulišu proizvodnju kolagena u vašoj koži, što dovodi do čvršćeg, više toniranog izgleda.
 • Izbegavajte operaciju uklanjanja masnoće i liposukciju. Ovi tretmani vam pre svega mogu pomoći da izgubite težinu, ali oni zapravo mogu povećati izgled celulita tako da tkivo ispod kože bude neujednačeno.
 • Pokušajte sa specijalizovanim tretmanima za celulit u salonima. Anticelulit masaža vakumom ili sjajne gipsane bermude, koje čak jednostavno uz pomoć gline možete pripremiti i kod kuće.
 • Kriolipiliza i zamrzavanje mastideluje tako što smanjuje nakupljanje masti zamrzavanjem lipida u masnim ćelijama, što ih uništava. Ipak, ova metoda ne uklanja vezivna tkiva koja uzrokuju karakteristične neravnine na koži, pa efekti mogu biti ograničeni u poboljšanju izgleda celulita.
 • Laserski tretmani i radiofrekvencija mogu poboljšati izgled kože tako što zatežu kolagenska vlakna i povećavaju lokalnu cirkulaciju i metabolizam masti. Ovi tretmani obično zahtevaju više sesija za vidljive rezultate.
 • Shockwave terapija: Ova metoda koristi energiju visokog pritiska da poboljša strukturu kolagena u dermisu i smanji pojavu celulita. Iako obećavajuća, potrebno je više istraživanja da bi se utvrdila njena dugoročna efikasnost.

Prirodni lek protiv vodenog celulita

Dobra stvar je što postoji veliki broj prirodnih lekova koje možete koristiti u borbi protiv celulita. To znači da se svi sastojci nalaze već u vašoj kuhinji i da ih na brz i jednostavan način možete pripremiti kod kuće. Evo nekoliko predloga :

Domaći anti celulit piling od kafe

Biće vam potrebno pola šoljice kafe. Pomešajte je sa vrućom vodom dok ne izgleda kao krema, a zatim dodajte 2 kašičice maslinovog ulja ili ulja ruzmarina. Takođe možete dodati 1-2 kašike šećera i napraviti domaći piling od kafe za celulit.

Postavite stare novine na pod kako biste ga zaštitili od bojenja i kružnim pokretima trljajte smesu na kožu na mestima gde imate vodeni celulit.

Zatim sa plastičnom kuhinjskom folijom, omotajte područja na kojima ste naneli domaći anti-celulitni piling od kafe.

Sedite i opustite se. U roku od 30 minuta dok kofein radi svoj posao, slobodno možete slušati muziku ili čitati nekoliko stranica iz svoje omiljene knjige ili pogledati epizodu svoje omiljene serije. Dokazano je da opuštanje pomaže protiv vodenog celulita.

Na kraju, isperite kafu  toplom ili hladnom vodom. Nakon ovog domaćeg tretmana protiv celulita, odmah ćete primetiti da je vaša koža glatka i mekša, a vremenom ćete primetiti i da se vodeni celulit smanjuje.Sazanjte detaljno kako deluje kafa protiv celulita.

Nemojte se začuditi ako primetite uspešno skidanje celulita za nedelju dana, nakon ovog čarobnog pilinga.

Domaći tretman protiv celulita –  masaža i četkanje

Masiranje kože je delotvoran i jednostavan način za smanjenje vodenog celulita, a možete ga kombinovati i sa pilingom od kafe ili sa kokosovim uljem protiv celulita. Masirajući i četkajući poboljšaćete cirkulaciju krvi, a takođe ćete ukloniti mrtve ćelije kože sa gornjeg sloja kože. Kao rezultat ovog domaćeg tretmana protiv celulita, dobićete mekšu i glatku kožu, a vodeni celulit će se vremenom smanjivati.

Nabavite četku za telo sa mekim dlačicama ili posebnu četku za vodeni celulit (ima mekane čekinje ) i počnite sa masažom kože kružnim pokretima. Nemojte nanositi losion za telo ili ulje za masažu – koža mora biti suva, ali ako imate jako osetljivu kožu, nanesite malo kokosovog ulja ili ekstra devičansko maslinovo ulje. To je najbolje da radite pre tuširanja.

Počnite od stopala i idite do butina i guze. Nemojte koristiti jak pritisak.

Osim četke za celulit, na isti način efikasno možete koristiti i masažer za celulit!

Domaća krema od  maslinovog ulja za vodeni celulit

Poznato je da neka eterična ulja zapravo mogu pomoći kod smanjenja vodenog celulita. Jedno od najboljih esencijalnih ulja sa anti-celulitnim svojstvima jeste eterično ulje smreke. U kombinaciji sa ekstra devičanskim maslinovim uljem, oni čine sjajno domaće masno ulje za anti-celulit.

Pomešajte 1/4 šoljice ekstra devičanskog maslinovog ulja sa 10 kapi ulja bobica od smreke. Ako vam se ne sviđa miris smreke, onda možete dodati 1-2 kapi eteričnog ulja grejpa ili limuna.

Dobro izmešajte ulja i imaćete anti-celulit i hidratantnu masažu. Koristite ovo domaće anti-celulitno ulje za masažu na zahvaćena područja i masirajte kožu 10 minuta. Možete kombinovati ovaj tretman masaže sa četkanjem suve kože da biste dobili delotvoran tretman protiv celulita koji će ostaviti vašu kožu mekom i vlažnom.

Sok od limuna u borbi protiv vodenog celulita

Sok od limuna pomaže u borbi protiv vodenog celulita. Uzmite čašu i napunite pola sa sveže isceđenim limunovim sokom, a zatim prelite mlakom vodom. Možete dodati i jednu kašičicu meda.  Sok od limuna je poznati detoksikator.

Pijte pripremljeni limunov sok 2-3 puta dnevno. Potrošnja samog limuna neće vam pomoći da se rešite celulita – ali vam pomaže kod detoksikacije tela. Međutim možete kombinovati maderoterapiju, četku ili druge metode koje daje izvrsne rezultate.

Jabukovo sirće u borbi protiv vodenog celulita

Dokazano je da jabukovo sirće može pomoći u borbi protiv vodenog celulita, a evo i kako:

Kao piće: U jednoj šoljici vode dodajte 2 kašičice jabukovog sirćeta (po mogućstvu organski). Ako ne možete podneti kiseli ukus, možete ga zasladiti sa malo meda. Pijte ovo piće jednom dnevno, pre vašeg doručka. Ovo piće je takođe izvrsno za detoksikaciju tela.

Na vašoj koži. Izmešajte jabukovo sirće i maslinovo ulje u razmeru 3: 1 (Primer: 3 kašike jabukovog sirćeta i 1 kašika maslinovog ulja). Masirajte telo sa ovim domaćim tretmanom protiv celulita 7 do 10 minuta dnevno, a zatim se opustite i uživajte u svom jutarnjem tušu.

  Korisan savet – nemojte se slepo držati samo jedne kućne anti-celulit terapije. Kombinujte barem par njih za što bolji rezultat u ne preskačite kreme za celulit. U njima ima više aktivnih sastojaka nego u kućnim mešavinama!

Da biste se trajno rešili celulita i bili spremni za leto počnite odmah danas i preduzmite sve mere protiv neprijatnog vodenog celulita, tako da tokom leta možete bezbrižno pokazati svoje telo.