4 jednostavna načina da upotrebite bršljan protiv celulita!

4 jednostavna načina da upotrebite bršljan protiv celulita!

Autor:

Bršljan protiv celulita je toliko moćan, da zaista grešite ako ne isprobate šta može! Nije tajna da je on sastojak mnogih anticelulit tretmana, a evo i zašto. Otkrivamo vam kako deluje.

Ako tražite prirodan način da se rešite celulita  u apoteci ili drogeriji, krema ili bršljan gel će verovatno biti prva preporuka koju ćete dobiti ili možda čak i ulje bršljana. Verovatno nijedan sastojak nije u toj meri zastupljen u proizvodima koji tope ove potkožne masne naslage kao aktivni sastojci ove biljke. I verovatno već i vrapci znaju da je bršljan dobar za celulit!

A znate li da se biljka bršljan smatrala otrovom?

Nije novo da poneke otrovne supstance imaju zaista moćna dejstva kao prirodni lekovi, kao što vam sigurno nije novost da se preteranom upotrebom nekih lekova možete otrovati.  Na primer, takav je ricinus, a od njega se dobija fenomenalno ricinusovo ulje. A takav je u bršljan. Zapravo, ispostavilo da se su samo plodovi ove biljke otrovni i da mogu izazvati kožne iritacije. Za pripremu lekova i kozmetičkih preparata koriste se listovi bršljana koji nisu otrovni.

Šta to moćno ima bršljan protiv celulita?

Hajde prvo da predstavimo samu biljku. Ona vam je sigurno poznata. To je zimzelena puzavica koja se svojim specifičnim korenovim sistemom čvrsto  drži za zidove ili za stabla i penje se po njima.Rasrte uveliko na našem području.  Njen latinski, botanički naziv je hedera helix i ako ste stekli naviku da pažljivo čitate etikete i onaj njihov deo sa sastojcima (a trebalo bi)  naći ćete bršljan pod tim imenom.

A zašto je baš bršljan koristan i šta on uopšte radi sa celulitom?

Naići ćete na tvrdnje da ova biljka vrši detoksikaciju masiranog dela tela, štiti kožu i zateže je, podstiče površinsku cirkulaciju i rastvara masnoće u potkožnom tkivu.

Njegova moć leži u tome da omogućava uslove da koža primi na najbolji i najefikasniji mogući način druge aktivne sastojke, ali i da ukloni otpad i naslage masti. To radi tako što dejstvom svojih aktivnih supstanci  potpomaže da se oslobode masne naslage iz masnih ćelija, koje potom odlaze u krvotok. One budu izbačene iz tela ili iskorišćene kao energija. Na  neki način, bršljan radi prirodan proces lipolize, a to je ono što vam treba u borbi protiv celulita.

A da bi sve to bilo još efikasnije, treba da pijete puno vode kako biste ubrzali izbacivanje toksina iz tela. Osim toga, jako je važno da zaista i upotrebite neku energiju za trošenje masnih naslaga. Trčanje je super za celulit. A dobro je da znate i ovo da stavite tačku na ceo proces: zategnite mišiće na problematičnoj regiji zahvaćenoj celulitom. U te svrhe isprobajte ove vežbe protiv celulita.Što manje sala, manje je i celulita!

E sad, ono što bršljan prtotiv celulita ima , to su triterpenoidni saponiniaktivni sastojak koji se može naći u svim delovima ove biljke i kojima je posebno bogata. Saponini su površinski aktivne materije koje čine kožu sposobnijom da upija hranjive  sastojke. On utiče na permeabilnost krvnih sudova, pa ćete , primenom bršljana protiv celulita, videti i pomake na bolje kada su u  pitanju problemi sa venama ili popucalim kapilarima na nogama.

Bršljan topi celulit i zateže kožu, ima i određena antibakterijska i antigljivična svojstva i zato je odličan tretman za kožu.

A kako i u kojim oblicima koristiti moći ove biljke?

Evo odgovora i na to pitanje!

Bršljan gel protiv celulita

Najbolja varijanta jeste da nabavite gel protiv celulita od bršljana.

Zašto?

bršljan gel protiv celulita

Zato što je gel lagane teksture, nije masan, koža ga lako upija, a sa njim i sve njegove aktivne sastojke bršljana. Ovakvi gelovi uglavnom se kupuju, premda možete napraviti kućni eksperiment i dodati ekstrakt bršljana u neki gel za kožu koji imate kod kuće ili u aloe vera gel. Ipak, naš je savet da idete na proverenu varijantu i olakšate sebi posao jer su iskustva sa gelom od bršljana ta koja govore u korist tog izbora!

Bršljan gel iskustva

Iskustva sa gelom bršljana protiv celulita su generalno jako jako dobra. Baš na osnovu njih razvili su se i razni prirodni proizvodi protiv izgleda pomorandžine kore na njegovoj bazi. Obratite malo bolje pažnju i videćete da mnogi od njih imaju hedera helix u svom sastavu.

Međutim, još je bolje kada iskombinujete prednosti i drugih prirodnih aktivnih sastojaka protiv celulita u jednom gelu. Dok bršljan poboljšava sposobnost upijanja, drugi sastojci zatežu, treći jačaju kožu , četvrti tope masne naslage. Ti dodatni sastojci koji su se pokazali kao idealna kombinacija sa bršljanom su kora hrasta, divlji kesten, koefin, arnika, menta.

*Da bismo vam prilbližili koliko zaista jedan takav gel protiv celulita koji ima hedera helix u svom sastavu  može biti dobar, reći ćemo vam i da poznajemo žene koje su se baš ovako rešile celulita i strija.  Katarina je podelila sa nama svoje iskustvo jer je bila prezadovoljna rezultatima koje je jako brzo videla. Pročitajte njenu priču na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-celulita/

Ulje bršljana protiv celulita

Gel od bršljana nije jedini način da iskoristite prednosti ove biljke. Tu je i ulje bršljana koje efikasno skida celulit. Možete ga nabaviti u apoteci, a možete ga i sami napraviti kod kuće.

Spremni za recept?

Evo ga!

Sve što vam treba jeste 20 g listova bršljana i čaša (200ml)  prirodnog, hladno ceđenog ulja (može maslinovo ili bademovo na primer, oba su dobra za kožu) . Ulje sipajte u šerpicu i zagrevajte do tačke ključanja. Listove bršljana operite i sitno iseckajte (kuhinjkski secko je izmišljena stvar za ove poduhvate) Sipajte ih u toplo ulje i ostavite da se prohladi. Nakon toga sipajte u staklenu posudu ili teglu, zatvorite i držite 40 dana tamnom mestu na sobnoj temperaturi.

Svaki dan malo promućkajte sadržaj. Posle 40 dana, ulje će pokupiti sve aktivne sastojke bršljana i spremno je za upotrebu. Treba samo da ga procedite. Držite posle toga u tamnoj flaši .

Rok trajanja ovakvo pripremljenog bršaljanovog ulja protiv cellulita je oko 3 meseca, ali ne brinite – ako zaista želite da se pozabavite celulitom, potrošićete ga u roku. Štaviše, odmah napravite duplu dozu. Dopašće vam se!

Da napravite dobro bršljanovo ulje protiv celulita, važno je da izaberete čiste listove, najbolje neke koji rastu u šumi. Bršljan raste na svakom koraku i ne bi trebalo da ga pokupite baš sa zgrade ili drveta na obližnjoj raskrsnici jer je takav , pored aktivnih sastojaka , prepun čađi i toksina.

Ukoliko ste u prilici da nabavite ekstrakt bršljana, onda možete ulje napraviti i sa njim. 30 ml ekstrakta sipajte u 100 ml baznog ulja  i eto bržeg načina da dobijete svoje ulje protiv celulita.

Upotreba ulja bršljana i iskustva

Svakako, maže se na kritična područja i koristi isključivo površinski. Interna upotreba bršljana korisna je kod nekih drugih tegoba, kao što je kašalj, a i tada koristite samo kupovne i proverene tretmane. Za internu borbu sa celulitom preporučujemo vam ishranu protiv celulita.

Ulje bršljana umasiravate energično  Idelano je da to radite bar 10 minuta po regiji .Da vas ne bi boleli prsti i da bi sve to išlo lakše, nabavite neki masažer za celulit i navalite na borbu. Generalno masažu celulita ne treba da radite na suvo. Iskustva su uljem bršljana su odlična, vrlo brzo primetićete da je koža tonirana i glatka, pa je naša preporuka da nabavite ili napravite jedno i masirate se njime.

Cena ulja bršljana varira od proizvođača do proizvođača i ide od 350 dinara pa do 2000 dinara.

Krema od bršljana

Pored gelova i ulja protiv celulita, naći ćete i brojne kreme od bršljana. One su najmanje poželjna opcija jer ih koža sporije upija od gelova. Ipak, ne znači da ih ne treba probati, svako je od nas drugačiji i reagujemo različito na različte tretmane.

Krema od bršljana može se napraviti u domaćoj radinosti.

Spremni za još jedan recept?

Evo ga!

Za kremu do bršljana potrebno vam je 500 g svinjske masti.Kada je primena na koži u pitanju , svinjska mast se obično opere u 9 voda. Posla toga bude lepe bele boje, bez mirisa i nije mnogo masna, koža je lako upija. U to se doda 50 ml esktrakta bršljana. 50 ml ulja nevena , 50 ml čistog pčelinjeg voska.

Zagrejete sastojke na 70 stepeni i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Kada se ohladi, sipajte u teglice sa poklopcem. Mažite na kritična područja dobro ih masirajući.

Naravno, uvek se možete odlučiti i za kupovnu varijantu kreme sa bršljanom. Sam bršljan jeste dobar, ali je još bolje kada krema i dodatne aktivne sastojke koji zajedno sa bršljanom daju top efekat!

Bršljan kupka

Naposletku, evo još jednog načina da isprobate bršljan protiv celulita. To je topla bršljan kupka.

bršljan kupka protv celulita

Napravite je ovako:

U 5 litara vode dodajte šaku svežeg i čistog bršljanovog lišća. Kuvajte pola sata.Osim toga trebaće vam još kilogram morske soli. Nju rastopite u kadi. Dodajte kupku od bršljana koju ste skuvali u vodu za kupanje. Naravno, pazite da sve to ne bude previše vruće. Neka voda koju ste pripremili za kupanje bude malo hladnija kako biste dodavanjem bršljan kupke dobili neku normalnu temperature.

Ovakva kupka poboljšava cirkulaciju i tonira kožu, ali svakako nije efikasna kao gelovi protiv celulita sa eskraktom bršljana iz prostog razloga što količina aktivnih materija nije dovoljna za dejstvo. Ipak, može vam biti korisna dopuna redovnom tretmanu protiv celulita, koji inače koristite.

Bez obzira šta pravite od bršljana, imajte na umu da on može izazvati iritacije na koži kod nekih ljudi. Zato pre upotrebe napravite test na koži, najbolje na podlaktici.  

Prednost kupovnih tretmana je ta što su dermatološki testirani i uglavnom bezbedni za korišćenje.

Ukoliko vam ovi domaći pripravci deluju komplikovano (a nije jednostavno napraviti jednu kremu čak ni onda kada jednostavno nađete sastojke) nabavite gotov prirodan gel protiv celulita sa bršljanom.Idealno je ako u njemu ima i drugih aktivnh sastojaka. Takav tretman biće efikasniji nego da kombinujete ove tretmane, kafu protiv celulita i ko zna šta još.

A otkrićemo vam tajnu i zbog čega je to bolja varijanta! Ovakvi gelovi mogu imati veću koncentaciju aktivnih sastojaka od onoga što sami napravite pa vam je uspeh u borbi protiv celulita zagaratovan.