Kako izlečiti hemoroide na najbrži način?

Kako izlečiti hemoroide na najbrži način?

Autor:

Kada se hemoroidi pojave, želite da nestanu što je pre moguće. Donosimo vam proverene savete kako izlečiti hemoroide na najbrži način.

Znam da je neprijatno i da boli i da ste se sigurno bar jednom u životu susreli sa hemorodima. Možda ih baš sada imate, dok ovo čitate. Nemojte da brinete, postoji lek i za njih, iako su neverovatno uporni i mogu da se vrate kada najmanje očekujete.

Hajde da vidimo na koje sve načine možemo da ih otklonimo. Pripremili smo vam i prirodne recepte koji će vam doneti olakšanje, ali i spisak stvari koji morate da obavite kada se šuljevi pojave.

Kako se leče hemoroidi?

Retko ko ode kod lekara da zakaže operaciju kada mu se pojave hemoroidi. Lečenje može da se obavi i u kućnim uslovima.

Šuljevi su zapravo proširene vene u analnom otvoru ili oko njega. Mogu biti spoljašnji ili unutrašnji. Vene na tom mestu odjednom mogu postati bolne i mogu da oteknu. Osetićete pulsiranje, peckanje, svrab, bol i neprijatnost koja ne prolazi.

Hemoroidi usled pritiska analnog dela mogu i da puknu. Kada se to desi, dolazi do krvarenja. Krvarenja mogu biti česta, a vaše sedenje u kupatilu sve duže i bolnije. Poznate su vam kvržice koje mogu biti veoma čvste, ali i mekane. Baš te kvržice signal su da počinje bol i ostali propratni problemi koji će vas mučiti u narednim danima, možda i mesecima.

Bitno je da reagujete odmah, čim osetite da se kvržica pojavila i da istog trena krenete sa lečenjem, kako ne bi došlo do krvarenja i do daljih komplikacija. Bol može da bude neverovatno jaka, a može i da bude podnošljiva, sve zavisi, od slučaja do slučaja.

Odakle početi kada kvržica izađe, šta da uradimo?

Evo nekih saveta koji vam mogu olakšati i rešiti ovo bolno stanje. Prepoznajte simptome hemoroida na vreme i počnite sa lečenjem što pre. Kako izlečiti hemoroide kod kuće?

Tablete za hemoroide

U obližnjoj apoteci možete da nabavite tablete za šuljeve. Ima ih različitih. One uglavnom deluju na jačanje venskog zida, smiruju bol i smanjuju ili zaustavljaju krvarenje, ako je do njega došlo.

Još jedna pozitivna stvar jeste što utiču na omekšavanje sadržaja u crevu, pa će vam biti lakše da vršite nuždu, koja se čini kao kazna u ovim situacijama. Možete očekivati da će se bol i krvarenje smanjiti posle nedelju dana, a da će u drugoj nedelji doći do smanjenja hemoroida.

Iako trudnice imaju dosta problema sa šuljevima u trudnoći, izbegavaju se lekovi na svoju ruku. U tom slučaju za njih je najbolje da se posavetuju sa svojim lekarom, kako ne bi došlo do nekih neželjenih reakcija.

Mast za hemoroide

Mast za hemoroide može da reši problem efikasno i u kratkom roku. Ima različitih masti, neke možete da kupite u apoteci, neke možete i da pravite, a postoje i prirodne masti za hemoroide. Masti se nanose direkno na kvržicu, i ostavljaju se da deluju tokom noći.

Možete hemoroide izlečiti i na tradicionalan način. Sigurno ste čuli za upotrebu svinjske masti. Pre upotrebe ona se pere u devet voda, a zatim se nanosi na gazu, pa na obolelo mesto, bez obzira da li je spolja ili unutra.

hemoroidi lecenje

Gavez je popularna mast koja se koristi za hemoroide, i nju možete takođe da pripremite kod kuće. Nevenova mast isto podrazumeva, kao i gavezova da koristite svinjsku mast i da pomešate sa cvetom nevena.

Pavlovićeva mast je odlična za hemoroide, jer može da smanji upalu i da otkloni svrab i peckanje.

Ulja za hemoroide

Kada pričamo o brzim i efikasnim rešenjima koja vam mogu za kratko vreme otkloniti bol i neprijatnost, onda moramo da spomenemo i ulja za hemoroide.

Kantarionovo ulje jedno je od najučinkovitijih kada su u pitanju šuljevi i otklanja ih na jednostavan način. Dovoljno je tuferom mažete obolelo mesto nekoliko puta dnevno i brzo ćete osetiti olakšanje. Upala se smanjuje, peckanje prolazi, a hemoroidi se smanjuju redovnom upotrebom ovog ulja.

Osim kantariona i ulje od badema ima moćna svojstva. Ako imate problem sa spoljašnjim hemoroidima, bademovo ulje doneće trenutno olakšanje, a vremenom će smanjiti otok.

Ishrana za hemoroide

Jako je bitno šta jedete kada vam se hemoroidi pojave. Ishrana  za hemoroide je bitna i za prevenciju, ali i kada nastupi faza lečenja.

Pijte što više tečnosti, neka to budu čajevi i voda. Izbegavajte u potpunosti gazirana pića i alkohol. Voda će vam pomoći kod opstipacije i omekšaće stolicu. Unosite sveže voće i povrće, integralni hleb.

Vlaknaste materije će biti blagotvorne za vaša creva, pa se preporučuje da unosite cveklu, jabuke, brokoli.

Masna hrana koja je pritom i začinjena načiniće dosta štete u ovom stanju. Ostavite po strani peciva, grickalice i slatkiše jer oni stežu stolicu, a to nikako nije dobro kada imate šuljeve. Izbacite ljutu hranu iz jelovnika, bar na neko vreme, dok se sve ne dovde u red.

Pazite šta jedete i pijete, jer od vaše ishrane zavisi koliko će proces lečenja trajati i da li će biti uspešan.

Čajevi za hemoroide

Znate za čajeve za vene? Hemoridi jesu zapravo proširene vene i mnogi čajevi će vam pomoći u tome da varenje bude bolje, da imate mekšu stolicu, ali i da smirite upalu.

Kako izlečiti hemoroide sa čajevima i koji je čaj najbolji za to?

Rastavić deluje kao diuretik i ima prtivupalno dejstvo, pa je tako sjajan u lečenju dosadnih i bolnih šuljeva. Pomoćiće vam i čaj od peršuna, ali i od kestena.

Čajevi se preporučuju kao dodatno sredstvo za lečenje hemoroida, pa će vam oni samo olakšati i ubrzati proces izlečenja. 

Saznajte koji su najbolji čajevi za šuljeve!

slika1

Čepići za hemoroide

Čepići su veoma delotvorni za lečenje šuljeva, posebno ako se nalaze u unutrašnjosti analnog otvora.

Njih stavljate uveče i ostavljate ih tokom noći, do ujutru će se oni otopiti, a svi sastojci će direktno delovati na obolelo mesto i doneće vam olakšanje. Čepiće možete da kupite u apoteci, a možete i da ih napravite od prirodnih sastojaka, poput nevena.

Zapravo, meleme koje možete praviti kod kuće, možete da oblikujete i da zamrznete u određenom obliku, a onda da ih koristite kao čepiće tokom noći. 

Ovde pročitajte detalje o čepićima za hemoroide i njihovom dejstvu.

Narodni lek za hemoroide

Narodni tradicionalni lek za hemoroide jeste krompir, verovali ili ne. Krompir će vam pomoći da se rešite hemoroida na prirodan i bezbedan način.

Zbog svih sastojaka i vitamina koje sadrži u sebi, krompir blagotvorno deluje kod zarastanja rana, kod jakog bola i kod proširenih krvnih sudova.

Kada ga koristite za ovu upotrebu, birajte da bude što kvalitetniji. Najbolje bi bilo da ovaj narodni lek koristite kada je problem sa hemoroidima u samom početku, kako biste uspeli da ga sanirate.

Da li hemoroidi mogu proći sami od sebe?

Dala sam vam spisak najboljih saveta uz koje ćete sigurno da eliminišete hemoroide, ali postavlja se pitanje da li oni mogu da prođu sami od sebe, ako ih uopšte ne diramo, ako ih ne mažemo, ne koristimo čepiće, ne pijemo čajeve?

Nažalost, oni se neće magično povući ako ništa ne koristimo za lečenje. 

Ako nastavimo sa istom negom i ishranom, verovatno će doći do toga da oni postanu veći, da krenu da krvare i da na kraju zaista moramo da odemo kod lekara i da zakažemo operaciju.

Hemoroide treba da lečimo da ne bi došlo do komplikacija, a kada to kažem, mislim da obilna krvarenja koja mogu dovesti do anemije. Anemija sa sobom nosi još novih teškoća koja se mnogo duže leče nego hemoroidi u početnim fazama.

Lek za hemoroide

Lekovi za hemoroide mogu biti razni. Možete da izaberete biljna ulja, kreme ili gelove, amožete i oralno da unosite tablete.

Verujem da vam nedostaje normalno i opušteno sedenje. Nameštate se dok spavate, dok sedite, neprijatno vam je dok stojite. Svakog trenutka vi ste svesni da imate problem koji vam smeta. Lekovi za hemoroide zaduženi su za smanjenje krvarenja, ali i za jačanje krvnih sudova.

Biljke poput hajdučke trave, divljeg kestena,kantariona i kleke veoma su dobre sa suzbijanje hemoroida i za njihovo izlečenje.

Uvećani hemoroidi nastaju usled dugog sedenja, jake i nezdrave ishrane. Često se javljaju i u trudnoći, jer trudnice imaju još veći pritisak i probleme sa stolicom. Genetska predispozicija takođe može biti krivac za pojavu šuljeva. Najviše bola osetićete pri vršenju velike nužde. Baš u tom trenutku, svi simptomi će vam se skupiti, i može doći do krvarenja.

Zahvaljujući melemima, kremama i mastima, vi i kod kuće možete da otkonite hemoroide i ne morate da idete kod lekara. To je odlična vest, ali ako primetite da se hemoroidi stalno vraćaju i da sve češće krvare, onda bi bilo dobro da se posavetujete sa lekarima i vidite da nije došli do nekih komplikacija.

Kreme za hemoroide mogu da otklone bol i da „ohlade“ upaljeno mesto. Krvarenje se redovnom upotrebom zaustavlja, a kvržice se smanjuju. Ojačavaju se zidovi vena i regeneriše se sluzokoža u delu analnog otvora.

Lekovi za hemoroide primenjuju se direktno, u obliku gazi ili su to čepići za unutrašnje hemoroide. Bitno je da izabere način lečenja koji vam najviše odgovara i koji vam neće smetati, kako biste tokom dana mogli da funkcionišete normalno i da obavljate sve što je potrebno, kao i inače.

Lek za hemoroide bez recepta

Mnoge lekove za hemoroide možete da dobijete i bez recepta. Vaš apotekar će vam sigurno izabrati najpopularniji lek koji može da vam pomogne u otklanjaju simptoma hemoroida.

Prirodni lekovi za hemoroide

Postoje prirodni trikovi uz koje ćete se osećati mnogo bolje, jer će vam brzo i lako pomoći.

Ako do sada niste imali vremena da pravite tople kupke i da uživate u njima, sada ćete jednostavno morati da počnete da ih upražnjavate. Napunite kadu toplom vodom i budite u njoj dvadesetak minuta, i tako svake večeri. Od ovoga vas neće hemoroidi proći sami od sebe, ali će ih opustiti i lečenje će biti lakše i brže. Uz toplu kupku krvni sudovi će se opustiti i bol će biti manji.

I običan limun može da vam dosta pomogne. Kako izlečiti hemoroide sa limunom?

Ako nemate otvorene rane, i ako nije došlo do krvarenja, onda možete sa korom od limuna da blago izmasirate spoljašnje hemoroide, a zatim ih namažite goleom ili kremom koju inače koristite. Limun može da daluje protiv infekcija i da pročisti kožu od bilo kakvih nečistoća.

Napitak od limuna i mleka biće odličan lek za hemoroide, iako ukus može da vam bude prilično čudan. Svako jutro bi trebalo da ga pijete i ova kombinacija biće jako dobra za vašu probavu, ali i za čitav organizam.

Takođe, napitak od čaja čuvarkuće, meda i limuna imaće pozitivan uticaja na prolazak ovog oboljenja.

Lečenje hemoroida iskustva

Marijana je sa nama podelila iskustva koja će vam sigurno biti od pomoći:

„Dugo sam se borila sa hemoroidima. Stalno su se vraćali.U početku sam koristila tablete, i one mogu da odstrane i smanje hemoroide brzo, ali niko ne garantuje da se neće vratiti. Svaki put kada su se vraćali, bilo mi je sve gore i stalno mi je bilo u glavi pitanje “Kako izlečiti hemoroide?”. Toliko mi je smetalo što ih imam, da više nisam značla šta ću da radim. Stalno sam razmišljala o njima, i mislim da je to opterećenje bilo veće nego sam bol.

Najviše su mi pomogli prirodni lekovi, posebno mast i neven. Taj melem sam pravila kod kuće i uvek ga imam u rezervi. Pravila sam i čepiće, ukoliko se jave unutrašnji hemoroidi. Ja svima savetujem da prvo isprobaju prirodne lekove,  jer priroda daje duže rešenje i svakako su prirodni proizvodi potpuno bezbedni za upotrebu.“

Isprobajte naše recepte i budite uporni u borbi sa hemoroidima.