Sedite bez muke na jastuk za hemoroide

Sedite bez muke na jastuk za hemoroide

Za sve one koji dugo sede a posebno za osobe koje pate od hemoroida, jastuk za hemoroide se čini idealnim rešenjem. Saznajte da li baš uvek.

Jastuci, jastučići, šareni, mirisni, živih boja u obliku bombone…predstavljaju odraz stila i stvaraju toplu, ušuškanu atmosferu doma. Jeste li ikada videli jastuk sa rupom u sredini. Može biti originalan ukras dnevnog boravka ali i odlična pomoć ukoliko je za vas sedenje pravo mučenje.

Pogađate! Po sredi je jastuk za hemoroide

Hemoroidi su otečene vene u anusu i donjem rektumu, vrlo nalik proširenim venama na nogama.

Brojni su razlozi zašto možete oboleti od hemoroida, mada uzrok često ostaje nepoznat. Mogu nastati usled naprezanja tokom pražnjenja creva ili zbog povećanog pritiska na ove vene tokom trudnoće. Hemoroidi se mogu nalaziti unutar rektuma (unutrašnji hemoroidi) ili se mogu razviti ispod kože oko anusa (spoljni hemoroidi).

Na žalost veoma su rasprostranjeni. Približno tri od četiri odrasle osobe u nekom trenutku u životu iskuse pojavu hemoroida.

Srećom, dostupne su brojne efikasne metode za lečenje hemoroida.

Često je dovoljna promena životnog stila i par kućnih tretmana dosta da vas oslobodi patnje.

U međuvremenu, stvarčica kao što je jastuk za hemoroide može biti od pomoći da vam priušti komfor svakodnevnog života oslobođenog bola usled hemoroida.

Tipovi jastuka za hemoroide

Najčešći tip jastuka za hemoroide je “donat” (engl.doughnut=krofna). Ovi jastuci izgledaju kao velika šuplja američka krofna. Ponegde ćete naći da ih, zbog njihovog oblika zovu i prstenasti jastuci.

Smatra se da je ovaj jastuk veoma komforan za nekoga ko pati od upaljenih hemoroida. Naime, osoba može udobno sesti na mekani jastuk a istovremeno biti oslobođena pritiska na otečeno tkivo.

Osim prstenastih jastuka, neki proizvođači kreiraju jastuke za hemoroide različitih oblika koji su više nalik običnim jastucima. Ovaj tip jastuka obezbeđuje nežnu podršku analne regije i generalno je bolji izbor od onih šupljih jastuka za hemoroide.

Kako po obliku, jastuke za hemoroide razlikujemo i po vrsti punjenja.

Jedni su prosto prazni tj, naduvavaju se baš kao dečija guma za plivanje. Drugi su ispunjeni memorijskom penom. Jedni su napunjeni silikonskim kuglicama a drugi heljdinim ljuspicama.

Svaki od njih ima svoje prednosti.

Jastuk za hemoroide oslobađa bola

jastuk protiv hemoroida

Mnogi koji isprobali antihemoroid jastuk su iskusili privremeno oslobađanje od bola i peckanja. Ovo ih navodi da veruju da im jastuk pomaže. Naime usled bola izazvanog hemoroidima spremni ste da učinite šta god ne bi li stekli bar 5 minuta olakšanja. Naime, osobe obolele od hemoroida najviše pate u sedećem položaju kada je pritisak na anus najveći.

Ovaj stav je sasvim u redu u smislu da će vam dati priliku da se udobno smestite i odahnete u vreme odmora ili da sebi učinite podnošljivim rad ukoliko sedite na poslu.

Međutim, morate biti svesni da jastuk za hemoroide ne leči oboljenje već samo pruža trenutno olakšanje.

Prednosti prsten jastuka za hemoroide

Iako je prevashodna namena, zbog koje ćete kupiti jastuk za hemoroide, vaš bolji komfor i oslobađanje bola, ovi jastuci imaju još nekoliko značajnih prednosti:

 • Možete ih koristiti bilo gde, kod kuće, u kancelariji, na putovanju
 • Jastuci za hemoroide su jeftini. Svako ih može priuštiti.
 • Postoje vrezije  na naduvavanje tako da ih možete ispumpane presaviti i poneti sa sobom kou god da idete.
 • Ublažavaju direktan pritisak obezbeđujući kvalitetnu podršku kičmenom stubu.
 • Prilagođavaju se obliku vašeg tela
 • Efikasno oslobađaju bola izazvanog dugotrajnim sedenjem
 • Podesni su za svakoga ko traži dodatnu udobnost
 • Mogu se koristiti svakodnevno
 • Obično dobijete i rezervnu navlaku
 • Omogućavaju ventilaciju obolele regije sprečavajući znojenje a samim ti je i iritacija umanjena
 • Popravljaju držanje tela što je idealna alternativa za one koji nemaju vremena ili ne mogu da se pokrenu i počnu da vežbaju.

Prsten jastuk za hemoroide vam može pogoršati stanje

U nastojanju da budemo što informativniji i od pomoći, pošteno je da vas upoznamo i sa manama prsten jastuka za hemoroide.

Razlog zašto se ne preporučuje pacijentima je mišljenje da može pogoršati stanje. Naime kada patite od bola i nelagode onda se trenutno olakšanje čini kao spas. Međutim, ukoliko postoji opasnost da kasnije više patite onda trenutna udobnost nije vredna. Posebno, ukoliko imate ispale hemoroide, sedenje na prsten jastuku može prouzrokovati probleme.

Ukoliko je vaša bolest u tom stadijumu potreban vam je ozbiljniji pristup lečenu uz konsultaciju sa lekarom. Naravno ne odbacujte i brojne korisne prirodne načine lečenja hemoroida.

Prsten jastuk za hemoroide je po obliku vrlo nalik toalet šolji tako da dugotrajano sedenje na njemu može dovesti do sličnog ishoda kao i dugotrajno sedenje na WC šolji.

Uporedo sa nastojanjem za sprečite opstipaciju creva valja znati da je štetno dugotrajno sedenje u  toaletu. Ne ostajte tamo ni sekunda duže nego što je neophodno.

Aktivnosti kao što su čitanje ili prelistavanje društvenih mreža ostavite za prikladnija mesta.

Jastuk za hemoroide nije dovoljan

Samim sedenjem na udobnom jastuku za hemoroide nećete se izlečiti. Tretman hemoroida podrazumeva sasvim novi pristup vašim dosadašnjim navikama. Ovde mislimo na ishranu, lekovite čajeve za hemoroide i prirodne lekovite namirnice koje su u narodu dobro poznate kao blagotvorne za vaš problem. Lečenje hemoroida zahteva i spoljašnju negu. Postoje brojne masti za hemoroide. Birajte one koje su provereno prirodne.

Od prirodnih lekova za spoljašnji tretman hemoroida preporučuje se mast od nevena, kantarionovo ulje, ulje čajnog drveta, čist aloja gel, ulje hamamelisa

Lečite hemoroide pažljivo i temeljno a jastuk koristite da sebi olakšate patnju dok tretman traje. Samo tako vam može biti zaista koristan.

Jastuk za hemoroide upotreba

antihemoroid jastuk

Kancelarijske stolice su tvrde, a dan je dug. Uzalud pokušavate da se smestite udobnije. Vi sedite svakoga dana iznova 8-10 ili više sati. Kada ste jednom stigli kući više vam se i ne ruča pri pomisli da ćete opet morati sedeti. Umalo da zaboravim, ukoliko niste baš srećnica koja prošeta iza ugla do posla, opet ste sedeli u prevozu. Uh, koliko je to sedenja.

Jedan od vrlo čestih uzroka nastanka hemoroida je upravo ovo beskrajno sedenje.

Jedan običan jastuk može popraviti stanje.

Jastuk za hemoroide je zapravo višenamenski jastuk koji dobro dođe i osobama koje nemaju ovaj problem. Dugotrajnim sedenjem kičma se prosto sabije oslonjena o tvrdu podlogu. Cirkulacijau tom delu tela je otežana. Malo po malo, ovo prouzrokuje stalni bol u donjem delu leđa, utrnulost, ukočenost…Prva vam je pomisao da vas stižu godine a zaptavo ste svaki dan u dugom vremenskom periodu maltretirali svoje telo. Isprobajte da li će vam, za promenu, prijati sedenje na šupljem jastuku.

Antihemoroid jastuk je pravi spas za porodilje. Poznato da je ženama prvih dana nakon porođaja sedenje gotovo nemoguće. Pre no što odete da se porodite kupite sebi jedan ukoliko to već niste učinili u trudnoći. Naime, neke trudnice u poodmakloj trudnoći nalaze udoban položaj baš u ovom jastuku. Sedenjem u njemu smanjuju pritisak na bešiku i lakše podnose završnu fazu trudnoće.

Jastuk za hemoroide od memorijske pene

Proizvođači ovog pomagala su otišli korak dalje kreirajući jastuke za hemoroide od memorijske pene. Ovaj materijal je poznat kao veoma pogodan jer se oblikuje prema anatomiji korisnika. Ovi jastuci se zapravo sastoje iz dva sloja, memorijske pene i površinskog sloja u vidu gela koji hladi. Sve to dolazi u higijenskoj navlaci koja je periva u veš mašini. Pri tom je donja površina jastuka napravljena od materijala koji se ne kliza. Ovo obezbeđuje da jastuk stabilno stoji bilo da ga koristite u kancelariji, automobiu ili na bilo kom drugom mestu gde je neophodno da sebi olakšate vreme provedeno u sedećem položaju.

Jastuk za hemoroide od heljde

Ljuspice heljde imaju jednu zgodnu osobinu. One leti hlade a zimi greju i pod pritiskom se ravnomerno raspoređuju. Jastuk napunjen heljdinim ljuspicama je tako reći prirodna varijanta prsten jastuka. I ovaj jastuk je kružnog oblika sa udubljenjem u sredini.

Sada postoji i jastuk ispunjen heljdom u obliku slova P.

Ukoliko ste sami vešti ili u svom okruženju imate nekoga ko barata šivaćom mašinom, uz malo amerikan platna, i nekog dezeniranoog materijala možete i sami napraviti ove neobične jastuke napunjene heljdom. Oni vam mogu biti od koristi ne samo ako patite od hemoroida.

Svi oni koji su prinuđeni na dugo sedenje tokom radnog dana znaju kako je teško naći udoban položaj za odmor kada najzad dođu kući.

Sedenje na jastučiću udubljenom na sredini smanjuje pritisak na završetak kičme i oslobađa vas tog groznog osećaja ukočenosti. E sad zamislite da ste heljdinim pahuljicama dodali još malo suve lavande ili mirišljavih latica. Zamislite da napravite svakome u kući po jedan takav dar. Nekome će biti odmor za umornu kičmu, onaj ko se bori sa bolnim hemoroidima naći će prirodanu potporu za predah i olakšanje. Ukoliko želite može biti mirišljavo gnezdo za pospanu glavu tokom popodnevne dremke.

Gde se može kupiti jastuk za hemoroide?

Zanimljivo je kako uopšte ne znate da neke stvari uopšte postoje sve dok vam ne zatrebaju ili jednostavno morate napisati članak o njima. Jastuci za hemoroide su zapravo toliko dostupni da su razne online trgovine uzduž i popreko preplavljene svim mogućim i nemogućim izdanjima ovih stvarčica.

Cena jastuka za hemoroide

Prsten jastuk je jedna od onih višenamenskih sitnica u kući koje su jeftine ali zlata vredne.

Na online prodaji se jastuk za hemoroide može izabrati po ceni od 15-30 dolara u zavisnosti od vrste punjenja i da li ima dodatni sloj hladnog gela ili ne. Cene variraju i od jednog do drugog sajta ali su odstupanja generalno mala. Jastuk napunjen heljdom na domaćem sajtu posvećenom prirodnom lečenju košrta 1900 dinara. Obzirom da se radi o pomagalu koje ne može da se potroši možemo reći da ovo nije skupa investicija.

Ukoliko ste vešti u šivenju i dizajnu ovo vam može biti izazov a i proći ćete dosta jeftinije. Takav jedan ručno rađeni jastuk možete napuniti i seckanim sunđerom heljdom ili vunom koja se kao i heljda temperaturno prilagođava spoljašnjim uslovima.

Najzad sigurno nećete pogrešiti ako sebi priuštite antihemoroid jastuk. Uz odgovoran odnos prema zdravlju, više fizičkih aktivnosti, malo manje sedenja i odgovarajuće lečenje, hemoroidi će nestati. Jastuče vam uvek može biti od koristi.