Sve što treba znati o keratinu za kosu!

Negovana kosa predstavlja osnovu dobrog izgleda svake žene.   Zato je keratin za kosu top proizvod o kome se sve više govori. Pitate se kakav je to tretman i čemu služi?

Kosa je najjači ženski adut. Gusta, duga i sjajna kosa uvek privlači poglede. No usled  zagađenog vazduha, nezdrave ishrane, stresa, štetnih sastojaka u kozmetici, feniranja i farbanja, malo dama može da se pohvali tako gustom, sjajnom i zdravom kosom, a da pri tom ne potroše mnogo vremena i truda da bi tako izgledale. Keratinski tretmani postali su prava senzacija. Zahvaljujući njemu možete reći zbogom suvoj i oštećenoj kosi! Verujem da ste već čule podeljena mišljenja vezane za ovakav tretman . Mi Vam nudimo detaljan uvid u ovaj vid praktične nege .

Verovali ili ne,  jedna grupa zadovoljnih korisnika hvali keratin i tretmane keratinom smatrajući da kosa postaje svilenkastija i jača,  dok sa druge strane postoji  teza  da on zapravo šteti kosi i da doprinosi velikom oštećenju kože i kose.  

Šta je istina od toga?

Velike su šanse da  ukoliko niste dovoljno informisani možete doći u jako nezgodnu poziciju da ne znate kome verovati. Stoga mi Vam nudimo nekoliko korisnih saveta i smernica u vezi ovog tretmana.  A da li je to magični tretman ili ne, verujem da ćete sami prosuditi.

Šta je keratin?

Da li Vam je poznata činjenica da je keratin jedna od vlaknastih struktura proteina u našem organizmu? Prirodni keratin predstavlja protein koji služi kao zaštita epitelnih ćelija koje se oštećuju putem stresa ili spoljašnjih faktora. On predstavlja glavnu komponentu kose, noktiju i kože. Deluje na spoljašnju zaštitu kose, ali se isto tako nalazi u samom korenu vlasi. Upravo je on odgovoran za svlinekastu,sjajnu, jaku i gustu kosu  koja se ne lomi i puca.

Već je napomenuto da se u našoj koži i kosi  nalazi nalazi ovaj protein  koji ima ulogu zaštite od fizičkih povreda, stresa i drugih činilaca. Međutim, on se godinama troši i polako nestaje iz našeg tela. Razlog toga su različiti hemijski procesi, fizička oštećenja, stres, sunce ili slana voda.

Redovno farbanje kose, ispravljanje i tretiranje različitim agresivnim sredstvima može doprineti gubitku prirodnog keratina u kosi.

Kada dolazi do gubitka prirodnog keratina u , više je nego očigledno da kosa izgleda beživotno i kao slama i da je sklona krzanju i pucanju. Žene najbolje znaju koliko pažnje moraju posvećivati  ovakvoj kosi . To svakako može loše uticati na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Čest uzrok ovog problema su i jaki šamponi za kosu koji oštećuju strukturu dlake.

Jeste li znali da su za svakodnevnu negu kose i često pranje najbolji prirodni preparati?

Ako niste, pročitajte Milenino iskustvo. Ona nam je otkrila kako je potpuno prirodno uspela da regeneriše kosu i povrati joj vitalnost i sjaj. Oduševljena je. Njen kosa koja je bila iskrzana i suva, sada je oporavljena i sjajna. To što je njoj pomoglo da oporavi kosu, može biti i vaše rešenje. Njeno iskustvo biće vam korisno, a naći ćete ga na ovom linku: https://minutzamene.com/jednostavan-trik-je-oporavio-moju-ostecenu-kosu/

Ukoliko Vam se dogodilo da nakon zimskog perioda kosa postane suva i oštećena, znajte da su glavni krivci za to niske tempretaure, vlažnost vazduha kao i prostorije sa suvim vazduhom. Kosa je osetljiva i izmučena, zato je treba na pravilan način negovati. Sigurno ne želimo da kosu večito vezujemo niti da se krijemo pod kapom.

Međutim, zahvaljujući keratinu za kosu , poboljšava se kvalitet kose i na taj način vraća se prirodni sjaj.

Vrste keratinskog tretmana i njihovo dejstvo

Valjalo bi napomenuti da postoji nekoliko tipova ovih  tretmana.  Dakle, postoje tretmani koji služe regeneraciji kose koji su na bazi  prirodnog keratina i služe za revitalizaciju kose.

O tome da li on zaista pomaže, kako i na koji način – saznajte i u ovom videu:

Sa druge strane, na našem tržištu možete naći i keratinske tretmane koji su namenjeni trajnom ispravljanju kose, koji  pored keratina  sadrže i formaldehid .

Napomena da se pažjivo raspitate u frizerskim salonima o vrsti  tretmana koje nude, da li su sertifikovani i priznati. Važno je odabrati frizerski salon od poverenja koji će doprineti što boljem izgledu Vaše kose.

Kod tretmana koji sadrži samo keratin za kosu , dlaka se popunjava ovim proteinom, biva čvršća i jača, i na taj način se  oporavlja i  ispravlja. Ovakav tretman Vam može pomoći u revitalizaciji kose. Na bazi je prirodnih sastojaka, ne šteti kosi i efikasno oporavlja oštećenu kosu.

Kod tretmana koji sadrže keratin i formaldehid dolazi do hemijske veze između molekula keratina i formaldehida koji ispravljaju kosu i sprečavaju ponovno kovrdžanje. Metod ispravljanja kose je intenzivniji . Postoje različite studije o hemijskom sastojku formaldehida i  neželjenim  efektima, pa zato budite obazrivi.

Ukoliko smo Vam u uvodu teksta pomogli da se odlučite za keratinski tretman kose, onda je vreme da Vam odgovorimo na pitanje kako izgleda sam tretman ali i sve što trebate znati o tretiranju i održavanju kose nakon samog  tretmana.

Ovaj tretman osvojio je i mnoge poznate zvezde poput Dzenifer Aniston.  To i nije iznenadjenje obzirom da  oživljava kosu, sprečava lomljenje, krzanje krajeva i isušivanje vlasi.

Čitav proces nanošenja keratina za kosu  traje oko 2 sata. 

Efekat  tretmana  u proseku traje od tri do devet meseci zavisno koliko se posvetite nezi kose.

Kako izgleda  postupak keratinskog tretmana u salonu

keratinski tretman za kosu

Ono što je praksa kod nanošenja tretmana jeste najpre dubinsko pranje kose i sušenje fenom. Kada se kosa apsolutno prosuši, četkom se nanosi keratin  za kosu po pramenovima. Nakon nanošenja tretmana,  frizer će Vas ostaviti na sat vremena kako bi se sve dobro osušilo i sjedinilo sa kosom.

Poslednja faza predstavlja ispravljanje kose peglom ili feniranje, zavisno na šta se odlučite da li ćete zahvaljujući ovom tretmanu ispraviti kosu ili se pak odlučiti samo za pakovanje i regeneraciju.

Od presudne je važnosti da ne perete kosu naredna četiri dana, čak ni da je kvasite. Bitno je da je ne vezujete i da je ne držite iza uha. Ukoliko se dogodi da Vam se kosa  nakon spavanja izlomi, koristite peglu za kosu kako bi ste je ispravili.

Cena keratinskog tretmana varira od frizerskog salona,  a zavisi od dužine i strukture kose i marke proizvoda koji se koristi. Zbog toga za ovu uslugu potrebno je izdvojiti između 4000 i 15 000 dinara.

Važno je reći da se kertaniski tretman nanosi na kosu od korena pa sve do vrhova vlasi, pa imate potpuno zaštićenu kosu od različitih klimatskih prilika, tretiranja različitim farbama ili konstantnim feniranjem.

Nedavno je moja prijateljica uradila keratinski tretman. Odlučila se za tretman ispravljanja kose. Nekada je bila devojka koja je imala kosu poput metle . Pretpostvljam da svi znate a kakvoj kosi govorim. Suva i neuredna.  Verovali ili ne, nakon tretmana kosa joj je oporavljena 100%. Sada ta ista devojka  ima fenomenalnu i negovanu kosu. Iz toga razloga, ma koliko sam  ja i moje druge prijateljice na početku bile skeptične po pitanju ovog načina regeneracije kose  misleći da je to još jedan od frizerskih trikova, uvidele smo da zaista deluje.

Posebna nega nakon tretmana

Nakon tretmana, morate imati na umu da pravilna nega kose  podrazumeva korišćenje adekvatne kozmetike koja će doprineti održavanju kvaliteta vaše kose. Ne samo što će održavati keratinski tretman, već će kosa uz aktivnu i pravilnu negu izgledati mnogo zdravije i bolje.

Svaki odgovorni  frizer odmah će Vam reći da je vreme za korišćenje šampona bez sulfata. Ukoliko Vam ovakvi proizvodi nisu poznati, šamponi bez sulfata ne sadrže jake detrdžente i minerale koji mogu uništiti folikulu dlake. Po  svom sastavu su blagi, ne iritiraju kožu glave i održavaju keratin na kosi. Upravo zato što ne sadrže agresivne supstance, nežno čiste kosu, održavajući sjaj i postojanost tretmana.

Pored odgovarajućeg šampona, neophodno je koristiti i odgovarajuće maske za kosu.

Toplo Vam preporučujem da na vreme počnete sa pravilnom negom kose, da ne biste došle u nezgodnu situaciju  da Vam  je neophodan keratin za kosu. Stres, posao i različite obaveze u toku dana nas sprečavaju da mislimo o ličnoj nezi, stoga imajte uvek na umu, Vaš izgled zavisi samo od vremena i preparata koje koristite. Šamponi bez sulfata predstavljaju pravi spas ukoliko želite da počnete sa negom Vaše kose već danas. Obzirom da je potpuno bezbedan za negu kose, možete ga koristiti svakodnevno i neće osušiti i uništiti Vašu kosu.

Možda Vam ovo zvuči jako naporno i možda ćete pomisliti da je to još jedna obaveza održavanja kose. Ali moram da Vas razuverim u to.

Jednom kada počnete na pravilan način da negujete kosu sa odgovarajućim preparatima, zaboravićete na frizere, reklamne proizvode i sva ona revolucionarna otkrića u polju estetike kose.

A šta je keratinsko pakovanje za kosu?

Keratinsko  pakovanje, odnosno maska za kosu, je proizvod koji je veoma dostupan na našem tržištu. Možete  pronaći u svakoj drogeriji . Ovo pakovanje za kosu sadrži mnogobrojne  korisne sastojke odnosno skup različitih grupa vitamina, koji deluju pozitivno na kosu.

Koristi se tako što se nakon pranja kose šamponom bez sulfata, keratinsku masku nanesete na krajeve kose i držite je do 15 minuta, kao regenerator. Nakon toga kosa se ispira mlakom vodom.

Ova maska ima funkciju bržeg oporavka kose. Kosa postaje jača, bolje se češlja i fantastično miriše. Preporučuje se kao proizvod koji se koristi uz keratinski tretman i šampon bez sulfata, ali se svakako može koristiti i samostalno kao preparat za negu.

Cena keratinskog pakovanja zavisi od marke proizvođača. U drogerijama možete pronaći veliki izbor ovih maski po različitim cenama, ali ne sumnjam da će se naći odgovarajući proizvod za svačiji standard i ukus.

Saznajte i kako deluje šampon za kosu sa keratinom!

Zašto je koristan keratin za kosu?

Verujem da se pitate da li Vam je sve ovo neophodno za zdrav i lep izgled Vaše kose.

Odgovor zavisi samo od Vas.

Mogu  Vam  reći činjenicu da milioni žena širom sveta hvale ove tretmane i šampone bez sulfata koje koriste za oporavak kose i da se zahvaljujući ovakvom vidu nege možete rešiti redovnog odlaska u frizerski salon na više od tri meseca.

Kada se to stavi na računicu mogli bi smo dati veliki plus keratinu za kosu – osim što je dugoročno isplativo, toliku uštedu vremena imamo. Da ne zaboravimo da u svakom momentu možete imati negovanu i zdravu kosu koja brzo raste i mami poglede. Verujem da sve želimo takve poglede i komplimente na račun našeg negovanog izgleda.

Iskustva žena sa keratinom za kosu

Iskustva vezana za keratinske tretmane pokazuju da su žene različitog doba veoma zadovoljne kvalitetom svoje kose nakon upotrebe ove metode, a posebno se izdvaja zadovoljstvo usled njenog zdravijeg izgleda .  

Sa druge strane, postoji grupa korisnika koji osporavaju dejstvo keratina za kosu. Oni koji su protiv ovog tretmana  obrazlažu svoje nezadovoljstvo činjenicom da  još više oštećuje vlasi . Ukoliko se  radi sa neproverenim proizvodima i u salonima koji nisu obučeni za takav tretman može doći do lošeg rezultata. 

Zato drage dame, ukoliko se odlučite za ovaj potez, valjalo bi se najpre raspitati o kakvim proizvodima se govori i način na koji se radi sam proces tretmana u salonima lepote.

Ipak, verujem da će vam se dopasti činjenica da su se zadovoljne dame  vraćale ovoj navici. Stoga je zaključak da se ovakvo ulaganje u izgled i te kako isplati.

Iz frizerskog ugla, iskustvo pokazuje da su ovakvi tretmani izuzetno delotvorni na poboljšanje zdravlja kose.Uz odgovarajuću negu učinak keratina za kosu je više nego zadovoljavajuć.