Kosa kao slama, ima li rešenja?

Kosa kao slama, ima li rešenja?

Autor:

Evo kako da kosa kao slama postane kao svila! Ako vas muči beživotna kosa, na pravom ste mestu, jer vam danas otkrivamo kako da povratite blistavost vašoj kosi.

Beživotnu kosu ne možete da sakrijete, ona se u svakom trenutku vidi, pa čak i kada se vratite od frizera. Na svakoj fotografiji, u svakom važnom trenutku, ona će vas podsetiti da nešto treba da preduzmete. Ako ne vidite napredak, a trudite se da sredite stanje na vašoj glavi, onda negde grešite.

Dobićete detaljan vodič šta sve treba da učinite kako biste pomogli vašoj kosi da se obnovi i da ponovo izgleda zanosno. Mi ćemo vam pomoći na tom putu, korak po korak.

Za kosu kao slamu ima rešenja, nemojte da brinete, samo se pridržavajte pravila.

Za početak, hajde da otkrijemo zašto je vaša kosa postala ovakva!

Suva kosa kao slama uzrok

Ako vaša kosa izgleda kao slama, to je znak da vam treba dodatna nega. Šišanje je prvo rešenje koje će vam doneti olakšanje, ali samo u slučaju da su krajevi kose kritični. Ako je cela kosa suva, šišanje neće biti od velike pomoći. Poseta frizeru treba da bude redovna, što znači da na tri meseca treba da skraćujte krajeve kako bi kosa rasla nesmetano i bez otežavajućih okolnosti.

Sigurno se pitate zbog čega je vaša kosa postala suva i zašto izgleda kao slama?

Ima mnogo razloga za to, a istina je da se ovo stanje nije pojavilo preko noći. Možda je u pitanju vaša ishrana koja nije bogata potrebnim vitaminima i mineralima. Da li ste u poslednje vreme birali da jedete usput, jeli ste brzu hranu i niste unosili dovoljno voća i povrća?

kosa kao metla

Postoje namirnice koje su blagotvorne za kvalitet vaše kose, pa ako smatrate da je upravo vaša ishrana razlog zbog kog kosa izgleda kao slama, pročitajte šta sve treba da jedete, kako biste povratili kosi energiju i lepotu.

Osim ishrane, na kosu mogu da utiču i spoljni faktori. Kosa se suši i po hladnom vremenu, a i po prejakom suncu. Nega mora da bude u skladu sa vremenom. Znate već, zimska nega kose ima svoja pravila, a letnja nega ima potpuno drugačija pravila.

Postoje univerzalna pravila koja morate poštovati kako bi vaša kosa bila lepa i negovana, pa ako želite da saznate koja su to pravila koja ne smete da preskačete, pročitajte kako da na pravilan način negujete kosu.

Osim vetra i sunca, na to da kosa postane suva i kao slama mogu da utiču i aparati za stilizovanje kose koji rade po principu toplote. Tu mislimo na fen za kosu, na prese, figara i ostale aparate. Svi oni utiču da kosa postane oštećena, ali nam se čini da bez njih ne možemo da dobijemo lepu frizuru.

Kad god vam uslovi vremena dozvoljavaju, osušite kosu na prirodan način, bez upotrebe fena. Peglu i figaro koristite samo za specijalne prilike, a ne svakoga dana. Vaša kosa dobro pamti šta radite i sva oštećenja moći ćete da vidite u narednom periodu.

Pročitajte naš vodič za sušenje kose!

Na kvalitet kose mogu da utiču i česta farbanja, posebno blanširanja. Lakovi za kosu, gelovi, svi preparati koji kosu čvrsto drže, izbacuju je iz svoh prirodnog stanja. Sve ove stvari, ukoliko ih svakodnevno koristite i forsirate vašu kosu da bude neprirodno savršena, mogu da dovedu do ozbiljnog oštećenja.

Činjenica je da možda i niste vi krivi za trenutni kvalitet kose, već su to posledice zdravstvenog stanja ili hormonskih promena.

Još jedna stvar, koja je i najvažnija jeste nega kose. Bitno je da birate prirodne preparate za negu, kako ne biste prilikom svakog pranja činili da vaša kosa izgleda beživotno i kao slama.

Moja prijateljica Sara bila je u istoj situaciji kao i vi trenutno. Njena kosa je stvarno ličila na slamu. Stidela se izgleda svoje kose, pa je često vezivala u punđu. To je samo lomilo njenu kosu jer se iz aviona videlo da ona ne liči ni na šta. Kada bi je pustila (oprala i osušila), ona je bila takva da nije želela da izađe iz kuće. Zaista, kao da ste joj stavili gnezdno, to nije ličilo na kosu. Srećom, to je sada davna prošlost! Kosa joj je sada duga, sjajna i blistava. Obavezno pročitajte njeno iskustvo i proverite kako je ona jednostavno oporavila kosu. Kliknite na link: https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu-iz-korena/

Kosa kao metla i kako da je oporavimo?

Kosa kao metla nije retka pojava. Može biti trenutno stanje, a može i da potraje. Sve zavisi od vas!

Kosu koja liči na metlu, lako ćete prepoznati. Ona je izgubila sjaj, i ne možete da ga nadoknadite, pa čak i kada stavite na kosu sve one preparate koji obećavaju sjaj za nekoliko minuta. Na žalost, nema tog preparata koji za pet minuta može da obnovi oštećenu i suvu kosu.

Vaša kosa postaće gruba i mrsiće se. Umršena kosa kroz koju ne možete lako da prođete prstima, a da se ne zaglavite, jeste znak da je ona u katastofalnom stanju. Umršena kosa može da se odmrsi, pa ako vas zanima kako to da učinite, pročitajte sledeći tekst koji će vam otkriti kako da zamršena kosa bude prošlost.

Suva kosa može da se sredi pravilnom hidratacijom, jer u suprotnom ona postaje sve teža za stilizovanje i vrlo brzo će početi da puca i da se lomi. Kako vam se to ne bi dešavalo, bitno je da krenete u akciju i da preduzmete sledeće korake:

Nabavite dobar šampon!

Šampon za kosu je izuzetno važan u procesu obnavljanja suve i oštećene kose koja izgleda kao slama. Ako nastavite da koristite iste preparate, a iz petinih žila se trudite da regulišete ostale uzroke, možda nećete uopšte videti rezultate.

Kako ne biste gubili vreme, izaberite dobar šampon.

Šampon ne sme biti bilo koji, onaj koji pronađete tog dana na sniženju, već treba da budu namenjeni vašim potrebama. Pročitajte ultimativni vodič na temu kako da pronađete najbolji šampon za negu suve kose.

Šampon koji će vam najviše pomoći da oporavite kosu jeste onaj koji može da je dubinski nahrani i da joj da ono što joj nedostaje.

Koristite šampone koji u sebi ne sadrže sulfate, parabene i silikoni, jer svi ovi sastojci utiču na to da vaša kosa bude još suvlja i da sve više liči na metlu, a tovam se nikako neće svideti.

Treba vam šampon koji ima prirodne sastojke koji su dovoljno moćni da nahrane suve vlasi i da ih vrate u život!

Koristite maske za suvu kosu

Korišćenje maski ne sme da bude luksuz. Kad kažem luksuz, tu mislim na vreme i na novac koji treba uložiti u kvalitetnu masku.

Maska mora da se nanosi na kosu jednom nedeljno. Malo žena ovo pravilo poštuje. Maske su potrebne baš svim tipovima kose, i one mogu da pomognu pri rešavanju problemu koje imate na glavi.

kosa kao slama rešenje

Ja najčešće sve kućne tretmane radim nedeljom. To je dan koji mogu da priuštim sebi. Depiliram se, stavljam masku koja stoji bar dva sata, gledam filmove, pijem kafu sa drugaricama, pružam svom telu odmor, i tako svake nedelje. Probajte, uverićete se da je super!

Maske za suvu kosu mogu da se prave i kod kuće, ne morate da ih kupujete. Znate već da mi imamo spisak najboljih maski na svetu, za svaki problem i svaki tip kose. Imamo i spisak najboljih maski za oštećenu i suvu kosu, pa proverite koje će vam najviše odgovarati.

Za suvu kosu možete koristiti razna ulja, kao što je maslinovo ili kokosovo. Maslinovo ulje za kosu je najbolji prirodni tretman koji možete da priuštite svojoj kosu i to u udobnosti svog doma. Kokosovo ulje je takođe odlično i snažno je u borbi protiv oštećene i beživotne kose. Ono vam može pomoći i oko sjaja, ali i oko dubinskog hranjenja vlasi.

Jaje za kosu, med, želatin, sve su to sastojci koje možete da mešate i da od njih pravite pakovanje koje će kosu vratiti vremenom u normalno stanju, bez obzira koliko je trenutno suva.

Kosa koja izgleda kao slama traži od vas da je negujete, da imate dosta strpljenja i da u nju ulažete i trud i vreme.

Regenerator pri svakom pranju je poželjan

Regenerator za kosu je uz šampon najbitniji proizvod koji morate imati prilikom pranja kose. Regenerator za kosu ima ulogu da zaštiti i da kosi sačuva vlažnost. On može i da popuni sitna oštećena koja su nastala na dlaci, ali može da popuni i oštećenja unutar vlasi.

Za oštećenu kosu regenerator može da bude pravi spas. Oni mogu da se nanose prilikom pranja ili posle pranja (neispirajući regenerator). Kada vam je kosa kao slama, onda treba da birate rehgeneratore koji u sebi sadrže ulja, ši buter i proteine.

Regeneratori treba da sačuvaju vašu kosu do sledećeg pranja, pa zato nemojte da žalite novac na njih. Oni nisu preterano skupi, ali uvek birajte kvalitetnije regeneratore jer oni vam pružaju mnogo! Pročitajte zašto je bitno da izaberete regenerator po svojoj meri i šta može da se desi ako grešite u izboru.

Još saveta za negu kose koja izgleda kao slama

Kako bi vaša kosa zablistala, potrebno je da promenite neke navike. Za početak, treba da naviknete da kosu sušite na prirodan način. Ako ređe upotrebljavate fen za kosu, vaša kosa će moći brže i lakše da se regeneriše. Probajte! U zavisnosti od gustine i od dužine, možda vam ipak neće biti potrebno više od sat ili dva.

Važno je i da napomenem da ne bi trebalo da kosu prečesto perete. Sada ćete sigurno pomisliti da jednostavno morate da je perete svakoga dana, jer vam se masti i da ne možete da zamislite da je perete dva ili tri puta nedeljno, što je zapravo i pravilno. Svakodnevno pranje kose zahteva da poštujete određena pravila. Kosu nikako ne biste smeli da perete vrućom vodom, jer ona dodatno isušuje vašu kosu i čini da ona puca i da postane oštećena, gruba i bez sjaja. Ispirajte kosu hladnom vodom, tako ćete biti sigurni da ste je dobro isprali.

Nemojte mnogo šampona da stavljate. Dovoljna je mala količina koja je ravnomerno raspoređena po temenu glave i koju ćete dobro utrljati, a zatim dobro isprati. Ne zaboravite da stavljate regenerator, jer vam je on neophodan!

Slamasta kosa može da bude prošlost!

Postoje periodi u životu žene kada ne može lako da obuzda svoju kosu. Kosa koja izgleda beživotno može da se sredi uz pravilnu negu. Ipak, kada dobijete očekivane rezultate, nastavite, nemojte da je tako lako ispustite iz ruku. Ništa se ne popravlja preko noći i svako poboljšanje treba da se održava.

Nemojte gledati stare slike i tugovati za sjajnom i prelepom kosom, jer itekako možete da je oživite, da je sredite i da joj pružite oporavak kakav zaslužuje. Možda ste vašu kosu baš maltretirali u poslednje vreme i treba joj odmor, i prirodna nega.

Nemojte biti agresivni prema kosi koja je poput slame jer je ona vrlo osetljiva, iako izgleda grubo. Njoj je potrebno više nege i više pažnje, kako bi ponovo zasijala u svom najboljem izdanju!.

Budite uporni i nežni, i već za nekoliko meseci imaćete blistavu kosu za kojom će se svi okretati na ulici!