Koja je najbolja kolagen maska za lice?

Koja je najbolja kolagen maska za lice?

Kolagen maska za lice pomoći će vašoj suvoj, neelastičnoj koži da postigne zategnut, mladolik i negovan izgled. Pogledajte kako radi i izaberite pravu.

Dosta žena odlaže kupovinu dobre maske za lice. Setimo se tek kada primetimo da su nam se pojavile bore, kada nam koža gubi elastičnost ili kada vidimo neku reklamu za njih. Ali maske imaju svoju namenu i svaka žena bi trebala da zna čemu služe i kakve sastojke treba tražiti u masci sa kolagenom.

Kolagen maska za lice i njena uloga

Značaj kolagen maske za lice bio je zanemaren u odnosu na ostale proizvode za negu lica. Većina pri pomenu na proizvode za negu lica pomisle na kreme. Međutim, kreme nisu jedini proizvodi koji su nam potrebni kako bi imali negovanu kožu.

Maske za lice sa kolagenom su nešto što bi trebalo razmotriti ukoliko želimo da održimo mladolik izgled naše kože, postignem elastičnost i smanjimo nedostatke na licu.

Ali, šta je to što one sadrže i za šta se tačno koriste ?

Kako bi dobili odgovor na ovo, moramo biti upoznati sa time šta je kolagen i čemu služi.

To je protein koji je zaslužan za mladolikost i elastičnost naše kože. On se nalazi u velikoj količini u našem telu. Od njega su načinjeni naši mišići, ligamenti, kosti, koža … Sve su ovo osobine koje poseduje magični kolagen.

Ako ste primetili da vam se koža menja s godinama nije vam se učinilo.

Naše telo smanjuje proizvodnju kolagena, kako starimo. Kolagen koji nastaje kasnije tokom našeg života nije istog kvaliteta kao onaj koji je naše telo stvaralo dok smo bili mlađi.

Što je upravo i jedan od razloga zašto treba krenuti sa negom na vreme.

Kako deluje kolagen maska za lice?

maska za lice sa kolagenom

Žene su uglavnom skeptične kada kreću sa primenom nečeg što ranije nisu koristile. Tako je i sa kolagen maskom za lice. Ako ih niste isprobavali niste jedine. One su napravljene kako bi topikalno obogatili našu kožu kolagenom i na taj način osvežili i podmladili našu kožu.

Ovakve maske su postale popularne u poslednjih par godina. Uglavnom je reč o “sheet” maskama. Radi se o papirnim maskama koje sadrže brojne sastojke. Između ostalog i hidrolizovan kolagen.

Hidrolizovan kolagen – Ova supstanca je napravljena zbog svojstava koje poseduje. Kolagen je jako velik molekul. Zašto je to bitno ? Molekuli te veličine ne mogu proći kroz kožu. Samim tim, naša koža ga ne može upiti. Ispitivanjima dokazano je da takav kolagen ne bi uopšte imao efekta, jer bi bio samo površinski.

Tako su se naučnici dosetili da je najbolje rešenje izmeniti molekule. I mi smo davnih 80-ih dobili hidrolizovanu verziju ovog molekula. Ovaj revolucionarni proizvod doprineo je do toga da se danas kolagen može naći u velikom broju krema, maski za lice itd. Gotovo da ne možemo zamisliti negu kože bez njega.

Ali šta još sadrže kolagen maske za lice ? Sigurno nije samo kolagen u pitanju.

Ove maske hidriraju lice, tako ga osvežavaju. U tu svrhu možemo naći hijaluronsku kiselinu u njihovom sastavu. Mnoge maske na bazi kolagena sadrže i:

 • Ulja
 • 24 karatno zlato
 • Amino kiseline
 • Alge za lice
 • Kavijar
 • Vitamin C itd.

Njihovo korišćenje je izuzetno lako. Međutim, da bi delovali – zahtevaju redovnu primenu.

Ipak, ne vole svi ovakav tip proizvoda. Postoji rešenje i za njih! Helena je želela da se reši bora i podočnjaka. Godine su učinile da  kolagen u njenoj koži opadne i njena lice je postala suvo, pojavile su se bore, a primetila je i fleke na licu.  A onda je otkrila prirodno rešenje koje  joj je pomoglo da vrati sat unazad i reši se svih tih problema . Sada joj je koža zategnutija, deluje mlađe, glatka je, sveža, bez bora i tamnih podočnjaka. Ono što je rešilo njene probleme sa kožom rešiće i vaše. Pogledajte šta je pomoglo Heleni, u njenom ličnom iskustvu koje je podlelila. Kliknite na ovaj link: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Maska sa kolagenom za podočnjake

Možda se pitate zašto postoji toliki broj proizvoda za lice, i otkud je kozmetičkoj industriji palo na pamet da napravi masku baš za predeo oko očiju? Svi znamo da je koža oko očiju osetljiva i tanka. Tu se primećuju prvi znaci starenja jer je taj predeo i najnežniji.

Upravo zbog toga ovom predelu posvećujemo posebnu pažnju i negu. Tako smo dobili to što je danas poznato kao maska sa kolagenom za podočnjake.

O čemu je reč ?

Kolagen maska za lice bez bora

Bore su nešto što dolazi vremenom. Ni jedna od nas ne želi bore na svom licu, međutim kako nam opada kolagen i njegov kvalitet tako se i povećava šansa da ih jednog dana zateknemo. Kolagen maska za lice je napravljena upravo da bi se smanjile bore koje nas toliko nerviraju.

Kolagen maska za lice bez bora obogaćuje našu kožu peptidima kolagena.

Postoji veliki broj proizvođača koji ih pravi, međutim nemaju sve iste sastojke. Ako ste se zapitale zašto se toliko razlikuje sastav, odgovor je u načinu delovanja.

Kvalitet maski nije svuda isti, kao što ni kolagen koji se nalazi u njima može da se razlikuje. Maske koje u sebi sadrže veću količinu kvalitetnog kolagena imaju bolji efekat, od onih sa manjom koncentracijom.

Da li je dobra maska za lice sa kolagenom ?

Maska za lice sa kolagenom je dobra ali … Uvek postoji ono ali.

Ovakve maske zahtevaju vreme kako bi delovale. Ne možete kupiti jednu kolagen masku za lice i očekivati da se magično rešite bora i svih nesavršenosti. Stvaran svet ne funkcioniše tako.

Kako bi ste izvukli najbolje iz njih morate biti uporni. Morate znati da se benefiti ovakvih proizvoda ne postižu preko noći. I morate znati kako da prepoznate kvalitetne maske. Ne možete očekivati fenomenalne rezultate ako:

 1. ste odabrali one sa lošijim sastojcima, ili
 2. imate veoma izražene bore

Preparati koji podstiču kolagen su se pokazali kao bolji izbor. Molekuli kolagena iz kozmetike često imaju lošu apsorpciju. To je jedan od razloga zašto mnoge kolagen maske imaju u sebi i dodatne sastojke poput gore pomenutih (hijalurona, vitamina c itd.).

Kako hijaluron deluje u maski sa kolagenom

Hijaluron je jedan od sastojaka koji se često primenjuju u nezi lica. Kolagen maska za lice često sadrži takve sastojke kako bi se poboljšao efekat. Hijaluronska kiselina ima sposobnosti koje je čine jedinstvenom. U proizvode se dodaje kako bi se održala hidriranost kože.

Pitala sam se zašto se to radi? Primetila sam da je ovaj sastojak čest, ali nisam znala zašto je toliko rasprostranjen dok se nisam konsultovala sa kozmetičarkom. Hijaluronska kiselina spada u supstance koje jednostavno privlače molekule vode. Ona može primiti izuzetno veliku količinu vode, zbog čega ima toliku upotrebu. I to preko 1000 puta veću količinu od svoje težine.

Tada sam shvatila zašto je toliko popularna. Zašto su njene sposobnosti bitne ?

Pored hidriranja hijaluron deluje na našu kožu tako da podstiče proizvodnju hijalurona. Pored toga naša koža postaje:

 • Glatkija
 • Ima manje nesavršenosti
 • Smanjuju se pore
 • Stimuliše regeneraciju kože
 • Smanjuje depigmentaciju kože
 • Sprečava pojavu bubuljica.

Zato se mnoge žene odlučuju za primenu ovog sastojka.

Uticaj vitamina C na efekat maske sa kolagenom

Vitamin C, još jedna popularna supstanca. Kao antioksidant koji je veoma jak ima sposobnost da brani kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Askorbinska kiselina utiče na kožu tako što:

 • Podstiče regeneraciju kože
 • Smanjuje znakove starenja
 • Prosvetljuje kožu (ovo je jako bitno za redukciju tamnih fleka na licu)
 • Sprečava oštećenja kože (od sunca itd.)

Najbitnije ?

Vitamin c ima sposobnost da podstiče proizvodnju kolagena.

Na taj način može pomoći da maske sa kolagenom budu još efikasnije. Deluje anti upalno, smanjuje crvenilo, a zbog svojih sposobnosti koža postaje zategnutija i deluje mlađe.

Kolagen maska za lice sa 24 karatnim zlatom

zlatna kolagen maska

Jedna od najboljih kolagen maski na tržištu. Ima uticaj na:

 • Umoran tenUmorna koža često deluje beživotno. Ova maska rešava problem sa beživotnom kožom tako što utiče na produkciju sebuma, hidrira i revitalizuje kožu.
 • Pomaže dehidriranoj koži – Ako ste mislili da su dehidrirana i suva koža ista stvar, prevarili ste se. Postoji jedna bitna razlika. Kod dehidrirane kože radi se o tome da ne unosimo dovoljne količine vode u organizam. Kod suve kože radi se o slaboj proizvodnji ulja. Ova maska utiče na oba problema.

Sadrži kvalitetan kolagen što utiče na njen efekat na kožu. Ovakav tip maski se pokazao kao veoma povoljan za kožu.

Zlato koje se nalazi u njoj deluje kao antioksidant. Pomaže sprečavanju upala, smanjuje pojavu akni i crvenila i utiče povoljno na redukciju uticaja slobodnih radinala na našu kožu.

Maske za podočnjake često u sebi sadrže i čestice zlata. Na taj način povećava se njihova efikasnost. Ovaj sastojak ojačava elastin i pomaže u zatezanju kože. Zlato u proizvodima za lice, poput zlatne kreme za bore, pomaže i da se poboljša cirkulacija, a rezultat je zdravija koža.

Saznajte više o zlatnoj kremi za bore.

Savet: Tražite maske od proverenih proizvođača.

Najbolja kolagen maska za lice

Ovo zavisi od tipa kože i vaših potreba.

Kolagen maska za lice je proizvod koji je zastupljen kod velikog broja proizvođača. Najpoznatije maske su:

Afrodita noćna maska sa kolagenom

U pitanju je noćna maska koja deluje direktno na nesavršenosti ( u ovom slučaju na bore). Afrodita noćna maska sa kolagenom sadrži bioaktivne peptide i kolagen dobijen iz morskih plodova. Primenom ovih sastojaka dolazi do popunjavanja (smanjenja) bora, i pojačava se proizvodnja kolagena.

Ako ste smatrali da je svejedno da li je koristite noću ili danju, prevarili ste se. Ova maska za lice je namenjena za noćnu upotrebu, jer tada ima najbolji efekat na kožu. Tako podstiče regeneraciju kože (jer je noć najbolje vreme za to). Sama maska za lice je i malo masnija, tako da ne preporučujem da ih koristite tokom dana.

Avon maska sa kolagenom i elastinom

Radi se o koncentrovanoj maski za lice. To znači da poseduje veći broj aktivnih čestica. Ova maska smanjuje vidljivost bora i vraća koži zategnut i mladolik izgled. Ujedno neguje i štiti kožu. Dolazi u pakovanju koje možete koristiti više puta.

Ju luna maska sa kolagenom

Radi se koreskoj kozmetici. Ovakvi proizvođači su postali jako popularni u Evropi.
Ne radi se o skroz prirodnim sastojcima. Ova maska sadrži sastojke poput:

 • Propilen-glikol
 • Alkohol
 • Glicerin
 • Hidrolizovani kolagen
 • Ulja
 • Disodium EDTA itd.

Kao što vidite iz priloženog, lista sastojaka je malo duža, ali zašto su tu ?

Ovi sastojci se nalaze u maski za lice sa kolagenom kako bi pomogli da se koži obnovi vlaga. Maska pomaže u uklanjanju blažih nedostataka i daje koži izgubljenu elastičnost. Ona ujedno ima uticaj i na uklanjanje mrtvih ćelija, smanjenje vidljivosti ožiljaka na koži itd.

Kolagen kristal maska za podočnjake

Pomaže uklanjanju tamnih delova ispod očiju. Pored toga ona je i rešenje za problematične podočnjake i borice u okoloočnoj regiji. Sadrži fito-kolagen. Zbog načina dobijanja ovog sastojka poboljšava apsorpcija preko kože, što ovaj proizvod čini efikasnijim.

Colway zlatna maska sa kolagenom

Kolagen koji se nalazi u ovoj maski dobijen je iz ribljeg ulja. Vrši hidrataciju kože, ali i utiče značajno na njeno obnavljanje (regeneraciju), vraća joj elastičnost i podmlađuje je. Karakteristika ove maske je i osvežavanje lica. U sebi sadrži ekstrakt aloe, elastin, hijaluronsku kiselinu, vitamin b itd.

MBeauty hidrogel maska sa kolagenom

Ova maska pored kolagena ima i arganovo ulje, hijaluron, ekstrakt mrkih algi itd. Pomaže dehidriranoj i umornoj koži da vrate svoj prvobitan izgled, smanjuje bore i učvršćava kožu.

Nedostaci kolagen maske za lice

Kolagen se nalazi u nama zato je jako mala verovatnoća da se javi alergija baš na ovaj sastojak. Međutim kolagen nije jedino što se nalazi u njima. Kolagen maska za lice u sebi ima i druge sastojke, imajte to na umu ako osetite neku neprijatnost prilikom upotrebe.

Moguće je da vam se javi neki vid iritacije ili crvenila. Proizvodi su dermatološki testirani i ovakve reakcije su zaista retke. Ako sumnjate na pojavu alergije savetujem da isprobate na koži podlaktice pre stavljanja na lice ili da kontaktirate vašeg lekara.

Iskustva i gde kupiti?

Tara – “Koristim maske sa kolagenom već godinu dana. Primetila sam manje bora i koža mi je baš osvežena nakon korišćenja.”

Aleksandra – “Imala sam veća očekivanja na masku sa kolagenom. Kupila sam jednu sa hijaluronom, ali pored malo veće hidratacije nisam primetila neku veću razliku.”

Ana – “ Ipak ću se držati prirodnih krema. Nemam vremena da čekam masku da deluje. Kremu namažem i gotovo! Ne čekam da prođe vreme da je isperem “

Maske za lice sa kolagenom možete kupiti u drogerijama , bolje snabdevenim apotekama, online ili preko kataloške prodaje. Cena im dosta varira, tako da se kreće od 100 – 5500 dinara.

Kolagen maska za lice je jedna od pogodnosti koje možemo koristiti kako bi oporavili našu kožu. Pružite im šansu!