Regeneracija kože je ključ mladolikosti! Pospešite je!

Regeneracija kože je ključ mladolikosti! Pospešite je!

Regeneracija kože je veoma važna, ako želimo da održimo njen tonus i mladolikost. Zato je neophodno da je stimulišemo u svim slojevima, kako bi se gipkost održala. Od njene regeneretivne moći zavisi i niz površinskih problema koji se s vremena na vreme javi. Savete za regeneraciju kože možete naći upravo ovde.

Regeneracija kao specifičnost ovog organa

Koža je najveći organ čovečijeg tela. To je činjenica koju naučimo u osnovnoj školi iz biologije. Na različitim delovima tela ona je različita. Zato nam je za njenu negu ponekad potrebno zaista mnogo kremica.

Dobra i zanimljiva stvar je i to što je koža jedan od organa koji ima najbolju i najuspešniju regeneraciju. Koliko god bila oštećena, postoje brojni načini i mehnizmi kojima je možemo dubinski pokrenuti i oporaviti.

Zapravo, sve je više načina kako možete da pokrenete uspavane ćelije kože i učinite da ona zablista, bez obzira na godine ili oštećenja. Današnja medicina i kozmetologija mogu mnogo toga. Gotovo da nema nijedne situacije sa kožom, koliko god ona bila teška, a da ne možete izaći iz nje kao pobednik.

Kad bi se sve regenerisalo tako dobro kao koža, bilo bi mnogo jednostavnije. Zato iskoristite ovo veliku prednost koju koža pruža i potpomognite njenu regeneraciju na najbolji način.

Jedan od dobrih načina da vam koža bude bolja, ponudila je i naša poznata glumica Lidija Vukičević. Ona je pronašla revolucionarno sredstvo koje joj pomaže koža nema bore, da izgleda zategnuto, jedro i zdravo. Zapravo,  našla je sjajan način da regeneriše svoju kožu prirodnim putem, koji možete probati i vi! O čemu se radi, saznajte iz njenog ličnog iskustva na ovom linku: https://minutzamene.com/lidija-vukicevic-moja-tajna-protiv-bora/

Šta sve podrazumeva regenerativnu sposobnost kože?

Regenerativna sposobnost kože zaista podrazumeva više stvari. Zato ćemo je podeliti u dva segmenta, za koja smatramo da su važna i koja doprinose da se regeneracijom bavimo na pravi način.

Podela je jednostavna, ali ćemo se detaljnije pozabaviti njome:

  1.     Dubinska regeneracija
  2.     Površinska regeneracija

Kada je u pitanju dubinska regeneracija, ona podrazumeva donje slojeve kože, koje je, moramo biti iskreni, teže regenerisati. Ono što tu imamo posledica je opadanja kolagena u koži, koja nastupa, znamo svi, sa godinama.

oporavak kože

Elastičnost kože moramo nadomestiti, ako želimo da nam lice, ali i telo izgledaju lepo. Ima više načina za tako nešto, a mi ćemo ih danas gotovo sve otkriti.

Kada je u pitanju površinska regeneracija, pod ovim podrazumevamo otklanjanje površinskih mana sa kože. Tu spadaju akne, bubuljice, ožiljci, pege, fleke. Iako imaju utemeljenje ponekad i u dubljim slojevima kože, ove mane najčešće nastaju kao posledica neke površinske traume na koži.

Naravno, brojni su načini da se i to izleči, tako da ćemo se danas pozabaviti i tom vrstom regeneracije kože, koja nam je u mnogim životnim dobima više nego neophodna.

Kako regenerisati kožu?

Krenućemo od dubinske regeneracije kože, da bismo se posle vratili na površinsku. Načina je dosta, zato ćemo napraviti određenu listu i o svakome reći ponešto.

Krema za regeneraciju kože

Jedan od najboljih i najefikasnijih načina da se kolagenske veze obnove i da koža ponovo postane lepa i sjajna, jesu odgovarajuće kreme za dubinsku regeneraciju kože.

Iako na prvi pogled deluje lako, ovo baš i nije najlakši posao, odabrati dobru i kvalitetnu kremu, koja ima sve karakteristike kreme koja regeneriše. Pre svega, ona mora da prodre u najdublje slojeve kože i da tamo napravi razliku.

Pokretanje stvari nije baš tako lako moguće, osim ako krema nema dobre sastojke koji će to učiniti. Sigurno ste čuli za retinol i neodermyl?

Ako niste, brzo pročitajte nešto o ovim sastojcima koji su najbolji za regeneraciju vaše kože.

Pored ovih sastojaka, veoma je važno da regenerativna krema, koja će doći do donjeg sloja kože lica, bude biljnog porekla, kako biste izbegli bilo koji vid iritacije. Prirodne kreme sve su popularnije i smatraju se veoma učinkovitima kada su u pitanju navedene situacije.

Jedna od onih koja zaslužuje našu preporuku je Neborela, prirodna , regenerativna krema, koja će prodrti u najdublje slojeve kože. I ne samo to. Svojim prirodnim sastojcima, pre svega biljnim uljima, utiče na to da se pored dubinske regeneracije, apsolutno primećuje i površinska.

Ožiljci, pege, fleke, to će postati vaša prošlost, samo ako u svoju dnevnu rutinu ubacite ovu fantastičnu kremu. Više o njoj saznajte na neborela.com

Serum za regeneraciju kože

Poslednjih nekoliko godina, i to sa razlogom, pravi je bum kada su u pitanju serumi za lice. Sve se češće preporučuju najrazličitiji mogući serumi koji su tu da potpomognu negu i da dopune dejstvo kreme.

Serumi najpre služe da poboljšaju hidrataciju kože.

Koža vremenom gubi i vlagu. Zato vlagu moramo „zaključati” u koži. Korišćenjem seruma pre kreme, vi obezbeđujete dovoljno vode ćelijama, koje će onda biti hidrirane i nahranjene tokom dana.

Kada posle toga nanesete kremu, ona prodire u još dublje slojeve kože i tako obezbeđujete maksimum hidratacije koji vam je neophodan kako bi se koža regenerisala.

Ne preskačite serume, ima ih fantastičnih, jer vam oni mogu pomoći da koža zablista starim sjajem, a u novom ruhu.

Da naglasimo i to kako bi nanošenje kreme i seruma trebalo da bude tapkajućom metodom. Na jagodice prstiju stavite sadržaj onoga što nanosite na lice i blago tapkajućim pokretima nanosite neophodne sastojke.

Tako svaki proizvod dublje prodire u donje slojeve kože i apsorpcija je mnogo snažnija, samim tim i regeneracija.

Ulja za regeneraciju kože

Ulja sama po sebi takođe su veoma korisna kada se nanose na kožu, naročito kada se nanose u kombinaciji sa masažom.

Eterična ulja za regeneraciju kože mogu doprineti svežini i blistavosti, u zaista velikoj meri. Potrebno je samo da pronađete ona koja vam najviše odgovaraju i čija će svojstva biti najlekovitija.

Eterična ulja imaju jaku koncentraciju sastojaka i nije ih baš pametno samostalno nanositi na kožu, već ih treba pomešati sa nekim biljnim uljem. Kružnim pokretima, vukući na gore, možete uraditi masažu lica kojom ćete podići tonus i učiniti svoju kožu još blistavijom.

Jedno od ulja koje se se izdvaja po lekovitosti, a čija je upotreba sporna jeste kanabis ulje. Pripisuju mu se brojna korisna svojstva kada je u pitanju regeneracija. Korišćenje ovog ulja u kozmetičke svrhe sve je rasprostranjenije i njegova uloga u regeneraciji je sve upečatljivija.

Jedno od boljih je i nevenovo ulje, koje možete i sami napraviti od svežih cvetova nevena. Ono ima ogromnu moć u regeneraciji kože i zato je važno da ovo ulje uvek imamo kod kuće. Ono podmlađuje ćelije kože i čini naše lice zaista svežijim. Ako niste imali dodira sa njim, obavezno ga isprobajte. Sigurno ste čuli za nadaleko poznatu nevenovu mast.

Melem za regeneraciju kože

Ako pripadate starijoj generaciji, ali i ako ste malo mlađi, onda sigurno verujete u dejstvo melema. Znate i da se kaže „On je kao melem” ili „Kao melem na ranu”, baš da bi se naglasilo to blagotvorno dejstvo koje on ima na kožu.

Postoje i dobri regenerativni melemi koji rade upravo ono o čemu smo i do sada pričali, regenerišu našu kožu i čine da ona bude podmlađenija.  Pomenućemo neke za koje smatramo da zavređuju našu pažnju, a to su Devi melem za regeneraciju kože i Bioon balzam za regeneraciju kože.

Maska za regeneraciju kože

Mnoge maske, od onih u tubici, preko sheet varijanti, mogu veoma da osveže kožu. Njihova uloga pre svega je prometna u površinskom delovanju. Iako je u njima dosta koncentrisanih aktivnih sastojaka, one se pre svega mogu dotaknuti površinskog sloja kože, dajući mu svežinu.

Zaista je puno ovih maskica u ponudi, tako da nećete pogrešiti za koju god varijantu da se opredelite. Nabavite masku koja je najpogodnija za vaš tip kože. To može biti crna maska, ali i mnoge maske koje su zadužene za eksfolijaciju i koristite ih dva puta nedeljno.

Koža će biti spremnija za kreme koje nanosite i bićete nekako svežiji. Dubinska regeneracija – ne baš. Za to su zadužene kreme i serumi.

Regeneracija kože matičnim ćelijama

Verovatno nije prvi put da čujete kako su matične ćelije svemoguće i kako one mogu mnogo toga, takoreći sve, učiniti za naše telo. One su svemoguće i u oblasti podmlađivanja i regeneracije kože.

Naše matične ćelije počinju da opadaju posle tridesete godine i to utiče na vitalnost naše kože. Tretmanom ljudskim, ali i životinjskim matičnim ćelijama, koji je sada više nego zastupljen na klinikama, vi možete, ne samo sprečiti buduće bore, već i umanjiti postojeće.

Ovo je jedan izuzetan tretman pomoću koga se našoj koži vraća sve ono što je imala u mladosti, jedrina i vitalnost. Ovakvi tretmani nisu jeftini, ali je njihov izgled da poprave stvari neverovatan. Možete potražiti i kreme sa matičnim ćelijama.

Kozmetičke procedure za regeneraciju kože

U poslednje vreme možemo da čujemo za brojne tretmane, ali ćemo izdvojiti one za koje smatramo da su bezbedni, aposle kojih je koža stvarno pokrenuta iz mrtve tačke.

Mezoterapija lica podrazumeva da se iglicama ubrizgavaju vitaminski kokteli u kožu. Pre svega se radi na površinskom sloju lica, vraća se elastičnost i prokrvljuje koža. Naravno, cilj je i da se stimulišu oni dublji slojevi iz kojih sve i kreće.

Zato su mezoterapije toliko popularne i zato sve više žena redovno radi ove tretmane lica. Nisu bolni, oporavak traje kratko, a koža posle njih je regenerisana i sveža.

Hemijski piling je još jedan u nizu tretmana koji potpomaže regeneraciju površinskog sloja kože. Ovim pilingom se otklanja čitav gornji sloj kože. On sa sobom odnosi i neke nečistoće, kao što su ranice i fleke, a ostavlja prostor mladoj koži koja treba da izbije. Ni enzimski piling nije za podcenjivanje.

Ne preporučuje se osobama sa osetljivom kožom, kao ni suviše mladim devojkama. Međutim, ako je vaša koža zrela, isprobajte ovu vrstu tretmana koja vam može doneti kožu kakvu želite.

Laserski tretmani lica takođe služe za regeneraciju kože. Cilj ovih tretmana je da se laserskim zracima utiče na donje slojeve kože, kako bi se aktivirali mišići i prekinuti mišićni lanci koji kožu održavaju čvrstom.

Pojedini laserski tretmani su skupi, ali su rezultati više nego zadovoljavajući. Zato treba da ih primenite, ako se nađete u situaciji.

Koliko koži treba da se regeneriše?

regeneracija lica

Ovde je bilo reči pre svega o dubinskoj regeneraciji. Ona se ne može desiti tokom noći. Potrebno je ipak malo vremena da metode koje primenjujemo počnu da se primećuju. Ćelijski lanci koji su ponekad bili uspavani i po više godina, ne mogu tek tako da se pokrenu.

Zato je važno da kod svih ovih metoda imate strpljenja i da ne očekujete rezultate tokom noći. Kaže se da nega počinje u mladosti, dok još nema problema, kako bi se oni odložili i koliko toliko sprečili. Zato ne možemo da očekujemo boljitak tokom noći, nego uz kontinuioranu primenu saveta i kozmetike.

Kada je u pitanju površinska regeneracija, kod nje su stvari malo jednostavnije jer se deluje lokalno. Rezultati su vidljiviji i onda je želja za delovanjem i primenjivanjem raznih sredstava jača kada se rezultati brže vide.

Tu pre svega mislimo na bubuljice koje se s vremena na vreme javljaju, kao i na ranice od bubuljica i ožiljke.

Regeneracija kože kod pušača

Ovde smo naveli samo jedan od savremenih poroka, a mogli bismo navesti i alkohol. O ishrani će biti reči.

Čuli ste za pušačke bore. Ponekad se javljaju i pušačke akne ili bubuljice od pušenja. Cigarete, odnosno nikotin i katran koji se nalaze u njima negativno utiču na kožu, čineći je starijom. Neretko ljudi koje puše imaju više bora od nepušača.

Ako želite da vaša koža i njena regenerativna moć budu na zavisnom nivou, onda treba da zaboravite cigarete. 

Kao što zazivaju neke druge bolesti, cigarete odmažu regeneraciji vaše kože. Čine je sivom i starijom. Usporavaju neke ćelijske procese. Zato su one vaš neprijatelj.

Ishrana za regeneraciju kože

Kao i u svim segmentima života, ishrana i za lepotu kože predstavlja važnu kariku. Sigurno su vam se nekada pojavile bubuljice od slatkiša ili masne hrane.

Višak kilograma takođe negativno utiče na regeneraciju kože. Balansirana ishrana, bogata vitaminima, mineralima, zasićenim mastima i proteinima, važna je za lepotu naše kože.

Ono najgore što joj možete uraditi, jesu brzi obroci s nogu, mnogo belog brašna, soli i šećera. Od njih koža postaje neelastična i sivkasta, kao i od cigareta i alkohola. Važno je uvesti zdrave životne navike koje će pomoći celom organizmu da se regeneriše.

Regeneracija kože tokom noći

Večernja nega je važna, zbog toga što koža miruje kada spavamo i tada se najbolje apsorbuju hranljivi sastojci koje na nju nanosimo. Međutim, potrebno je nekada da je samo ostavimo bez ičega tokom noći.Koža će tada posegnuti za prirodnom regeneracijom.

Ponekad je potrebno da ničim ne punimo pore, kako bi koža disala. To je prirodan proces i imajte u vidu da je vašoj koži ponekad potreban odmor, kao i vama. Ne preterujte. Nega je jako bitna, ali sa merom i pravim preparatima.

Uradite sve što je potrebno da je nahranite, a s vremena na vreme je ostavite da se odmori. Ona će se na taj način sama regenerisati.