Krema sa matičnim ćelijama je kraljica među kremama za lice!

Krema sa matičnim ćelijama je kraljica među kremama za lice!

Ako je vašoj koži potrebna dodatna nega i hidratacija, kao i zaglađivanje bora, onda posegnite za novim, revolucionarnim sredstvom za negu, a to je krema sa matičnim ćelijama. Niste upoznati? Ili je već koristite? Mi ćemo vam predstaviti neke od benefita i dati objašnjenja o tome kakve su to matične ćelije o kojima govorimo u ovom slučaju.

Spremni smo na sve zarad lepote. Naročito smo osetljivi na starenje i na problem pojave bora na licu. Dešava nam se da ponekad provedemo dane pokušavajući da svoje lice učinimo blistavijim i sjajnijim, da podmladimo svoju kožu. Možemo li to priuštiti sebi?

Nekada su nam potrebne velike količine novca za razne kreme, a nekada rešenje možemo pronaći u svojoj bližoj okolini, u prirodi ili u svojoj kuhinji. Veoma je mnogo razloga da čuvamo prirodu koja nam svoje plodove pruža velikodušno i nepresušno. Onda kada to shvatimo, počećemo da radimo na njenom očuvanju i razvijanju njenih resursa.

Ovo i te kako ima veze za našom današnjom temom, kremom sa matičnim ćelijama, koja polako, ali sigurno, postaje kraljica među kremama za lice.

Krema sa matičnim ćelijama u sebi sadrži ćelije biljaka koje imaju izuzetnu moć da regenerišu, i samu biljku, i kožu nas, ljudi.

One su prirodan izvor zdravlja naše kože i sve se češće koriste u farmakološkoj industriji, kako bismo se izborili na što adekvatniji način sa problemima koji nas muče.

Šta su to matične ćelije?

Ako ste među onima koji su pomislili na matične ćelije koje se izvlače iz pupčane vrpce novorođenčeta, niste jedini. Te matične ćelije koristi medicina za lečenje nekih ozbiljnih stanja i bolesti, zato se prilikom porođaja izvlače i čuvaju dugi niz godina. 

Matične ćelije o kojima je ovde reč jesu matične ćelije različitih biljaka, koje kasnije koristimo za pravljenje kreme za lice sa matičnim ćelijama.

Ova tehnika u farmakološkoj industriji veoma je razrađena i podrazumeva da se iz svih biljnih tkiva mogu izvući matične ćelije i da su one i te kako korisne kada je u pitanju obnavljanje kože kod ljudi. Određene studije pokazuju kako su se matične ćelije biljaka najbolje pokazale prilikom uklanjanja bora, čak i onih dubokih, pa su neke od najboljih upravo kreme protiv bora sa matičnim ćelijama.

Borba protiv dubokih bora bila je duga i naporna i za našu čitateljku Anu, koja je dugo tražila sredstvo kojim će sprečiti starenje kože lica. Ona je pronašla revolucionarno, prirodno sredstvo, koje je ne samo efikasno u borbi protiv bora, već može pomoći i u otklanjanju fleka i ožiljaka. Njeno lice se upravo zahvaljujući tom prirodnom načinu podmladilo. Nema bora, nema fleka, nema znakova starenja.O čemu se radi, pročitajte u tekstu koji sledi: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Iako poduhvat ekstrakcije matičnih ćelija iz biljaka deluje komplikovano, proces je koji se obavlja u specijalizovanim laboratorijama i na biljkama čije je poreklo provereno. Vodi računa o organskom odgoju, koji je jedini pouzdan i poželjan kada je ishrana i kada je pravljenje kozmetike u pitanju. Pisali smo o prednostima organske kozmetike.

Što se biljaka tiče, najbolje su se pokazale biljke kao što je jabuka jer su njene matične ćelije najdugotrajnije, zatim paradajz i ruža.

Kako vađenje ovih ekstrakata u ekspanziji, verujemo da je očekivano da se nađu i neke druge biljne vrste čije će matične ćelije moći da budu iskorišćene i efikasne za pravljenje kozmetičkih proizvoda.

Ono što je takođe važno napomenuti, to je da proces vađenja matičnih ćelija ne oštećuje biljku. Naprotiv, omogućuje njenu regeneraciju. Matične ćelije same po sebi su sklone regenerisanju, pa će one pomoći i biljci da se oporavi. Rezultat ekstrakcije biće zdrava biljka i aktivne komponente koje će i te kako služiti za pravljenje brojnih kozmetičkih preparata.

Kao što vam je već poznato, u svetu se ide ka tome da očuvanje životne sredine treba da postane prioritet, tako da i u kozmetičkom smislu stvari postaju ozbiljnije i više se vodi računa o tome.

Prednosti korišćenja kreme sa matičnim ćelijama

Jedna od najvećih prednosti korišćenja matičnih ćelija upravo je činjenica da se iz biljke uzimaju najefikasniji biljni ekstrakti, aktivne supstance koje mogu da podstaknu regeneraciju tkiva.

Ono što je najbolji deo biljke, apsorbuje se i stavlja u specijalne kreme sa matičnim ćelijama, koje su tu da regenerišu i okrepe kožu, kao što su u stanju da okrepe i brojne druge organe u organizmu.

Matične ćelije su najbolje što biljka ima da nam pruži, samim tim su i kreme za lice napravljenje od njih najbolje za nas.

Ono što olakšava posao, to je što se ovako izvađeni i iskorišćeni biljni ekstrakti veoma dobro mešaju sa bazama koje su vodenog porekla. Boja i miris takođe su neutralni, pa ih kozmetičari smatraju idealima za pravljenje krema sa matičnim ćelijama.

Dakle, najkonkretnije, prednost je u prirodnosti sastojaka koje ovakve kreme nude, a osim toga, tu je i efikasnost u rešavanju brojnih problema na koži lica, koje ponekad godinama pokušavamo bezuspešno da rešimo. Više puta smo isticali koliko je prirodna kozmetika važna, ne samo za negu lica i tela, već i za očuvanje životne sredine.

Takva kozmetika je nekomedogena i ona vas leči od postojećih problema, ali se brine i za to da se problemi koje imate na licu ne vrate. Svrha kozmetike je da spreči, ne samo da izleči probleme na koži. Dobre kreme su upravo one koje su tu da spreče da se problem javi, ali i da, kada se javi, bude što efikasnije otklonjen.

U sastavu ove i drugih krema, nalazi se i hijaluronska kiselina, kao i retinol, koji obezbeđuju sve potrebne sastojke koži, a koji se gube vremenom usled starenja i usled raznih spoljašnjih uticaja.

Kojim problemima su namenjene kreme sa matičnim ćelijama?

Iako je krema sa matičnim ćelijama veoma pogodna za negu lica jer štiti kožu od propadanja i regeneriše je, njena prvobitna namena je borba protiv starenja.

Ova krema je, zahvaljujući nabrojanim korisnim stvarima koje poseduje, a to su prvenstveno ekstrakti biljaka, najaktivniji sastojci koje možemo iz nje izdvojiti, veoma efikasna u otklanjanju znakova starenja, odnosno bora, bilo da su duboke ili sitne, mimičke bore u pitanju..

Bore su jedna od glavnih nuspojava koje imamo kada je lepota kože u pitanju i sa godinama se njihov broj povećava. Kako bismo predupredili pojavu bora, moramo se boriti sastojcima koji su prirodni i koji zavređuju našu pažnju u svakom smislu. Krema protiv bora sa matičnim ćelijama upravo to i čini.

Isti je slučaj i sa borama koje su u nekoj starijoj i zrelijoj fazi. Možemo ih pobediti samo ako se sa njima obračunamo na prirodan i efikasan način. Kako drugačije, nego čistim biljnim izvorima, matičnim ćelijama, koje, kada su u sastavu kreme, imaju izuzetnu efikasnost i odlično deluju na probleme lica.

Ovde pročitajte kako sakriti bore brzo i lako.

Krema sa matičnim ćelijama dobro se pokazala i u održavanju tonusa kože. Bez obzira da li imate probleme sa borama ili ne, ova krema vam može pomoći da vaše lice bude blistavo kada imate manje energije nego inače, kada ste ostali duže nego obično na poslu ili kada ste iscrpljeni od gripa i prehlada koji haraju.

Ona će pomoći kod lošeg delovanja sunčevih zraka na kožu, onda kada vam je potrebna i krema sa UV filterom, ali će pomoći i kada je koža izložena niskim temperaturama, pa deluje isušeno i beživotno. Višenamenska krema je u pitanju zato što leči širok dijapazon problema vaše kože.

O štetnom delovanju sunčevih zraka pročitajte u tekstu o fotostarenju kože.

Od prirodnih krema, onih čija se efikasnost pokazala već kod brojnih zadovoljnih klijenata, izdvojili bismo one o kojima možete pronaći puno toga na našem sajtu, kremu sa zmijskim otrovom, kao kremu sa pčelinjim otrovom.

Još jedna krema koja je svakako zavredila našu pažnju, pre svega zbog prirodnog sastava, ali i zbog brojnih zadovoljnih korisnika koji njenu efikasnost potvrđuju, jeste i Neborela. Namenjena je revitalizaciji kože i možete je koristiti u svim životnim dobima. 

Vaša koža će biti hidrirana i zdrava ako redovno upotrebljavate prave, prirodne kreme.

Kako se koristi krema sa matičnim ćelijama?

Kao i većina krema, ovu kremu treba naneti na dobro očišćeno lice. To podrazumeva potpuno otklanjanje šminke, pa onda umivanje nekim prirodnim sredstvom, koje će otpušiti pore i uticati na to da koža bude spremna.

Potom je dobro lice još jedanput očistiti nekom micelarnom vodom za lice, čisto da bismo se uverili da su sa njega potpuno otklonjene nečistoće i naneti kremu u tankom sloju. Preporučuje se nanošenje ujutru i uveče, radi bolje efikasnosti.

Ova krema je lagane teksture, tako da neće smetati preko dana, preko nje možete nanesti šminku i druge kozmetičke proizvode na koje ste navikli.

Preporučljivo je, takođe, da biste izbegli probleme na licu, da s vremena na vreme uradite piling lica, kojim ćete otkloniti sve mrtve ćelije i otpušiti pore. Za to vam može poslužiti neki kozmetički piling, ali i soda bikarbona, koja ima izuzetno antibakterijsko dejstvo.

Nešto što vam takođe može olakšati rutinu nege lica, to je i korišćenje seruma pre kreme sa matičnim ćelijama. Iako neki misle da serum može zameniti kremu, nije uvek tako. Pri nekim većim temperaturama, ili ako imate baš masno lice, možete koristiti i samo serum, ali je njega najbolje koristiti pre same kreme.

On služi da pojača negu pre kreme. Serum sadrži vitamine koji su tu da daju energiju koži, a krema ima duže dejstvo i zaslužna je za regeneraciju.

Cena i gde nabaviti kremu sa matičnim ćelijama?

S obzirom na to da se radi o veoma kvalitetnom i prirodnom proizvodu, koji daje najbolje za vašu kožu, cenovni rang ove kreme je malo viši. Možete je pronaći u rasponu cena od 1600 do 4600 dinara, u zavisnosti od proizvođača.

Možete je kupiti u bolje opremljenim apotekama, drogerijama i parfimerijama.

Krema sa matičnim ćelijama iskustva

Kako se već određeni broj godina ovakve kreme nalaze na tržištu, ne možemo, a da ne pomenemo i neke od korisnika koji su bili voljni da sa nama podele neka iskustva u vezi sa ovom kremom. Bilo je pozitivnih i poneko negativno. Prenećemo ih u celini.

Teodora

Za moju dvadesetogodišnju kožu, krema sa matičnim ćelijama je fenomenalna. Blaga formula koja mi ne začepljuje pore, koža je lako upija i posle toga mogu da nanesem puder. Nisam neko ko se previše šminka i nemam problematičnu kožu, tako da mi krema sa matičnim ćelijama savršeno odgovara.

Mila

Nikakvu razliku nisam primetila u odnosu na druge kreme, a ja sam očekivala nešto izuzetno. Moja koža je zrela, pa joj je potrebna neka formula koja će je okrepiti. Moram da joj dam negativnu ocenu.

Sanja

Prvi put sam kremu sa matičnim ćelijama kupila u inostranstvu. Moram da kažem da sam se odmah navikla na njenu teksturu. Jednostavno, na prvu sam je zavolela. Moram da kažem da, iako je pakovanje malo, traje mi jako dugo, pošto je dovoljna mala količina kreme za razmazivanje po licu. Mislim da se investicija isplati. Koža mi je glatka i sjajna, mada, moja koža nije zahtevna za negu jer nije bila problematična ni kada sam bila mlađa.

Nina

Mnogo para, malo muzike, ako me razumete. Nisam nešto fascinirana. Meni je potrebna masnija krema i jača nega.

Sve osnovno je već rečeno o kremi sa matičnim ćelijama.

Iako vam se čini da vam je koža neproblematična, morate od najranijih dana voditi računa o njoj, jer starije doba nosi sa sobom veće probleme i dehidrataciju kože.

Iako stanje kože reflektuje naše unutrašnje stanje, nemojte se zapustiti ni spolja. Koristite kremice koje su na prirodnoj bazi i svoju kožu redovno hidrirajte, kako bi bila sveža duže vremena.

U tome vam i te kako mogu pomoći kreme koje su poput kreme sa matičnim ćelijama, ne samo kada se problem javi, nego i da biste predupredili probleme na licu. Ona se izuzetno pokazala i kod postojećih bora, tako da je možete koristiti i kasnije.

Veoma je prozračne teksture i neće zapušiti vaše pore, što je dodatni plus za vašu kožu. Osim ako ne želite kremu koja je masnija, ova krema biće pun pogodak za vas. Cena može biti ometajući faktor, s obzirom na to da treba izdvojiti ozbiljniju sumu za nju, a postoji bojazan da vam ona neće u potpunosti odgovarati.

Zato dobro ispitajte narav svoje kože i promislite šta je dobro za vas.