Zbogom bore! Krema sa zmijskim otrovom može ovo!

Zbogom bore! Krema sa zmijskim otrovom može ovo!

Zmijski otrov za lice? I toga ima!Predstavljamo vam šta može krema sa zmijskim otrovom u koju se Holivud kune. Da li baš dobra kao što kažu?

Zmijski otrov deluje kao neurotoksin. U prirodi on služi da parališe plen.

Da li i kako  zaista deluje primenjen na koži i koliko je to bezbedno?

Ne sumnjam, drage moje, da bi ste sve učinile za večnu mladost.

Na polju nege lica svakodnevno se pojavljuju nova magična čuda koja obećavaju mladalačko lice bez bora.

Uz to konkurencija u industriji lepote je tako surova da je konstantno izbacivanje novih proizvoda jedini način za kompanije da sačuvaju svoje mesto na tržištu.

Šta mislite o zmijama?

Lično su mi prihvatljive jedino u vidu cipela ali pošto to nije ekološki korektno i društveno osvešćeno, zaboravite.

Šta mislite da se otrovom tih gadnih gmizavaca malo namažete po licu u cilju prepeglavanja bora i finih linija. Drugim rečima, poslenici naše lepote kažu da prirodni botoks gmiže svud okolo po kamenjarima i pustarama. Oni ga pakuju u teglice kreme za lice sa zmijskim otrovom.

Da vidimo da li ima smisla da ova krema za bore bude vaš novi adut za lepotu i mladalački izgled.

Zašto zmijski otrov za lice?

Verovatno mislite da je zmijski otrov štetan, a on zapravo može koži donete anti age benefite kada se primeni spolja! Neki čak kažu da su rezultati bolji od botoksa.

zmijska krema

Tokom dugogodišnjih istraživanja, stručnjaci su došli do zaključka da zmijski otrov privremeno koči mišićnu aktivnost, a ovo sprečava nastanak i redukuje pojavu već postojećih bora i finih linija.

Ko bi i pomislio da tako smrtonosan otrov uvrsti u svakodnevnu negu lica?

A  zašto da ne! U potrazi za eliksirom mladosti dermatološki timovi se okreću izučavanju delovanja različitih prirodnih supstanci na metabolizam ljudske kože.

Ovde se možete informisati kako, na primer, deluje krema koja sadrži pužev gel.

Još jedan u nizu bizarnih načina podmlađivanja je tretman sopstvenom krvnom plazmom. Kako se izvodi i da li stvarno može da vas podmladi  takozvani vampirski tretman saznajte u našem tekstu o PRP tretmanu za zatezanje lica .

I našapoznata glumica Lidija Vukičević je čula za ove kozmetičke novotarije . Ipak, ona ima mnogo bolje i daleko prijatnije rešenje za očuvanje mladalačkog izgleda lica koje i vi možete probati ako vam se ovi bizarni trendovi ne dopadaju.Saznajte kako se rešiti bora na ovom linku: https://minutzamene.com/lidija-vukicevic-moja-tajna-protiv-bora/

No vratimo se kremi za bore od zmijskog otrova za one koji su hrabri!

Dakle, pre nekoliko godina Israel i Nate Dakar, kreatori i suosnivači jednog kozmetičkog brenda, otkrili su blagodeti otrova hramske zmije Tropidolaemus wagleri.

Da, da izučvali su efekte na kožu otrova prave zmije. Naravno, zmije nisu povređene tokom uzimanja njihovog otrova.

Nakon dugogodišnjeg istraživanja ovi naučnici su uspeli da proizvedu sintetičku verziju zmijskog otrova, bezopasni sintetički tri-peptid, koji podražava efekat zmijskog otrova kada se primeni na kožu.

U zmijskoj kremi je sintetički otrov

Zašto bi ljudi izabrali proizvode za negu lica sa zmijskim otrovom kad postoji toliko drugih anti-age formula? Iz istog razloga iz kog biraju i masažu lica čaurama svilene bube. Niste znali da je i to moguće? Mi smo saznali i želimo ovde da  podelimo svoje o čaurama svilene bube za lice sa vama.

Svako, zapravo ima drugačije potrebe u nezi lica. Proizvođači kreme za lice sa zmijskim otrovom objedinjuje preventivu i redukciju bora i finih linija.

Krema sa zmijskim otrovom se može posmatrati kao alternativa botoksu i laseru.

Sintetički zmijski otrov je potpuno bezbedan ali je ipak pametno konsultovati se sa dermatologom pre upotrebe.

Da li je zmijski otrov zaista bolji od botoksa?

Ako ste na botoksu, relativno često se morate podvrgavati ubrizgavanju novih injekcija kako biste održali rezultate. Zmijski otrov, s druge strane, je bezbolan i relativno udoban način nege sa istim rezultatima.

Nakon tri nedelje svakodnevne primene kreme sa zmijskim otrovom, korisnice bi trebalo da primete dramatičnu razliku na svom licu u pogledu bora i finih linija.

Ovaj čudesni preparat za negu kože našao je naravno svoj put do holivudskih zvezda a našao se i na licima slavnih dama Indije. Za nih nije ni čudo one žive od svoje lepote.

Reklame kažu da bilo da vam je lice mlado i sveže i samo hoćete da delujete preventivno protiv starenja, bilo da trežite novi proizvod za podmlađivanje lica, krema sa zmijskim otrovom može biti vaša savršena beauty tajna.

Uprkos velikoj medijskoj pažnji koju su kreme na bazi zmijskog otrova izazvale, istarživanja su prilično oskudna.

Dobra stvar je da zmijski otrov u kremi zapravo i nije pravi već je sintetički dobijen u laboratoriji.

Dobija se tako što se izdvaja protein iz otrova  hramske zmije, zvani tri-peptid Waglerin 1 a zatim se on sintetički reprodukuje i ugrađuje u kreme za lice. Ova supstanca se dodaje kremama da redukuje  kontrakcije mišića lica i koji su odgovorni za linije i bore koje nastaju facijalnom mimikom.

Eto, priča je ista kao i sa botoksom:

Zmijski serum blokira mimiku lica i tokom vremena pegla bore i fine linije.

Syn-Ake zmijska krema

Evo šta proizvođač kaže svojstvima jedne od najpopularnijih krema za lice sa zmijskim otrovom:

  • Sintetički tripeptidi niske molarne mase
  • Prirodni mehanizam delovanja
  • Oponaša Waglerin-, peptid koji se nalazi u otrovu hramske zmije
  • Bezbedan za spoljašnju upotrebu
  • Na bazi glicerina, vodeni rastvor, bez konzervanasa

Kako deluje Syn-ake zmijska krema?

Bore nastaju nakon dugogodišnje aktivnosti 60 mišića lica koji se aktiviraju kada se smejemo i izvodimo druge mimičke pokrete lica. Syn-Ake sprečava unos natrijumovih jona u mišiće i na taj način ih sprečava da se kontrahuju, mišići ostaju opušteni. Ovim se sprečava nastanak dubokih mimičkih bora.

Drugim rečima Syn-ake krema bi trebalo da deluje na isti način kao botoks samo spolja.

Duboke, vidljive bore postaju blaže nakon mesec dana primene.

Opušta lice bez gubitka sposobnosti mimike. Vidno redukuje duboke bore. Popravlja opšti izgled lica lica koje postaje mekše a ten ujednačeniji.

Syn-Ake kreme i serumi normalno sadrže 1-4% aktivne supstance i primenjuju se dva puta dnevno.

Ko od poznatih koristi zmijsku kremu?

Kate Moss, Victoria Beckham and Gwyneth Paltrow su navodno veliki fanovi ove kreme za lice protiv bora..

Viper venom active krema za bore sa zmijskim otrovom

Ova krema se prodaje u pakovanju sa jednom odvratnom zelenom zmijom naslikanom na kutiji.

Kažu da očvrščuje kožu bez botoksa i njeno se dejstvo upoređuje sa skupim hirurškim intevencijama i injekcijama botoksa.

Ova krema koži lica višestruko deluje protiv znakova starenja podržavajući zdravlje, mekoću i mladalački izgled kože. U ovoj kremi se kažu nalazi prečišćen zmijski otrov koji vlaži i učvršćuje kožu.  Zmijska krema umanjuje vidljivost bora i druge znakove starenja.

Viper venom active krema za lice sa zmijskim otrovom je od prirodnih sastojaka, nije testirana na životinjama, ne sadrži mineralna ulja, parabene i veštačke boje.

Marion serum sa zmijskim otrovom

Ovaj serum predstavlja formulu koja intenzivno deluje kao facelifting.

Namenjena je svim tipovima kože ali se posebno preporučuje za zrelu i opuštenu kožu koja je izgubila svoju elastičnost.

Ovaj serum popravlja izgled delikatne kože lica i dekoltea.

Sadrži 1% zmijskog otrova-zapravo sintetičkog neuropeptida  koji podražava delovanje materije of vaglerin-1, toksina koji je prisutan u zmijskom otrovu.

On opušta napete mišiće tokom mimičkih pokreta lica. Zahvaljujući ovom otrovu bore su blaže, mekše a opušteno lice se podiže.

Biserni ekstrakt iz ovog seruma podmlađuje i regeneriše kožu, posvetljava kožu, omekšava je i daje joj blistavost.

Hijaluronska kiselina hidrira, čini je elastčnijom i sprečava starenje.

Ona na kožu lica deluje regenerativno.

Ovaj serum se umasira u lice dva puta dnevno, ujutro i uveče. Odličan je kao podloga za šminku.

Nauka o kremi protiv bora sa zmijskim otrovom

Sintetički zmijski otrov blokira ćelijske receptore mišića lica i na taj način ih sprečava da uzimaju soli koje su im neophodne za kontrakcije.

Usled toga mišići privremeno ostaju opušteni.

Da li ovo zaista radi?

Rađeno je istraživanje u trajanju od 28 dana na 45 volontera.

Onima koji su koristili kremu protiv bora sa zmijskim otrovom, veličina bora se smanjila za 52%.

Kremu su primenjivali 2 puta dnevno.

Ovo zvuči obećavajuće. Ali druga strana medalje kaže da je istraživanje radio sam proizvođač kreme tako da ne možemo biti sigurni u njegovu nepristrasnost.

Jedna druga studija je zmijski otrov kombinovala sa peptidima i antioksidantima u nameri da podstakne izgradnju kolagena uz dodatak i hijaluronske kiseline koja se prorodno nalazi ukoži i deluje kao ovlaživač tj čuva vlagu u ćelijama kože.

Ovaj tretman je dao dobre rezultate u smanjenju bora i finih linija u predelu oko očiju.

Međutim, budući da su aktivne materije kombinovane zajedno, ne može se sa sigurnošću tvrditi da li je zmijski otrov ili neki drugi sastojak zaslužan za to.

Da li je krema protiv bora sa zmijskim zaista efikasna?

Ideja da se zmijski otrov upotrebi u kremi protiv bora nastala je iz mehanizma delovanja zmijskog otrova na žrtvu nakon ujeda.

Međutim, u prirodi, zmijski otrov ulazi u krvotok i onda deluje na mišiće koje blokira. Da li će, onda sintetički otrov primenjen spolja u vidu kreme biti zaista efikasan.

On mora da prođe kroz barijeru kože, kroz sva tri njena sloja i da onda lokalno parališe facijalne mišiće. Dakle molekuli preparata moraju biti jako mali jer krupni molekuli ne mogu da prodru duboko kroz kožu.

Takođe, mora postojati način da se molekuli aktivne materije transportuju znatno dublje u telo nego što je to moguće sa većinom krema i to dva puta dnevno u dužem vremenskom periodu, svakakve sumnje nam se motaju po glavi.

Zmijska krema – kontraefekti

krema protiv bora sa zmijskim otrovom

Šta se dešava ako krema protiv bora sa otrovom zmije dospe u oči ili usta, da li je ovaj preparat opasan po srce i druge organe i da li je uopšte efikasan?

Kakve su dugoročne posledice?

Stručnjaci kažu da je važno znati da otrovni serumi ciljaju neuro transmitere u vašem tkivu. Prekomerna ili produžena upotreba može izazvati probleme sa vašim facijalnim mišićima.

Oni sa osetljivom kožom lica mogu iskusiti oticanje lica izazvano  serumom sa ekstraktom zmijskog otrova.

Crvenilo, peckanje i iritacija se takođe mogu javiti kao nepoželjni efekti zmijskog seruma.

Da li vas ovo uznemirava? Kladim se da da.

Ako zmijski otrov može da prodre kroz kožu lica i tamo pokoči sve vaše mišiće on može da putuje i dalje kroz telo  i izazove mišićnu slabost i u drugim delovima tela.

Da li želite taj otrov u blizini srca, na primer?

Hoću da se smejem

Drage moje, ako mi dozvolite moje skromno mišljenje koje počinjem pitanjem:

Da li želite da se smejete, onako od srca da vam se svi mišići rastegnu i napnu? Da vam se koža tu i tamo nabora, da sve pršti i vrca i suze da vam krenu pa taman puklo i po borama?

Nek idu do vraga i fine linije i mezolabijalne bore i ona fina mrežica oko očiju. Ili možda ipak da se ne smejete jer šta ako dobijete bore u pedesetim ili malo pre. Šta ako vas unuci upoznaju tako zborane. Šta ako , a šta ako se budete toliko smejali da vaše telo proizvede litre endorfina, serotonina i oksitocina pa počnete da svetlite iznutra.

Šta ako umesto tog groznog otrova koji od vas treba da napravi porcelansku lutku koja jeste lepa ali nema ničeg ljudskog u sebi, šta ako počnete da se negujete sasvim prirodno?

Hoću da se smejem jer smeh pegla bore iznutra isto kao i dobra hrana i čista voda i zdrav san.

Spolja, e spolja ću da mažem prirodnu kremu bez ijednog otrova ni zmijskog ni onog hemijskog. Neću da otrove u mojoj kremi za lice kamufliraju skupim parfemom koji maskira smrad veštičjeg kazana. Hoću da moja krema miriše na sveže livadsko bilje, na rosu i sunce. Hoću da ono što je uzeto iz prirode radi za moj mladalački izgled.

Vi? Vi kako hoćete!

Cena kreme sa zmijskim otrovom

U zavisnosti od proizvoda do proizvoda na primer Syn-ake krema protiv bora i za izbeljivanje namenjena predelu oko očiju se može naći online za nešto manje od 2000 dinara. Viper Venom Aktiv košta 4500 dinara dok za Marion serum sa zmijskim otrovom i ekstraktom bisera u pakovanju od 15 ml treba izdvojiti 640 dinara.

Zmijska krema-iskustva

Izgleda da se naše žene još nisu odlučile za ovu novu ludost. U prilog tome govori činjenica da na srpskim forumima nema mnogo priče o kremi sa zmijskim otrovom.

Strankinje tvrde da im preparati sa zmijskim otrovom prijaju i popravljaju izgled umorne opuštene kože. Isto tako tvrde da su nakon relativno kratke upotrebe njihove akne nestale a licu se vratio blistav sjaj. O tome koliko duboko je otrov otišao u telo niko nam ništa nije poverio.

Najzad važno je i poželjno biti lep ali ne po svaku cenu. Uvek postoji bolja i prirodnija alternativa.