7 najboljih seruma za lice! Izaberite pravi!

7 najboljih seruma za lice! Izaberite pravi!

Ako tražite serum za lice, dobro obratite pažnju. Seruma ima raznih i treba izabrati pravi. Pred vama je ultimativni vodič kroz serume za lice.

Već ste navikli na to da postoje razne kreme protiv bora. Svaka ima neki svoj aktivni sastojak, a već odavno su podeljene i po tome za koju starosnu dob su predviđene.To su one oznake 20+, 30+, 40+ i  slično.

Međutim, jako je teško izabrati pravu kremu protiv bora. Pored aktivnih sastojaka imaju i one koji su neophodni za njihovu kremastu strukturu, a vašoj koži nisu neophodni. Naprotiv, mogu i da joj škode. Pri tom, uopšte nisu jeftine! Dakle treba birati pažljivo i prirodne sastojke.

A šta mislite o tome da svoj antirid preparat zamenite serumom za lice!

I iako za njega treba izdvojiti više novca, verujte da je to investicija koja će vam se isplatiti, bez obzira na to koliko godina imate.

Šta je serum za lice?

Možda do sada uopšte niste ni čuli za serum. Možda jeste ali baš i ne shvatate u čemu je razlika u odnosu na kremu i zašto bi trebalo da ga kupite. Pa, hajde da počnemo od toga šta ga čini  drugačijim od kreme.

 • Prva razlika je očigledna – u samom izgledu, teksturi i načinu nanošenja preparata, kao i u načinu na koji se čuva i koristi. Krema je mnogo masnije i gušće teksture, dok je serum znatno ređi. Možemo reći da je on gusta, providna tečnost, ali zato  prepuna aktivnih sastojaka.
 • Druga razlika je u tome što su serumi mnogo lakši za kožu od krema, u smislu da ih koža mnogo lakše upija i koristi iz njih aktivne sastojke.

Potpuno je druga stvar kada govorimo o potpuno prirodnim kremama za lice. One imaju svoje prednosti u odnosu na serum jer bolje vlaže i hidriraju kožu. Da biste doneli odluku šta je najbolje protiv bora, možda je najbolje da se raspitate za tuđa iskustva. Helena nam je prenela svoje. Ispričala nam je na koji način je uspela da se reši bora i podočnjaka i podmladi izgled lica. Prirodno je, jednostavno i vi možete probati to isto. Saznajte o čemu se radi klikom na ovaj link: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Serumi za bore, za razliku od krema, takođe imaju i manje prirodnih ulja.

Drugim rečima, ono što serum za lice ima i od čega se sastoji su uglavnom aktivni sastojci na nekoj vodenoj bazi.

Serumi su pakovani u manjim bočicama sa pipetom. I iako će vam se učiniti da plaćate visoku cenu za tako malu količinu proizvoda, treba da imate na umu da su to skoro čisti aktivni sastojci koncentrisani u jedan proizvod. Dakle, tu su  samo oni korisni za borbu protiv bora, bez onih koji beskorisno zauzimaju mesto u pakovanju.

S obzirom da se lako nanose i razmazuju, za jedno nanošenje treba vam svega par kapi.

Serum za lice ima mnogo manje molekule aktivnih sastojaka u odnosu na sastojke kreme. Koža ih zbog toga bolje upija i zato su efikasniji.

Dakle, jasno je šta serum nema i šta je to što ga čini drugačijim od kreme. Brže daje rezultate i efikasniji je. Serum za lice se najčešće koristi u dvedesetim godinama, da bi se izbegla pojava bora u kasnijem dobu.

Prirodni serum za lice

Prirodni serum protiv bora je još i najbolja moguća solucija koju možete odabrati. Em je delotvoran, em ne sadrži niti jedan štetni efekat po kožu lica. Sačinjen od mnoštva prirodnih sastojaka, upotrebljenih u jačoj koncentraciji koji koži pružaju efikasnu „hranu za lice“, kako spolja, tako i unutar nje.

Prirodni serum za lice, ne sadrži samo biljne dodatke, kako obično pomislimo kada čujemo ovo. Bioaktivne komponente mogu se dobiti iz raznih izvora, a rezultati koji daju su zapanjujući. To su složebe prirodne formule, izdvojene iz prirodnih sastojaka, koje kožu podstiču na regeneraciju.

Prirodni serum za lice namenjen je svima za upotrebu, što bi se reklo od 7-77.

 • Mlađima se savetuje upotreba prirodnog seruma, jer će koži nadomestiti sve vitamine i antioksidanse koji joj nedostaju, a neće imati negativne efekte.
 • Starijima će, prema starosnoj dobi možda biti potreban i neki anti-age serum koji će se pobrinuti za linije i duboke bore na licu. Svakako je da im upotreba prirodnog seruma neće štetiti za kožu, osvežiće je, podići joj tonus i poboljšati kvalitet.

Hajde da pogledamo kako se ispravno nanosi serum na lice.

Kako se koristi serum za lice?

Sada pošto ste dobro upoznati sa tim šta je serum za lice, verovatno želite i da znate kako se tačno koristi.

Korak 1: Pre svega, treba oprati i osušiti lice. Tada je ono spremno da primi samo aktivne sastojke iz seruma, nema barijera ni nekih štetnih sastojaka koje ne treba da upije.

serum za lice upotreba

Korak 2: Nakon toga nanesete na lice nekoliko kapi seruma i ostavite da deluje neko vreme, kako bi dubinski prodreo u kožu. Neka stoji na licu bar 20-ak minuta!

Pratite uputstvo za upotrebu koje dolazi uz proizvod. Neki serumi  mogu biti veoma jaki i puni aktivnih sastojaka čije preterano dejstvo može imati i kontraefekte.

Korak 3: Nakon upotrebe seruma nekima je potrebno hidratantno sredstvo ili ovlaživač za kožu. Nanesite ga nakon 20 minuta, kada je koža pokupila iz ovog preparata sve bitne sastojke. Serumi često nemaju tu sposobnost da zadržavaju vlagu, ali imaju aktivne sastojke koji će vremenom učiniti kožu sposobnijom da je zadržava.Ovo se posebno odnosi na one serume za bore koji imaju hijaluron. Nekim osobama, koje imaju masnu kožu, ovaj korak neće biti potreban.

Koristite preparat jednom ili dva puta dnevno i vrlo brzo videćete promenu na svom licu.

Treba istaknuti i da ovi proizvodi za lice nisu dobar izbor za svakoga. Oni koji imaju osteljivu kožu, a posebno oni koji pate od rozacee ili ekcema na licu, trebalo bi da ih izbegavaju.

Primetićete da većina seruma dolazi upakovana u malim i tamnim bočicama.

Prirodni preparati koji nemaju konzervanse i neke posebne aditive koji bi ih očuvali najduže traju ako ih čuvate na tamnom i hladnom mestu.

A šta ima u njemu i na koji način deluje? Na osnovu čega je nastala tvrdnja da je serum protiv bora mnogo efikasniji od kreme? Jeste li se zapitali kako odabrati serum za lice prema godinama ili možda prema sastavu? Sada ćemo dati kratke upute ovih nedoumica.

Kako odabrati serum za lice prema godinama?

Kao što rekosmo, serumi su koncentrovaniji preparati od kreme, pa su stoga i dosta delotvorniji. Prilično su lagane strukture, ne opterećuju kožu, pa bolje prodiru u unutrašnjost i ishranjuju duboke slojeve kože na primarnom nivou. Veoma brzo daju vidljive rezultate i zato su jako birani preparati kada su žene u pitanju.

 • Dvadesete godine su pravo vreme da se krene sa upotrebom seruma. Naravno, ne anti-age programa, ali serumi sa vitaminskim dodacima itekako prijaju licu i osvežavaju ga. Serum za lice u dvadesetim godinama se itekako preporučuje.
 • Tridesete godine su vreme kada se već primećuju prve bore oko očiju i usana i to je idealno vreme za serum na bazi hijalurona, aloe vere i vitamina C koji će se uspešno boriti sa pigmentacijom i drugim promenama na licu.
 • Četrdesete i pedesete, pa čak i one godine na više, pokazuju jasne znakove starenja i tada treba birati jače formule, na bazi retinola, hijalurona, elastina, antioksidanasa koji koži tada već uveliko nedostaju. Ništa ne treba prepuštati slučaju i nega mora biti svakodnevna. Ukoliko vam koža u tom periodu već i dosta opuštena i suva, birajte serume bogate prirodnim uljima.

Koje aktivne sastojke treba da ima najbolji serum za lice?

Odgovor je lagane i prirodne. Uglavnom su to antioksidanti, vitamini za kožu, sredstva koja posvetljuju kožu i oni aktivni sastojci koji dobro hidriraju kožu. Ovo su neki koji su najefikasniji i koje treba da ima najbolji serum za lice.

Vitamin C

Serumi sa vitaminom C za lice danas su možda i najpopularniji . Ovaj vitamin ima antioksidantna svosjtva, što znači da neutrališe slobodne radikale i sprečava njihov štetan uticaj na izgled kože. Vitamin C povećava proizvodnju kolagena i ubrzava regeneraciju kože i smanjuje upale, što je posebno korisno onima koji imaju problem sa bubuljicama na licu.  Kolagen će svakako uraditi svoje i kada su bore u pitanju.

Ovaj vitamin ima još jednu prednost, a to je posvetljivanje tamnih mrlja na licu. Ukoliko vam je to glavni problem, onda je najbolje da uzmete serum koji je 100% vitamin C.

Ukoliko imate bore ili želite da ih sprečite, naša je preporuka da nabavite neki kombinovani serum za lice koji pored ovog, ima i druge aktivne sastojke koji zatežu i hidriraju kožu.

Hijaluron serum za lice

Hijaluron je prirodna kiselina koja je broj jedan kada se govori o prirodnim aktivnim sastojcima protiv bora. Ono što je čini posebnom jeste sposobnost njenih molekula za zadrže do 1000 puta više vode od sopstvene težine.

Drugim rečima, hijaluronska kiselina je ta koja koži vraća prirodnu vlažnost i elastičnost.

Da bi upotreba ove kiseline u kozmetičkom proizvodu kao što je serum za lice imala smisla, potrebno je da njeni molekuli budu dovoljno sitni da bi prodrli kroz kožu. Zato se u serumima uglavnom koristi so hijaluronske kiseline. Ona ima ista dejstva kao hijaluron, ali sitnije molekule. Serum za lice sa ovim aktivnim sastojkom gotovo odmah zateže kožu.

Retinol serum za lice

Retinoidi su zajednički naziva za sve oblike vitamina A. Retinol  je  vitamin A1 i u poslednje vreme je izuzetno popularan kada su proizvodi protiv bora u pitanju. Pored toga što je odličan antioksidant, vitamin A je koristan i za kožu sklonu aknama.

Retinol ima sposobnost da ublaži vidljivost bora, i naravno da spreči njihov nastanak ako ih još nema na licu. Treba biti obazriv kada su proizvodi sa ovim sastojkom u pitanju jer može izazvati osetljivost na sunce, pa se serumi sa retinolom uglavnom preporučuju za noćnu upotrebu. Takođe treba imati na umu da retinol nije uvek dobra opcija za borbu protiv bora, posebno ne onda kada imate osetljivu kožu, jer može izazvati iritacije.

Niacin serum za lice

Niacin serum za lice ima snažan lifting efekat, smanjuje izražene bore, rešava probleme problematične kože lica, poput masne i bubuljičave kože. Smanjuje mogućnost nastanka akni i bubuljica, jer razbija višak sebuma i tako koži olakšava bolju razmenu materija na nivou ćelije.

Niacin je derivat kompleksa B vitamina, koji je poznat po tome da jača imunitet u globalu, dužom upotrebom umanjuje se vidljivo crvenilo, a mnogi ga koriste i u borbi sa herpes zosterom.

Pored izuzetne hidratacije, koža lica je zaštićena i od gubitka vlage. Dubinsko dejstvo aktivnih sastoojaka seruma niacina, podstiču proizvodnju kolagena i omogućavaju bolju elastičnost kože. Samim tim, ubrzava se proces regeneracije, smanjuje lučenje sebuma i umanjuju proširene pore.

Glikolna kiselina

Ovo je aktivna supstanca koja pripada AHA kiselinama. Odlična je protiv bora jer dubinski deluje i podstiče regeneraciju ćelija kože. Na taj način umanjuje već vidljive bore i zateže kožu.  Glikolna kiselina uništava i uklanja mrtve ćelije sa površine kože, a ima i sposobnost da ujednači ten.

Ekstrakt tamarinda

Prirodni ekstrakt ove biljke je odličan prirodni aktivni sastojak koji možete potražiti u serumima protiv bora. On deluje tako što odmah smanjuje vidljivost finih, sitnih bora, kao što su one prve bore oko očiju ili usana i zateže kožu.

Ekstrakt tamarinda je jedan od onih antioksidantnih sastojaka koji štiti kožu od slobodnih radikala i dejstva raznih spoljašnjih uticaja. Stvara film na koži koji je barijera za toksine, pa se koristi i u prirodnim gelovima i kremama protiv bubuljica.

Ceramidi

Jedan od čestih i nezaoblizanih sastojaka u kozmetičkim sredstvima protiv bora i ceramidi. To su jedinjenja koja održavaju vlažnost kože koja tokom vremena i usled starenja počinje da gubi prirodnu masnoću. Oni i jesu molekuli masti koji se nalaze u membrani kože i daju joj svež izgled. Nedostatak ceramida u koži  dovodi do njenog isušivanja i osećanja zatezanja, a poznato je da je takva koža sklonija borama i izgleda, blago rečeno – uvelo!

Istraživanja na polju lepote svakim danom sve više napreduju,a lepota zauzima sve značajnije mesto u našim životima. U želji da budu lepe i u trendu, žene sve više koriste kozmetiku koja im u tome može što efikasnije pomoći. U te svrhe rade se istraživanja i stvaraju  nove tehnologije čiji je cilj da na prirodan način odrade ono što se na neki invazivniji način radi u kozmetičkim salonima.

Nega lica ne mora da boli!

Tako su nastale NOV-HYAL BIOTECH G i Neodermyl. Ova prva tehnologija deluje kao hijaluronska kiselina ubrizgana pod kožu(recimo procesom mezoterapije) , dok Neodermyl deluje kao kolagen. Potpuno su prirodni, a najbolji serum za lice imaće oba ova sastojka. Zapamtite ih!

Serum za lice sa peptidima

Serum obogaćen peptidima, koristi se za osvežavanje umorne kože lice. Povećeva tonus kože i vraća prirodnu elastičnost i sjaj. Kada nema peptida, koži gubi elastičnost i čvrstinu, pojava bora na licu je izraženija i koža prosto menja svoju teskturu.

Svaki peptid u serumu je pažljivo odabran da koži obezbedi mladalački sjaj i izgled. Deluju na poseban način, kako bi se zadovoljile sve potrebe kože. ne sadrži alkohol, mirise, paraben, i pogodan je za vegane.

Glavne prednosti ovog seruma u odnosu na druge je u tome što vrlo brzo podiže tonus kože i koža deluje odmorno i blistavo.

Kolagen serum za lice

Serum protiv bora sa kolagenom može da sadrži kolagen resorter – odličan sastojak koji stimuliše sintezu kolagena, hijalurona i potpornih vlakana u koži.Prirodni aktivni kolagen u ovakvom serumu ima ulogu da ojača stvaranje kolagena u koži. Koža nakon upotrebe seruma je jača, čvršća i otpornija.

Najbolji serum za lice

Izbor seruma protiv bora je raznolik, a da bismo vam olakšali izbor, izvodjili smo 7 najboljih seruma za lice:

serum za lice vrste

Loreal serum za lice

Loeral Revitalift Filler serum za lice pakovan je u bočicu od 30ml i ovo je jedan od seruma za lice sa hijaluronom kao glavnim aktivnim sastojkom. Ima mikro i makro čestice hijalurona.

Pošto sadrži dosta ove supstance , njegova uloga u podmlađivanju lica je značajna. Vraća koži vlagu i vitalnost i revitalizuje, pomaže da se koža podmladi i bore povuku. Razultate možete očekivati posle 4 nedelje.

Možete ga nabaviti u bolje snabdevenim apotekama, drogerijama ili online šopovima.

Dermyn serum za lice

Dermyn serum za lice sadrži komplekse vitamina i provitamina tricutan. Njegov zadatak je da zateže i učvršćava kožu, a niacinamid koji je takođe prisutan u velikoj meri, zateže bore i ujednačava boju kože. 

Ovaj serum čini kožu glatkom, hidrira je, a ceramidi osvežavaju zaštitni omotač kože. Serum je potpuno prirodan i neškodljiv za čestu upotrebu. 

Dermyn serum je švedski proizvod za aktivni tretman lica, vrata i dekoltea. Jedinstveni sastav minerala, vitamina i antioksidanasa, pomažu koži da postigne  trenutni efekat, kroz 45 minuta, a trajni rezultati se postižu kontinuiranom upotrebom.

Afrodita serum za lice – Advanced renew serum

Afrodita ima nekoliko seruma za lice, a nama se najviše dopao ovaj : AFRODITA’S SECRET
Advanced renew serum.

Ovaj serum ima 30 ml čistih aktivnih sastojaka kao što su biološki aktivni peptidi i morski kolagen. Sastojci koje sadrži obećavaju sjajne rezultate, podmlađenu i revitalizovanu kožu za kratko vreme. Deluju tako što stimulišu kožu, ali i vezuju za sebe molekule vode od kojih koža nabubri i izgleda jedrije i zategnutije.

Vichy Liftactive serum za lice

Ovo je jedan od seruma za lice koji podstiče dubinsku regeneraciju kože, zahvaljujući aktivnom sastojku koji se zove ramnoza. Ovaj sastojak je biljnog porekla, ali jako moćan – nalazi se u koncetraciji od 10%. Ovaj serum za lice namenjen je zreloj koži. Utiče na njeno podmlađivanje, pomaže u smanjenju bora i fleka na licu, pa čak utiče i na gustinu trepavica.

Voćni serum za lice Revolution skincare superfruit extract

Voćni serumi za lice su tu, da uskoče kao zamena i osveženje kada vam već svi ovi “fabrički” dosade i postanu teški za kožu. Ove serume mogu koristiti apsolutno svi što se tiče starosne dobi, jer samo treba odabrati one koji vašem licu najviše odgovaraju. Ovaj serum ima i bonus efekat: i sprečava bore i deluje kao prajmer za lice.

Ovaj voćni serum sadrži antioksidante iz ekstrakra borovnice i štiti kožu od uticaja spoljašnje redine. Daju određenu blistavost i sjaj licu, ne maste kožu i mogu se nanositi neposredno pre šminke.

La Roche Posay serum za lice

Ovaj brend ima nekoliko seruma u ponudi, a mi smo izvodvojili ovaj koji ima vitamin C. Ovaj vitamin vraća umoroj koži svežinu i sjaj, ali ne samo to. Vitamin C potreban je za pravilnu produkciju kolagena kožu pa ga je dobro uvrstiti u negu i pre nastanka bora. Pogodan je i za osetljivu kožu.

Japanski serum za lice Hada Labo Tokyo

 Hada Labo Tokyo kozmetička linija preparata, koja dolazi iz Japana, izbacila je mnoštvo proizvoda koji se bave zatezanjem lica, uklanjanjem bora, vraćanjem tonusa i osvežavanjem izgleda kože. 

Među njima je i poznati japanski serum, koje poslednjih 10 godina najprodavaniji brend.Osnova ovog seruma je dubinska i dugoročna hidratacija, koja je neophodna za osnovnu negu. Ukoliko je ovaj korak preskočen, svi drugi nakon toga uopšte nemaju smisla. 

Sastojci od kojih je napravljen ovaj serum, imaju sve ono što koži dosta koristi, nikakvih štetnih efekata nemaju. Svi oni se bore za prevenciju starenja kože.

Sadrži tri tipa hijaluronske kiseline, koje smanjuju vidljivost bora, povećavaju elastičnost, i vidno učvršćuju kožu. Sa hidratacijom u osnovi i anti-age programom, ova linija pruža potpunu negu neophodnu zreloj koži lica. 

Kavijar platinum serum za lice Natura siberica

Regenerativni serum od kavijara Beluge, efikasno ispravlja bore i mlitavost kože, i ponovo uspostavlja prirodnu lepotu kože. Pogodan je za zrelu kožu, gde je moć oporavka i regeneracije neophodna. 

Kavijar Beluge, povećava gustinu kolagena, i samim tim deluje na srž problema starenja kože. Ima antioksidantno, antizapaljensko i hidrirajuće dejstvo na kožu. 

Niska molekularna masa hijaluronske kiseline prodire duboko u kožu, hidrira je i zadržava vlagu, što je od izuzetne važnosti da bi se očuvala mekoća i glatkoća kože. Visoka molekularna masa hijaluronske kiseline, daje lifting efekat. 

Struktura kože je poboljšana,a fine linije i sitne bore su upotrebom ovog seruma, smanjene. 

Serum za hidrataciju 

Hidriranje lica je osnova dobre i pravilne nege lice. Da bi se naneti preparati dobro iskoristili i da bi ustvari imali efekta, potrebno je dobro kožu pripremiti i dubinski očistiti. 

S obzirom da se serumi nanose neposredno pre dnevne i noćne nege, potrebno je pre svega dobro lice pripremiti. 

Kada je masna koža lica u pitanju, potrebno je uraditi piling lica, koji će mrtve slojeve kože ukloniti, a zatim nanesti serum za hidrataciju. Dobar serum za hidrataciju, pomaže kremi da svi njeni molekuli prodru dublje u kožu i iskoriste svoj efekat. Serum za hidrataciju obnavlja hidrolipidni balans kože i sprečava njenu dehidrataciju. 

Dubinski hidrira kožu, pruža joj čvrstinu i elastičnost, ublažavajući vidljivost bora. 

Namenjen je svakom tipu kože, od suve, normalne, do izrazito masne kože lica. Serum za hidrataciju pogodan je za uzrast od 20-60 godina. Što ranije krenete sa dubinskom hidratacijom, veće su šanse da smanjite i usporite proces sazrevanja i starenja kože. 

Noćni serum za lice

Noćni serum za lice nanosi se da bi kožu zaštitio od slobodnih radikala i obnovio tokom spavanja. Noć je idelano vreme za nanošenje preparata, jer koža tada miruje i spremna je da upije sve ono što se na nju nanese. 

Antioksidantni noćni serum za lice, kožu štiti od zagađenja iz spoljašnje sredine. Podstiče sintezu kolagena, osvežava boju tena, ublažava posledice hiperpigmentacije. 

Dubinski hranu kožu vitaminima i mineralima, sprečava isušivanje kože, regeneriše i zateže kožu, čini je glatkom i mekanom i daje joj mladalački izgled. Glavni sastojci noćnog seruma za lice su biljna ulja, antioksidansi, minerali i vitamini koji hrane i revitalizuju kožu i celu njenu barijeru. 

Nanosi se uveče, pred spavanje, tako što se na čistu i suvu kožu dobro utrljaju kapi seruma. Ostavi se da deluje oko 20 minuta, a preko toga se može naneti uobičajena noćna krema. 

Serum za lice za muškarce

Kao i kod žena, i koža kod muškaraca zokom života prolazi kroz mnoge promene, uzrokovane različitim problemima. Tačno je da je muška koža dosta otpornija od nežne ženske kože lica, ali ne odoleva starenju i promenama koje ono sa sobom donosi. 

U zavisnosti od tipa kože koju muškarac ima, zavisi i izbor seruma za lice. Itekako je preporučljivo da i muški rod koristi serume, jer su puni aktivnih sastojaka, koji osvežavaju kožu, vraćaju joj tonus i podižu iz pepela. 

Kao najefikasniji preparat koji daje trenutno dobre rezultate, serum je danas vodeći kada je izbor kozmetičke linije u pitanju. 

Za suvu i kožu koja neprijatno zateže, poželjno je da serum maže hidriranju i da bude na bazi prorodnih ulja, sa dodatkom hijaluronske kiseline. 

Masna muška koža neće birati ovakav sastav, jer će je dodatno umastiti i prosto joj neće prijati. Za ovakav tip kože, poželjno je birati serume sa dodatkom vitamina i minerala, kao i one koji su bogati antioksidansima. 

Prirodni serumi su uvek dobar izbor, bilo o kom tipu kože da se radi.

Kako napraviti serum za lice kod kuće?

Često kupujemo fabričke serume za lice po mnogo višoj ceni nego što oni zapravo vrede. Otprilike, svi oni u svom sastavu sadrže te neke iste sastojke koji su univerzalni za svaki serum, samo ih posle obogaćuju prema potrebama potrošača.

Ja ću vam danas otkriti jedan recept, kako da najjednostavniji serum napravite sami u svojoj kući, potpuno prirodan, bez veštačkih boja i neprijatnih mirisa.

Sve što će vam biti potrebno je:

 • 1 kašičica askorbinske kiseline u prahu
 • 3 kašičice prečišćene (destilovane ili filtrirane) vode
 • 1 kašičica tečnog glicerina
 • ¼ kašičice vitamina E
 • tamna, staklena bočica sa kapaljkom.

Postupak je sledeći, askorbinsku kiselinu i destilovanu vodu mešajte 45 min do potpunog rastvaranja. Zatim dodajte tečni glicerin i vitamin E i sve zajedno sjedinite.

Celokupni sadržaj isipajte u tamnu staklenu bočicu i zatvorite. Nanosite ujutru i uveče na čistu i osušenu kožu lica, i pre svake upotrebe promućkajte.

Serum za lice i iskustva

Verovatno vas zanima da li su priče o efikasnosti seruma stvarnost ili samo dobar marketing. Da li vredi platiti veliku sumu novca za tako malu bočicu, ili je sve to samo foliranje i prolazni trend?

Mi vam savetujemo da bez oklevanja probate, jer su serumi za lice zaista dobra investicija u lepotu koja se definitivno isplati.

Ono što dobijate količinski možda deluje malo, ali kada je količina aktivnih sastojaka u pitanju, onda dobijate mnogo više u odnosu na druge antiage proizvode.

Iskustva sa serumima su uglavnom pozitivna i relativno brzo može da se vidi napredak na koži lica,kako kada su upitanju tamne fleke i podočnjaci, tako i kada su u pitanju bore. Prvo nestaju one sitnije bore sa lica i ono dobije ujednačenu boju i ten, zdraviji izgled, zdrav sjaj i to obično već za manje od mesec dana.

Vodite računa kada tražite serum da bude namenjen za problem koji imate sa kožom. Drugim rečima, ukoliko imate bore, čist vitaminski serum za lice biće koristan, ali mnogo više biće koristan onaj koji ima i druge aktivne sastojke protiv bora kao što je recimo hijaluron ili Neodermyl

Da li se to na kraju isplati?

Mi kažemo veliko  DA , a na vama je da probate i donesete svoj sud o tome! Prilično smo sigurni da će se poklopiti sa našim!