Multimasking – prava stvar za lice ili marketing?

Multimasking – prava stvar za lice ili marketing?

Multimasking je tretman namenjen onima koji imaju kombinovanu kožu. Ideja je da svaka regija lica, dobije baš onakvu negu kakva joj treba! Kako? Saznajte!

Šta je multimasking?

Svet maski za lice sve nas više obuzima i možemo reći da je ovakav vid nege i te kako ima primat kada je u pitanju negovanje lica. Brojne su se maske pojavile u poslednje vreme. Znali smo za ove, koje sada možemo nazvati običnim maskama, onda smo dobili sheet maske, pa maske za eksfolijaciju (to su one koje ljušte kožu).

Sada je, takoreći trend (ali ne u onom pogrdnom smislu, kako nekada imamo običaj da se ironično odnosimo prema nekim novim pojavama) i multimasking.

Bićemo malo štreberi, pa ćemo detaljno objasniti šta je to multimasking.

Multi je prefiks koji se koristi kada hoćemo da kažemo da je nečega više. Masking se, naravno, odnosi na maske za lice.U najkraćem, multimasking podrazumeva da više maski nanesete na različite delove lica, shodno njegovim potrebama.

Bilo bi dobro kada bi celo naše lice bilo jednake strukture kože i kada bismo imali jednake potrebe u svim njegovim delovima. Srećnice su one žene koje se mogu pohvaliti da su im obrazi podjednako masni ili suvi, kao, recimo, T zona lica.

Zapravo, samo oni koji imaju normalnu kožu, imaju jednaku situaciju na svim delovima lica, ali takvih je procentualno jako malo.Najčešća je situacija u kojoj je T zona malo masnija, a obrazi suvlji. Ima, naravno i onih slučajeva, gde je više različitih zona koje treba posebno tretirati. Čelo, obrazi, brada, … Svaki deo ima neki poseban problem.

Ako imate dve ili više posebne zone, onda će multimasking veoma pomoći.

Kome je namenjen multimasking?

Prethodna rečenica dobar je uvod u priču o tome kome je namenjen multimasking.

Ovde, kao i kod većine negujućih tretmana, prednost dajemo starijoj koži, budući da su njene potrebe i veće.

Kada se dostigne određeni broj godina, onda se podrazumevaju i neke sitnije promene na koži, kojih je ponekad, nažalost, sve više. Tada je potrebna malo jača nega kako bi se bore ispeglale, a koža izgledala mlađe.

Upravo tada je idealno posegnuti za multimaskingom. U ovom slučaju, obratiti se nekoj proverenoj kozmetičarki, koja bi pomogla u rešavanju dileme koja maska bi išla najbolje na koju zonu. Jeste da mažući različite maske delujemo kao da smo se namalazi ratničkim bojama, ali sve za lepotu.

Drugi slučaj kada bi multimasking dobro došao je tinejdžerska problematična koža. Znate kako se nekad dešava da mlado lice bude u jednoj zoni normalno, a u drugoj prekriveno bubuljicama, aknama, ožiljcima?

Tada je zaista potrebna posebna pomoć i tada bi kombinacija maski bila baš od koristi. U ovom slučaju je konsultacija sa dermatologom neizostavna, budući da je problematična, a mladalačka koža u pitanju. A sa time nema šale, ništa na svoju ruku.

Takođe, multimasking je pogodan i za srednje godine, za sve one koji imaju različite zone na svom licu.

Međutim, postoje i takva sredstva za negu koja postepeno dovode kožu u normalu, a posebno prijaju onima koji muče muku sa bubuljicama. Ksenija je bila jedna od njih. Njena kože je bila kombinovana i puna bubuljica. Ako proba da je isuši – pate obrazi. Ako proba da vrati masnoću obrazima – čelo i brada buknu. Ona je našla prirodno rešenje za svoj problem koje maže na celo lice. Dovela je kožu u normalu, pa sada više nema bubuljice, akne ni mitisere. Jednostavno je i istu stvar možete isprobati i vi.  O čemu se radi, saznajte iz njenog iskustva, koje je na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Svakako, i multimasking je korisna opcija.

Prednosti multimaskinga za lice

multimasking prednosti

Pomenuli smo već da je multimasking postao veoma popularan prethodnih godina. Mnoge domaće i svetski poznate blogerke ga praktikuju. A u čemu se to sastoji njegova prednost?

Pored toga što može biti jako zabavan, recimo, kao aktivnost koju sprovodite kod kuće, on je i vrlo koristan.

Krenućemo od zabavnog aspekta. 

Multimasking je jedan od najboljih načina da se iznegujete kod kuće, tako što ćete se prvo lepo opustiti u toploj kupki, a zatim namazati maskicama. Em se negujete, em se opuštate. Kako god okrenete, lepo je.

U svetu su popularne i takozvane spa žurkice, prilikom kojih se devojke zabavljaju tako što se okupe, podele kozmetiku i praktikuju, između ostalog, i multimasking.

Druga, verovatno i važnija stvar od zabave je korisnost ovog načina negovanja. S obzirom na već pomenute različite potrebe različitih delova lica, vi ćete ovako svome licu pružiti baš onakvu negu kakva je potrebna.

Ako imate bubuljice, na njih idu posebne maske, u tačkama. Čelo i brada su masniji, na njih ide maska namenjena toj vrsti kože. Ostatak lica iziskuje blagu negu, pa će ona biti i priuštena.

Sve u svemu, ne opterećujete lice nepotrebnim sastojcima, samo mu dajete ono što mu je zaista potrebno.

U tom smislu, multimasking ima i te kako pogodnosti i veoma ga je korisno praktikovati.

Iako se čini za iziskuje mnogo vremena, nije tako. Samo umesto jedne, upotrebljavate nekoliko tubica maske za prekrivanje lica.

Kako se koristi multimasking?

Dakle, poprilično je jednostavno. Maskice mogu biti po vašem izboru. Dobra stvar je što možete kupiti originalna pakovanja maski, a možete koristiti i testere, odnosno, ona pakovanjca za putovanje, pošto vam neće biti potrebna velika količina.

Kada kupite svoje omiljene negujuće stvarčice, onda samo pronađete vremena da se lepo negde smestite, u neki udoban kutak svoga stana i onda natenane, deo po deo, mažete. Nema tu previše posla.

Od toga koje delove na licu izdvojice kao problematične, toliko ćete maski imati. Pogodno je da nabavite i neku za usne, kada se već negujete. Ono što je još fantastično, to je da imate i maskice za ruke, kao i za stopala. Tako da se možete u potpunosti opustiti i prepustiti uživanju.

I zabava je svakako zagarantovana!

Dok se opuštate, maske deluju. Zatim ih sve zajedno skinete i isperete.

Multimasking set za lice

Fantastična stvar je što vi, ako ne želite da se mučite i sami kupujete proizvode za svoj multimasking, možete kupiti multimasking set.

Tako je, dobro ste pročitali. 

Postoje već gotovi multimasking setovi, koje možete kupiti. To su multimasking setovi za lice i multimasking setovi za čitavo telo.

Sjajna ideja je i persolalizovani multimasking set, naravno, ako imate vremena i volje za nekoga ovako nešto da napravite.

Kupovni multimasking setovi

Možete kupiti pojedinačne proizvode, pa sami napraviti setove, a možete kod nekih brendova naći već gotove.

Ovo su neki koji se mogu lako naći kod nas:

Balea mulitimasking set

To je set od tri maske. Jedna je namenjena nezi lica, druga je za negovanje i zaštitu ruku, a treća masaka je namenjena stopalima.

Ovi setovi su dekorativni i veoma povoljnih cena kada je Balea u pitanju. Veoma lako ih možete nabaviti u DM radnjama i uživati u blagodetima multimaskingovanja.

Nivea multimasking tretman

Kada je u pitanju ovaj poznati brend, možete pronaći njihove maskice za lice u jednom pakovanju, takozvani multimasking set. One su sve za jednokratnu upotrebu. Ima ih tri u pakovanju. Jedna je uvek peel off maska, dok su druge dve negujuće, za omekšavanje kože posle tretmana ljuštenja.

Set koji takođe nije teško pronaći.

Loreal multimasking za lice

Lorealov set maski, kojih ima tri, možda je i najzanimljiviji, budući da su različitih boja. Svaka od maski je namenjena određenom tipu kože i određenom delu lica.

U principu, tu su maske koje idu na čelo, maske za srednji deo lica, nos i obraze, a tu je i treća, koja ide na bradu. Prava papazjanija boja, koju morate isprobati. Ima ih različitih, naravno, za različite tipove kože.

Cena i gde kupiti multimasking?

Već smo napomenuli da Balein set možete kupiti u Dm-u, po ceni od 500 dinara. Nema ga baš uvek i prodaje se u pojedinim serijama. Izbacuju ga s vremena na vreme.

Nivein i Lorealov set trenutno možete kupiti u velikim online šopovima. Okvirne cene za ove setove su 10 dolara, gore-dole, što je oko 1200 dinara.

Svakako možete i sami napraviti svoje setove, u zavisnosti od budžeta kojim  vi raspolažete.

Uradi sama multimasking

I te kako je moguće da sve ovo o čemu smo vam govorili odradite sami, kod kuće i to, pazite sad, koripteći domaće maske za lice. Iz edicije uradi sam stvari.

Potrebni su vam neki sastojci iz kuhinje, malkice strpljenja, i nega lica maskama može biti savršena, a potpuno prirodna, takoreći iz vaše kuhinje. Mi ćemo vam dati, naravno, neke ideje, ali ih možete i sami pronaći. Znate koje vam stvari prijaju na licu, tako da, samo napred.

Nabavite sastojke i pomozite svome licu da zablista u punom sjaju.

Mi vam preporučujemo dve maske. Jednu koju ćete nanositi na T-zonu, koja je po pravilu masna i jednu koju ćete nanositi na obraze, po pravilu suvlje delove lica.

Na T-zonu možete naneti masku od sledećih sasojaka:

Penasto umutite belance, ali tako kao da ćete praviti šlag od njega. Zatim sipajte u njega sok od jednog limuna. Dobijena masa biće dovoljna da je nanesete na T-zonu. Limun lepo upija masnoću i višak sebuma, a belance sužava pore. Ova maska će, zato, biti više nego odlična za ovaj deo lica jer će u potpunosti ukloniti nepoželjne masnoće.

Za obraze biće vam potrebni sledeći sastojci:

Bananu je potrebno da dobro izgnječite viljuškom, tako da maltene postane kašasta. U to dodajte blago zagrejano maslinovo ulje. Pošto smesa ne bi trebalo da bude previše kašasta, ako je previše, nemojte stavljati celu kašiku maslinovog ulja, samo deo.

Gustina bi trebalo da bude takva da ne klizi i ne spada sa obraza. Kada završite, ovu masku razmažite na ostatak lica, pošto ste na T-zonu već naneli.

Ova maska je odlična za hidrataciju. Ona će vaše suve obraze učiniti fantastično mekanima i nežnima.

Ovim putem imaćete fantastičnu hidrataciju i dobo isušivanje suvih delova. Sjajan multimasking. Ako imate baš ovakvu strukturu lica, isprobajte ovu našu kombinaciju!

Multimasking sa glinom

multi masking za lice

Neke od najboljih maski za lice prave se od gline. Glinu možete nabaviti poprilično lako, u svim bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane, čak i u nekim marketima. Ima raznih vrsta i sve su na svoj način odlične za kožu.

Mi ćemo vam dati recepte za multimasking, gde stavljamo zelenu i crvenu glinu.

Maska od zelene je odlična za masnu kožu lica. Pravi se zajedno sa limunom i, kao što rekosmo, možete je nabaviti u prodavnici zdrave hrane.

Potrebno je:

Pomešajte sve sastojke tako da dobijete kremastu strukturu. Ovu masku nanesite na T-zonu, koja je masna ili na bilo koji drugi deo lica za koji primećujete da se ubrzano masti. Prvi deo multimaskinga je gotov.

Za drugi deo i suvlju polovinu lica, potrebna vam je:

Ova dva sastojka su fantastična za hidrataciju. Potrebno je samo lepo da ih pomešate. Neka kokosovo ulje bude malkice zagrejano, kako bi se bolje pomešali sastojci. Nanesite drugi deo multimaskinga.

Vaše dve maske biće u stanju da vam osveže lice i učine ga blistavijim. Probajte ove prirodne multimaskinge.

Iskustva sa multimaskingom

Mnogo devojaka se javilo sa iskustvom multimaskinga. Prenećemo vam neke od najzanimljivijih komentara.

Tea

Često praktikujem multimasking, naročito kad imam mnogo bubuljica na licu. Tada nanesem na bubuljice u debelom sloju gel za akne koji koristim, a na ostatak lica stavim masku koju koristim da bih osvežila lice.

Uglavnom praktikujem one koje su noćne i koje se ne ispiraju. Pa stavim uveče i tako prespavam. Lice mi je ujutru mnogo bolje. Takoreći izlečeno od svih problema.

Kristina

Meni je multimasking toliko loša pojava, da ne mogu dovoljno da se načudim kako neko može da ga praktikuje. Sva sam se umazala jednom kad sam pokušavala da na različite delove lica stavim različite maske.

Toliko sam izmazala i sebe i odeću, da, ne znam… Od tada koristim samo sheet maske.

Dijana

Volim neke multimasking setove. Imam jedna koji u sebi ima šest maski. Naravno da ne stavljam sve odjednom, za različite tipove problema su. Sve u svemu, to mi je super stvar. Sviđa mi se i efekat te parcijalne nege.

Ako do sada niste probali čari multimaskinga, uradite to što pre. Biće vam zanimljivo, a možda i korisno. Ako vam se dopadne, pišite nam šta ste sve koristili i isprobali u te svrhe.