Oprezno! Peel off maske za lice nisu za svakoga!

Oprezno! Peel off maske za lice nisu za svakoga!

Peel off maske deluju efektno i bukvalno sljušte sa lica sve što je nepoželjno? A šta ako uklone i ono što je poželjno! Da li su zaista fenomenalne ili su samo izvikane? Saznajte!

Kada su se ove maske za lice pojavile, bile su pravi bum među maskama. Veoma brzo su se proširile na tržištu i svaka mlađa osoba, bilo kog pola, želela je da je ima. Ove maske su obećavale čisto lice za tren oka, s obzirom na to da one izvlače sve nečistoće sa kože.

Za slučaj da niste još uvek shvatili o čemu se radi, to su one maske koje nanesete na lice, zatim sačekate da se osuše i onda ih  – odlepite. Zajedno sa maskom odelepite i mitisere i nečistoće!

Hajde da vidimo još neke detalje!

Kako se koristi peel off maska?

Ova maska se najčešće kupuje u tubi, ređe u kutiji, a možete je napraviti i kod kuće. Nju na lice nanosite četkom ili rukom. Možete je nanositi na celo lice, a možete i parcijalno, na mesta koja su kritična.

Sačekate određeno vreme. U uputstvu piše koliko, a ako je pravite, bitno je da se osuši. Onda, povučete jedan deo maske, on je inače zalepljen za lice, a zatim povučete jako masku i skinete je, maltene u jednom komadu.

Ovu masku, kao i svaku drugu masku, treba nanositi na očišćeno lice. Kada kažemo očišćeno, to ne znači da treba pre toga da ga tretirate grubo.

Ne smete raditi piling lica pre ove maske jer su oba tretmana jaka za vašu kožu i mogu je iritirati. Posebno je nemojte stavljati ako ste radili neki agresivniji piling, poput fitopilinga ili hemijskog pilinga lica.

Tačnije, oba ova tretmana rade sličnu stvar, skidaju površinski sloj kože i jednostavno bi bilo loše da ih radite paralelno.

Peel off masku za lice ne smete koristiti svakog dana. Možete jednom, najviše dva puta nedeljno, jer treba da date svom licu vremena da se oporavi i izneguje.

Kome je namenjena peel off maska za lice?

Ova maska je namenjena, pre svega, osobama koje imaju mitisere na licu. Ona ima cilj da „počupa” mitisere, izvuče njihov sadržaj van. Ima cilj da očisti pore.

Pored lica sa mitiserima, ova peel off maska namenjena je i osobama sa drugom vrstom nečistoća, kao što su fleke, druge vrste bubuljica, čak i masna koža. Svuda je cilj da se izvuku nečistoće iz pora i da ispod toga ostane čista koža.

Treba biti oprezan jer ako maska zaista odradi svoje i iščupa mitisere! Posle nje ostaju otvorene pore i iritirana, crvena koža, koju treba negovati tako da se u nju ne usele bakterije.

U slučaju da to ne uradite, nečistoća i razne prljavštine iz vazduha mogu vas ugroziti i onda ponovo stvoriti isti problem. Zato budite veoma oprezni.

Peel off maska za mitisere

Da budemo još konkretniji, peel off maska treba toliko čvrsto da se zalepi za vaše lice da se za masku uhvate i mitiseri. Pošto se maska dobro osuši, samo je treba lepo da povučete i najveći broj mitisera treba da bude uklonjen.Barem tako kažu reklame!

Da li je tako u praksi?

Mitiseri često jesu ispupčeni i takvi oni mogu da se izvuku iz kože. To znači da maska tada može da odradi posao.

Kako napraviti jednu takvu masku, možete pogledati u ovom videu:

Međutim, loša stvar je što veliki deo mitisera nije ispupčen i kao takav ne može se izvući na napolje. Veliki deo njih će samo ostati tu gde je bio, tako da nećete postići nikakav efekat ovom maskom.

Kao što znate, ne smete nikako sami cediti mitisere i pritiskati. Biće sjajno ako dobar deo bude otklonjen ovom maskom samo izvlačenjem. Za ostalo? Мoraćete posetiti nekog kozmetičara, koji će vam bezbedno odraditi komedoekespresiju.

Peel off maska za masno lice

peel off maska za lice upotreba

Još jedna od primena peel off maske, može biti ako imate masno lice. Zapravo, masno lice treba tretirati i spolja i iznutra. Kako možete pomoći svom licu ako je masno ovom maskom?

Već smo rekli da ona otklanja najveći površinske kože sa lica. Kada je zalepite, ponekad je prava muka da je skinete. Skidajući taj površinski sloj sa lica, skidate i masnoću koja se nakupila.Ipak, masnoća, ako se ne tretira još nekim sredstvom i ako o njoj ne brinete na adekvatniji način, neće na ovaj način biti izlečena. 

Ovo može biti dobra instant fora, kada vam treba da lice zablista trenutno. Na duže staze ipak, ova maska neće srediti stvari. Tako da ni ovde ne možete u potpunosti na nju da se oslonite. Probajte neke druge maske.

Ovde vam se nalaze najefikasnije maske za masno lice koje morate probati.

Sme li se koristiti peel off maska za upaljene akne?

Postavlja se često i ovo pitanje kada je u pitanju korišćenje ove maske za lice. Upaljene, crvene bubuljice i akne veoma su izazovne za lečenje i ne smete se igrati sa njima.Ne samo što su često bakterijske, nego što svaka nelečena upala može da stvori mnogo veći problem sa njima.

Šta ćemo onda?

Naša preporuka nikako ne ide u pravcu korišćenja peel off maski za negu lica koje ima akne.

Tu se morate oko nege izričito konsultovati sa dermatologom. Nikakava sila ni čupanje ne dolaze u obzir, naročito što sadržaj ovakvih bubuljica nije čvrst, nego tečan. 

Možete samo čupati komedone koji su čvrsti i eventualno se ovom maskom izboriti sa nekom flekicom, koja nije duboka, već je nastala od neke površinske bubuljice. Pošto ljušti lice, peel of maska može na taj način u nekoliko korišćenja da fleku učini manje vidljivom.

A šta sa upaljenim aknama?

Pa, pristup mora biti drugačiji.

Obratite pažnju na Ksenijinu priču. Ona je svoje bubuljičavo, masno lice uspela da izleči prirodnim putem. Lice joj je sada savršeno čisto i nema ni traga od problema koji je imala. Oseća se sjajno zbog toga što je uspela. Možete i vi probati isto! O čemu se radi i šta je pomoglo, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Peel off vs. obična maska za lice

Običnom maskom za lice nazivamo maske koje istisnemo iz tube, namažemo na lice i posle nekog vremena isperemo. Mada postoje i maske za lice u maramici, koje su takođe veoma popularne.

Razlika je u upotrebi jer se obične maske, kao što rekosmo, ispiraju, skidaju umivanjem. Maske maramice se samo skinu i sadržaj se utrlja u kožu. Dakle, razlika je u upotrebi.

Naravno, ima razlike i u smoj nameni. Peel off maske služe da uklone sadržaje sa vašeg lica. To treba da budu mitiseri ili uopšte površinski sloj kože koji može izazvati probleme na licu.

Namena takozvanih običnih maski je raznolika, ali najčešće nije skidanje površinskog sloja kože. To može biti dodatna hidratacija, ublažavanje crvenila, i slično. Imaju raznih namena i koriste se u mnogo svrha.

Važno je da znate da su ove maske potpuno različite jer obične, kao i one u maramici, služe da vam osveže lice, dok ove druge služe da vam lice očiste od nečistoća i jedna drugu ne mogu zameniti.

Nedostaci peel off maske za lice

Jedan od najvećih nedostataka ove maske je to što ona više od polovine mitisera ne može izvući sa vašeg lica jer nisu svi ispupčeni i neće svi na ovaj način biti isceđeni.

Kada nam predstavljaju ove maske na internetu, uglavnom je dokaz njihove efikasnosti to što kada je skinete, na maski ostanu bele tačkice. Mi treba da mislimo da su sve to mitiseri.

Međutim, nije tako. 

Pošto se pell off maska veoma čvrsto zalepi za lice, ona sa sobom povuče najveći broj dlačica. Zato pojedinci doslovno kukaju kada je skidaju. Ako imate dlačice, onda budite pažljivi. Dobićete depilaciju pride. 

Pročitajte ovde kako da se rešite bubuljica od depilacije.

Sve ovo može biti bolno, a posle toga koža veoma iritirana. Ako je ne negujete adekvatno posle svega, može čak i buknuti. Zato oprezno! Nije sve tako sjajno kao što na prvi pogled izgleda.

peel off maska nedostaci

Kako napraviti peel off masku za lice?

Peel off maske možete napraviti i sami, kao i većinu stvari.

Da li je isti efekat?

Ne možemo baš da garantujem, ali će svakako imati efekta. Plus, zabavno je mućkati i praviti razne stvari koje pomažu ulepšavanju. Nadamo se da se slažete!

Zato, za one koji vole da eksperimentišu i da sami prave svoje verzije proizvoda, evo nekoliko recepata.

Peel off maska sa medom

Ovu masku nećete baš moći u jednom komadu da „iščupate” sa lica, ali kada se stegne, spatulom ili nekim drugim plastičnim alatom možete da je „ogulite”. Cilj je da lepo zagrebete, kako bi se skinulo sve što je višak.

Sastojke sigurno već imate. Potrebna vam je jedna izdašna kašika meda i jedna ravna kašika mleka. Lepo ih izmešajte i sačekajte da se osuše na vašem licu. To će biti 15 do 20 minuta, a zatim ogulite spatulom.

Med će nahraniti vašu kožu, a suvišne stvari za površine lica biće efikasno otklonjene.

Peel off maska sa želatinom

Ovakva maska može biti veoma slična onim peel off maskama koje kupujete u drogerijama. Želatin je čvrsta masa koja veoma lepo stegne na licu i onda može da povuče sve što treba. 

Potrebna vam je jedna kašika želatina i jedna kašika mleka. Sastojke treba dobro promešati i onda ih zagrejati blago, može u mikrotalasnoj, a može i na ringli, ali ne sme smesa da zagori.

Ima dva načina kako možete da ih nanosite. 

  • Prvi je uobičajen, namažete u debljem sloju, sačekate da se osuši i onda sastružete.
  • Drugi način je da običnu papirnu maramicu razdvojite na listove, one tanke. Zatim namažete peel off masku od želatina, pa stavite jedni tanku maramicu, onda drugi sloj želatina i još jednu maramicu, pa treći sloj želatina.Bilo bi dobro da napravite prostor za oči i usta. Zatim sačekate dvadesetak minuta da se to dobro stegne i onda odlepite masku. Bićete zadovoljni kako funkcioniše.

Peel off maska sa belanetom

Peel off masku možete napraviti i sa belancetom. Potrebno vam je jedno belance koje ćete umutiti, ali ne penasto, već samo malo. U njega dodajte kašike limunovog soka. 

Kada to sve lepo sjedinite, nanesite masku na lice četkom, sačekajte da se osuši, pa onda sastružite.

I ovde se možete poslužiti trikom sa maramicom. Nanosite naizmenično belance i tanke maramice u nekoliko slojeva, a zatim, kada se osuše-odlepite.

Ova maska biće odlična za masnu kožu jer i belance i limun sankcionišu masnoću. To znači da ćete pored mitisera, rešiti još jedan važan problem.

Peel off maska sa aktivnim ugljem

Ovakvu masku možete kupiti, ali je možete i sami veoma jednostavno napraviti. Potrebno je da u prethodno navedenu smesu sa belancem i limunom, dodate dve tablete aktivnog uglja.

Aktivni ugalj se pokazao odličnim za čišćenje kože. I ne samo za čišćenje, on dobro deluje na kožu i kao ga redovno pijete. 

Masku lepo umutite i nanesite na lice. Kada je skinete, efekat će biti kao i sa kupovnom maskom.

Najbolje peel off maske za lice

Ako ipak ne želite da ih pravite, možete ih lako nabaviti. Ima ih puno, a kao i kod svakog drugog proizvoda, treba da isprobate i odlučite koja je najbolja za vašu kožu. Znate da je sve individualno.

Evo nekih od poznatijih brendova:

  • peel off maske Schaebens – možete je lako nabaviti, a spada u red onih za koje kažu da su dobre
  • peel off maske Balea – dostupne na našem tržištu, imaju veoma povoljne cene
  • peel off maske Nivea – takođe jako dostupne, sa nešto višom, ali povoljnom cenom
  • peel off crna maska za lice – proizvođači su razni, ima komercijalnijih, do brendiranih verzija.

Cena i gde kupiti?

Peel off maske zaista možete kupiti u svakoj drogeriji, parfimeriji, čak i apotekama. Dostupne su u pojedinačnim pakovanjima, za jednu upotrebu, ali i u tubi.

Cene se kreću od 150 dinara za pojedinačna pakovanja maski, preko 300 dinara za tube, dok ima i skupljih varijanti koje koštaju blizu 1000 dinara.

Zavisi za koju se marku, odnosno, koji brend odlučite prilikom kupovine.

Iskustva sa peel off maskama

Iskustva  su veoma podeljena. Veliki broj osoba, žena i muškaraca, voli način nakoji ove maske blago oljušte njihovo lice. Tu naročito spadaju osobe sa masnom kožom.

Efekat koji ostane posle njih, dozvoljava ženama da se bolje našminkaju, bez bojazni da će im se šminka zbog masne kože razlivati po licu. 

Muškarcima je zanimljivo da se igraju sa ovom maskom, zbog specifičnog načina njenog skidanja.

Postoje i oni koji ovu masku smatraju prevarom decenije jer apsolutno ništa ne uradi sa kožom, kako tvrde. Neki su se dobro i počupali, jer im je povukla sitne dlačice, pa ne žele ni da čuju za nju.

Vi je probajte, ako već niste i sami procenite. Verovatno postoje situacije kada vam ova maska i te kako može biti od koristi, a od vas zavisi i da li će možda biti deo vaše svakodnevne rutine.