Piskavica – NEVEROVATNA biljka od koje RASTU GRUDI

Piskavica – NEVEROVATNA biljka od koje RASTU GRUDI

Verovali vi u to ili ne, priroda ima rešenje za sve. A da li ima i za savršen dekolte? Možete se kladiti da ima. Piskavica  za rast grudi je jedno od njih!

Male grudi mogu biti veliki problem. Nije da će one da škode vašem zdravlju, ali mogu da naruše vaše samopouzdanje ili sliku koju imate o sebi. A ni tu nije kraj mukama. Ako imate male grudi znate sigurno kako  može biti komplikovano naći pravi grudnjak ili kupaći kostim u kojem se nećete osećati loše zato što nemate obline.

Piskavica  je neverovatna na ovom polju i mnoge žene se kunu u svojstva ove biljke. A ona je samo jedan od prirodnih načina da povećate grudi.

Kako piskavica povećava grudi

Grčko seme (fenugreek) je još jedan naziv pod kojim ćete naići na ovu biljku. Već vam sam naziv govori o tome da ona ima mediteransko poreklo. Raste na tlu bogatom krečnjakom. Od davnina je poznata kao lek, a posebno ulogu ima u ženskom zdravlju, kako od žena koje imaju probleme sa PMS-om ili sa neredovnim menstruacijama, tako i kod dojilja i kod žena u menopauzi.  Osim toga, više nije tajna da je seme piskavice odličan prirodni tretman za rast grudi. Danas se ona upotrebljava i kao suplement, kao čaj, ali je DOKAZANO NAJEFIKASNIJA kao površinsko sredstvo  i kao glavni sastojak krema i mleka za telo koji povećavaju grudi.

Ja provereno znam da je mojoj prijateljici Danijeli pošlo za rukom da uz pomoć jedne takve kreme drastično poveća grudi tako da smo joj na kraju svi zavideli. Podelila je to iskustvo. Pročitajte ga ovde: https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Piskavica ima bledo-žute cvetove koji cvetaju od aprila. Seme ove biljke sakuplja se kada je zrelo, a to je obično u avgustu. Nakon što se prikupi, ono se suši tek tada je spremno za upotrebu, bilo kao čaj, kao začin ili sastojak nekog kozmetičkog sredstva.

piskavica biljka
Piskavica biljka

Indija, koja je poznata kao zemlja začina, najveći je proizvođač piskavice gde se ona uveliko koristi kao nezaobilazan sastojak karija.

Osim semena, od ove biljke se koriste i listovi u razne lekovite svrhe. Ipak, ako govorimo o proverenom i prirodnom načinu kako povećati grudi, onda ovde značajniju ulogu ima seme piskavice odnosno njegov ekstrakt koji se korisiti u prirodnim preparatima za povećanje grudi.

A kako grčko seme uopšte može da utiče na to?

Pre svega, ovo je biljka koja je izuzetno bogata  fitoestrogenima i koja utiče na produkciju hormona prolaktina u telu, a i jedno i drugo su temelji za prirodan rast grudi.

Šta su fitosterogeni?

Fitosetrogeni su estrogeni, ženski polni hormoni, koji su  biljnog  porekla. Oni  mogu da imitiraju funkciju koju ima izvorni estrogen u organizmu žene (a to je između ostalog i davanje ženskom telu oblina i tipičnih karakteristika,  među kojima su velike grudi možda i najkarakterističnije). Ipak, razlika postoji, jer oni nisu proizvod ljudskog endokrinog sistema. Unose se isključivo spolja.

Fitosetrogeni se smataju posebno korisnim za zdravlje žene. Mogu poboljšati zdravlje tokom menopauze, redukovati simptome PMS-a smanjiti verovatnoću od pojave raka  dojke pa čak i uticati na rast grudi. Osim u piskavici, ima ih i u drugim biljkama.

Seme piskavice je izuzetno bogat izvor biljnih estrogena i premda njih ima i u drugim biljkama, grčko seme prednjači i baš zato se preporučuje za uvećanje grudi.

Piskavica je sastojak koji bi trebalo da bude sastavni deo kućne apoteke svake žene.

Šta je prolaktin?

Prolaktin je hormon čija je osnovna funkcija održavanje laktacije odnosno proizvodnje mleka u ženskim grudima. Prolaktin stimuliše mlečne žlezde, što za posledicu ima njihov rast, a samim tim i povećanje grudi.

Od davnina je seme piskavice poznato po ovom svom svojstvu pa se posebno preporučuje dojiljama koje imaju problem sa proizvodnjom mleka. Utiče na stvaranje hormonalnog balansa u telu i zato je dobar saveznik svake žene.

Kao što smo već rekli, od svih biljaka koje se koriste za povećanje grudi, piskavica ima najveću koncentraciju aktivnih sastojaka i zato se ona najviše i preporučuje u ove svrhe. Hormoni koje ona sadrži utiču na to da se u tkivima grudi zadržava više tečnosti. Usled toga, grudi postaju bujnije, veće i naravno čvršće! Zato ona može da reši vaš problem bilo da imate male grudi, ili su vam grudi dovoljno velike ali su vremenom izgubile punoću, formu i nisu atraktivne!

Kako se koristi piskavica za rast grudi

Postoje  dva osnovna načina da upotrebite grčko seme u ove svrhe :

  • da ga unosite u organizam odnosno koristite za internu upotrebu (što podrazumeva da ga pijete u obliku čaja ili suplementa)
  •  da ga koristite kao površinski tretman odnosno samo za spoljašnju upotrebu.

Treba ipak znati ovo:

Istraživanja kažu da je za povećanje grudi najefikasnija površinska primena piskavice, odnosno mleka za telo  koje je na bazi ove biljke.

Još ako  pritom nanesete preparat odgovarajućim pokretima uz masažu grudi, uspeh vam je zagarantovan! Obavezno pročitajte kako se radi masaža grudi za njihov rast.

Razlog zašto je spoljašnja primena bolji metod od interne upotrebe je u tome što ono što uneste oralno mora prvo da bude prerađeno kroz jetru. Ona razgradi 80-90% materija koje prođu kroz nju, što praktično znači da vi uzmete svega 10-20% benefita od onoga što konzumirate. Ukoliko piskavicu za rast grudi naneste površinski, vi zaobilazite jetru i njenu prerađivačku funkciju. Koža apsorbuje ono što joj  treba i to ide pravo u krvotok te tako uzimate najviše prednosti od onoga što nanosite. Ovaj način apsorpcije materije je samo jedan dobar razlog da koristite isključivio prirodnu kozmetiku i tako izbegnete štetne posledice sintetičkih kozmetičkih preparata i njihovih veštačkih sastojaka. Osim toga, pokreti masaže poboljšavaju cirkulaciju, a to je ono što je veoma važno za povećanje grudi.

Ukoliko se odlučite za prvu varijantu, odnosno da unosite piskavicu oralno, onda to možete uraditi tako što ćete nabaviti suplemente na ovoj bazi. Ipak, mnogo jeftinija i lakša varijnata jeste da napravite čaj od piskavice.

Spremne da probate? Evo recepta!

Čaj od piskavice – priprema

Čaj od piskavice
Čaj od piskavice za povećanje grudi

Da biste pripremili čaj od piskavice za rast grudi biće vam potrebno: seme ove biljke, malo meda, malo limuna i naravno voda. Med i limun nisu neophodni za uvećanje  grudi već su  tu da daju lepšu aromu čaju, pa ako ih nemate pri ruci, ne morate se opterećivati time. Ipak, da vas upozorimo – nećete se oduševiti ukusom!

Postoje 2 postupka prireme čaja od pISkavice – hladni i topli

Za toplu pripremu ovog čaja potrebno je kuvanje.  2  kašike semenki piskavice prelijete sa 2 dl vode i ostavite da provri. Nakon toga ostavite da se ohladi 20 minuta. Po želji, potrebi i mogućnostima dodajte med i limun. Čaj je svakako mnogo  ukusniji kada ih dodate.

Gustirajte napitak za rast grudi malim gutljajima, nemojte ga piti naiskap.

Hladan postupak pripreme čaja od piskavice za povećanje grudi podazumeva da kašiku mlevenog semena prelijete sa 600 ml hadne vode. Ovo ostavite da stoji najmanje 3 sata. Faktički, pravite odvar od semena, a ne čaj. Nakon toga, vodu koja je pokupila neophodne materije, procedite i pijete 3 puta u toku dana.

Nemojte preterivati sa količinama čaja od piskavice jer ništa u prevelikim količinima nije dobro, pa ni prevelika doza biljnih lekova. Njihovi aktivni sastojci u prevelikim količinama mogu imati sporedne efekte. Ograničite se na dve šolje dnevno.

Gde kupiti seme piskavice?

Piskavica za rast grudi je relativno jeftin način da dođete do novih oblina. To nije neki od retkih sastojaka sa najujdaljenijeg dela naše planete, pa zato nije ni preterano skup. 100g ovog semena košta do 150 dinara. Možete ga nabaviti u prodavnicama zdrave hrane ili biljnim apotekama.

Seme piskavice

Ipak, ukoliko želite da vidite brze rezultate, mnogo je bolja varijanta da nabavite mleko za telo na bazi piskavice koje je odlično za povećanje grudi.

A iskustva?

Koliko će čaj od piskavice biti delotvoran prilično je individulano. Ne postoji neko pravilo po kojem možemo da tvrdimo da ćete imati 2 broja veće grudi za određen vremenski period. Kod nekoga to ide sporije, kod nekoga brže, a ima i onih kod kojih ova metoda nije imala nikakvo dejstovo. Iskustva sa čajem od piskavice ipak govore u prilog ovog prirodnog načina povećanja grudi i većina žena je zadovoljna rezultatima posle 6 meseci.

Ukoliko nanosite kremu za povećanje grudi koje sadrži piskavicu , rezultate možete videti već posle 2 meseca.

Imajte na umu: Ukoliko se piskavica za rast grudi unosi oralno, potrebno je da se pije dosta vode jer ona vezuje dosta vode u tkivima. To je ujedno i jedan od načina na koji utiče na povećanje grudi.  5  čaša vode dnevno je minimum koji morate popiti. Samo tako ćete moći da vidite dobre rezultate.

Grčko seme je od davnina poznato po svom povoljnom dejstvu na žensko zdravlje. Ipak, osim rasta grudi i ostalih tipičnih ženskih problema, odlično je za sniženje holesterola u krvi, regulisanje nivoa šećera u krvi, probavu, respiratorne probleme i utiče na bolji imunitet. Nije samo korisna za žene, već ona utiče i na mušku potenciju i na libido.

Ima li štetnih dejstava?

Gde su prednosti tu su naravno i sporedni efekti koje preterana upotreba može imati, posebno ako se piskavica za rast grudi koristi za internu upotrebu . Ako preterate možete očekivati proliv, uzmeniren stomak, nadutost i gasove i specifičan miris urina i znoja. Dovoljan unos tečnosti može ublažiti neprijatne mirise koji mogu biti posledica konzumiranja grčkog semena.

Kod osetljivih osoba može izazvati i alergijske reakcije pa ga uzimajte sa dozom opreza.

Postavlja se pitanje i koliko je prevelika količina estrogena dobra za naše zdravlje. Dok jedni tvrde da fitoestrogeni imitiraju ljudski estrogen po dejstvu, ali ne po neželjenim posledicama, drugi tvrde da ipak ne treba preterivati.

Ukoliko posle 8 meseci upotrebe piskavice za rast grudi ne primetite baš nikakve rezultate, prekinite sa njenom upotrebom. Ovo nije metoda pogodna za vas.

U najvećem, broju slučajeva piskavica sjajno deluje i zaista može pomoći da povećate grudi na jedan potpuno neinvazivan i sasvi prirodan način i dovedete organizam u hormonalnu ravnotežu.

Da li pogled na vaše grudi čini da se osećate bezveze?  Onda, šta čekate?  Mnoge žene su proverile –  piskavica za rast grudi je sjajna stvar!