Otkrivamo vam! Ovo su najbolje biljke za rast grudi!

Otkrivamo vam! Ovo su najbolje biljke za rast grudi!

Ako želite veže poprsje, sigurno se pitate postoje li neke biljke za rast grudi? Dobra vest za vas – postoji ih nekoliko. Saznajte kako deluju i kako se upotrebljavaju. 

Od čega rastu grudi?

Bujne ženske grudi simbol su ženstvenosti i privlačnije su muškarcima od malih i nerazvijenih. Naravno, nije važno samo da one budu prevelike. Krajnosti su uvek krajnosti.  Mnogo je važnije da budu čvrste, oble i da formiraju lep dekolte.

A kako to postići, a pri tom zaobići ugradnju silikona?  

Treba početi od saznanja od čega rastu grudi.

Ključ je u hormonima, a pre svega u estrogenu. Njegova aktivnost najveća je u pubertetu i tada grudi kod devojaka počinju da se razvijaju. A s obzirom da su grudi kombinacija mlečnih žlezda, masnog i vezivnog tkiva, jedan od odgovora na pitanje o čega rastu grudi leži i u tome koliko imate masnih naslaga i u kakvom je stanju vezivno tkivo pa i sama koža vaših grudi.

Mogu li biljke pomoći da imate veće grudi?

Svakako da MOGU. Velike grudi nisu samo modni trend već i simbol ženstvenosti i od pradavnih vremena žene su nalazile načine kako da ih povećaju i time sebe učine privlačnijim suprotnom polu. Govorimo o vremenu kada nije bilo pilula, krema, ni silikonskih implanata. U te svrhe, žene su se oslanjale na prirodu i na biljke za rast grudi.

Da , dobro ste pročitale, postoje biljke za rast grudi koje mogu pomoći da vaše grudi dobiju nov izgled na potpuno prirodan način.

Pored biljaka, lakši a opet prirodan način da povećate grudi jeste krema za povećanje grudi. Dragica je isprobala jednu i oduševljena je rezultatima. Uspela je bezbolno, bezbedno i prirodno da dobije veći volumen grudi. Njenu priču i njeno iskustvo naći ćete na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Ima to svojih mana i svojih prednosti.:

  • Mana je što nećete dobiti instant rezultat i treba vam dosta strpljenja i istrajnosti.
  • Prednost je u tome što je to potpuno bezbolna varijanta, bez štetnih posledica, bez dugotrajnog i napornog oporavka.

Sigurno ste mnogo puta čule komentare da neke ženske grudi na estradi jednostavno izgledaju veštački. Uglavnom zato jer to i jesu. Uz biljke za povećanje grudi dobićete i prirodno lep izgled vašeg poprsja!

Biljke za rast grudi i kako one deluju?

Već smo rekli da su za prirodno uvećanje grudi ključni hormoni u našem telu, a biljke o kojima govorimo imaju funkciju da svojim aktivnim sastojcima stimulišu njihovu  ulogu u našem organizmu.

Ti sastojci su:

  • Fitoestrogeni koji imitiraju estrogen u organizmu. Postoji nekoliko vrsta fitoestrogena, a najmoćniji su izoflavoni i lignani.
  • Fitoprogesteroni, fitoprogestini ili biljni progesteroni su hormoni koji igraju važnu ulogu u ženskom zdravlju, održavanju trudnoće, seksualnosti i slično. Pod dejstvom progesterona grudi postaju bujnije i oblije.
  • Androgeni su muški hormoni, koje često optužuju za opadanje kose. Biljke za rast grudi ne treba da sadrže ove hormone, već treba da deluju kao anti-andorgeni, tj. da spreče dejstvo androgena i testosterona koji telu daju muške karakteristike. Velike  grudi svakako nisu jedna od njih.
  • Prolaktin koji stimuliše proizvodnju mleka i rast mlečnih žlezda, a time i povećanje grudi.

12 najboljih biljaka za rast grudi

Pošto je jasno koje hormone treba da sadrže biljke za povećanje grudi (ili koje hormone treba da uspore), onda je red i da navedemo koje su najbolje biljke i koje imaju neke od tih svojstava.

Piskavica za rast grudi

Prva na listi je biljka  koja se najčešće i najviše pominje po svojoj efikasnosti i ulozi u prirodnom povećanju grudi, a to je piskavica. Ona sadrži veliki broj fitoestrogena – diosgenin, tigogenin, gitogenin, a ima i sposobnost da stimuliše prolaktin.

Pročitajte detaljno o upotrebi pisakvice za rast grudi . Jednostavno se nabavlja i još lakše koristi.

Pueraria Mirifica

Ovo je biljka za rast grudi koju nećete ubrati na proplancima naših planina niti na livdama i kod nas je možete naći isključivo u obliku suplementa. Povećava grudi jer sadrži ogromnu količinu fitoestrogena, od kojih se posebno ističe miroestrol. Smatra se da je on po svom dejstvu mnogo jači od izoflavona. Ova biljka ima i anti-androgena svojstva, što je dodatno čini sjajnom za povećanje grudi. Jedina joj je mana što je teže doći o nje i izvornom obliku.

Studije urađene na Tajlandu, odakle Pueraria Mirifica i potiče, tvrde da ona može povećati grudi i do 80%.

Hmelj za rast grudi

Da li ste ikada čuli da grudi mogu da vam porastu od piva? Ne, nije šala, a tajni sastojak piva u ovom slučaju je hmelj.

hmelj za povećanje grudi

Ova biljka za povećanje grudi korisnija je kao čaj ili u drugim oblicima, a mogu se nabaviti i tablete od hmelja za rast grudi.  I ovo je jedna od biljaka koje pomažu u prevazilaženju brojnih ženskih tegoba, a za to su zaslužni fitoestrogeni i njena anti-androgena svojstva. Hmelj deluje tako što puni tkivo dojki, a vidljiv rezultat možete očekivati posle 12 nedelja.Čaj se priprema tako što 1 kašičicu hmelja prelijete čašom vrele vode. Ostavite da odstoji 10 minuta. Pijete 2 puta dnevno.

Divlji jam

Ova biljka za rast grudi bila je poznata još drevnim narodima kao što su Asteci i Maje. Poreklo joj je iz Amerike, gde uglavnom i  raste.  Divlji jam aktivira sve hormonske promene koje smo gore naveli – deluje kao anti-androgen, stimuliše progesteron, estrogen i prolaktin. Ipak, ono po čemu se najviše izdvaja jeste stimulisanje progesterona. Ova biljka štiti tkiva u ženskim grudima i na taj način utiče na njihov rast, ali i na njihovo zdravlje koje nije nimalo nebitno ukoliko želimo lepe grudi.

Saw Palmetto – testerasta palma

Ovo je još jedna od biljaka koje nisu sa našeg prostora, a koje mogu da utiču na rast grudi. Raste na Floridi, a za pravljenje ekstrakta koriste se bobice ove biljke. Saw palmetto ima anti-androgena svojstva, a primećeno je da može da poboljša čvrstinu i tonus tkiva.

Ukoliko već imate velike grudi, ali želite da budu čvrste, onda je Saw Palmetto biljka koja će biti od posebne koristi.

Komorač za rast grudi

Jedan od veoma čestih rešenja kada tražimo savet  na temu od čega rastu grudi jeste i komorač. Ova biljka stimuliše estrogen u telu, ali i pomaže da ono počne a proizvodi više prolaktina. Sve to za posledicu ima rast tkiva dojke i bujnije poprsje.

Čaj od komorača

Komorač možete jednostavno nabaviti u bilo kojoj prodavnici. Ukoliko ga sameljete i dodate u losion za telo, možete ga koristiti za spoljašnju upotrebu. Takođe, možete napraviti ulje od komorača za rast grudi. Na malo  ribljeg ulja propržite 2 kašičice semena  da porumeni. Ocedite ulje, ohladite i mažite dva puta dnevno direktno na dojke.  U tom slučaju nije loše da znate kako se radi masaža za rast grudi.

Osim ovog načina, možete i piti  čaj od komorača 3 puta dnevno.  Priprema čaja od komorača je jednostavna. Stavite kašiku semena u čašu vrele vode i ostavite da stoji 10 minuta. Procedite i  pijte!

Soja za rast grudi

Znate li kako se koristi soja ta rast grudi?  Soja se vrlo često preporučuje kao biljka koja potpomaže žensko zdravlje,  jer je bogata fitoestrogenima, konkretno izoflavonima. Možete je konzumirati na razne račine jer postoje razni proizvodi od soje, a i čest je dodatak brojnim mesnim prerađevinama. Ipak, da biste zaista iskoristile prednosti koje ima soja za rast grudi, bolje je da za to izaberete što zdraviji način.

Pročitajte i koja je dobra hrana za rast grudi.

Čičak

Pore toga što ima estrogena svojstva, čičak prvenstveno povećava dotok i bolju cirkulaciju krvi u tkivu dojki, pa povećenje obima i  bujnost poprsja pre svega potiču odatle. Osim toga, u kombinaciji sa drugim sastojcima (recimo sa piskavicom) čičak potpomaže bolju apsorpciju bitnih sastojaka za uvećanje grudi.Možete u te svrhe isprobati ulje od čička.

Lan za rast grudi

Laneno seme je odlično za zdravlje, a s obzirom na to da je bogato lignanima, može biti vaše oružje za povećanje grudi. Od svih biljaka, lan je nabogatiji lignanima. Mleveni lan je najlakše svarljiv , odnosno telo će najlakše uzeti ono što mu je potrebno iz mlevenog lana. Možete ga jednostavno staviti u bilo koje jelo – od kolača koje mesite, do sarme i salate.

Pročitajte: Lan za rast grudi zvuči nestvarno, ali deluje! (dejstvo i primena)

Sladić za rast grudi – beli slez

Beli slez vam je možda poznat po nekim drugim lekovitim svojstvima, kao što je olakšavanje iskašljavanja, a manje poznat po tome da je bogat vrstom biljnog estrogena koji može da učlini vaše grudi većim. Osim toga, beli slez stimuliše i prolaktin i progesteron i deluje kao anti-androgen, ali u blažoj varijanti u odnosu na neke gore pomenute biljke.  Možete ga koristiti kao čaj.

Crvena detelina

Ova biljka za rast grudi sadrži uglavnom izoflavine i fitoprogesterone. Izoflavini se vezuju za estrogene receptore u  telu, krvotoku, srcu i kostima i na taj način stimulišu dejstvo estrogena.

Crvena detelina za veće grudi

Najbolje je da se konzumira kao čaj. On se priprema tako što se kašičica čaja od crvene  deteline (tačnije cveta)  prelije vrelom vodom, poklopi i ostavi 30 minuta. Pije se 2 puta dnevno.  

Crni kohoš

Ova biljka je sve popularnija kada je žensko zdravlje u pitanju, pa je postala i saveznik svih žene koje žele prirodno povećanje grudi. Ona može da podigne nivo estrogena u telu. Ipak, ne treba preterivarti, jer u prevelikim količinama može negativno uticati na jetru i nikako ne sme da se kombinuje sa alkoholom. Drugim rečima, iako je biljka, tretirajte je kao lek.

Biljke za rast grudi, rezultati i iskustva – šta možete očekivati?

Ovakav način da povećate grudi zahteva strpljenja i sigurno nećete rezultate primetiti preko noći.

Neke žene bolje reaguju na ove biljke, a kod nekih je reakcija sporija. Fitoestrogeni jesu bitni jer stimulišu prirodan estrogen u organizmu, a ima ih u raznim oblicima.

Kao što ste videli, bitno je unositi ih u organizam, bilo u obliku čajeva ili kroz ishranu (na primer sojom ili lanenim semenom) . Isto tako, veoma je važno uključiti i masažu u proces povećanja grudi, jer ona pojačava cirkulaciju i dotok hranjivih materija do kože. Usled toga koža je zdravija, elastičnija i zategnutija i samim tim je dobar preduslov za veće, punije i oblije grudi koje lepo stoje.

Za masažu možete izabrati neko ulje za negu kože , pri čemu je važno da ima dosta  vitamina E i C koji su posebno bitni za zdravu kožu, a najidealnija kombinacija je kada spojite i biljke za povećanje grudi i hranjiva ulja. Iako je izvodljivo da sve to kombinujete kod kuće (red čaja, red masaže uljem ili losionom u koji ste stavili neku biljku za rast grudi,red ishrane bogate fitoestrogenima) iskreno rečeno, to može postati zamorno i komplikovano. U takvim slučajevima jako se brzo odustaje od ideje da se dođe do većih grudi na prirodan način. Zato je mnogo bolja i isplativija varijanta nabaviti dobru kremu za povećanje grudi. Jedna takva krema trebalo bi da sadrži u sebi miks korisnih sastojaka:

  • onih koji su bogati estrogenima i povećavaju grudi
  • onih koji neguju i daju elastičnost i čvrstinu koži
  • onih koji poboljšavaju cirkulaciju.

Kada na sve to dodate i neki čaj i pravilnu ishranu – uspeh vam je zagarantovan.

Biljke za rast grudi neće vam doneti 2 broja veće poprsje preko noći. Ovakav proces je postepen. I to je i bolje, jer svaka nagla promena je šok za organizam. Uostalom, možda ste i iskusile napetost i bol i grudima tokom PMS-a. Uzrok tome je baš variranje u nivou gore pominjanih hormona u telu. Zamislite koliko bi neprijatno i bolno moglo biti povećanje grudi preko noći?

Naravno ni to nije nemoguće onda kada se odlučite da ugradite silikone. Pa čak i taj proces zahteva oporavak izvesno vrene i nije instant rešenje. Uz to, kao i svaka operacija, nije bezbolan. Zato mi savetujemo da isprobate prirodan način povećanja grudi. Biljke za povećanje grudi su jedan od njih. Silikoni i operacije su opcija koja vam je uvek na raspolaganju, ako zatreba. A mi verujemo da neće!