Puder za noge je spas za tili čas

Puder za noge je spas za tili čas

Imate problema sa znojenjem nogu, neprijatnim mirisom i gljivicama? Puder za noge prava stvar za vas. Dajte šansu ovom proizvodu i nećete se pokajati!

Pošto čitate ovaj tekst, verovatno ste bili u situaciji da se suočite sa problemima koje mogu izazvati gljivice na stopalima.

Simptomi umeju da budu veoma neprijatni, za vas same, ali i za vašu okolinu, pošto gljivice na nogama veoma često izazivaju smrad nogu. Poprilično je neprijatno ako se nađete u većem društvu ako vas zadesi nešto ovako. Zato je važno da se sa ovim problemom suočite, a verujte, nadomak ste rešenja!

Stopala mzm

Puder za noge ili puder za stopala efikasno je sredstvo kojim možete ukloniti posledice koje se javljaju zbog gljivica na nogama. Te posledice su znojave noge, mokre čarape i obuća, ali često i neprijatan miris vaših nogu.

Osobe koje pate od ovih neprijatnosti izbegavaju situacije u kojima treba da se izuju. A zamislite čitav dan na poslu, posle koga treba da izujete cipele?! Nepodnošljivi miris širi se čitavom prostorijom u kojoj se nalazite. Da ne pominjemo kako vam je dosadilo da menjate obuću u kojoj vam se noga znoji i da ne možete stalno da perete patike ili cipele koje neprijatno mirišu. Nemojte da odustajete od druženja samo zato što se ne osećate dobro zbog neprijatnih mirisa vaših nogu. I nemojte nametati sebi dodatne obaveze oko čišćenja i pranja.

Ovaj problem imaju prvenstveno osobe koje su:

  • čitavog dana u obući, najčešće zbog posla koji obavljaju
  • ne menjaju redovno čarape
  • ne održavaju higijenu svoje obuće
  • imaju neko od gljivičnih oboljenja stopala
  • obavljaju posao zbog koga su pod stresom i zato se pojačano znoje

Za sve ove probleme, puder za noge može biti trajno rešenje!

Jedna važna napomena: Ukoliko su uzrok vaših problema sa znojenjem i neprijatnim mirisima gljivice, a ne samo pojačan rad znojnih žlezda, onda morate izlečiti uzrok, odnosno gljivice. To najlakše možete učiniti pomoću prirodnih sprejeva protiv gljivica na nogama, a sprej je dobra alternativa i kod pojačanog znojenja nogu, ukoliko iz nekog razloga ne volite praškastu strukturu pudera ili vam smetaju bele fleke koje može ostaviti na obući. U svakom slučaju, lečite uzrok!

Način dejstva pudera za stopala

Puder za noge se veoma lako aplikuje i možete ga nanositi kada god to poželite. Najbolje je da to bude ujutru, kada krenete od kuće, a možete činiti i kada god poželite u toku dana.

Puder za noge nanosi se tako što se noge zasole pre obuvanja čarapa i patika, kako biste spremni zakoračili u dan. Zašto je važno da se noge istretiraju puderom? Kada su suva, stopala nemaju tendenciju da se znoje, odnosno, uloga pudera za stopala je da upije višak vlage i da to stanje održava takvim što je duže moguće.

Pored toga što puder za noge treba naneti direktno na noge, takođe ga možete koristiti i tako što ćete zasoliti obuću koju tog dana obuvate, da bi, pored toga što upija znoj direktno sa vaših nogu, puder upio i višak vlage i znoja iz vaše obuće.

Preporučuje se, takođe, da puder za stopala uveče nanesete na čiste čarape koje sutra planirate da obujete, kako bi preko noći puder upio višak vlage i učinio da vam ujutu čarape budu udobnije za nošenje.

Još jedan dobar trik je i da patike uveče dobro posolite puderom za noge, takođe da odstoji preko noći, u slučaju da se vlaga zadržala od prethodnog nošenja ili ako ste obuću prali, pa ima nekih vlažnih delova, pogodnih za razvoj gljivica i bakterija.

Ogroman problem na stopalima, koji joj je pravio neprijatnosti, imala je i naša čitateljka Brankica. Dugogodišnji problem gljivica, svraba, kao i smrada nogu, otklonila je veoma brzo, a pri tom na jednostavan  način. Kako je u tome uspela, kojim se sredstvima poslužila? Pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-gljivica-na-noktima-i-nogama/

Jedan od važnijih saveta, pošto se noge znoje prvenstveno leti, jeste da nosite otvorenu obuću kada su topli dani. Pretpostavljamo da poslovne obaveze ne dozvoljavaju uvek da bude tako, ali se možete potruditi da bar nekoliko sati uveče budete bosi, kako bi koža nogu „disala” jer tako sprečavate loše funkcionisanje znojnih žlezda na nogama.

Smatra se da su znojenju nogu podložniji muškarci, što, kada je u pitanju građa tela, nije istina, ali su muškarci češće u zatvorenoj obući, zato možemo da kažemo da ovaj problem češće pogađa muškarce, ali iz čisto funkciolalnih razloga.

Veoma je važno da se posvetite nezi svojih stopala.

Puder za noge protiv znojenja

Kada nanesete puder za noge, onda sprečavate znojne žlezde, kojih inače ima puno na stopalima, da se aktiviraju. Inače, znojne žlezde pojačano luče znoj kada ste dugo u zatvorenoj obući, a onda ta vlažna sredina doprinosi da se gljivice razviju i da one učine vaše noge smrdljivima.

To takođe znači da treba raditi na tome da se i gljivice uklone sa stopala, pošto su one glavni uzročnik problema, a to možete najlakše i najefikasnije učiniti nekim od sprejeva za stopala, koji se veoma lako nanose i čine da problem bude trajno eliminisan. Sprejevi za stopala, naročito oni napravljeni od prirodnih sastojaka, učiniće, ne samo da neprijatan miris nestane, nego i da drugi neprijatni simptomi, poput svraba i peckanja takođe budu prošlost.

Saznajte koja je uloga spreja za stopala!

Važno je da se borite prirodnim i neškodljivim sredstvima, pošto su različiti proizvodi različitog hemijskog sastava. Trebalo bi da izbegavate agresivna sredstva, koja u sebi sadrže alkohol ili aluminijum, jer oni dugotrajno vrše štetan uticaj na vaš organizam.

U početku ljudi i ne shvataju u čemu je problem, često se preko toga prelazi olako, ali, hteli mi to da priznamo ili ne, neprijatni mirisi i znoj na stopalima mogu vam život otežati u tom smislu što ćete biti nesigurni u sebe jer uvek ima onih koji mogu negativno da vas okarakterišu, ako primete da vam, recimo, noge neprijatno mirišu.

Često se poseže za češćim pranjem nogu, pošto su svi u početku ubeđeni da se zaista radi o manjku higijene. A češće pranje nogu može biti mač sa dve oštrice. Iako će tegobe trenutno biti eliminisane, osvežićete se, neće biti više znoja, gljivicama, koje najčešće izazivaju ovaj problem, pogoduje vlažna sredina. Još ako ne osušite lepo noge posle pranja, iiihhh! One se još više množe.

I kod izbora sapuna morate biti pažljivi. Neki sapuni puni su hemikalija i isušuju kožu. Dobar izbor su uvek prirodni sapuni, ima ih na tržištu, a neke i sami možete napraviti. Posle higijene na red dolazi puder za noge. Trudite se da ga nanosite uvek i isključivo na očišćenju kožu, kao i na čiste čarape i patike.

Savet plus: Izbegavajte nošenje tuđe obuće i čarapa. Može se desiti da od nekoga „pokupite” gljivice jer se one prenose upravo na ovaj način, a može se desiti da i nekome vi prenesete gljivice, što svakako ne želite.

Puder za stopala – cena

Pudere za noge možete pronaći u svim apotekama, drogerijama i parfimerijama. Ovo je široko dostupan proizvod, uglanom niskih cena, koje se kreću u rasponu od 250 do 550 dinara.

Lako dostupan i bez štetnih materija, ovaj proizvod možete koristiti koliko god je potrebno. Nema ograničenja kada je u pitanju vremenski period, zapravo, možete ga koristiti sve dok osećate potrebu da tako činite. Iako postoji uvreženo mišljenje da su uglavnom muškarci ti koji se bore sa ružnim mirisom nogu, zapravo, mnogo žena takođe ima problem i žene su te koje češće kupuju ovaj proizvod.

Puder za noge iskustva

Iskustva onih koji su isprobali pudere za stopala su fantastična. U vrlo kratkom roku rešili su svoje probleme koji se tiču vlažnih stopala koja vas svrbe i negativno utiču na vaše raspoloženje. Pošto su ovi puderi prijatnog i blagog mirisa, daju stopalima svežinu kakvu dugo nisu imali.

Uostalom, evo nekih:

Darko

Moram da kažem da me je supruga spasila neprijatnog mirisa nogu. Pretpostavljam da više nije mogla to da podnese. 🙂 Pošto radim u trgovini, stalno sam na nogama i imam dugo radno vreme, dešavalo se da mi se noge toliko oznoje, da mi patike čak i spolja budu mokre, ne samo unutra. Nosio sam rezervne čarape, čak i patike da se izujem, ali velike vajde nije bilo. Kroz sat-dva, situacija bude ista. Kada dođem kući i izujem se, noge su mi nepodnošljivo smrdele.

Da napomenem da osim toga, nisam imao nikakvih drugih tegoba, poput svraba, atletskog stopala i sl. Supruga, kojoj je sve već bilo dosadilo, kupila mi je puder za noge. U početku sam negodovao, nisam ni bio revnostan, često sam zaboravio da ga stavim u patike, pa je to ona činila umesto mene. Kada sam shvatio da ima rezultata, počeo sam i sam da pravim zalihe kod kuće.

Moram da kažem da sada i ne moram stalno da ga stavljam, pošto je puder za noge rešio problem prekomernog znojenja mojih nogu. Sada ga i po nekoliko dana ne stavim, ali mi noge nisu više toliko mokre, niti ima neprijatnih mirisa. S vremena na vreme ponovim proces, kako bi sve bilo kako treba i sada se ne plašim da posle posla svratim kod nekog prijatelja ili komšije.

Prenosimo vam iskustva nekih dama:

 

Marijana

Prvi put sam preko zime primetila da mi smrde noge kada se izujem, ali sam mislila da to ima veze sa novim čizmama koje sam skoro kupila. Kasnije sam primetila da mi noge neprijatno mirišu i u drugoj obući. Drugarica mi je preporučila neki puder za stopala. Posle nekoliko korišćenja, primetila sam da smrada više nema. Pre toga sam mislila da samo muškarcima smrde noge.

Danijela

Imala sam veliki problem sa znojenjem nogu i neprijatnim mirisima, pa sam isprobala puder za stopala. On jeste rešio moj problem trenutno, ali nije otklonio uzrok. Ja sam, u stvari, imala problem sa gljivicama na noktima, koji se proširio na čitava stopala. Posle brojnih muka i istraživanja, ono što mi je zaista pomoglo, bio je sprej za gljivice. Tek njegovim korišćenjem uspela sam da se rešim neprijatnih mirisa i znojenja nogu.

Tina

Jedno vreme sam bila očajna po pitanju svraba i stopala. Dešavalo mi se da ne smem čarape da obujem, čak sam bila pronašla i neke specijalne čarape bez trunke sintetike, da bi mogla da se izborim sa tim problemom. Bilo je i neprijatnih mirisa, a čitala sam na internetu o tome da mi verovatno znojne žlezde ne rade kako treba. Korišćenjem pudera za stopala, moj problem je uspešno rešen. Vrlo sam zadovoljna, nemam tegobe i trudim se da ga uvek imam u torbi, za svaki slučaj.Međutim, nervira me što stalno ostavlja bele tragove. Zato sam od nedavno počela da koristim sprej za stopala i to mi se više dopada.

Najbolji puder za noge

Ponuda pudera za noge je velika, a mi ćemo izdvojiti neke za koje mislimo da su među najboljima.

Muller puderi, nemačke poznate marke, poznati su kao veoma pogodni. Ovo je kompanija koja nudi veliki broj, kako tečnih pudera za šminkanje, pudera za šminkanje u kamenu, tako i nekoliko linija pudera koji će pomoći vašim stopalima da se oporave.

Dr Plant je domaći puder, koji se takođe istakao svojom efikasnošću. Njegova praškasta struktura čini ga veoma pogodnim za nanošenje. Borna i salicilna kiselina, mentol i eukaliptus, čine ga veoma prijatnim proizvodom.

Derdeco linija pudera još jedna je u nizu linija nemačke kozmetike, koja, između ostalog, ima kvalitetnu kozmetiku za stopala.

Fresh step je linija za negu stopala koja je dostupna u našim trgovinama. Možete je pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama i parfimerijama. Ovi proizvodi odlično otklanjaju neprijatne mirise i sprečavaju znojenje nogu.

Titania puder, takođe dostupan na našem tržištu, hladi i štiti stopala, suši i čini kožu mekom i glatkom. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu osobama koje imaju veliki problem sa znojenjem nogu.

Ovo su samo neki od postojećih na tržištu, sigurno možete pronaći još neke, a za koji ćete se odlučiti, zavisi upravo od toga koji puder najviše odgovara vašoj koži.

Ako ste od onih kojima smeta prah i beli tragovi pudera, probajte sa sprejem za stopala.

Puder za noge u spreju

Ova kategorija proizvoda ne podrazumeva otklanjanje neprijatnih mirisa stopala, ali ćemo je ipak pomenuti. Budući da see radi o puderu za noge, možda pomislite da će vam i on otkloniti problem znojavih nogu ili neprijatnih mirisa, ali nije tako.

Puder za noge u spreju podrazumeva proizvod koji služi za „šminkanje” nogu, naročito u prelaznom periodu, kada vas nije još „uhvatila” boja. Ovo je proizvod koji, poput kreme ili ulja za samopotamnjivanje, služi da vam noge potamni, kako ne bi bilo velikog kontrasta između vašeg lica i tela. Kao što šminkamo lice, tako je ponekad potrebno i da svoje telo učinimo lepšim, a u tome nam mogu pomoći upravo puderi za noge u spreju, kojih ima u različitim nijansama.

Nemojte pomešati ova dva proizvoda, pošto pripadaju različitim kategorijama. Puder koji sprečava ružan miris nogu praškaste je strukture, poput pudera za bebe, koji može biti adekvatna zamena ako ostanete bez pudera za noge, zato što takođe upija višak vlage i blagotvorno utiče na pojačano znojenje. Naravno, on ne eliminiše gljivice, pa vam ne može trajno rešiti problem.

Na kraju, moramo napomenuti da je puder za noge veoma praktičan proizvod, što zbog lakoće nanošenja, što zbog veoma praktične ambalaže, što zbog cene koja je veoma pristupačna.

Problem na stopalima neće ugroziti vaš život, ali će svakako učiniti da mu kvalitet opadne. Zato nemojte časiti ni časa, isprobajte puder za noge i učinite uslugu svojim stopalima.