Sofija krema za vene – tajna njenog dejstva!

Sofija krema za vene – tajna njenog dejstva!

Autor:

Sofija krema za vene sadrži ekstrakt žlezda medicinske pijavice i baš zbog toga smatra se veoma efikasnom kod bolesti vena. Kako se primenjuje i kakvi su rezultati? Saznaćete odmah ako nastavite da čitate ovaj tekst.

Problem sa venama je veoma rasprostanjen, više kod žena nego kod muškaraca, a uzroci su različiti. Da li je u pitanju nasledni faktor, predugo sedenje u kancelariji, uska obuća, visoke štikle, mnogo je stvari koje utiču na varikozne vene.

S druge strane, dobra stvar je što postoji mnogo načina lečenja vena, kao i bola, trnjenja i ukočenosti koji mogu da prate ovo stanje.

Kod mnogih žena, ovaj problem je i estetski, pa im to dodatno stvara osećaj nesigurnosti. Da li ćete se odlučiti za kreme, gelove ili neki drugi tretman odluka je na vama. Isto tako, zavisi i od stanja vena, jer neke ozbiljnije zahtevaju i hiruršku intervenciju.

Sofija krema sadrži ekstrakt žlezda medicinske pijavice.


Medicinska pijavica se dugo godina, čak hiljadama godina koristila u tradicionalnoj medicini, upravo za ublažavanje tegoba nastalih usled oštećenja venskog sistema.

Saznajte kako pijavice leče vene!

Najveća prednost pijavica ogleda se u pljuvačnim žlezdama medicinske pijavice. Upravo one sadrže preko 100 biološki aktivnih supstanci koje imaju veoma intenzivno i lekovito dejstvo na krv i krvne sudove.

Zbog toga se Sofija krema za vene smatra veoma uspešnom, u isto vreme blagom, umirujućoi kremom koja daje brze rezultate.

Osim hirudina, sastojka iz medicinske pijavice, sadrži još sastojaka, a koji su , kako se Sofija krema za vene koristi, sledi u nastavku.

Efikasnost Sofija kreme za vene

Mnogo osoba je koristilo Sofija kremu za vene i postoje zadovoljni i oni manje zadovoljni, što i ne treba da čudi. Međutim, pre nego što pređemo na iskustva korisnika, da vidimo da li možete i kako da utičete na stvaranje vena. U kojim situacijama one nastaju i da li možete preventivno uticati na njihovu pojavu?

 • način života sa malo kretanja
 • nasledna slabost zidova vena
 • često podizanje velike težine
 • dugotrajna statička opterećenja – posao na kome se sedi ili stoji
 • hronični zatvori
 • stalno nošenje obuće sa visokom štiklom
 • povećano zgrušavanje krvi
 • gojaznost

Isto tako, tokom trudnoće postoje veće šanse da se pojave proširene vene na nogama. Tada dolazi do povećanog pritiska u trbušnoj duplji, kompresije krvnih sudova i hormonalne promene.

Efektivnost Sofija kreme za vene potvrđena je kliničkim ispitivanjima i dugogodišnjom primenom kako u Rusiji, tako i u drugim zemljama širom sveta. Nosi i naziv Ruska krema za vene, i pruža kompleksno dejstvo kod problema sa venama i bolesti proširenih vena. Takođe, ova klinička ispitivanja potvrdila su da nema negativnih kontraindikacija i zavisnosti, čak i pri dužoj primeni.

Sastojci Sofija kreme za vene brzo prodiru u tkiva, što je od presudnog značaja i upravo na taj način obezbeđuju produženo dejstvo.

Ko može da koristi Sofija kremu za vene?

Obzirom da nema kontraidikacija, kao što smo spomenuli, Sofia krema za vene može da se koristi preventivno, kao i u cilju izlečenja. Nema nikakvih ograničenja, ali je svakako savet da se prethodno savetujete sa svojim lekarom u vezi sa najboljom terapijom za vas.

Nekada se može desiti da neki pojedinci budu alergični ili da su jednostano imuni na određeni proizvod, pa je uvek savet da prethodno donesete odluku u razgovoru sa svojim lekarom.

Dakle, kada se koristi Sofia krema za vene?

 • preventivno – dakle, kao što smo i spomenuli, kod osoba koje spadaju u rizičnu grupu onih koji oboljevaju od bolesti vena. Kod osoba koje imaju predispoziciju kao nasledni faktor.
 • estetski – rekli smo da ženama vene mogu biti ozbiljan estetski problem, pa se tako primenom Sofija krema za vene smanjuje vidljivost ispucalih kapilara
 • lekovito – ublažava tegobe nastale usled oštećenja perifernog krvotoka, otkljanja osećaj težine i umora u nogama, smanjuje natečenost i otok
 • profilaktički – usporava dalji razvoj bolesti kod pojave prvih simptoma venske insuficijencije

Sofija krema za vene u trudnoći

Kao što smo rekli, krema Sofia za vene nema kontraidikacija, ali u slučaju trudnoće, savet je da se konsultujete sa svojim lekarom ili ginekologom.


Drugo stanje, vrlo je specifično stanje, u kom treba da vodite računa o sebi i svojoj bebi u stomaku, pa je tako uvek zlatan savet za vas, za šta god da se odlučite da koristite, bilo krema za lice, za strije ili u ovom slučaju vene, to učinite u prethodnoj konsultaciji sa lekarom.

Samo tada ćete biti potpuno mirne i sigurne da niste pogrešili i da nećete imati poteškoća.

Oblast primene Sofija kreme za vene

Sofija krema je profilaktičko sredstvo (usporava dalji razvoj bolesti) kod popucalih kapilara i proširenih vena na nogama.Ima jako dejstvo na krvne sudove, antikoagulantno i ima protivupalno dejstvo. Ova krema za vene može se koristiti u sledećim situacijama

 • kod prvih znakova problema sa venama – svakodnevni osećaj teških nogu, večernji otoci i bolovi u kolenima, noćni grčevi u mišićima listova nogu
 • pojave promena na krvnim sudovima
 • proširene vene 
 • ukoliko imate potokožne hematome
 • tromboflebitis površinskih vena 
 • u cilju zaštite, ukoliko postoje faktori rizika

sofija krema za vene kako se koristi

Kako se koristi Sofija krema za vene?

Varikozne vene ne samo da “kvare” izgled nogu, već mogu da budu i ozbiljna pretnja po vaše zdravlje, a nekim ozbiljnijim situacijama i po život čoveka.  Zato je uvek savet da ne čekate da bolest prođe sama od sebe, već počnite da delujete kod prvih vidljivih znakova i simptoma da ne bi došlo do upale vena.

Sofia krema protiv vena koristi se veoma jednostavno, kao i druge kreme za vene. Nema potrebe za nekom posebnom pripremom nogu pre mazanja, ali vodite računa da prethodno noge budu čiste, kako biste što bolje razmazali kremu na svim onim mestima gde se javlja bol, otečenost i vene.

Nanesite manji sadržaj kreme direktno na noge i rukama, vrhovima prstiju krenite lagano da razmazujete po nogama. Nanosi se ravnomerno u pravcu širenja vena, odozdo prema gore.

Možete je koristiti od dva do tri puta na dan.


Primetićete, ako se krema brzo upija, slobodno dodajte još. Videćete i sami, kolličinu ćete odrediti prema površini koja je zahvatila vaše noge.

Laganim pritiskom, bez grubih i jakih pokreta, što bolje utrljavajte kremu duž nogu. Ukoliko su se vene pojavile samo ispod podkolenice, slobodno preventivno možete mazati i iznad kolena, dakle u delu svojih butina.

Krema ima veoma prijatan efekat hlađenja i momentalno umiruje svrab vena, tako da je to još jedna prednost kod same primene. Ukoliko primetite bilo kakvu alergijsku reakciju, prestanite sa korišćenjem. Čuvajte je na sobnoj temperaturi.

Sofija krema za vene ne ostavlja mastan trag, brzo se upija, tako da se možete odmah obući i nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima.

Sastav Sofia kreme za vene

sofija-krema-za-vene

 

U sastav kreme, osim medicinske pijavice za koju smo rekli da je najviše zaslužna za rezultate kreme, ulazi i niz drugih sastojaka. Sastav Sofija kreme za vene čini sledeći sastojci: glicerin, biljno ulje, ekstrakt divljeg kestena, ruzmarina itd.

Dejstvo sastojaka :

 • ekstrakt žlezde medicinske pijavice – smanjuje zdgrušavanje krvi i utiče na pospešivanje cirkulacije
 • mentol – pruža efikasno efekat hlađenja, smanjuje umor i osećaj teških nogu.
 • lešnik, rastavić i divlji kesten – jačaju i toniziraju zidove krvnih sudova
 • ulje australijskog čajevca, aloja vera i kamilica (prirodni antiseptici) – efikasno štite zidove krvnih sudova od upale
 • joni srebra – imaju protivmikrobno i protivupalno dejstvo, i u isto vreme povećavaju efekat aktivnih sastojaka.
 • ekstrakti lekovitih biljaka i prirodnih ulja – u kombinaciji obezbeđuju jačanje kapilara i tonusa vena. Isto tako, neutrališu dejstvo slobodnih radikala koji uništavaju zidove krvnih sudova, povećavaju  nivo antioksidantne zaštite. Doprinose boljem osećaju.
 • lipozomalno-emulzioni kompleks – utiče na brz i dubok prodor aktivnih supstanci, bez umanjenja njihove efektivnosti, kroz kožu duboko u tkiva.

Više o medicinskoj pijavici

Sofia krema protiv vena je dokazano, efektno i provereno dugogodišnjom praksom efikasno sredstvo koje se koristi u borbi protiv vena i u kompleksnoj terapiji lečenja varikoza. Upravo, osim pijavice, krema sadrži više ekstrakta koji značajno povećavaju njenu efektivnost.

Zašto je medicinska pijavica toliko moćna?

Medicinska pijavica se smatra jednim od boljih sastojaka koji služe za ublažavanje svih tegoba nastalih usled oštećenja venskog sistema i koje prate ovo stanje. Kao što smo u uvodu već spomenuli, njene pljuvačne žlezde sadrže oko 100 biološki aktivnih supstanci, koje imaju jako dejstvo na krvne sudove, poboljšavajući sastav krvi.

Fermenti žlezda medicinske pijavice efikasno pomažu u obnavljanju površine oštećenih vena, otklanjanju sve simptome koje prate bolesti vena, kao što su trrnjenje nogu, grčevi i bol.

Isto tako, fermenti medicinske pijavice smanjuju zgrušavanje krvi, učvršćuju i obnavljaju unutrašnju površinu zaraženih vena, smanjuju znake bolesti, uklanjaju spazam krvnih sudova i mišića.

U isto vreme pomažu kod stvaranja novih kapilara, poboljšavajući mikrocirkulaciju i na neki način rasterećuju venski sistem. Spoljašnja primena ekstrakta medicinske pijavice poboljšava stanje kože.

Redovnom upotrebom Sofija kreme za vene, nestaće onaj osećaj teških nogu, smanjiće se izgled vena, a bolovi i grčevi biće vaša prošlost.


Jednostavno, bićete opušteniji, bez ikakvih otežavajućih simptoma koji vas prate u radu ili hodu.

Sofija krema za vene iskustva

Maja je napisala na jednom od čitanijih ženskih foruma

Moram vam priznati da sam bila veoma skeptična kada sam čula za ovu kremu. Nekako nije mi ulivala sigurnost, ali ni sama ne zašto. Problem proširenih vena imam već jako dugo, i možda sam se vremenom i navikla na njih.

U mom životu su postojale razne faze, kada želim da ih se rešim, pa onda kupujem sve moguće kreme koje se reklamiraju, pa onda brzo odustanem, pa tako u krug. Možda sam ja ipak neodgovorna, a ne bi trebalo – ipak je moje zdravlje u pitanju.

Redovnom upotrebom ovog gela, a koristila sam ga intenzivno dva meseca, moje proširene vene i kapilari su se povukli, a oticanje nogu se ublažilo. To je moje iskustvo. Ja sada imam sigurna i lak korak, pun samopuzdanja, što i vama želim.

Mina je imala dugo osećaj teških nogu, a to je uvek povezivala sa poslom koji radi, nije ni pomislila da su uzrok vene. A evo šta je još napisala.

Onda sam jednog dana odlučila da odem kod lekara, jer više nisam mogla da trpim taj čudan osećaj, koji me je ometao u obavljanju bilo kod posla. Lekar mi je preporučio neku kremu, sada se ne sećam imena, ali ja rezultata nisam imala. Nedavno sam čula za Sofija kremu za vene, tako da je koristim nepunih mesec dana.

Ono što svakako primećujem, jeste prijatan efekat hlađenja, manje je otoka i definitiivno stvari idu na bolje, a sigurno da je potrebno još vremena da bi rezultati bili onakvi kakvi ja želim da budu – bez ikakvih simptoma. Nadam se da će biti. 

Cena

Ruska krema za vene, proizvodi se u dva različita pakovanja. Jedno pakovanje je od 75 ml, dok je druga veća krema sa 125 ml. Ukoliko niste sigurni da li je za vas ova krema, možete početi sa manjim pakovanjem, pa ćete vremenom videti kako vam prija.

Cena pakovanja od 75ml je 650,00 dinara, dok je veće pakovanje naravno i skuplje, i cena je 800,00 dinara.