Najbolje olovke za usne po izboru naših čitalaca

Najbolje olovke za usne po izboru naših čitalaca

Olovke za usne dolaze u raznim varijantama. Brendovi se utrkuju da naprave dobru ponudu, ali neke se olovke izdvajaju.  Pred vama je spisak najboljih.

Olovke za usne su jedan od onih proizvoda koje neke žene koriste sa strahom i samo u izuzetnim prilikama dok druge ne bi mogle zamisliti svoj život bez nje. Istovremeno njom je lako počiniti grešku u šminkanju.

Da li, kada i kako kupiti, koristiti…i sve što niste znali o olovkama za usne sledi.

Volim olovke za usne. Nekako vraćaju u detinjstvo, bojice i crteže. One imaju tu neku draž kao ni jedan drugi predmet u neseseru. 

S druge strane, toliko puta viđamo žene koje upravo zahvaljujući olovci za usne izgledaju baš kao dečiji crtež.

Gde to dame greše kad u nastojanju da se ulepšaju pokvare svoj izgled?

Šta je i čemu služi olovka za usne?

U pitanju je deo kozmetičkog pribora u olovci.  Postoje olovke za usne u svim bojama. Zapravo njihove boje prate nijanse ruževa. Olovkom za usne se izvlači fina kontura usana. 

Olovkom se usne mogu samo precizno definisati i istaći njihov lep izgled i punoća.

Sanja je dugo na ovaj način povećavala izgled svojih usana dok nije otkrila revolucionarnu stvar! Ona je uspela da poveća usne prirodnim putem i one su sada pune, sjajne i izgledaju super. Otkrijte u čemu je njena tajna klikom na ovaj link: https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Pre nego što vam dam spisak najboljih olovki, moram da vam dam dobre argumente da ih nabavite. Evo ih!

 • Upotrebom olovke pre ruža ili sjaja za usne sprečava se curenje tj. razlivanje ruža po koži oko usana. Ovo je posebno važno kada se šminkamo upadljivim crvenim ili tamnim ruževima.
 • Ukoliko nakon iscrtavanja usana nanesete malo olovke i na usne pa tek nakon toga pređete ružem dobićete boli efekat punije boje a ruž će duže sati ostati svež na vašim usnama.

Ako želite da šminka na usnama traje još duže – saznajte šta je trajna šminka.

Najbolje olovke za usne

Svima nam se nekad desi da pogrešimo u izboru. Možda se sada pitate šta specijalno ima da se pogreši kod olovke za usne, ali verujte da ima. Neke su previše mekane, neke su previše tvrde, krte,pucaju, ne ostavljaju dobar trag. Poseban krug pakla za one olovke čija boja vam se uvuče u pore oko usana pa izgledate musavo, a ne našminkano.

Upravo zato smo napravili malu anketu i saznali od naših čitateljki koje su najbolje olovke za usne.

najbolje olovke za usne

Golden rose olovke za usne

Veliki broj glasova stigao je za ove olovke, zato jer imaju dobar odnos cene i kvaliteta. Posebno se hvale olovke iz kolekcije Dream Lips Lipliner. U pitanju je vodootporna olovka koja se može naći u zavidnom broju nijansi. Cena je oko 215,00 rsd a možete ih nabaviti u Golden Beaty Shopu na ovom linku.

Aura olovka za usne

Sledeći prilično popularan i hvaljen proizvod jesu olovke iz Aurine kolekcije. Oni imaju dve vrste olovaka. One iz Revolution kolekcije namenjene su nanošenju na cele usne ( poput karmina), dok su lipliner olovke namenjene iscrtavanju kontura. MOžete ih naći na njihovom zvaničnom sajtu

Essence olovke za usne

Essence je brend koji se uglavnom kod nas može naći u DM i Lilly drogerijama. Ovaj brend ima olovke koje su mekše i napravljene sa minom za uvlačenje i klasične lipliner olovke koje se narezuju. Uglavnom su žene zadovoljne njihovom strukturom, samo im je spektar boja možda malo manji. Svakako, dovoljan je da nađete olovku za sebe.  Cena im je oko 240 dinara.

NYX olovke za usne

Iz asortimana profesionalne kozmetike dolaze nam NYX slim lip olovke za usne koje uglavnom hvale žene koje se bave šminkanjem. Imaju dobar odnos cene i kvaliteta, dobro su pigmentovane i dobrog su kvaliteta. Nanose se pre ruža za usne. Cena im je oko 420 rsd, a mogu se nabaviti u poznatijim drogerijama.

Rimmel olovke za usne

Rimmel lasting finish olovke takođe važe za kvalitetnije. Sadže vitamin E koji i neguje usne. Posebno su popularne capuccino nijanse koje žene koriste za crtanje kontura usana. Svakako, upotreba je na vama. Ove olovke su odične, cena im je oko 385 rsd.

Mac olovke za usne

Mac man nudi čak 32 nijanse olovaka za usne. Ove olovke imaju dobru teksturu, odgovarajuću čvrstinu i dugo traju. Dame kažu da je Mac olovka za usne boje kestena vrlo zgodna jer dobro stoji uz većinu ruževa.

Druge dame opet tvrde da je oak(hrast), nešto svetlija nijansa baš ono što im je trebalo. Ipak izbor boja prepuštamo vama.

Kada je šminka u boji najbolje je da ipak posetite prodavnicu i vidite uživo kako izgleda boja olovke za usne. Boje na ekranima i u katalozia mogu biti varljive.

Kako se koristi olovka za usne?

Pravilno stavljanje olovke za usne je izazov čak i za iskusne korisnice šminke. To vam je kao i sa tušem za oči. Linija mora biti savršena ili ne valja. Nema improvizacije.

Sledi objašnjenje korak po korak :

 • Prvi korak se podrazumeva. Ukoliko ste zaboravili, posećamo vas da samo negovane usne ima smisla šminkati i iscrtavati.. Dakle ne preskačite piling za usne u svojoj dnevnoj rutini. Nežna koža usana je posebno sklonja pucanju, boranju i sušenju. Prirodni balzam za usne vam uvek mora biti nadohvat ruke.
 • Nanesite balzam na usne i sačekajte da se malo osuši.
 • Neki profesionalni šminkeri preporučuju nanošenje podloge na usne kao i na ostatak lica.Tako će kažu i ruž i olovka biti postojaniji. Ne mora ukoliko ne želite. Međutim, ukoliko vam je u planu da olovkom promenite oblik usana onda ipak nanesite podlogu.
 • Prvo izaberite ruž koji ćete nositi. Tek nakon toga se bira boja olovke.

Osnovno pravilo glasi da olovka treba da bude samo jednu nijansu tamnija od ruža.

Ukoliko želite da zadržite sasvim prirodan izgled usana izabraćete olovku u boji kože. Takođe je dobar izbor olovka u prirodnoj boji vaših usana. Ona dobro ide uz svaku boju ruža.

 • I održavanje urednosti sopstvene kozmetike se podrazumeva ali ipak napominjemo da ćete samo uredno zaoštrenom olovkom za usne iscrtati uredne konture koje će ulepšati vaš kompletni izgled.

Pre zaoštravanja, olovku za usne stavite u zamrzivač na 20 minuta. Ovaj mali trik će vam pomoći da lakše i finije zaoštrite olovku za usne a da se ona pri tom ne slomi.Pre iscrtavanja usana par puta pređite olovkom po gornjoj strani šake kako bi se olovka zagrejala i kako bi vaše konturisanje usana bilo lakše i preciznije ia sama linija mekša i prirodnija.

 • Iscrtajte usne olovkom.

Usne se mogu iscrtati olovkom na 3 načina u zavisnosti od efekta koji želite da postignete.

 • Sledite prirodnu liniju usana, usne ovako izgledaju najprirodnije. Da biste postigli puniji izgled usana krenite olovkom od spoljašnjeg ugla usana ka centru.
 • Učinite da vaše usne izgledaju punije.Izaberite nude boju olovke i ruža ili neku dramatičniju. Imajte na umu da tamni, upadljivi ruževi dobro stoje samo mladim osobama punih usana.

Tamni ruževi čine da vam usne izgledaju manje.

Iscrtajte liniju usana sa spoljašnje strane linije usana. Vodite računa da ta razlika bude baš mala jer ćete u suprotnom izgledati groteskno. Ukoliko ipak želite da postignete utisak značajno većih usana izaberite olovku koja je tamnija od ruža.

Ovde ste na klizavom terenu jer se za čas pređe granica dobrog ukusa.

Usne možete povećati pre samog šminkanja balzamom za povećanje usana. Ovi balzami mogu biti  prirodni, neškodljivi i efikasno deluju na povećanje volumena usana. Nakon što ste naneli jedan takav balzam, vaše usne će biti dovoljno pune i senzualne da ih možete našminkati bez crtačkih veština. Nakon nanošenja ovog preparata vaše pune usne nisu samo optička varka već zaista postaju punije i senzualnije. 

 • Neke devojke imaju velike usne i žele da ih vizuelno smanje. Ako je to i vaš slučaj, obavezno nanesite podlogu na usne.Nakon što ste dobro izjednačili ton, olovkom za usne iscrtajte konturu usana sa unutrašnje strane prirodne linije usana.Boja olovke ovde može treba da bude ista kao boja ruža. Birajte tamniji i mat ruž koji vizuelno smanjuju usne.

Bilo koji efekat da ste želeli da postići, trag olovke za usne na vašem licu mora biti aposlutno uredan. Samo tako ima smisla iskoristiti ovo sredstvo ulepšavanja.

Nakon obavljenog posla površina usana se namaže ružem koji ste izabrali. Nakon toga proverite da li je sve na mestu, popravite konture štapićem umočenim u tečni puder da sve bude uredno i spremni ste za izlazak.

Olovkom se može promeniti oblik usana

Vaše lice nije bojanka pa da po njoj farbate šta vam volja. Smisao šminke je da pokrije nedostatke i istakne prednosti vaše fizionomije. Vešte ruke mogu postići različite vizuelne efekte. Ipak , to ne znači da možete sebi nacrtati usne kakve želite. Zapamtite, korekcije moraju biti minimalne inače ćete dobiti kontraefekat.

Možda ipak želite dramatičnije promene na svojim usnama. Olovka za usne nije čudotvorna ali hijaluronski fileri bi mogli biti dobro rešenje za vas. A možda kombinacija ova dva?

Saznajte šta je hyaluron pen!

Kako izabrati pravu boju olovke za usne?

Iako vam se čini da to nije teško, u šminkanju je pored tehnike i kvaliteta preparata, izbor boja od presudne važnosti. Pogrešan izbor boje može pokvariti utisak čineći da vam usne izgledaju manje, vi stariji, umorni i slično.

Pri izboru olovke i ruža najbolje da oba proizvoda pripadaju istom brendu. Tako ćete sa manje muke uskladiti boju olovke sa bojom ruža.

Kad god ste u nedoumici, upotrebite neutralnu olovku za usne boje mesa. 

Boja olovke za usne se usklađuje sa bojom ruža pri čemu je potrebno da olovka bude iste boje ili za nijansu tamnija od ruža.

Može li se koristiti olovka za usne sama bez ruža?

Da, olovku za usne možete upotrebiti bez ruža.

Kada ne želite da stavljate ruž možete iscrtati usne olovkom, razmazati malo olovke i po usnama i zatim namazati sjaj na usne. Ovo je odličan trik kad na brzinu želite da osvežite izgled. Zgodan je u leto kad stalno nekud jurimo a suviše je toplo da bismo se kompletno našminkali.

Olovka za usne umesto ruža

Postoje i olovke kojima je ovo osnovna svrha. Ukoliko želite olovkom za usne možete zameniti ruž. Prvo iscrtajte konturu usana tako da vam oblik potpuno odgovara.

olovka za usne

Pre šminkanja usana olovkom za usne nanesite balzam. Tako će vam usne izgledati svežije i mekše. U nastavku ostatak usana pređite istom olovkom.

Meni lično se ova opcija ne dopada jer mi usne budu suve. Ipak, ukoliko niste skloni suvoči usana i pri tom ste mladi i usne su vam bez bora možete se našminkati i na taj način.

Kako izabrati dobre olovke za usne?

Važno je izabrati kvalitetnu olovku za usne. Dostupne su u svim parfimerijama. Važno je da znate šta vam je zapravo potrebno.

Uvek prvo probajte olovku za usne na gornjoj strani šake. Dobra olovka lako ostavlja mekan trag bogate boje.

Svakih 3-6 meseci promenite olovku bilo da se potrošila ili se samo ustajala. I olovke za usne imaju svoj rok trajanja.

Izbegavajte one olovke koje ostavljaju kredast, proziran trag koji se mrvi.

Olovku koja teško ostavlja trag po ruci nemojte kupovati.

Ukoliko želite da koristite olovku tada kupite po jednu uz svaki ruž koji upotrebljavate. Ukoliko kupujete samo jednu olovku za usne neka bude u nude nijansi ili neutralna.

Za početak, solidna količina olovaka za usne bi bila olovka za usne boje mesa, crvena i pink.

Nevidljiva olovka za usne

Ne sumnjam da ste već pokupovali sve što se zamisliti može i sad vam ja kažem da treba da kupite nevidljivu olovku za usne.

Max factor ima upravo ovakvu čija formula sadrži voskove.

Ova olovka stvara svojevrsnu barijeru iumeđu usana i ostatka kože lica. Sprečava ruž da “iscuri” preko ivica usana i čuva postojanost istog. Pogodna je za one dame koje ne žele vidljiv efekat usana iscrtanih olovkom.

Da li koristiti olovku ako imate bore oko usana?

Drage moje, godine su na žalost okrutne prema ženama. Ukoliko su se bore oko usana pojavile vreme je za ozbiljnu akciju. Imamo rešenje za vas kako da se otarasite bora oko usana. Do tada bi bilo najbolje da zaboravite olovke za usne.

Ukoliko ipak želite da vaš ruž izgleda besprekorno i ne razliva se, uvek koristite bezbojnu olovku za usne. Ona će svojom voskastom formulacijom zadržati ruž na mestu ali neće dodatno istaći vaše bore oko usana. Pored providne, možete sebi dozvoliti i neutralnu olovku u boji kože odnosno boji podloge koju nanosite na ostatk lica. Poenta je da olovka odradi svoj posao, a da ostane nevidljiva.

Čini mi se da je nevidljiva olovka za usne pravi izbor za starije dame koje imaju sitne borice oko usana i olovka u boji na njihovom licu ne izgleda baš dobro.

Ruž u olovci za usne – šta je sad to?

Olovke za usne nisu isto što i ruževi u olovci. Ruževe u olovci ćete prepoznati po debljini-to su one debele olovke divnih boja i kremaste strukture. 

Ruževi u olovci su veoma praktični jer se njima kontura usana mnogo lakše definiše nego standardnim karminom.  Jedina mana ovom ružu je ta što ga isto morate zaoštravati, a prilično su mekane.

Mnogi misle da su olovke za usne izmodele. Međutim, profesionalni šminkeri itekako barataju njima kako bi podigli izgled lica na viši nivo. Da, upotreba olovke tako da se vidi iz aviona definitivno nije in. Ona mora da se suptilno nanese i nije zvezda priče – samo je koristan dodatak.

Nadam se da će ovi naši saveti pomoći da pre kupovine imate tačno na umu šta tražite, kakva vam olovka treba, a kakva ne.

Volite li vi olovke za usne?