Veštačke trepavice – vodič za početnike

Veštačke trepavice – vodič za početnike

Autor:

Veštačke trepavice mogu da vas transformišu u trenu. Ali… kako odabrati prave? Koju dužinu? Koji lepak? Kao ih uopšte staviti? Svi odgovori slede.

Maskara je onaj komad šminke koji mora da ima svaka žena. Međutim, koliko god mazale i stavljale maskaru na oči, imate utisak da se trepavice jedva naziru. Zato, jedno od mogućih rešenje za vas mogu biti veštačke trepavice.

Veštačke trepavice će jako lepo da definišu vaše oko, pogled će biti prodorniji i šminka će još više doći do izražaja.

Njihova prednost je u tome što ne morate ići kod profesionalnog šminkera, već ih možete sami zalepiti kod kuće. Obično žene za to biraju specijalne prilike u kojima žele da zablistaju i da se prikažu u punom sjaju. Lako se nanose, za samo jedan minut, i još lakše se skidaju.

Kada kupujete veštačke trepavice, trudite se da kupujete u kozmetičkim radnjama, proverene marke i  da ne budu jeftine a ni veštačke trepavice kod Kineza.

Sledi detaljan vodič za vas:

 • kako staviti veštačke trepavice
 •  koji lepak da koristite
 • i kako da skidate veštačke trepavice.

Samolepljive veštačke trepavice

Veštačke trepavice predstavljaju prednost za dame koje žele da istaknu volumen i dužinu trepavica. Izrađuju se od najkvalitetnije prirodne dlake, a mogu biti različite gustine i dužine.

Kada birate trepavice za sebe, birajte dužinu koja će izgledati prirodno na vašim očima. Ne bi trebalo da preterujete, jer će predugačke veštačke trepavice na vašim očima izgledati napadno.

Realno, najbolje je kada imate prirodno guste i duge trepavice, pa ih samo „začinite“ šminkom kada zatreba. Ne, nije nemoguće. Anđela je imala retke trepavice i obrve zbog kojih je očajavala. Danas ima guste i duge trepavice i oblik obrva kakav je želela, a sve zato jer ih je podstakla na rast. Ne, nije teško! Jednostavno je, prirodno i lako dostupno. I vi možete probati. Pročitajte njeno lično iskustvo i saznajte u čemu je njena tajna. Nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Ukoliko po prvi put želite da kupite trepavice za neku posebnu priliku, slobodno se konsultujte sa prodavačicom, jer će vam ona verovatno dati najbolje savete i preporučiti koje su prave trepavice za vas.

Veštačke trepavice izgledaju kao da su mali snop koji je zalepljen na neki konac. Dakle, one su pravljene iz jednog komada. Upravo taj deo, ako ga nazovemo konac, jeste glavni krivac i od njega zavisi udobnost trepavica koje ćete koristiti. On bi trebalo da bude veoma fleksibilan i da se lako nanosi i odgovara svakom obliku oka.

Ukoliko osetite neko žuljanje ili smetnju na oku, znači da ih niste dobro zalepili ili da su možda lošijeg kvaliteta. Kada ih zalepite na vaše oči, one treba lepo da legnu, treba da izgledaju prirodno i da ne osećate nikakav bol.

Uopšteno rečeno, ne bi trebalo da imate osećaj da su na vašim prirodnim trepavicama.

Pakovanje trepavica je uvek praktično, malo i providno, i tu je njihova prednost. Vidite odmah koje su debljine i gustine, na svakom pakovanju, naznačen je broj, koji upravo označava gustinu i dužinu.

Osim toga, još jedna prednost pakovanja leži u tome, što su tako dobro zapakovane, da ste sigurni da ih neko pre vas nije otvarao i ispipao, ne bi bilo baš dobro.

Kada kupujete veštačke trepavice, birajte kvalitetnije. Trepavice se ipak nalaze na vašim očima, i ne bi trebalo da stavljate neke veštačke materijale i da koristite lepak lošijeg kvaliteta.

Postoje trepavice koje su tako čvrsto zalepljene za plastičnu ambalažu, da može da se desi dok ih skidate da se dlačice iskrive, i da onda trepavice izgube svoj oblik. Uz neke trepavice u pakovanju dobijate i lepak, koji je obično lošijeg kvaliteta. Uvek je bolje kupiti posebno lepak za trepavice, koji bi trebalo da bude kvalitetniji.

Kod lošijih veštačkih trepavica, onaj podloga na kojoj stoje može da bude veoma loše izrađena, a to znači da kada zalepite trepavice, ona je veoma izražen i deluje neprirodno.

Lepak za veštačke trepavice

Da biste zalepili veštačke trepavice za svaki dan, naravno, potreban vam je lepak za trepavice. On bi uvek trebalo da ostavi crni trag kada se osuši, jer na taj način oko izgleda prirodnije i ne vidi se sadržaj lepka. Eventualno je dobro da bude providan.

Kada dobro zalepite trepavice, budite sigurni da ste mirni jedan ceo dan. U nekim situacijama mogu da potraju i dva do tri dana.

Kada kupujete lepak , birajte kvalitetniji. U radnjama možete naći lepak od 300,00rsd do 1200,00rsd.

Ovde, je isto savet da se konsultujete sa prodavcem u radnji, jer oni ipak znaju iz iskustva i komentara mušterija koji se lepak pokazao kao najbolji.

Kvalitetniji lepak za veštačke trepavice bio bi Duo Adhesive. Lepak je u početku bele boje, ali ne brinite kada se osuši postaje  providan.

Ako vam se ideja stavljanja bilo kakvog lepka na oči ne dopada, ne brinite. Postoje i drugi, prirodniji načini da povećate trepavice. Pročitajte odmah kako se koristi ricinusovo ulje za rast trepavica, a kako vam u tome može pomoći serum za trepavice. Odaberite najbolje za sebe.

Kako se lepe veštačke trepavice?

Veštačke trepavice za svaki dan se lepe u 3 jednostavna koraka. Nemojte da mislite da je to zahtevan proces,  naprotiv, veoma lako i brzo se lepe. Bitna je samo vaša spretnost u rukama. Možda će vam prvi put biti teže, ali vremenom ćete stvoriti neophodnu rutinu.

stavljanje veštačkih trepavica

1 korak: procena dužine trepavica

Kada otpakujete trepavice, prislonite ih na oko, da odredite da li vam odgovara dužina. Pogledajte da li izgledaju prirodno i da nisu preterano dugačke. Ako vam se čini da su preduge trepavice, slobodno ih malo skratite ili onoliko koliko mislite da je potrebno.

2. korak: nanošenje lepka

Njega ne stavljate na oko, nego na veštačke trepavice. Možda je bolje da lepak prvo nenesete na štapić za uši, da ne bi previše iscureo, ili da ne bi razmazali . Na ovaj način nećete sipati više lepka nego što je potrebno.

3. korak – lepljenje trepavica

Kada ste stavili lepak na trepavice, poslednji korak jeste lepljenje trepavica . Najbolje je da trepavice uhvatite pincetom za sredinu. Stavljate na kapak,  iznad vaših trepavica, prvo taj središnji deo. Kada je on na mestu, onda picetom prislonite lepo i krajeve za kapak.

Sada možete staviti i maskaru, ako vam je tako lakše. Većina žena nanosi maskaru kada su zalepljene trepavice, a ne pre. Vidite i sami da nije zahtevan proces, i da ih možete vrlo lako koristiti.

Savet:

Stavite crni kreon ili izvucite ajlajner pre stavljanja veštačkih trepavica za svaki dan. Važno je da malo zamaskirate deo između svojih prirodnih i veštačkih trepavica. U suprotnom može da se vidi rupa, pa neće izgledati baš lepo. Takođe, ako vidite posle lepljenja trepavica da mora malo da se poprave, slobodno dodajte ajlajner ili kreon.

Kako da birate dužinu veštačkih trepavica?

Trepavice će izgledati prirodno, a njihov izgled  neće puno da odudara od vaših trepavica ako ne preterate sa dužinom. Kada birate dužinu, vodite računa da budu samo malo duže od vaših prirodnih trepavica.

Evo malog saveta kako da birate dužinu veštačkih trepavica:

Izmerite svoje prirodne trepavice koje su ispale.

 • Ukoliko je dužina vaših trepavica do 7 mm, onda birajte kraće trepavice.
 • Ukoliko je dužina vaših trepavica od 7 do 10 mm, onda birajte trepavice srednje dužine,
 • a ako vaše trepavice prelaze  10 mm, onda slobodno birajte one dugačke trepavice.

Kako se skidaju veštačke trepavice?

Rekli bi, još lakše nego što se postavljaju. Jedino o čemu bi trebalo da vodite računa jeste da ih pažljivo skidate, kako ne bi uhvatili svoje prirodne trepavice.

Kada ste odlučili da skinete veštačke trepavice, samo lagano uhvatite trepavice sa spoljašnje strane, povucite i odlepite ih. To je sve. Sada se umijte dobro, skinite šminku omiljenim sredstvom za skidanje šminke, da slučajno nije ostala neka granulica lepka.

Koliko traju veštačke trepavice?

Ukoliko kupite kvalitetan komad veštačkih trepavica računajte da mogu da traju najviše do tri dana. Obzirom da su na neki način spasile mnoge devojke koje imaju tanke i kratke prirodne trepavice, kozmetičari se trude da  poboljšaju tehnologije i da bi im produže trajanje na veći broj dana. To bi svakako bilo pravo rešenje mnogim ženama.

Mesec dana je  period koliko traju vaše prirodne trepavice, one postižu maksimalnu dužinu za  15 do 20 dana. Nakon ovog vremena prirodne trepavice otpadaju i prave mesto novim trepavicama.

Da biste u isto vreme pored dužine, postigli i gušći izgled vaših trepavica, najbolje je da nalepite dva do tri snopića srednje dužine, na spoljašnji deo vašeg oka, dok na sredini isto možete da napravite gušći izgled sa još par dlačica. Ovo možete uraditi, ako koristite svilene trepavice, koje se koriste za nadogradnju trepavica.

Ovde ćemo samo spomenuti razliku između svilenih i veštačkih trepavica.

 • Svilene trepavice se ugrađuju i to radi kozmetičar. Dakle lepi se snop po snop – dlaka na dlaku.  Birate sami gustinu, dužinu, ili možete staviti da bude gušći izgled trepavica samo na krajevima.
 • Veštačke trepavice su kompaktne i stoje na podlozi. i one se lepe iz jednog poteza, takve kave ste ih kupili. I njih eventualno možete skratiti pa zalepiti samo kraj.

Šta ne bi trebalo da radite dok imate zalepljene trepavice

Dok se veštačke trepavice nalaze na vašim očima, trebalo bi da izbegavate neke od sledećih stvari:

 • Ne treba da koristite kreme i ulja, jer svaka masnoća rastvara lepak.
 • Ne bi trebalo da trljate oči rukama. Ovako možete odlepiti vaše trepavice ili ih iskriviti.
 • Izbegavjte bazene i kupanje u moru. Vaše trepavice neće se zadržati dugo na očima.

Najbolje veštačke trepavice

U nekim radnjama možete naći veštačke trepavice po ceni čak i od 100,00 dinara i njih odmah preskočite. Prvo, zato što ne izgledaju prirodno i lepo, a s druge strane, nisu kvalitetne.

veštačke trepavice upotreba

Da biste bili sigurni da ste izabrali pravi kvalitet, dobre veštačke trepavice treba da imaju prirodan prevoj, i to tačno na mestu gde treba i da ne idu previše na gore.

Jeftine veštačke trepavice, primetićete da se mnogo savijaju na gore, tako da nećete uspeti da  ih spojite sa vašim prirodnim trepavicama. Zbog ovakvog prevoja izgledati kao da imate dva sloja trepavica. To zaista neće lepo izgledati, i zato izbegavajte jeftine veštačke trepavice.

Dobre i kvalitetne trepavice treba da imaju dobru elastičnost i da ne pružaju preveliki otpor. Na ovaj način smanjićete šansu da se odlepe. U isto vreme jeftine trepavice mogu da budu krute, i da se zbog toga brže i lakše odlepe i pre nego što poželite sami da ih skinete.

Neke od boljih i kvalitetnijih trepavica su Ardell i Inglot. Ardell veštačke trepavice možete da kupite u svim kozmetičkim radnjama.

Takođe, Aura veštačke trepavice su marka koje žene najviše i najčešće kupuju. Možemo reći da su se oni specijalizovali za ovaj proizvod. Ponuda je ogromna,  a posebno bismo izdvojili kolekciju POwer lashes – to su trepavice profesionalnog kvaliteta. Podeljene su po brojevima i zanimljivim nazivima.

Ovo su neki od njih:

 • 01 -naturaly great
 • 02 – cat mystic
 • 03 – shaggy dream
 • 04 – miaou miaou
 • 05- velvet eye
 • 12-  disco mania
 • 13 – oh so pretty
 • 14 – look at me
 • 15 – maiko
 • 16 – mononoke
 • 17 – fancy diva
 • 23 – story
 • 24 – selfie
 • 25- like

Veštačke trepavice: da ili ne?

Ukoliko želite jednokratno i efikasno rešenje, onda je odgovor da.  Na ovaj način dobićete prelep izgled vaših očiju, biće krupne, dok će trepavice još više izraziti lepotu vašeg pogleda.

To znači da ne treba da preterujete i da ih ne lepite svaki drugi dan. Jednom iskorišćene trepavice ne bi trebalo da ponovo stavljate na vaše oči.

Ako želite veštačke trepavice koje nisu jednokratne, pročitajte šta su i kako fukcionišu trepavice na magnet.

Međutim, postoje i situacije u kojima bi trebalo da budete oprezni i da povedete više računa. Svaki lepak koji nanosite na vaše oči treba da bude oftamološki i dermatološki ispitan, pre nego što se nađe u prodaji. Međutim, sve više žena je koje su se žalile da se pojavila određena alergija, pre svega kod osoba  koje su osetljive na spoljašnje faktore.

Ali nemojte u startu odustajati. Za osobe koje su alergične, imamo jedan predlog – nanesite prvo malo lepka i pratite da li će se pojaviti crvenilo ili neka druga iritacija.

Ukoliko su vaše prirodne trepavice, tanke, slabe i lako opadaju, onda razmislite o veštačkim trepavicama. Međutim, problem nastaje onog trenutka kada treba da ih skinete. Tada se javlja mogućnost da ćete povući vaše tanke i slabe trepavice. Zato bolje pročtajte kako progustiti trepavice prirodno.

Ukoliko imate konjuktivitis, najbolje je da se posavetujete sa oftamologom. Veštačke trepavice na vašim očima još više mogu da izazovu upalu, zato budite oprezni.

Cena

Obzirom da veštačke trepavice nećete koristiti baš svaki dan,  onda računajte da investicija nije velika. Veštačke trepavice Aura možete da kupite za 350,00 rsd, ali cene drugih marki mogu biti mnogo više.

Naravno, uz to treba da kupite i lepak za veštačke trepavice, tako da vam je to još dodatan izdatak. Komplet lepak i trepavice mogli biste da uklopite zajedno u cenu od 1000,00rsd.

Veštačke trepavice su onaj faktor koji može da napravi dramatičnu promenu na vašem licu. Ipak, nije nešto što vam treba dan. Znamo, vi svaki dan želite da izgledate zanosno! U tom slučaju, poradite na tome da vaše prirodne trepavice budu negovane i lepe.