AWT tretman protiv celulita u detalje

AWT tretman protiv celulita u detalje

Želite li da se rešite celulita bez dijete i vežbanja? Savremeni AWT tretman pruža udoban, brz i bezbolan put do vitkog, lepo oblikovanog tela i glatke kože bez masnih naslaga.

Ako ste u potrazi za anticelulit tretmanom koji svojim rezultatima nadmašuje sve što ste do sada probali isprobajte  AWT tretman.

AWT (Acoustic Wave Therapy) terapija akustičnim talasima

Celulit je jedna od onih neprijatnosti koja ne zaobiđe gotovo ni jednu ženu. Ukoliko ste imali sreće da ste nasledili dobru genetiku, vaše telo će dugo ostati vitko a koža čvrsta i glatka.

Pored genetike, vaše svakodnevne navike su ponajviše zaslužne za izgled i zdravlje vašeg tela.

Grehovi poput nekretanja, nezdrave ishrane, cigareta, alkohola, će kad tad izbiti ispod kože pretvarajući njenu glatku svilenu strukturu u hrapavu pomorandžinu koru.

U početku celulit nije vidljiv golim okom i kuglice nakupljene masti ispod kože se uočavaju tek kada kožu stisnete između dva prsta.

To je ono što će vas zavarati. Ukoliko tada ništa ne preduzmete, celulit sam neće nestati.

Naime nevidljive kuglice ispod kože će ubrzo postati vidljive golim okom. To znači da je vaš celulit ušao u sledeću, ozbiljniju fazu.  Ovde pogledajte koji sve stepeni i vrste celulita postoje.

Slobodno možemo reći da postoji čitava industrija borbe sa celulitom.

Prva asocijacija na skidanje celulita je asketska anticelulit dijeta plus beskrajno znojenje u teretani, cisterna vode koju ćete popiti ne bi li sa sebe sprali te nakupljene toksine pomešane sa mašću pod kožom.

Voda je inače korisna i neophodna bilo koju metodu uklanjanja celulita da izaberete. Pogledajte kako voda deluje protiv celulita.

A šta kažete na mogućnost da se prosto opustite na ležaju, odlutate mislima na neko egzotično mesto i dragu uspomenu, a da za to vreme jedan mali apaart porazbija masne naslage pod površinom vaše kože?

Zvuči kao naučna fantastika ali nije. Upravo to nudi AWT tretman.

Kako deluje anticelulit terapija zvučnim talasima?

Terapija zvučnim talasima koristi seriju zvučnih impulsa kako bi izazvala vibraciju u tkivu u nastojanju da ukloni celulit i učvrsti kožu.

Ovaj anticelulit tretman ćete pronaći i pod imenom shockwave terapija.

Medicini je poznata još od 1980. godine kada je počela da se primenjuje u razbijanju kamena u bubregu. Deceniju kasnije našla je svoju primenu u tretmanu ortopedskih stanja da bi u današnje vreme počela da se primenjuje za uklanjanje celulita kod žena.

Celulit je uobičajeni estetski problem koji pogađa gotovo svaku ženu

Akustični talasi su oni koje, recimo,  priroda proizvodi grmljavinom. Karakteriše ih brzo ponavljanje pritiska visokog nivoa. Kada zagrmi mi osećamo vibraciju u vazduhu.

Medicinski akustični talasi se proizvode na površini tela pomoću aplikatora. Oni se selektivno usmeravaju u telo kroz površinu kože.

AWT tretman koristi sposobnost tela da se samo regeneriše kako bi se popravio izgled kože.Glavni zadatak akustičnih talasa je da aktiviraju i pokrenu masne naslage, njihovo razalaganje i učvršćivanje vezivnog tkiva.

Ako patite od celulita sigurno već na pamet znate sve o njemu. Samo ćemo se podsetiti u kratkim crtama kako on nastaje,  jer je bitno da znate kako nastaje da bi ste shvatili kao AWT tretman pomaže da nestane.

Struktura vezivnog potkožnog tkiva kod muškaraca i žena nije ista. Naime, građa muškog vezivnog tkiva je takva da se masne naslage teško probijaju pod kožu. Žensko vezivno tkivo je lakše propustljivo. Zato muškarci ma koliko da su debeli gotovo nikada nemaju celulit.

Vezivno tkivo vremenom slabi, usled godina i slabljenja kolagena kao i  fizičke neaktivnosti . Ispod kože uvek imamo neku količinu masnih naslaga čak i kada smo vitki. Kroz oslabljeno vezivno tkivo masnoće pomešane sa toksinima prodiru pod površinu kože u vidu velikih masnih molekula. Koža zahvaćena celulitom izgleda kao površina pomorandže. Zato ćete često naći da celulit nazivaju pomorandžinom korom.

Pojava celulita je gotovo uvek vezana sa viškom kilograma mada i vitke žene mogu imati celulit. Bilo kako bilo, niko se ne oseća dobro u koži nalik pomorandžinoj kori.

Celulit čini da skrivamo svoje noge ispod pantalona i dugih sukanja. Osećamo se nelagodno pred očima partnera. O plaži da i ne govorimo.

Poznajem jednu Jelenu koja je dopadljiva i simpatična mlada žena. Kada ju je napao celulit na plaži se umotavala u pareo marame sve do ulaska u more. Baš se osećala nesigurno misleći da svi bulje u celulit na njenim butinama. Jednog dana joj je dozlogrdilo pa je rešila da stavi tačku na svoju muku. Kako se Jelena rešila celulita i povratila samopouzdanje pročitajte ovde: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Acoustic wave therapy procedure svakako su jedan od načina da se sa ovim problemom izađe na kraj. Zato čitajte dalje da sazanate detalje.

Energija akustičnih talasa prolazi kroz kožu i mišiće dospevajući do masnih naslaga i krvnih sudova. Vibracija koju talasi proizvode pospešuje cirkulaciju. Poboljšava se ćelijski metabolizam što dalje znači da su ćelije kože bolje nahranjene svim neophodnim nutritijentima kao i da se otpadne materije u vidu metaboličkog otpada i toksina brže izlučuju iz tkiva.

tretman celulita akustičnim talasima

Akustični talasi kada prodru u telo redukuju veličinu masnih molekula pod kožom, zapravo ih razbijajući na manje molekule. Vezivno tkivo se relaksira, cirkulacija i limfna drenaža se ubrzavaju.

Nakon AWT tretmana  koža i vezivno tkivo postaju čvršći i počinju da poprimaju svoj nekadašnji izgled glatke i dopadljive kože. Koža  ponovo zadobija svoju prirodnu elastičnost.

Za AWT terapiju se uobičajeno koriste dva-tri različita aplikatora kako bi se snaga akustičnih talasa optimalno kombinovala za najbolje rezultate u cilju razbijanja celulita i oblikovanja tela. Jedan aplikator je na primer efikasniji za razbijanje masnih naslaga, dok se drugim učvršćuje vezivno tkivo i koža.

U koži zahvaćenoj celulitom, krvni i limfni sudovi su prosto stešnjeni i cirkulacija je slaba.

Ovaj tretman oslobađa cirkulaciju krvi i limfe što je neophodan uslov za zdravu kožu i prirodan ćelijski metabolizam.

Samo na taj način razbijeni masni molekuli mogu biti metabolički izbačeni iz organizma.

Dodatno, ovako se uklanjaju ožiljci sa tela.

Akustični talasi podstiču proizvodnju kolagena

Opis procedure AWT terapije za celulit u detalje

Već smo rekli da je ovo vrlo zgodna, udobna i prijatna metoda za razbijanje celulita. Možda ste do sada već išli na neke druge tretmane. Na primer maderoterapija za uklanjanje celulita je vrlo bolna masaža drvenim oklagijama. Često ćete od nje zaraditi i po koju modricu.

Ovaj tretman se izvodi pomoću električnog aparata koji proizvodi shockwave talase.

Ovde nećemo ulaziti u tehničke detalje pojedinih aplikatora, o tome vodi računa vaš terapeut.

Tretirani deo tela se namaže gelom i zatim terapeut prelazi aplikatorom preko zone zahvaćene celulitom. Pritisak je malo jači kod prvog aplikatora kojim se razbijaju masne naslage, ali bol i modrice se ne javljaju.

Dok vi udobno ležite na stolu za masažu terspeut klizi aplikatorom po delovima tela zahvaćenim celulitom. Nakon tretmana ste odmah spremni za nastavak dnevnih aktivnosti. Ceo proces traje oko 30 minuta.

Šta nakon AWT tretmana?

Ova terapija ne zahteva specijalan režim ishrane ili neki drugi vid promene ponašanja. Jedino što nakon tretmana morate piti baš dosta vode, najmanje 2,5 l dnevno kako bi metabolizam razgradio i izbacio masti i toksine.

Naravno, kad jednom stavite tačku na celulit, pametna odluka je da ipak pomognete svom telu da zadrži postignute rezultate.

Pored zaokreta ka zdravom životnom stilu koji redukuje opasnost od vraćanja celulita ja vam iz ličnog iskustva preporučujem zaista da koristite neki anticelulit gel  – ako ste ga već uklonili čuva vas od njegove ponovne pojave.

Ova terapija prosto probudi kožu i potkožno tkivo. U ćelijama počinju da se sintetišu prirodne supstance koje regenerišu kolagen. AWT tretmani su zato preporučljivi i osobama koje imaju ožiljak na koži. Recimo žene nakon carskog reza žele da povrate zategnut stomak ali i obrišu ili bar ublaže izgled ožiljka od reza. Tretman zvučnim talasima će im svakako dobro doći uz opasku da moraju zatražiti savet lekara kada najranije nakon porođaja smeju da se podvrgnu ovome.

Ko su kandidati za AWT tretman?

Tretman akustičnim talasima je pogodan za uklanjanje celulita kod žena svih uzrasta. Takođe je primenljiv na svim delovima tela, na nogama, butinama, stomaku, rukama, zadnjici.

Ukoliko želite da postignete nešto od sledećeg onda je AWT tretman dobar izbor.

  • Uklanjanje celulita
  • Smanjenje obima tela
  • Uklanjanje strija
  • Limfna drenaža
  • Učvršćivanje kože
  • Opuštajuća masaža

Koliko je tretmana potrebno?

Za vidljive, dugoročne efekte trebalo bi da imate 6-12 tretmana. Već nakon 3-4 tretmana uočićete vidljivo poboljšanje.

Efektia će vam trajati do 6 meseci. Važno je da znate da nije dovoljno da odete na tretmane zvučnim talasima i da nakon toga ne radite više ništa.

Ni jedan anticelulit tretman ne traje doživotno.

Borba za vitko telo i glatku kožu bez celulita podrazumeva zapravo određeni životni stil. Možda ste se već podvrgli LPG tretmanu ali niste zadovoljni jer opet imate celulit.

Telo bez celulita podrazumeva određeni životni stil. Ma koju metodu da ste izabrali da se otarasite celulita nakon završenog tretmana promenite svoje navike.

Mnoge namirnice u ishrani nisu prijatelji glatke kože bez celulita. Njih izbacite a uvedite one namirnice koje tope celulit. Redovna nega ne može da se zameni. Zato je najbolje da uvek imate neki preparat protiv celulita.

Ukoliko nastavite da živite kao pre, celulit će se opet vratiti.

Ishrana bogata vitaminima, dosta vode i domaćih ceđenih sokova, obilje fizičke aktivnosti i adekvatna nega su jedini način da rezultate koje budete postigli AWT tretmanima i sačuvate. Opustite li se, kroz pola godine ćete opet biti na početku.

Prednosti AWT anticelulit tretmana

U današnje vreme smo svedoci zaista velikog broja različitih tehnika i tretmana za uklanjanje celulita. Većina njih se, isključujući ručnu anticelulit masažu i maderoterapiju izvodi veoma sofisticiranim i skupim aparatiama.

acoustic wave tretman celulita

  • Kriolipoliza , na primer zamrzava masne ćelije ispod kože koje se, budući da su uništene, metabolički razlažu.
  • Liposukcija ili usisavanje masti – metoda koja se radi pod totalnom ili lokalnom anestezijom u zavisnosti od težine zahvata.
  • Kavitacija koristi ultrazvučne talase za stvaranje mehurića-šupljina u masnom tkivu koje se posle tako razbijeno lakše razgrađuje.

Prednost AWT tretmana protiv celulita je potpuno bezbolna, bezbedna i rekla bih, udobna metoda za zatezanje kože i razgradnju masnih naslaga.

Lično mi izgleda najbezbednije da vam zvučni talasi samo prodrmaju i rastresu te masne molekule, pospeše limfnu drenažu i ubrzaju ćelijsku razmenu.

Ove usluge se mogu bezbedno ponavljati 2-3 puta godišnje kako bi se celulit držao pod kontrolom.

Cena tretmana akustičnim talasima

Brojne klinike reklamiraju ovu uslugu ali do cene ćete doći isključivo pozivom telefonom. Ipak na jednom mestu smo našli da je okvirno, cena jednog tretmana oko 5000 dinara. Međutim, klinike često nude akcije i popuste kako bi privukle klijente. Ukoliko planirate da se podvrgnete  AWT tretmanima, izaberite kliniku i pratite popuste kako biste se po najpovoljnijoj ceni otarasili celulita.

 Za lepo telo je zaslužna genetika ali samo delimično. Sve ostalo je na vama. Čuvajte svoje zdravlje i lepotu spolja i iznutra. Negujte se dobrom hranom, mirnim snom, odbacite cigarete i stres, krećite se…i da ne zaboravim , izaberite svoju kuću od poverenja koja će za vas pripremati samo prirodne preparate za negu. Lepota je pre pitanje stava prema njoj, nego genetike.