Plazma pen najnoviji hit za podmlađivanje kože

Plazma pen najnoviji hit za podmlađivanje kože

Autor:

Plazma pen je jedna od najmlađih metoda koja se koristi u kozmetici za podmlađivanje. Ukoliko se dvoumite da li je plazma pen za vas, nastavite da čitate tekst.

Možda ste imali prilike do sada da čujete za pojam plazma pen, ali niste bil sasvim sigurni šta je zapravo. Onda je počelo da se dešava svakodnevno da neko pomene ovaj tretman za podmlađivanje i vi jednostavno želite sve da znate o njemu.

Plazma pen deluje na kožu tako što ima četvrto agregatno stanje jonizirane materije, tzv. neutralni gas dok su njegovi delovi pod električnim nabojem.

Kada dođe do intereakcije elektrona, tada se energija pretvara u toplotu. Ova toplota je usmerena na tkivo i pokreće regenerativne procese u ćelijama. U medicini se koristi još od davne 1900. godine kod tumora, za elektro-koagulaciju i za  uništavanje beningnih lezija.

Ukratko, plazma pen predstavlja aparat, koji se koristi kao kozmetički tretman za podmlađivanje. Veoma je prijatan, bezbolan je (koristi se anestezija) i daje sjajne rezultate.

Čuli ste za miolift lica, ili mikrodermoabraziju, ali šta je plazma pen i kako deluje, kao i ko sme, a ko ne sme da radi tretman, sledi u nastavku za vas.

Šta je tretman plazma pen?

Plazma pen predstavlja trenutno najinovativniji tretman za zatezanje i podmlađivanje lica, koji svoje rezultate pruža kod korekcije bora na licu, ožiljaka i fleka na licu.

Plazma olovka je potpuno nova metoda  podmlađivanja plazma energijom. Kod ovog tretmana  rezultat je odma vidljiv, što se čini kao najveća prednost ovog tretmana, stvarajući lifting efekat. Plazma se definiše kao jonizujući gas koji se sastoji od jona, neutralnih čestica molekula i elektrona.

Cilj tretmana plazma olovkom je da se energijom plazme na najbolji mogući način stimulišu regenerativni procesi u koži. U isto vreme plazma pen treba da podstakne sintezu kolagena i elastina, kao i da uz pomoć seruma poveća apsorpcija aktivnih supstanci.

Rezultat plazma pen tretmana je odmah vidljiv, a da bi znali šta možete da očekujete – nakon tretmana dobićete vidljivo pliće bore, zategnutu kožu i rešen problem fleka na vašem licu.

Za sve one osobe koje ne žele da se upuste u ovu avanturu, preporučuju se kreme za bore, koje su naravno, pre svega bezbolne i nemaju nikakve kontraidikacije, kao i vidljive povrede nakon korišćenja.

Kreme za bore, u isto vreme tretiraju podočnjake i vaše fleke na licu. Sastojci su najveća prednost ovih krema , jer lice ostaje nežno i glatko, i trajno zategnuto. Koliko jedan ovakav pristup zapravo može da pomogne, posvedočila nam je Ana! Ona je bukvalno podmladila svoje lice i prezadovoljna je sada. Izgleda sjajno, a sve je postigla potpuno bezbolno. Saznajte u čemu je njena tajna i pročitajte njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Kome je namenjen plazma pen?

Druga prednost ovog tremana, mogla bi upravo da se ogleda u sledećem –  namenjena je svim tipovima kože. Dakle, bez ikakve bojazni, jednako mogu i muškarci i žene da koriste plazma pen, nezavisno od fototipa i vaših godina. Plazma pen  ima pozitivne efekte i koristi se kod svih tipova kože i može da  tretira celu površinu vašeg lica, dakle na kapcima funkcionise, zoni oko očiju, na vratu i vašim obrazima.

Koliko traje sam tretman plazma pen?

Opustite se, i ne brinite, jer plazma pen traje ništa manje, a i ništa više od drugih standardnih kozmetičkih tretmana. Svakako će biti prijatan  i uživaćete tokom trajanja. Spremite se na tretman u kom ćete zaista uživati oko sat vremena. Međutim, sam tretman ipak može da traje i kraće, ali samo vreme  pre svega zavisi od regije koju tretirate,  zapravo od problema vaše kože.

Inače, ovo nije jedina olovka koja se koristi za podmlađivanje lica. Saznajte šta je dermapen!

Idemo na postupak:

Prvi korak je uklanjanje svih nečistoća sa lica, zatim sledi dezinfekcija kože, nanosi se i serum, u zavisnosti od stanja kože i problema, kontakt gel i na kraju se uzima i koristi aparat. Nakon toga, plazma penom se tretira problematično područje oko očiju i deo lica sa borama.

tretman plazma pen za lice

Plazma pen primena

Plazma pen predstavja najnoviji hit  na našem tržištu. Prednost  je to što je potpuno neinvazivna metoda i tretmani se rade u lokalnoj anesteziji, dok je oporovak posle tretmana u periodu od nekoliko dana. Najveća prednost ovog tretmana je plazma lasersko  svetlo, koja se emituje sa vrha igle i omogućava veoma precizan rad uz minimalno narušavanje izgleda kože.

Plazma pen je izuzetan tretman koji može da se koristi bez obzira na vaše godine. Da vidimo onda kako i za šta sve može da se koristi plazma pen i gde pruža najbolje rezultate:

 • Poboljšava izgled  bora na licu
 • Uklanja bore oko očiju
 • Zatezanje opuštene kože donjih i gornjih kapaka
 • Za pušačke bore oko usana
 • Uklanjanje bora na čelu
 • Uklanjanje atrofičnih ožiljaka
 • Uklanjanje staračkih pega na licu
 • Za virusne i viseće bradavice
 • Fibroma
 • Keratoza
 • Hemangioma

Cilj plazma pen tretmana?

Energijom plazme utiče se na proizvodnju i sintezu elastina i kolagena, tako da se odmah zateže koža, što je i vama i te kako vidljivo.

Plazma pen je aparat sa specijalnom elektrodom, koja kada dođe u dodir sa vašom kožom pravi elektronski luk plazma energije. Tada dolazi do malih opekotina, ali važno – bez oštećenja okolne kože.

Nakon tretmana ostaju mikroopekotine sa malim krastama na licu i crvenilo koje prolazi za nekoliko dana. Isto tako kraste će se sasušiti i proći za tri do pet dana.

Plazma pen kontraidikacije

Kontraidikacije kod tretmana plazma penom postoje, i to su sledeća stanja:

 • Dijabetes
 • Onkološka stanja
 • Problemi sa srcem
 • Trudnoća
 • Hipertenzija i epilepsija
 • Alergija na anestetik

Kako i za šta se upotrebljava plazma pen?

Ovo je revolucionarna metoda za savršeno pomlađivanje lica i tela. Važno je istaći i da je u pitanju nehirurška tehnika u kojoj se ne koristi skalpel niti neki drugi hirurški instrumenti.

Tretman plazma olovkom aktivan je odgovor za pacijente kojima su potrebni  tretmani lepote koji pružaju savršeni izgled vaše kože, koji nisu utemeljeni na hirurškim metodama, budući da ne postoje hirurški rizici.

Ovaj tretman koristi četvrto stanje materije – plazme. Tkiva se tretiraju plazmom i izbegava se širenje neželjene toplote u okolna područja. Princip rada je jonizovan gas, kako bi se stvorio mali električni luk,  sa kojim su kožna i epidermalna područja izložena estetskim problemima, i mogu se lečiti bez širenja neželjene toplote na okolna mesta.

Kada električna luk plazme dotakne površinu kože, toplota se širi i zatim se prenosi u epidermu sve do papilarnog sloja koji sadrži fibroblastne ćelije.

Rezultat je zatezanje ćelija kože. Zbog toga je višak kože smanjen, a dalji rezultat je da zategnuta i tonirana koža.

Dakle, kao što smo spomenuli mikro plazma koristi jonizovan gas koji visokom temperaturom električnog luka zateže kožu.

Svako približavanje igle na vrhu ovog aparata, na koži napravi malu opekotinu, koja je veličine oko 0.05mm2.

Da bi bolje razumeli i da bi znali da koristite pravi tretman, treba da znate da sve ostale procedure koje ne koriste ovu tehniku i tehnologiju o kojoj pričamo, ne mogu biti tretman plazma pen, pa samim tim ne mogu se tako i nazivati.

Dakle, uz pomoć igle, efikasno se stimulišu regenerativni procesi u koži, u isto vreme utiče na rad ćelija vezivnog tkiva, a samim tim i kod sinteze elastina i kolagena .

Veoma je važno, da sada ne osetite strah od igle, da plazma pen spada u komfornu neinvazivnu metodu. Tokom rada obično se koristi anestetik u vidu kreme.

Tri dana posle tretmana,  na vašoj koži biće vidljiva tačkasta oštećenja , a nakon ovog vremena tačkice će se povući i neće biti vidljive. Takođe, nemojte brinuti, jer neće biti ožiljaka, niti potrebe za postoperativnim oporavkom, tako da se nakon ovog tretmana možete odmah vratiti vašim svakodnevnim aktivnostima.

Ukoliko tretman koristite na svojim kapcima, napraviće se mali otok koji će biti vidljiv nekoliko sati. Kao što smo rekli, odma nakon plazma pen tretmana vraćate se vašim aktivnostima, i dobićete antibiotske kreme za mazanje.

Oporavak od tretmana plazma olovkom

plazma pen za lice

Proces oporavka traje oko desetak dana, a evo i kako izgleda. U roku od tri do pet dana dolazi do otpadanja krastica sa lica, dok se boja kože ujednačava oko mesec dana.

Kraste nikako nemojte da čupate, čačkate, sunčate, idete na  bazen ili u saunu.

Najveći učinak možete da očekujete u periodu od 2 do tri meseca. Svakako, za najbolje rezultate, preporučuje se da se tretman radi na svaka dva do tri meseca,  3 do 4 tretmana. Dužina je individualna, ali kao što smo rekli traje oko sat vremena, mada kod nekih osoba može da traje i do pola sata. Dugotrajan efekat je od minimum šest meseci do više godina.

Otkrijte i šta je plazma lifting.

Prednosti plazma pen tretmana

Ovde je veoma važno napomenuti, jer je neophodno da budete informisani u potpunosti i da znate šta možete da očekujete nakon tretmana i koje su prednosti samog tretmana:

 • manje vidljive bore oko očiju i dosta pliće
 • manje vidljive tzv. pušačke bore
 • zategnuta koža kapaka
 • prirodni i dugoročni rezultati, obzirom da se na ovaj način stimuliše  samoregeneracija kože, kao i prozvodnja elastina i kolagena.
 • momentalno vidljiv rezultat

Takođe, još jedna prednost oko koje se slažu svi kozmetičari, jeste što tretman plazma pen može da se kombinuje i sa drugim  kozmetičkim tretmanima. Dakle, u isto vreme možete da koristite i tretmane koje ste ranije koristili ili da kombinujete neke druge tretmane, ukoliko vam je kozmetičar preporučio, a isto tako želite nešto novo da probate.

U isto vreme, plazma pen se koristi za podmlađivanje i zatezanje podočnjaka, kapaka, vašeg podbratka, vrata i celog dekoltea. Takođe, koristi se i daje efekte za sve vaše bore, bore na čelu, oko očiju, iznad usana, za  podizanje obrva, kao i za sve druge vidljive promene na vašoj koži.

Iako se slojevi kože tretiraju kontrolisanim ubodom pomoću olovke (zagrevanjem, fragmentiranjem, isparavanjem-sublimacijom i zatezanjem) ona se ne spaljuje, jer se u velikoj meri rade pod ablativnim laserom i, najvažnije, tokom faze ozdravljenja nema otvorenih rana.

Najveća prednost bi u tom smislu bila ta da ovaj pristup, da tretman plazma pen, smanjuje rizik od nuspojava poput ožiljaka, infekcije ili gubitka pigmentacije itd.

Nakon tretmana ostaju male tačkice na licu, kao što smo prethodno spomenuli. Biće vam potrebno od 5 do 7 dana da prođu i da se potpuno povuku sa vaseg lica, nakon tretmana plazma pen.

Trebalo bi da vodite dobru higijenu, koja podrazumeva da vam je koža uvek čista i da zadržite kožu vlažnom.

Plazma pen iskustva

Iskustva su podeljena, kada govorimo o plazma pen tretmanu za podmlađivanje. Mnoge žene koje su koristile ovaj tretman navele su posebnu prednost kod tretmana to što su rezultati odmah vidljivi.

Kada pričamo o trajnim rezultatima postoje mesta kao što su plazma pen forum, gde možete pročitati detaljno opisan tretman i kako izgleda proces opravka.

Deo osoba koje nisu bile zadovoljne ovim tretmanom, najveću manu su izdvojile to što je proces oporavka zaista dugačak. Bez obzira što se odmah možete vratiti svojim aktivnostima, ipak na vašem licu ostaju tačkice, koje izgledaju kao kraste i veoma su neprijatne. Osim toga, kada tretirate podočnjake, otok traje par dana, tako da su to najveće mane ovog tretmana, pa iz tog razloga većina osoba preporučuje alternativu.

Plazma pen cena tretmana

Obzirom da smo rekli koliko je efikasn tretman i koliko je primena plazma pen široka, i cene se razlikuju u zavisnosti koju regiju tretirate.

Ukoliko se odlučite da radite podočnjake, cena tertmana je 8.000,00rsd, kapci su 9.000,00rsd, dok je čelo 10.000,00rsd.

Ukoliko želite da se skroz opustite i da priuštite ovaj fantastičan tretman na celo lice, trebalo bi da izdvojite 20.000,00 rsd.

Kao što vidite, tretman plazma penom nije ni malo jeftin, pogotovo ukoliko uzmete u obzir da vam je potrebno više tretmana za dugotrajne rezultate. A da li su rezultati vredni ulaganja? Na vama je da isprobate!