Plazma pen: neobična olovka za podmlađivanje kože

Plazma pen: neobična olovka za podmlađivanje kože

Autor:

Plazma pen je jedna od najmlađih metoda koja se koristi za podmlađivanje lica. Šta je to tačno, kakva su iskustva i koja je cena ovog tretmana? Saznaćete ako pročitate tekst.

Možda ste imali prilike do sada da čujete za pojam plazma pen, ali niste bili sasvim sigurni šta je zapravo. Onda je počelo da se dešava svakodnevno da neko pomene ovaj tretman za podmlađivanje i vi jednostavno želite sve da znate o njemu.

Plazma pen deluje na kožu tako što tzv. neutralni gas dok su njegovi delovi pod električnim nabojem prelazi u četvrto agregatno stanje odnosno plazmu.

Kada dođe do intereakcije elektrona, tada se energija pretvara u toplotu. Ova toplota je usmerena na tkivo i njom se stimulišu regenerativni procesi u koži. U medicini se koristi još od davne 1900. godine kod tumora, za elektro-koagulaciju i za  uništavanje beningnih lezija.

Ukratko, plasma pen tehnologija predstavlja aparat koji se koristi kao kozmetički tretman za podmlađivanje. Veoma je prijatan, bezbolan je (koristi se anestezija) i daje sjajne rezultate.

Čuli ste za miolift lica, ili mikrodermoabraziju, ali šta je plazma pen i kako deluje, kao i ko sme, a ko ne sme da radi tretman?  Odgovor sledi u nastavku .

Šta je tretman plazma pen?

U pitanju je trenutno najinovativniji tretman za zatezanje i podmlađivanje lica, koji svoje rezultate pruža kod korekcije bora na licu, ožiljaka i fleka na licu.

Plazma olovka je potpuno nova metoda podmlađivanja plazma energijom. Kod ovog tretmana,  rezultat je odmah vidljiv kao lifting efekat. Plazma se definiše kao jonizujući gas koji se sastoji od jona, neutralnih čestica molekula i elektrona.

Otkrijte i šta je plazma lifting. Nije ni slično plazma penu, premda su nazivi slični.

Cilj tretmana plazma olovkom je da se energijom plazme na najbolji mogući način stimulišu regenerativni procesi u koži. U isto vreme  treba da se podstakne sinteza kolagena i elastina, kao i da se poveća apsorpcija aktivnih supstanci iz seruma koji se koriste tokom tretmana.

Rezultat plazma pen tretmana je odmah vidljiv. Nakon tretmana dobićete vidljivo pliće bore, zategnutu kožu i rešen problem fleka na vašem licu.

Za sve one osobe koje ne žele da se upuste u ovu avanturu, preporučuju se kreme za bore, koje su naravno, pre svega bezbolne i nemaju nikakve kontraidikacije. Kreme za bore u isto vreme tretiraju podočnjake i vaše fleke na licu. Sastojci su njihova najveća prednost. Koliko jedan ovakav pristup zapravo može da pomogne, posvedočila nam je Ana! Ona je bukvalno podmladila svoje lice i prezadovoljna je sada. Izgleda sjajno, a sve je postigla potpuno jednostavno i kod svoje kuće. Kako i čime? Pročitajte njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

I plazma pen je relativno bezbolna nehirurška tehnika u kojoj se ne koristi skalpel niti neki drugi hirurški instrumenti.

Tretman plazma olovkom je prava stvar za one kojima su potrebni tretmani lepote koji nisu utemeljeni na hirurškim metodama.

Kada električni luk plazme dotakne površinu kože, toplota se širi i zatim se prenosi u epidermu sve do papilarnog sloja koji sadrži fibroblastne ćelije. Rezultat je zatezanje kože i tonirana koža.

Svako približavanje igle na vrhu ovog aparata, na koži napravi malu opekotinu, koja je veličine oko 0.05mm2.  Tokom rada obično se koristi anestetik u vidu kreme.

Kome je namenjen plazma pen?

Druga prednost ovog tremana, mogla bi upravo da se ogleda u sledećem –  namenjen je svim tipovima kože. Plazma pen  ima pozitivne efekte i može da  tretira celu površinu vašeg lica. Odličan se pokazao za tretman spuštenih kapaka kojima malo šta pomaže, a koristan je i kao sredstvo za podmlađivanje vrata, obraza i ostalih delova kože.

terapija kapaka plazma penom

Koliko traje sam tretman?

Plasma pen ne traje ništa manje, a i ništa više od drugih standardnih kozmetičkih tretmana. Svakako će biti prijatan  i uživaćete tokom trajanja – oko sat vremena. Međutim, može da traje i kraće. Samo vreme pre svega zavisi od regije koju tretirate,  zapravo od problema vaše kože.

Inače, ovo nije jedina olovka koja se koristi za podmlađivanje lica. Saznajte šta je dermapen!

Idemo na postupak!

Prvi korak je uklanjanje svih nečistoća sa lica.

Zatim sledi dezinfekcija kože kako ne bi došlo do nekih infekcija,

Nanosi se i serum koji ima aktivne sastojke u zavisnosti od stanja kože i problema koji se tretiraju. Nakon toga nanosi se kontakt gel i na kraju plasma pen aparat.

Prednost  je to što je potpuno neinvazivna metoda i tretmani se rade u lokalnoj anesteziji, dok je oporovak posle tretmana u periodu od nekoliko dana.

Energijom plazme utiče se na proizvodnju i sintezu elastina i kolagena, tako da se odmah zateže koža, što je i vama i te kako vidljivo.

Plazma pen je aparat sa specijalnom elektrodom, koja kada dođe u dodir sa vašom kožom pravi elektronski luk plazma energije. Tada dolazi do malih opekotina, ali važno – bez oštećenja okolne kože.

Nakon tretmana ostaju mikroopekotine sa malim krastama na licu i crvenilo koje prolazi za nekoliko dana. Isto tako kraste će se sasušiti i proći za tri do pet dana.

Kakve rezultate možete očekivati?

Da vidimo onda kako i za šta sve može da se koristi plazma pen i gde pruža najbolje rezultate

 • Vidljivo pliće bore
 • Uklanja bore oko očiju
 • Zatezanje opuštene kože donjih i gornjih kapaka
 • Za pušačke bore oko usana
 • Uklanjanje bora na čelu
 • Uklanjanje atrofičnih ožiljaka
 • Uklanjanje staračkih pega na licu
 • Za virusne i viseće bradavice
 • Fibroma
 • Keratoza
 • Hemangioma

Ko ne treba da isprobava ovaj tretman?

Uglavnom kada su u pitanju sledeća stanja, plazma pen se ne preporučuje.

 • Dijabetes
 • Onkološka stanja
 • Problemi sa srcem
 • Trudnoća
 • Hipertenzija i epilepsija
 • Alergija na anestetik

Oporavak od tretmana plazma olovkom

Tri dana posle tretmana na vašoj koži biće vidljiva tačkasta oštećenja , a nakon ovog vremena tačkice će se povući i neće biti vidljive. Takođe, nemojte brinuti, jer neće biti ožiljaka, niti potrebe za postoperativnim oporavkom, tako da se nakon ovog tretmana možete odmah vratiti vašim svakodnevnim aktivnostima. Dobićete antibiotske kreme za mazanje kako bi se sprečile eventualne infekcije.

U roku od tri do pet dana dolazi do otpadanja krastica sa lica, dok se boja kože ujednačava oko mesec dana.

plasma pen tretman

Kraste nikako nemojte da čupate, čačkate, sunčate, idete na bazen ili u saunu.

Najveći učinak možete da očekujete u periodu od 2 do 3 meseca. Za najbolje rezultate, preporučuje se da se tretman radi na svaka dva do tri meseca,  3 do 4 tretmana.

Trebalo bi da vodite dobru higijenu, koja podrazumeva da vam je koža uvek čista i da zadržite kožu hidriranom.

Prednosti plazma pen tretmana

Glavna prednost,oko koje se slažu svi kozmetičari, jeste što tretman plazma pen može da se kombinuje i sa drugim  kozmetičkim tretmanima. Dakle, u isto vreme možete da koristite i tretmane koje ste ranije koristili ili da kombinujete neke druge tretmane, ukoliko vam je kozmetičar preporučio.

Iako se slojevi kože tretiraju kontrolisanim ubodom pomoću olovke (zagrevanjem, fragmentiranjem, isparavanjem-sublimacijom i zatezanjem) ona se ne spaljuje, jer se u velikoj meri rade pod ablativnim laserom i, najvažnije, tokom faze ozdravljenja nema otvorenih rana.

Najveća prednost bi u tom smislu bila ta da ovaj pristup smanjuje rizik od nuspojava poput ožiljaka, infekcije ili gubitka pigmentacije itd.

Plazma pen iskustva

Iskustva su podeljena. Mnoge žene koje su koristile ovaj tretman navele su posebnu prednost kod tretmana to što su rezultati odmah vidljivi.

Deo osoba koje nisu bile zadovoljne ovim tretmanom kao najveću manu su izdvojile to što je proces oporavka  dugačak za njihov pojam. Bez obzira što se odmah možete vratiti svojim aktivnostima, ipak na vašem licu ostaju tačkice, koje izgledaju kao kraste i veoma su neprijatne.

Cena plazma pen tretmana

Cene se razlikuju u zavisnosti koju regiju tretirate.

Ukoliko se odlučite da radite podočnjake, cena tertmana je 8.000,00 rsd, kapci su 9.000,00 rsd, dok je čelo 10.000,00 rsd. Ukoliko želite  da priuštite ovaj fantastičan tretman za celo lice, trebalo bi da izdvojite oko 20.000,00 rsd. Uvek negde možete naći akcije i popuste. Ipak, ne vodite se cenom nego stručnošću onoga ko izvodi tretman.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno polaznih informacija o ovom tretmanu i da dileme više nema. Da li je plazma pen za vas ili ne – presudite sami. A ako ste imali iskustva sa ovim tretmanom, podelite ih sa nama i našim čitaocima u kometaru.