Evo šta može hijaluron za podočnjake!

Evo šta može hijaluron za podočnjake!

Autor:

Jedan „boc“ i nema više podočnjaka! Da li ste čuli da se hijaluron sada koristi i za brisanje podočnjaka? Evo detalja o tome šta hijaluron za podočnjake stvarno može!

Brinu vas tamni podočnjaci koje ne možete više da sakrijete ni onom, skupljom i kvalitetnijom šminkom koja obećava da pokriva sve nesavršenosti? Čeznete da se jednog jutra probudite i da vaše lice bude sveže, bez crnih kolutova? Za sveže lice ne pitate za cenu?

Podočnjaci su uvek primetni, oni će vam osigurati da izgledate umorno, čak i kada niste i da izgledate starije no što jeste, ma koliko se trudili da to sanirate. Podočnjaci umeju da naruše izgled, ali uvek imate izbor- da se naviknete na njih ili da ih se rešite, ali ozbiljno da poradite da tome da ih se rešite.

Pa evo jednog načina da ih se rešite!

Hijaluron za podočnjake

Pričali smo već o hijaluronu u usnama i saznali smo zašto je postao tako popularan širom sveta.

Ako niste zadovoljni izgledom svojih usana, pročitajte da li je hijaluron u usnama pravo rešenje za vas.

Saznali smo i da se hijaluron može staviti gde god poželite, i to je dobra vest. Estetska medicina i dermakozmetika je doživela procvat kada je hijaluron počeo da se koristi u svrhu podmlađivanja. Popularni fileri postali su traženi i žene ih obožavaju! Hijaluron se rastvara u našemorganizmu i on je zapravo složen šećer (polisaharid).

Hijaluronska kiselina ima sposobnost da hidrira kožu, da vezuje ćelije i da učestvuje u prenosu hranljivih materija kroz kožu. Ova supstanca utiče na gipkost kože i svakako ovaj trend nije loše da iskoristimo u dobre svrhe.

Hijaluron imamo u našem telu i bez ubacivanja. Imamo ga u zglobovima, koži, hrskavici i očima, ukupno oko 15 grama. Kod mlađe populacije prisutno je u telu 30% hijalurona, ali on sa godinama iščezava. Hijaluron vezuje vodu, zadržava je u koži i na taj način obezbeđuje da ona bude zategnuta.

Koža ne može da bude večno mlada i to vidimo već posle tridesete godine, ali pravilnom negom možemo kožu da sačuvamo od starenja. Ako ipak tražite brzo rešenje, fileri će vam pomoći da se osvežite i da „popunite“ i zamaskirate nedostatke na licu ili telu. Hijaluronska kiselina koja se troši može i da se nadoknadi. Žene često hijaluronom peglaju bore.

Ako ne volite iglice, otkrijte kako se bore mogu smanjiti i obrisati na lakši način.

Hijaluron će koži vratiti sjaj i što je najvažnije, sve će izgledati prirodno. Koža će biti dubinski hidrirana jer je on sposoban da veže i do 500 molekula vode. Kad smo hidratacije lica, ona je izuzetno važna za održavanje mlade i zdrave kože.

Hidratacija lica može da se sprovede na sasvim prirodan način, kod kuće!

Podočnjaci nastaju zbog različitih razloga. Možda ste zaista umorni, možda ste se ludo provodili, pa se niste ispavali, nekad je u pitanju nepravilna nega lica, a nekad je glavni krivac genetika ili bolest koja je nastupila.

Nisu ni svi podočnjaci identični. Viđali ste sigurno ljude koji imaju natečene ili viseće kesice ispod očiju, neki imaju ljubičaste, skoro crne podočnjake.

Brojni faktori utiču da mi izgledamo kao da smo upravo preživeli stresan period. Nikako ne smemo da zaboravimo da je upravo najčešći razlog pojave podočnjaka gubitak volumena kože usled starenja. Koža gubi elastičnost tokom godina i to je sasvim prirodna pojava koju možemo na vreme lečiti, ali i sprečiti kvalitetnom negom i zdravijim načinom života.

Ako vam se navike ne manjaju, iako znate da je to neophodno, onda su fileri super stvar koja će vam za pola sata osvežiti lice i obrisati tamne kolutove, kao gumicom.

Podočnjaci nisu nešto što želite na svom licu. Aleksandra nam je ispričala kako se ona rešila podočnjaka, za kratko vreme! Zamislite, ona više nema podočnjake, a godinama je patila zbog njih, nije više znala kako da ih sakrije. Znate li u čemu je tajna?

Pročitajte njenu priču koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Hijaluron za podočnjake može da bude rešenje za kojim tragate ukoliko hoćete da za tili čas otklonite ono što vas nervira danima, mesecima ili godinama. Malo korekcije nije na odmet, ali hajde da vidimo da li je ovaj tretman namenjen baš vama?!

 

Korekcija podočnjaka hijaluronom

Tražili smo mi već metode koje mogu da otklone podočnjake za par minuta.

Pročitajte kako jastučići za podočnjake deluju magično na tamne kolutove oko očiju.

hijaluron za podočnjake upotrebaFileri se ubacuju metodom mezoterapije, ubrizgavaju se pomoću iglica u površinski deo kože i pune prostor između ćelija. Na ovaj jednostavan, a delotvoran način, koža postaje hidrirana, podočnjaci se više neće videti, bore će biti smanjene, a ožiljci od akni nestaju. Hijaluron sve češće možemo naći u maskama, kremama ili ampulama. Zbog blagotvornih svojstava za kožu, postao je deo mnogih kozmetičkih preparata.

Informišite se više o mezoterapiji podočnjaka.

Hijaluron za podočnjake, kako se izvodi tretman?

Korekcija podočnjaka hijaluronom nije komplikovana. Ona se izvodi tako što vam doktor nanese anestetik u obliku kreme i sačekaćete da ona deluje petnaestak minuta. Nakon ispiranja anestetske kreme, započinje se aplikacija filera hijaluronske kiseline u područje ispod donjih kapaka, neposredno ispod očne duplje.

Kada se područje popuni, stručno lice masira deo u koji je hijaluron, kako bi ga što bolje rasporedio. Ovaj tretman traje svega pola sata, a kada završi, možete da nastaviti sa svojim aktivnostima. Sam tretman ne boli i nećete imati ožiljke.

Prednosti i mane hijalurona za podočnjake

Mana ovog tretmana jeste što ga morate redovno ponavljati, kako biste zadržali efekat! Lice bez podočnjaka jeste moguće pomoću ovih filera, ali tretman treba ponoviti za godinu dana. Naravno, za sve to morati odvoji sumu novca, o kojoj ćemo pričati malo kasnije.

Prednosti jesu svakako što ćete dobiti ono što očekujete! Dobra stvar je i što nema nekih posebnih nuspojava. Moguće je da ćete osetiti prolaznu osetljivost, crvenilo ili podliv, ali to će sve proći za nekoliko dana.

U narednih 24 sata treba izbegavati trening i unos alkohola. Najbolje bi bilo da tog dana odmarate kod kuće i da ne iritirate lice. Izbegavajte saune i solarijume narednih 5 dana, to je obavezno.

Opasnost od pojave alergija svedena je na minimum. Od mnogih supstanci koje se koriste u svrhe podmlađivanja i zatezanja, hijaluron se smatra jednom od najbezbednijih supstanci.

Nisu hijaluronski fileri jedini tretman kojim možete otkloniti podočnjake. Jednostavnim koracima možete da lako osvežite lice, ali podočnjaci mogu i da se vrate, kad se najmanje nadate. U kritičnim slučajevima, dolazi i do operacije podočnjaka. 

Kome je tretman namenjen, a kome nije?

Ključno kod ovog tretmana jeste što se svakom pacijentu individualno pristupa. Možda doktori za vas imaju neki drugi tretman, neki drugačiji metod koji će u vašoj situaciji biti efikasniji i delotvorniji.

Ako ste mladi, nemate preko trideset godina, znači da vam dopuna hijalurona nije preko potrebna, jer ga već imate u telu.

U ovom slučaju isprobajte kreme i saznajte koje su kreme najbolje posle 30 godina.

Ipak, ne misle sve žene tako. Jako je mnogo devojaka koje se odlučuju na ovaj potez, da se malo doteraju.

Ako smatrate da je ovaj tretman idealan za vaš problem sa podočnjacima, što da ne, nećete se svakako pokajati ako se odlučite da ubacite malo hijalurona. Važno je da ove tretmane radite kod stručnih ljudi. Sigurno ste viđali da hijaluron može da izgleda baš neprirodno, ako se ne uradi kako treba, zato morate da pazite kod koga ćete se odlučiti za ovaj korak. U poslednjih nekoliko godina hijaluronskim filerima bave se lekari i to je sasvim legitimno.

Lekari koji su završili specijalizovane kurseve mogu se baviti ovim tretmanima. Na pacijentu je izbor da li će otići kod hirurga, dermatologa ili kod nekog drugog specijaliste koji se bavi hijaluronskim filerima.

Iako se najviše koriste za povećanje usana, hijaluronski fileri su izuzetno pouzdani i popularni za korekcije nesavršenosti. Koriste za korekciju nosa, za podizanje jagodica, za podizanje obrva i kapaka. Sve je popularnije stavljanje hijalurona u grudi, ali naša zemlja nije još uvela ovaj tretman. Stručnjaci koje se bave estetikom, kažu da će hijaluron u grudima biti mnogo popularniji nego silikoni, ali će imati kraći rok trajanja, te će mu i cena biti veća.

U poslednjih desetak i više godina, hijaluron je ostavio pozitivan utisak. Ovo je najbezbedniji način da zaboravite na nedostatke na licu!

Bitan je i sam kvalitet hijalurona koji se koristi, jer od njega zavisi koliko će dugo efekat trajati. Od vaše kože takođe zavisi koliko će dugo ona zadržati hijaluron, ali optimalno vreme za sledeći tretman jeste godinu dana. Ipak, ako vaša koža razgradi hijaluron ili ako on nije baš najkvalitetniji, tretman ćete morati brže da ponovite.

Da li je hijaluronski filer za podočnjake baš za vas?

Hajde da uradimo kratak test i da vidimo da li je ovaj tretman baš za vas ili ipak nije.

hijaluron protiv podočnjaka

Zatvorite jedno oko, a drugo pritisnite odozgo (pritisnite oču jabučicu) i pogledajte da li se ispod oka nešto pojavljuje. Da li imate izbočinu?

Ako primetite da se nešto pojavljuje na području podočnjaka, onda je to masno tkivo. Masno tkivo jeste deo ove regije i služi kao potpora, daje prirodnu konturu našim očima.

Posle tridesete godine, ukoliko ste pušači, ukoliko imate genetsku predispoziciju, ukoliko vam je posao vezan za noć- može doći do prekomernog umnožavanja tog masnog jastučeta koje se nalazi u regiji ispod naših očiju.

Ti masni jastučići daju podočnjacima viseći izgled. Kesice ispod očiju je nemoguće ignorisati. Kod žena vrlo često izražena je otečenost podočnjaka i usled menstrualnih ciklusa, pa to stanje može trajati i po desetak dana.

Hijaluronski fileri nisu namenjeni za vas, ukoliko imate kesice oko očiju koje su natečene. Ukoliko već imate višak kože u području podočnjaka, dodavanje filera neće ih smanjiti.

Nije svaki pacijent kandidat za ovaj tretman. Znači, ako imate otečene podočnjake, ubacivanje hijalurona nije pametna ideja. Pošto hijaluron vezuje vodu, može doći do toga da u ovom slučaju otečenost podočnjaka bude još veća!

Hijaluronski fileri za podočnjake iskustva

Milica je pre šest meseci radila tretman sa hijaluronom za podočnjake, pa će vam njeno iskustvo biti od koristi:

„ Moji podočnjaci su bili zaista užasni. Ne šalim se, imam ih oduvek, odmalena. Proizvod bez koga nigde nisam išla upravo je bio korektor za podočnjake. Odlučila sam se da isprobam hijaluron za podočnjake, jer sam čula da je on trajnije rešenje od svega što sam probala. Kada sam skupila novac, počela sam da se raspitujem i uvidela sam da između samih hijalurona ima razlike.

Savetujem vam da se ne zalećete na lažne popuste i da obavezno proverite kod koga idete na tretmane. Hijaluron nije jeftin i jednostavno, morate da ulažete u ovaj vid ulepšavanja. Sada, posle 6 meseci od prvog tretmana, ja vidim drastičnu razliku. Podočnjaci su nestali i lice mi izgleda sveže.

Moj doktor mi je rekao da je u međuvremenu nega lica itekako važna i da ne smem da zapustim lice zato što sam stavila hijaluron i obrisala nedostatke sa lica. Nastavljate sve po starom, samo imate jedan problem manje.“

Za one koji nemaju novca ili hrabrosti da se podvrgnu ovom tretmanu, rešenje su prirodne kreme protiv bora koje sadrže hijaluron i sastojke koji pomažu u izblejivanju kože. 

Hijaluron za podočnjake cena

Hijaluronska kiselina je relativno nov preparat koji se u dermatologiji koristi od 2003. godine, posle brojnih ispitivanja i kliničkih studija na velikom broju pacijenata. Hijaluronska kiselina nije napravljena od životinjskog ili humanog materijala, pa nema rizika od nekih posebnih iritacija i infekcija.

Cene ovog tretmana su različite i zavise od toga koliko mililitra hijalurona treba ubrizgati. Cena jednog po mililitru kreće oko 200 eura. Varira i od salona, ali od samog hijalurona.

Podočnjaci mogu nestati za pola sata, to smo danas i videli. Komforno i bezbolno možete da odstranite podočnjake koji vas muče i nerviraju. Hijaluron je tu, ako ste zainteresovani da odstranite podočnjake na godinu dana!